Dodaj do ulubionych

torebka noszona na łokciu...

14.09.12, 10:04
Ech, jaka za mnie byłaby Polka gdybym czasem trochę nie pomarudziła wink

Otóż.. wkurza mnie noszenie torebek na łokciu, w zgjęciu ramienia.. niby to takie "voque" a wygląda tak pretensjonalnie.. nienaturalnie.. Jakby się właśnie zaliczyło badanie krwi smile

Nosicie się tak? Ja nigdy, chyba że "dla jaj".................
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:07
      Nigdy nie noszę, bo jest to niewygodne.
      • kagrami Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:09
        U nas jest w pracy piętro gdzie wszystkie kobiety (młode) tak noszą i tak śmiesznie wykrzywiają nadgarstki. Nie widza jak komicznie to wygląda smile
    • e_r_i_n Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:08
      Owszem, czasami mi tak wygodnie - mam jedną torebkę z krótkimi rączkami i nie zawsze dobrze mi się ją niesie w ręku. Nie ma żadnych podtekstów, typu 'vogue'. Czysta wygoda.
      • gato.domestico Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:13
        oooo wlasnie smile nie wiedzialam ze to jest w stylu vogue wink generalnie lubie torebki "wory" wiec problem mam sporadycznie
        https://suwaczki.maluchy.pl/li-44889.png
    • triss_merigold6 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:10
      Dla mnie niewygodne.
    • koolair Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:12
      Ja pierdziu ale ludzie mają problemy..jak ktos lubie to niech nosi..
    • gryzelda71 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:13
      O rany dla jaj powiadaszwinkNiezła jajcara jak tak z ciebie.
      Czasem noszę,bo inaczej się nie da.
    • ola Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:13
      z racji zapieprz*ania przez miasto z dzieciami, torbami, psami, książkami, dokumentami i nie wiadomo czym jeszcze, uznaję tylko torby noszone przez ramię, przy których na się wolne ręce.
    • estragonka Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:13
      jak niose tak duzo ze i dlonie, i zęby mam zajete to czasem tak niose tongue_out
    • kamelia04.08.2007 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:22
      vogue, jezeli już.

Co do torebki, jesli jest mała, to własnie to sie tak nosi - ręke w łokciu mam zgieta pod katem prosty i tak jest wygodnie.

Co innego, jak jest to wielka torba...

Widac, że nie masz powaznych zmartwień, bo duperelami duszę zawracasz.
    • mayaalex Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:23
      Nosze. Niektore torebki maja takie uszy ze niewygodnie sie je dluzej nosi na ramieniu.
      • kagrami Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:24
        Można w dłoni - spróbuj, wygodniej....
        • jowita771 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:55
          A może Ty spróbuj na łokciu - to naprawdę wygodne.
        • franczii Re: torebka noszona na łokciu... 16.09.12, 18:26
          A mnie w dloni wlasnie niewygodnie. Wtedy ta torebka w okolicach kolana dynda.
    • eilian Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:25
      Mam wrażenie, że tak to noszą tylko celebrytki, żeby wszyscy widzieli jaką mają wypasioną torebkę. Droga i markowa torba to wszak podstawa.
      Nie kupuję takich torebek, których nie mogłabym nosić na ramieniu lub przez ramię. Mam kilka takich, które trzymam w ręku po prostu, ale to na większe wyjścia.
      • triss_merigold6 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:34
        O to tak jak ja. smile Do ręki kopertówka ale wtedy nie mam uwieszonych dzieci, zakupów i 1001 przydatnych drobiazgów.
      • majenkir Shellerka! 14.09.12, 13:53
        eilian napisała:
        > Mam wrażenie, że tak to noszą tylko celebrytki, żeby wszyscy widzieli jaką mają
        > wypasioną torebkę. Droga i markowa torba to wszak podstawa.

Jak nosisz LV? big_grin
        • shellerka Re: Shellerka! 16.09.12, 15:46
          zależy który model pani dowcipna tongue_out
    • lady-z-gaga Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:30
      >wygląda tak pretensjonalnie.. nienaturalnie.. Jakby się właśnie zaliczyło badanie krwi smile

A nie widzisz, że Ty tez jestes ofiarą mody ? tyle, że mody na noszenie toreb na ramieniu
      kto decyduje, co jest naturalne? rozumiałabym, gdyby dyskusja była o wygodzie...
    • an_ni Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:33
      mam jedna torebke ktora wygodnie sie w ten sposob nosi
      i wali mnie to kto oglada moj wykrzywiony nadgarstek wink i co na ten temat mysli
      • niutaki Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:37
        a to zalezy od torebki, jesli ma krotkie raczki to tak nosze i wali mnie co sobie ktos myslismile
      • kagrami Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:38
        big_grin Dla mnie to śmiesznie i głupio wygląda.

I wali mnie to że ciebie to wali wink

• tully.makker Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:38
      Tak, nosze, i tak, jest wygodnie i tak, mam wypasiona torebke.
      • kagrami Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:41
        Chyba nie trafiłam z tym na odpowiednie forum. Nie ponabijamy się razem bo wy tez tak nosicie. No trudno..

Dla mnie to wygląda żałośnie i wieśniacko - tylko tyle. Pozdr.
        • tully.makker Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 12:07
          > Dla mnie to wygląda żałośnie i wieśniacko - tylko tyle. Pozdr.

Tak nosila torbe moja babcia, przedwojenna pani inzynierowa. Nie widzialam natomiast na wsi nikogo, kto by tak nosil torebke.
          • majenkir Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 13:50
            tully.makker napisała:
            > Tak nosila torbe moja babcia, przedwojenna pani inzynierowa. Nie widzialam natomiast na wsi nikogo, kto by tak nosil torebke.

Bo nie widzialas mojej babci! Po wyprowadzce do miasta Lodzi tak wlasnie paradowala po wsi, kiedy przyjezdzala sie pochwalic jaka to ona miastowa i elegancka jest. big_grin
            Wrazenie musiala zrobic, bo ta torebke w zgieciu to wiejskie ciotki jeszcze po 50 latach wspominaly wink
          • shellerka Re: torebka noszona na łokciu... 16.09.12, 15:49
            dokładnie. ten model noszenia torebki kojarzy mi się z moją prababcią i babcią. najbardziej eleganckimi kobietami w mojej rodzinie.
        • madzioreck Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 14:30
          A dla mnie żałosne i wieśniackie jest rozkminianie, jak kto nosi torebki...
    • sumire Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:45
      bosz, jak ja bym chciała, żeby mnie takie bzdurki wkurzały...
      owszem, noszę czasami, bo niektóre torebki tak mi nosić wygodnie. nie wiedziałam, że to en vogue i nie sądziłam, że kogoś może wkurzać, za co serdecznie przepraszam wrażliwe osoby smile
      • kagrami Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 15:09
        Ale mnie to nie wkurza wink Tylko śmieszy smile
        • sumire Re: torebka noszona na łokciu... 15.09.12, 11:07
          "Otóż.. wkurza mnie noszenie torebek na łokciu, w zgjęciu ramienia.. " smile

cóż, jeśli rano wkurza, a po południu śmieszy, to może jeszcze jest nadzieja i jutro w ogóle przestaniesz zwracać uwagę na to, gdzie kto torebkie nosi.
    • antychreza Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 10:48
      Nie wiedziałam, że to jest w jakimś stylu. Noszę tak jak mi wygodnie. Właściwie nie zwracam uwagi jak noszę, mam ciekawsze tematy do zastanawiania się.
      Wydaje mi się, że po pobraniu krwi nie ma opcji żeby trzymać na zgieciu łokcia coś innego niż tampon. Zawsze mnie cholernie boli.
    • lady-z-gaga dzięki za ten wątek :) 14.09.12, 10:49
      Mam nadzieję, ze skończy się porządną pyskowką na przynajmniej 100 postow
      bo codzienne kłótnie chudych z grubymi oraz emigrantek z tubylcami są nuuuudne big_grin
      • niutaki Re: dzięki za ten wątek :) 14.09.12, 11:13
        big_grin
      • nutka07 Re: dzięki za ten wątek :) 14.09.12, 12:43
        Hahahaha zgodze sie wink
    • rubia88 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 11:40
      złość piękności szkodzitongue_out

czasem noszę tak niektóre torby, bo, wyobraź sobie, tak jest mi wygodnie!

przykro mi, żeś taka niegramotna i nawet torby w lokciu nie utrzymasztongue_out

wink
      • wioskowy_glupek Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 12:11
        Noszę tylko torby przez ramię smile więc nie mam problemu czy w łokciu czy na ramieniu wink
    • anete Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 12:18
      od kilku tygodni podczytuję pojawiające się na e-matce wątki i dostrzegam, że niektóre e-matki nie wiedzą co ze sobą zrobić i zaczynają "marudzić" na różne durne tematy, w tym na temat jak powinno się nosić torebki i jak niektóre kobiety noszą torebki. A co was to drogie panie obchodzi czy komuś kto w ten sposób nosi torebkę jest wygodnie czy nie....nie ma jednego przyjętego zwyczajowo sposobu noszenia torebki, jak ktoś lubi nosić torebkę na łokciu to niech nosi...a niektóre e-matki niech znajdą sobie jakies pasje, zajęcia, itp. by nie "produkować" durnych watków....
      • kagrami Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 12:41
        Uuuu, a od kiedy to jest takie poważne forum o hobby i kulturze?! Od kiedy pamiętam takie wątki tylko tutaj pasowały. I dobrze smile))

• anete Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 15:33
          Kagrami, nikt nie mówi, że to ma być poważne forum, ale z drugiej strony można by sobie darować niektóre tematy pisane o d...Marynie....
          poza tym, co kogo obchodzi, że Ciebie śmieszy taki styl noszenia torebek przez inne kobiety???
          • kagrami Re: torebka noszona na łokciu... 15.09.12, 10:59
            Mogę wyrazić swoje zdanie, w końcu po to jest forum Jak komus nie pasuje to niech znajdzie inny - poważniejszy - wątek.
            Mam nadzieję że przynajmniej jedna wzorowana na celebrytkach się opamięta.
            To tak jak zwrócić uwagę dziadkowi, że nie nosi się dziś skarpetek do sandałów.
            Chociaz ja tam wolę skarpetki takie niż te torby i torebeczki na powykręcanej ręce.
            Ot - wątek dla tych co nie mają (na szczęście) innych problemów.
    • sadosia75 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 12:44
      mam wybitnie ładne nadgarstki więc je pokazuję wybitnie je wykrzywiając nosząc na łokciu ( równie wybitnie ładnym ) torebki .
      • jowita771 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 12:56
        Wredna Sadosiu, eksponując swoje ładne nadgarstki, przypominasz innym, że one mają mniej ładne, albo całkiem brzydkie i wolałyby, żeby ładnych nadgarstków nie pokazywać. wink
        • sadosia75 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 13:41
          Tak dokładnie, właśnie jest tak jak piszesz.
          Widzę wredna Jowito iż czynisz to samo i stąd ta wiedza wink
          • toxicity1 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 14:04
            Nosiła moja babcia.
            Nosiła moja mama.
            Noszę i ja.

• jowita771 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 14:33
            Oczywiście. Podle eksponuję zgrabne nadgarstki nosząc torebkę w zgięciu łokcia. big_grin
          • kagrami Re: torebka noszona na łokciu... 15.09.12, 11:06
            sadosia75 napisała:

> Tak dokładnie, właśnie jest tak jak piszesz.
            > Widzę wredna Jowito iż czynisz to samo i stąd ta wiedza wink

Jeżeli nosisz torebkę tak samo jak piszesz, czyli męcząc się, to lepiej sobie daruj wink Przerost formy nad treścią oraz "Kto się doopą urodził - kanarkiem nie umrze" smile
            • sadosia75 Re: torebka noszona na łokciu... 16.09.12, 16:12
              Uh oh ah jakaś ty zabawna uncertain
              a ćisnienie w porządeczku? nikt nadgarstkami nie zdenerwował nerwusika?
    • kawka74 Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 15:33
      Znam tylko jedną kobietę, która tak nosi torebkę i wygląda znakomicie. Reszta wygląda tak, jakby im ktoś rękę na siłę wyginał do gestu Kozakiewicza.
      • kagrami I o to chodzi!!! 15.09.12, 11:03
        kawka74 napisała:

> Znam tylko jedną kobietę, która tak nosi torebkę i wygląda znakomicie. Reszta w
        > ygląda tak, jakby im ktoś rękę na siłę wyginał do gestu Kozakiewicza.

Właśnie, właśnie.
        Prawdopodobnie jest tak, że przedwojenna pani inżynierowa ją nosiła inaczej niż większość kobiet obecnie. Bo to może wyglądać bardzo dobrze, ale trzeba WIEDZIEĆ JAK nosić !!!

• kkalipso Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 15:33
      Noszę-nie po to sobie kupiłam torebkę CK ,do noszenia wlaśnie w zgięciu ręki,to modne i stylowe od lat.Za to inne już z dłuższymi rączkami noszę normalnie,bo faktycznie nie jest to zbyt wygodne na dłuższą metę.

To znaczy,chcę powiedzieć,że nie nosiłabym żadnej torebki w ten sposób,bo to stylowe,tylką taką która została do tego stworzona ,właśnie z krótkimi rączkami.
    • hipinka Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 15:42
      szczerz mówiąc nie przyszło mi do głowy, że to "modne i stylowe" i że niektórzy uważają, że to :pozerstwo"
      noszę na łokciu, bo jak mam akurat torebkę z krótkimi rączkami, a jest ciężka, to jest mi najwygodniej
    • edelstein Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 15:51
      Nosze,opinie ematek po prezentacji ich butow calkowicie stracily wartosc.
      • shellerka Re: torebka noszona na łokciu... 16.09.12, 15:57
        lubię to.
        aczkolwiek odnosi się to też do zalinkowanych przez ciebie butów w stylu "pantera, a pan potem" tongue_out
    • zuwka Re: torebka noszona na łokciu... 14.09.12, 16:55
      o nieee. Ja preferuję wygodne poruszanie się po nmieście. Torebka na łokciu na pewno wygodna nie jest.
      Poza tym raz próbowano wyrwać mi torebkę.
      Mam traumę, więc od bardzo dawna noszę torebki z długim paskiem, na skos ciała powieszone

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka