Gość: Katarzyna IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.12.03, 18:57 Wypełniam właśnie swoje zgłoszenie do losowania Zielonej Karty i nie wiem dokładnie co to znaczy :in care of.Przetłumaczcie mi,proszę.Pozdrowienia.Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marla Re: In care of-co to znaczy? IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.12.03, 20:10 Nie jestem pewna do konca, ale chyba starać sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: In care of-co to znaczy? IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.12.03, 20:18 pod opieka (kogos) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helper Re: In care of-co to znaczy? IP: *.proxy.aol.com 27.12.03, 21:03 Dokładnie wytłumaczone nieco dalej w poscie "Co znaczy zwrot w kontekscie...?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: In care of-co to znaczy? IP: *.den.nilenet.net 28.12.03, 19:54 Amerykanie uzywaja tego zwrotu czesto w adresach. Na przyklad jedziesz do znajomych na wakacje i chcesz w ich domu otrzymywac korespondencje, w adresie napisala bys swoje nazwisko jak rowniez c/o (in care of) i nazwisko swoich znajomych (stalych mieszkancow pod danym adresem) Po polsku mozna by bylo powiedziec ze jest to dla ciebie ale "do rak" osoby x... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awalk Re: In care of-co to znaczy? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 20:01 c/o (CARE OF) abbreviation for care of (= used in addresses when the person you are writing to is staying at someone else's home) Sylvia Mendez c/o Ann Smith (= Mendez at Smith's house) Related words Odpowiedz Link Zgłoś