22.10.12, 18:34
czy któras z dziewczyn mieszka w Kaliszu? będę tam na 2 dni, co mozna fajnego zobaczyć, zwiedzić, jaką poleciłybyście knajpkę z pysznym jedzeniem?

Ania
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: Kalisz 22.10.12, 18:41
      Myslalam, ze o Ryśku bedzie sad
      • czarnaalineczka Re: Kalisz 22.10.12, 18:43
        ja tez sad
      • grave_digger Re: Kalisz 22.10.12, 18:44
        ja też wink
        • wilowka Re: Kalisz 22.10.12, 19:25
          A ja już się raz pytałam o Kalisz tu i niestety nikt nie odpisał sad
        • a.va Re: Kalisz 23.10.12, 19:06
          Ja też smile Właśnie dziś go oglądałam w maglu towarzyskim i myślałam, że obgadamy nowe okulary Rycha.
    • lilly_about Re: Kalisz 22.10.12, 20:11
      Aquaparkwink bardzo fajny
      • wilowka Re: Kalisz 22.10.12, 21:21
        I Teatr Bogusławskiego.

A jedzenie?
    • aknaszilak Dobry wieczór z Kalisza 22.10.12, 22:41
      No to jedziemysmile

W rynku głównym
      - Kaliszfornia była kiedyś ok, bardzo fajna, nieprzeprawione jedzenie było ale dawno nie byłam, ale za to:
      - na przeciwnej ścianie rynku, na tej samej ścianie co sklep z antykami jest taka mała kawiarenka z popielatym, przecieranym wystrojem w środku, fajną kanapkę kiedys jadłam i ciasto, chyba Anabell się nazywa
      - Cafe Uno - przyjemne ciasto, lokalnej firmy Admat (maja kilka/nascie cukierni)
      - nie polecam Belle Epoque, bywają fajne kanapki, ale jakos niefajnie, zupy robia udawane i bez szału.

W ogóle warto zobaczyć park i teatr, bo ładny, rynek tez przyjemny, w sumie miasto klimatyczne, ale nie wzbudza jakiś większych ekscytacji. Jestem napływowa z bardziej charakterystycznych miast i na początku nie rozumiałam zachwytu mojego kaliskiego męża nad jego miastem. Ale teraz to moje miasto.

• wilowka Re: Dobry wieczór z Kalisza 23.10.12, 18:53
        O! To już coś smile

A Pizza? Macie tam dobrą pizzę? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka