Dodaj do ulubionych

psiarki - jaka sucha karma?

14.09.12, 21:21
Kobiety,
jaką suchą karmę polecacie dla psa seniora? Zależy mi na tym aby nie była zbyt droga, bo to tylko na jakiś czas. Chciałabym wydać ok.50zł na miesiąc, na więcej mnie po prostu nie stać, bo mamy kota alergika i jego karma kosztuje krocie.
Pies to cocker spaniel, ma problemy skórne i jest na sterydach, jeśli to coś znaczy.
Szukam i jest tego tyle, że zupełnie nie wiem czym się sugerować, jakoś nie mam zaufania do karm namiętnie polecanych przez wetów czyli Royala i Eukanuby.
Obserwuj wątek
    • platki_sniadaniowe Re: psiarki - jaka sucha karma? 14.09.12, 21:25
      u mnie royal sie sprawdza, weterynaryjny dla kotów sie sprawdził i problemy z ukł. moczowym znikneły
      u owczarka dobry był hills (ale nie chciala jeść już potem) teraz royal canin, ładnie przybrała na masie
    • platki_sniadaniowe Re: psiarki - jaka sucha karma? 14.09.12, 21:26
      royal canin
      hills
      te sie u nas sprawdziły
      eukanuba, purina pro plan, acana, bosch- u nas nie przeszły
    • majenkir Re: 14.09.12, 21:36
      Wiem, ze bede tu jedyna, ale wszystkie moje psy (oprocz tych, ktore byly szczeniakami) jadly Pedigree. Nigdy nikt nie chorowal, umieraly w sedziwym wieku.
      • ivana6 Re: 14.09.12, 21:50
        Purina dla seniorów jest tańsza od royal canin, moja jadła z chęcią, ale ona jadła wszystko smile
        • himilke Re: 14.09.12, 22:27
          Acana dla seniorow (drozsza) lub brit troche tanszy (brit jest naprawde tani jak na fajna karme, w ktorej glownym sladnikiem jest mieso a nie wypelniacze) . Takich karm sie daje troche mniej niz karm w ktorych glownym skladnikiem jest kukurydza (jak royal np.) wiec i tak w sumie wychodzi taniej a pies nie rozpycha zoladka. I te karmy nie zawieraja rakotworczych konserwantow jak bha-
          • jola-kotka Re: 15.09.12, 00:16
            Bosh albo acana, royal też może byc,eukanuba to badziew,te sklepowe to już najgorszy sort.
      • kosheen4 Re: 14.09.12, 22:29
        majenkir napisała:

> Wiem, ze bede tu jedyna, ale wszystkie moje psy (oprocz tych, ktore byly szczen
        > iakami) jadly Pedigree. Nigdy nikt nie chorowal, umieraly w sedziwym wieku.

bo to może jak z hamburgerami, jednemu szkodzą innemu nie wink
        moje mają słój z czapi, na zasadzie cukierasa raz na jakiś czas

mój mąż nie jest psiarzem. psy są moje. raz mnie nie było, nakarmił sukę pedigreem. pies zjadł błyskawicznie. mąż dosypał. pies znowu zjadł. mąż dosypał...
        w nocy się zaczęło. po trzecim albo czwartym wstawaniu do sprzątania wymiocin powiedziałam do niej - idź rzygać na balkon.
        rano na balkonie znalazłam kilka placków z rzygowinami i kupę.
        • nanuk24 Re: 14.09.12, 23:53
          Moj jeden pies jest zdrowy po tym zarciu, a drugi ma biegunke
    • gato.domestico Re: psiarki - jaka sucha karma? 14.09.12, 22:20
      daje royala ale ludzie i niektore psy smile chwala acane...musi pies przetestowac...moj acany tknac nie chcial...
      • tuya Re: psiarki - jaka sucha karma? 14.09.12, 22:53
        Też polecam brit. Przetestowalismy Acane, eucanube i kilka innych topowych marek i brit ma jakość porównywalną a cenę lepszą
    • czajkax2 Re: psiarki - jaka sucha karma? 15.09.12, 08:15
      Polecam Brit. Jest dobry skladnikowo i nie rujnuje kieszeni.
      • jehanette Re: psiarki - jaka sucha karma? 30.11.22, 14:10
        Też polecam, moja znaleziona psia seniorka trzecią młodość na Bricie przeżyła.
    • milli40 Re: psiarki - jaka sucha karma? 30.11.22, 12:40
      Mój pies nie chciał jeść royala po ilus latach z dnia na dzień, przeszliśmy na orijen, ale jak miała badania kontrolne wyszly trochę wyniki wątroby nie bardzo, więc teraz je dietetyczna orijen.
    • jennifer1 Re: psiarki - jaka sucha karma? 30.11.22, 13:34
      Ja swojej suczce kupuję Hunter's land - można dobrać odpowiednią dla swojego psa, jest kilka rodzajów karmy. Bez pszenicy i glutenu. Moja właśnie jest alergikiem i ta karma u niej się sprawdza. Cenowo wychodzi całkiem korzystnie - można zamówić online w sklepie reksio. Wydaje mi się, że u nas 2 kg starcza akurat na miesiąc.
    • magia Re: psiarki - jaka sucha karma? 30.11.22, 14:00
      na co pies ma alergię?
      Bo najczęściej alergizuje drob, wiec takich karm powinnas unikac.
      • nojabrina88 Re: psiarki - jaka sucha karma? 30.11.22, 18:32
        Myślę że pies senior po 8 latach już nie potrzebuje karmy
        • nojabrina88 Re: psiarki - jaka sucha karma? 30.11.22, 18:34
          A nawet po 10 🤨
    • igge Re: psiarki - jaka sucha karma? 30.11.22, 18:53
      Royal jest polecany przez wetów?
      Niemożliwe
      To goofno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka