jowita771 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 09:23 > I miałabyś spooore kłopoty....z policją, trudno Wliczyłabym to w koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 11:45 Z policją jak z policją ale mogłyby Ci potem tajemniczo szyby polecieć w samochodzie, drzewka w ogrodzie uschnąć albo front domu może zostać "przyozdobiony" starymi jajkami... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 11:59 A sąsiedzi się nie boją, że im się to samo przytrafi? Myślisz, że się nie zorientowali, że coś się stało? Nawet nie przyszli przeprosić. Ja wiem, że życia kotu nie zwrócą, ale wypadałoby jednak cokolwiek zrobić, a nie udawać, że wszystko jest ok. Ich drzewka tez mogą pousychać, szyby mogą im polecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:15 To może sąsiadów otruć, co? bo to nie pies w tym wszystkim winien tylko sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:18 Ale pies zagryzł, a jak znowu zagryzie jakiegoś kota, albo rzuci się na dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
batata17 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:24 Dlatego trzeba to załatwić, ale nie trując psa, tylko żądając od sąsiadów zrobienia takiego ogrodzenia, którego pies nie podkopie, nie przeskoczy, nie staranuje. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:31 O właśnie, a jak nie chcą po dobroci to się wzywa straż miejską albo policję a nie truje zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:34 Autorka prosiła o konkretna poradę, sprawia jej przykrość sam widok tego psa, ja ją rozumiem, pewnie w takim wypadku ulżyłoby mi, jakby pies poniósł taką karę. Odpowiedz Link Zgłoś
batata17 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:52 Autorka była świeżo po stracie i to trzeba wziąć to pod uwagę - pomysly o zemście i takie tam. Rady, które prowadzą do eskalacji agresji to nic dobrego. Ich pies zagryzł nam kota, my otrujemy psa, oni nam wybiją okna, my im podpalimy samochód, oni nam połamią ręce, my im... , a potem będziemy w sąsiednich celach -bez sensu. Należy się zastanowić co chcemy osiągnąć- zależy nam na wojnie czy na bezpieczeństwie na swoim własnym terenie? Jeżeli to drugie, to nasze działanie powinno skupić się na zmuszeniu sąsiadów zrobienia właściwego ogrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:53 Zabicie psa to kara dla niego??? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 13:03 Można go jeszcze otruć w nagrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 13:05 jowita771 napisał: > Autorka prosiła o konkretna poradę, sprawia jej przykrość sam widok tego psa, j > a ją rozumiem, pewnie w takim wypadku ulżyłoby mi, jakby pies poniósł taką karę To niech autorka idzie do psychiatry na terapię, póki nie jest za późno. Zanim następnym razem nie zapała chęcią skatowania dzieciaka sąsiadów za to, że jej kwiatki połamał. Albo podpalenia im domu, bo hałasują po 22:00. Tobie psychiatra też by nie zaszkodził, jeśli śmierć bezrozumnego i nieświadomego zwierzaka miałaby Ci przynieść ulgę w cierpieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 17:09 robi... idź ty się lecz, ale na nogi, bo na głowę już za późno Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:59 noname2002 napisała: > To może sąsiadów otruć, co? Lepiej byłoby zagryźć. W końcu pies kota nie otruł. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_kicia11 Re: zrób grilla 18.09.12, 11:26 Kurcze, shellerka, chyba cię ściągnęłam telepatycznie Właśnie myslałam przed chwilą o tobie, o twoim wątku jak pisałaś jak ci brak twojego ulubieńca i jego kocyku. I jak mnie to mimo woli rozśmieszyło. Niniejszym to odszczekuję - człowiek pewne rzeczy rozumie jak to przeżyje na własnej skórze. Strasznie mi brakuje mojego pieszczocha. Nie myślałam że się tak do niego przywiążę. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: zrób grilla 18.09.12, 11:31 współczuję Ci. przytulam mocno i daj spokój z pomstowaniem. wiem, że marna to pociecha, ale tyle zabiedzonych kruszynek czeka właśnie na Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: zrób grilla 18.09.12, 13:18 moja_kicia11 napisała: > Niniejszym to odszczekuję Na tym wątku szczekanie jest politycznie niepoprawne Odpowiedz Link Zgłoś
dadema Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 11:54 trutka na szczury i też będzie miło patrzeć jak zdycha, polecam, mojej przyjaciółki tak otruto psa, wątroba nie dała rady, zamieniając się w tzw. kamień i pies zdechł, psa przyjaciółki szkoda, ale tego mordercy Twojego kota wcale także do dzieła, naszpikuj kawałek kiełbachy i heja do pieska sąsiadki jak bydlaka nie umiała przypilnować, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:00 dadema napisała: > trutka na szczury i też będzie miło patrzeć jak zdycha, polecam, mojej przyjaci > ółki tak otruto psa, wątroba nie dała rady, zamieniając się w tzw. kamień i pie > s zdechł, psa przyjaciółki szkoda, ale tego mordercy Twojego kota wcale także d > o dzieła, naszpikuj kawałek kiełbachy i heja do pieska sąsiadki jak bydlaka nie > umiała przypilnować, powodzenia I następna poj-e-matka do kolekcji. Skąd się takie bezmóżdża na świecie biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
dadema Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:10 > I następna poj-e-matka do kolekcji. > Skąd się takie bezmóżdża na świecie biorą? nie wyzywaj mnie od bezmóżdży, bo wiem co mówię, w dzisiejszym świecie obowiązuje zasada oko za oko, bo innymi sposobami sprawiedliwości nie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:16 Nie bezmóżdża tylko psychopatki Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:08 dadema napisała: > trutka na szczury i też będzie miło patrzeć jak zdycha, polecam, mojej przyjaci > ółki tak otruto psa, wątroba nie dała rady, zamieniając się w tzw. kamień i pie > s zdechł, To chyba faktycznie musiałoby zadziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 12:59 Kot zdechł a durny wątek ciągle żywy... Odpowiedz Link Zgłoś
batata17 Re: Pomóżcie się zemścić 18.09.12, 13:37 Ale jakie ma to znaczenie? Mnie na przykład nie interesuje czy rzeczywiście tak się stało u założycielki wątku ( w tym znaczeniu, że nie będę domagać się okazania dowodu), ale interesuje mnie w jaki sposób ludzie potrafią podobne sprawy rozwiązywać. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Gdzie sa moderatorzy?? 18.09.12, 14:20 Dlaczego posty radzace otruc psa nie sa usuwane? To jest podjudzanie do przestepstwa. I to dorosle kobiety pisza takie rzeczy. Matki!!! Jak wy wychowacie swoje dzieci?? Polska moze i jest w Europie, ale z takimi obywatelami zawsze bedzie "sto lat za murzynami". Nauczcie sie zalatwiac problemy z kultura i klasa! Odpowiedz Link Zgłoś