kkalipso Re: sukinka 17.09.12, 00:47 Bardzo mi się podoba...........jeśli na dodatek ma ją założyć smukła ,zgrabna dziewczyna to miodzo ......pięknie będzie wyglądała! Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: sukinka 17.09.12, 01:04 Ja chce sie w nia przebrac na wlasnym weselu. Nie wydaje mi sie aby to byl festyn. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: sukinka 17.09.12, 15:19 jola-kotka napisał(a): > Ja chce sie w nia przebrac na wlasnym weselu. > Nie wydaje mi sie aby to byl festyn. Ale pewnie wiejskie wesele skoro chesz w czyms takim wyskoczyc...i nie ma znaczenia czy to bedzie jakies wypasiona sala bankietowa w warszawce... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: sukinka 17.09.12, 15:31 Nie wiejskie i nie w warszawie tylko w najpiękniejszym mieście w polsce w szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: sukinka 17.09.12, 20:32 suazi1 napisała: > Szczecin-Śmiecin, gdzie szczury rządzą... pfff,nawet miasto złe wybrała wg ematek BOSZSZSZ.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: sukinka 17.09.12, 20:45 Ta z allegro jest brzydka bo za dluga,i jakas szara nie biala. Garnitur nie bedzie z rozowa koszula,bedzie caly bialy ,potem jak zmienie sukienkie z rozowym pasem o takim kolorze jak ta wstawka w sukience. Ok,widze,ze gustami bardzo sie roznimy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: sukinka 17.09.12, 20:57 > Garnitur nie bedzie z rozowa koszula,bedzie caly bialy ,potem jak zmienie sukie > nkie z rozowym pasem o takim kolorze jak ta wstawka w sukience. Facet założy różowy garnitur? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: sukinka 17.09.12, 21:01 A jak zmienisz kieckę to w kolorze wstawki,czyli różowy? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: sukinka 17.09.12, 22:07 jola-kotka napisał(a): > Bialy garnitur O fcuk...no naprawdę mamy INNE gusta Za Twój czuły szept, za dotyku dreszcz, za miłości szał, oddam to, co mam... Odpowiedz Link Zgłoś
panirogalik Re: sukinka 17.09.12, 20:51 jak na twoje własne wesele to zakładaj ją. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: sukinka 17.09.12, 20:57 panirogalik napisała: > jak na twoje własne wesele to zakładaj ją. A jak nie na wlasne to juz nie? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
panirogalik Re: sukinka 17.09.12, 22:23 Jak masz taką wizję własnego wesela to pewnie, możesz mieć nawet różową, z światełkami sukienkę, to twój dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: sukinka 17.09.12, 21:50 jola-kotka napisał(a): > Nie wiejskie i nie w warszawie tylko w najpiękniejszym mieście w polsce w szcze > cinie A to nie przypadkiem wesele tematyczne? Słyszałam ze w PL teraz takie modne, więc i moze sukienka będzie OK jeśli i goście maja przyjść przebrani a ty będziesz w tej kiecce wróżka jakas, elfica, baletnica czy motylkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: sukinka 17.09.12, 20:32 hanalui napisała: > > Ale pewnie wiejskie wesele skoro chesz w czyms takim wyskoczyc...i nie ma zn > aczenia czy to bedzie jakies wypasiona sala bankietowa w warszawce... Zaczyna się....wypraszam sobie,ja ze wsi pochodzę a wiem,że takiej kiecki nie założyła bym, na swoim weselu na przebranie.Taka kiecka pasuje raczej dla lalek z duzych miast Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: sukinka 17.09.12, 07:45 Średnio. Nie pasuje dla panny młodej na wesele. Zdecydowanie. Brak klasy tej sukience. Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: sukinka 17.09.12, 08:23 No cóż, jest w kiepskim guście, ale na forum prezentujesz się jak osoba, która będzie się dobrze czuć w takiej konwencji. Podejrzewam, że w eleganckim stroju będziesz się czuła nieswojo. Wobec czego zakładaj śmiało, to ma byc Twój dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: sukinka 17.09.12, 22:09 hawa.etc napisała: > No cóż, jest w kiepskim guście, ale na forum prezentujesz się jak osoba, która > będzie się dobrze czuć w takiej konwencji. Podejrzewam, że w eleganckim stroju > będziesz się czuła nieswojo. Wobec czego zakładaj śmiało, to ma byc Twój dzień. A to się zgadza....Jeżeli to twój styl,to ją zakładaj. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: sukinka 17.09.12, 22:11 Kurcze a co jest eleganckie bo ja juz chyba nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: sukinka 22.09.12, 01:37 jola-kotka napisał(a): > Kurcze a co jest eleganckie bo ja juz chyba nie wiem. Ech, Jolka, tu masz na ten przykład zdjęcia młodej pary z pleneru na rynku w Chełmnie lub tu tu aligancki garniturek dla pana młodego tu masz przekrój elegancji od prawa do lewa koniecznie musisz zamówić tego fotografa No dobra, pożartowalim sobie, pośmialim, ale Ty w czymś musisz jednak iść. Ultraeleganckie i, jak sądzę, większość się ze mną zgodzi, jest to: Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: sukinka 22.09.12, 01:55 Wez bo zsikam sie w lozko ze smiechu zaraz az mi lzy leca. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: sukinka 23.09.12, 10:28 Te zdjęcia są twoja wlasnością?? Ludzie, którzy są na zdjęciu wyrazili zgodę na umieszczenie ich wizerunku na emamie??? Co Ty robisz dziewczyno? Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: sukinka 23.09.12, 12:15 pade napisała: > Te zdjęcia są twoja wlasnością?? > Ludzie, którzy są na zdjęciu wyrazili zgodę na umieszczenie ich wizerunku na em > amie??? > Co Ty robisz dziewczyno? Linkuje zdjęcia powszechnie dostępne w internecie. Jest to zgodne z prawem, poczytaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: sukinka 23.09.12, 12:26 A Ty poczytaj sobie, co znaczy linkować, a co - kopiować. Nie podałaś źródła ani autora wstawianych zdjęc, a więc to, co zrobiłas, jest nie tylko chamskie, ale również karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: sukinka 23.09.12, 14:06 Wkleiłam linka. Nie muszę podawać tu autora. Poczytaj sobie o prawie autorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: sukinka 17.09.12, 08:37 poprzednia była gorsza ale to nie znaczy,że ta jest ładna-jest tandetna i kiczowata. ale ty się chyba lubujesz w takich ciuchach.. Odpowiedz Link Zgłoś
isa1001 Re: sukinka 17.09.12, 08:50 jola-kotka napisał(a): > jak wam sie podoba? Tandetna i jarmarczna. Ale podoba mi się nazwanie jej "sukinką", szczególnie w kontekście niektórych twoich wypowiedzi na forum Odpowiedz Link Zgłoś
amonette Re: sukinka 17.09.12, 09:00 Zupełnie nie, na żadną okazję bym nie włożyła. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: sukinka 17.09.12, 09:07 Nawet gdybym miała najpiękniejszą figurę świata, nie wyobrażam sobie siebie w czymś takim Odpowiedz Link Zgłoś
to_nie_my_toniemy Re: sukinka 18.09.12, 14:34 Czyli, że nie masz przyzwoitej figury więc się w takim czymś nie widzisz. Ale sziewczyna nie o to pytała - czy TY byś to założyła, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: sukinka 17.09.12, 09:19 Jesli Ci sie podoba i dobrze w niej czujesz to zakladaj i nie przejmuj sie opiniami ematek. Jak ktos napisał - slub, wesele to Twoj dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: sukinka 17.09.12, 09:22 100% poliester? Kwintesencja ciebie, jolka. Odpowiedz Link Zgłoś
to_nie_my_toniemy Re: sukinka 18.09.12, 14:41 A gdyby było 100% bawełny to...pasuje do ciebie? Że o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: sukinka 17.09.12, 09:24 bedzie sie swietnie komponowac z zalinkowanymi przez was ostatnio butami w panterke nie jest zla tylko ten roz jakos razi. w twoim dniu mozesz sobie pozwolic na odrobine kiczu. dalabym jeszcze diadem na glowe i bedziesz Carie z SATC. serio to pisze. nie zloslhwie. zlosliwosc byla tylko z butami. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: sukinka 17.09.12, 09:53 Matkoboska, masakra jakaś. Ty jestes, o ile pamiętam, po 30tce? w tym wieku to i seksowną mozną być, i odważną, a przy okazji odrobinę umiaru i gustu tez mieć Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: sukinka 17.09.12, 10:02 Jakby do niej dołożyć łyżwy i zatańczyć na lodzie, to będzie bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: sukinka 17.09.12, 10:21 Sama zastanawiałam się, na jaką okoliczność pasowałyby te zwiewne, rozkloszowane tiule w wersji mini. Jazda figurowa to świetny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: sukinka 17.09.12, 15:21 noname2002 napisała: > Jakby do niej dołożyć łyżwy i zatańczyć na lodzie, to będzie bardzo ok. Dobre...wtedy faktycznie bedzie pasowac do szolu Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: sukinka 17.09.12, 11:01 Idealna dla siedmioletniej łyżwiarki startującej w fefnastym konkursie "Małe miss". Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: sukinka 17.09.12, 11:04 Kojarzy mi sie z Barbie,nie zalozylabym,ale jesli ktos lubi tak to czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: sukinka 17.09.12, 11:06 Do Jeziora Łabędziego w wersji frywolnej Ale jeśli to na imprezę, to tylko w komplecie z trampkami. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: sukinka 17.09.12, 11:12 > Ale jeśli to na imprezę, to tylko w komplecie z trampkami. różowymi Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: sukinka 17.09.12, 11:19 się jematki by zdziwiły gdyby widziały może nie tą ale taką sukienkę. jest naprawdę bardzo ładna i nie z żadnego poliestru . Ta jest dość krótka a ja byłam w weekend na weselu, na którym PM przebrała się w praktycznie identyczną sukienkę ale w długości była za kolano. I dziewczyna wyglądała naprawdę ślicznie. Nie wiem jak ta sukienka ale jeśli ma dobry materiał albo masz dobrą krawcową to wzoruj się na tej i szyj sobie własną. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: sukinka 17.09.12, 11:30 >byłam w weekend na weselu, na którym PM przebrała się w praktycznie identyczną sukienkę ale w długości była za kolano. Taki drobiazg, a robi różnicę i to niemałą Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: sukinka 17.09.12, 11:33 tobie robi różnicę? będziesz siedziała przy stole i patrzyła na jolkę myśląc sobie, że jednak mogła by być ta kiecka za kolano? jak dla mnie to dziewczyna może i w worku na kartofle iść na swoje własne wesele. Nic mi do tego. i nawet ta sukienka w tej włąśnie długości do fajnych nóg będzie fajnie wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: sukinka 17.09.12, 11:51 sadosia75 napisała: > tobie robi różnicę? będziesz siedziała przy stole i patrzyła na jolkę myśląc so > bie, że jednak mogła by być ta kiecka za kolano? A to po co jest ten wątek, skoro nikt z forum nie jest proszony na wesele > jak dla mnie to dziewczyna może i w worku na kartofle iść na swoje własne wesel > e. Nic mi do tego Ktos jej próbuje zabraniać iść w tym, w czym chce? > i nawet ta sukienka w tej włąśnie długości do fajnych nóg będzie fajnie wygląda > ć. Dla mnie (i chyba nie tylko dla mnie) najgorsze w tej kiecce jest własnie to, że próbuje łączyć romantyczną stylistykę (biel, jakieś tiule, kloszowe halki czy nie wiadomo co) i króciutkie mini. Efekt jest kiczowaty i infantylny. Nie widzę nic złego w pokazywaniu nóg na własnym weselu, nawet slubne sukienki widziałam w wersji mini i były ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: sukinka 17.09.12, 11:57 no i może o taki efekt kiczowatości i infantylności chodzi ? Moja znajoma ma 30 lat, co jakiś czas widuję ją w różowych spodniach albo w koszulce czy bluzie z jakąs myszką miki albo innym kaczorem do tego ma plecak z potężnym kubusiem puchatkiem a w swoim aucie na fotelach ma wyszyte kolorowe kwiatki. wiocha kompletna ale dziewczyna uwielbia tą wiochę . i naprawdę ta wiocha dobrze na niej wygląda bo ona bawi się tymi ciuchami i dodatkami. ta sukienka tez może być świetnym akcentem na weselu. wystarczy połączyć ją umiejętnie z kilkoma dodatkami i nie stawiać na jeden akcent. wesele nudne wyłącznie w bieli, wyłącznie grzeczne i wyłącznie tak żeby ciocia nie dostała zawału na szczęscie wychodzi już z mody. I ja nie wiem jak ty ale ja na wesele proszona jezdem nie mam os towarzyszącej więc jak masz jakąś fajną kieckę to chodź ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: sukinka 17.09.12, 12:05 > I ja nie wiem jak ty ale ja na wesele proszona jezdem nie mam os towarzysząc > ej więc jak masz jakąś fajną kieckę to chodź ze mną pożyczę od córki Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: sukinka 17.09.12, 12:29 Ale na kwiaty i prezent skłądamy się fifty fifty ! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: sukinka 17.09.12, 12:06 sadosia75 napisała: > no i może o taki efekt kiczowatości i infantylności chodzi ? > Moja znajoma ma 30 lat, co jakiś czas widuję ją w różowych spodniach albo w kos > zulce czy bluzie z jakąs myszką miki albo innym kaczorem do tego ma plecak z po > tężnym kubusiem puchatkiem a w swoim aucie na fotelach ma wyszyte kolorowe kwi > atki. > wiocha kompletna ale dziewczyna uwielbia tą wiochę . Twoja znajoma. Ty ją znasz, widzisz, oceniać. Nie mamy zdjęć joli i nie wiemy o niej dużo poza tym, że ma specyficzny gust i dobrą figurę. Zbyt dużo widzę na codzień pań po 30-stce w stylu "z tyłu liceum, z przodu muzeum", by bez mrugnięcia okiem polecić na forum taką kreację. Jest wąska grupa kobiet, którym w takiej sukience będzie dobrze. Może znajdą się takie babki po 30-stce. Zaryzykuję stwierdzenie, że 99% 30-latek będzie w takim stroju wyglądać kiczowato, tandetnie i nieadekwatnie do sytuacji. Chyba, że pani wybierze własne dobre samopoczucie, a nie opinię innych. Tylko po co w takiej sytuacji wkleja na forum zdjęcie tej sukienki? Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: sukinka 17.09.12, 15:15 Każdy ma jakiś ulubiony styl, jedna kobieta woli stonowaną elegancję, inna sportową wygodę, jeszcze inna stroje krzyczące "przeleć mnie" i niech każda obie nosi ubrania jakie chce, mnie nic do tego. Sama mam kilka par butów do których najbardziej pasuje rura i stringi Mnie się ta sukienka skojarzyła ze strojem łyżwiarki a poza tym w rozkloszowanej mini ładnie bardzo młodym dziewczynom i dziewczynkom, kobiety jakoś dziwnie wyglądają. Ale jak się Jolka sama sobie w tym podoba, to niech sobie nosi, na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: sukinka 17.09.12, 11:42 lady-z-gaga napisała: Taki drobiazg, a robi różnicę i to niemałą A jaką przepraszam? Dziewczyna po trzydziestce nie może w mini wystąpić? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: sukinka 17.09.12, 11:57 Napisałam wyżej. Do tej konkretnej kiecki mini mi nie pasuje, a nie do dziewczyny po 30tce. I cała kiecka nie pasuje mi do dziewczyny po 30tce. Nie będę się tłumaczyc, dlaczego , taki mam gust i już. Ty masz swój, Jola ma swój. I dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: sukinka 17.09.12, 15:26 Do tej konkretnej kiecki mini mi nie pasuje, a nie do dziewczyny po 30tc > e. > I cała kiecka nie pasuje mi do dziewczyny po 30tce. Mnie tak samo, uzasadnienie wyżej Odpowiedz Link Zgłoś