Dodaj do ulubionych

Wzór matki

20.10.12, 16:14
Co prawda do Dnia Matki jeszcze daleko, ale natchnął mnie artykuł z nowego numeru babskiej gazety. O matkach, które wspierają swoje dzieci, które jak to ładnie jedna z nich określiła - wypuszczają je na wolność, ale są na tyle blisko, żeby pomóc w razie potrzeby. Matki, które rozbudzają pasje w swoich dzieciakach - chociażby swoimi pasjami. Poznałam kiedyś taką kobietę i jest ona dla mnie wzorem, chciałabym tak postępować w relacjach z moimi dziećmi.

Znacie takie? Niekoniecznie to musi być własna matka.
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Wzór matki 20.10.12, 16:41
      Moja matka na pewno nie jest dla mnie wzorem matki, ale im starsze jesteśmy, to nasze kontakty zdecydowanie się poprawiły (szczególnie po mojej chorobie) i mam nadzieję, że to trwała tendencja.
    • asia_i_p Re: Wzór matki 20.10.12, 21:28
      Moja mama była taka - o tyle, o ile zdążyła. Pamiętam, jak kiedy omawiałyśmy moje studia, na które chciałam wyjechać do Krakowa (bo we Wrocławiu to nic nie ma, prawda?), powiedziała "Ja będę miała takie różne kwocze zapędy, ale ty się tym nie przejmuj". To nie była kokieteria, to było szczere - bardzo chciała się nie wtrącać i bardzo się o mnie bała, ale ze wszystkich sił starała się mnie nie zatrzymywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka