Dodaj do ulubionych

sie oburze

01.11.12, 20:54
dostalam newsletter bo mase mam spamu
ostatnia szansa na extra kurtke przed zima wojcik.com czy cos tam
musze mlodemu kupic w rozmiarze 110 to wchodze z ciekawosci
pretensjonalne tandetne nadmuchane kurty ze sztucznym futerkiem 100% poliester jak glosi opis w cenie 249,99 za sztuke
no ale pociecha jest bo jak kupisz kurte to dostaniesz 20% rabatu na inszy hit na przyklad bluze za 120
i pytam - kto glupi jest
ja ze sie nie rozumiem na wojcikowej jakosci pozal sie boze i stylistyce?
czy oni, ze licza na to ze znajda glupich surprised
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: sie oburze 01.11.12, 21:28
      moofka napisała:

> czy oni, ze licza na to ze znajda glupich surprised

Dokładnie tak.
      • jola-kotka Re: sie oburze 01.11.12, 21:30
        Nie znam sie na tym,ale wsrod moich dzieciatych koleżanek ten wojcik to hit.
        • eddie1980 Re: sie oburze 01.11.12, 21:34
          ale pewnie z poprzednich sezonów (czyt. używane) i dużo tańsze, choć nie twierdze, że nie ma parcia na nówki tejże firmy
          • mewa000 Re: sie oburze 01.11.12, 21:38
            No właśnie, nie wiedzieć czemu ludzie lecą na tą firmę a w 99% te ubranka są made in China.
            • arwena_11 Re: sie oburze 01.11.12, 22:14
              Ja kupuję w ich outlecie ale firmy Hot Oil czy jakoś tak. Tam ceny 50% i mniej. W zeszłym roku kupiłam tam Wójcika płaszczyk zimowy dla córki za 45 zł. Jeszcze w tym roku pochodzi. Synowi kupuję spodnie i dresy, bo są szczupłe.
              • lily-evans01 Re: sie oburze 01.11.12, 22:23
                Nic specjalnego, aż zajrzałam na stronkę Wójcika. Podobne poliestrowe twory, choć o niebo lepsze wzornictwo ma Zara - a i ceny też podobne.
                Ceny kurtek obłędne jak na materiał i wykonanie. I pomyśleć, że kupiłam córce kurtkę North Face za 300 zł na przecenie.
                • kamelia04.08.2007 Re: sie oburze 02.11.12, 22:19
                  lily-evans01 napisała:

> Nic specjalnego, aż zajrzałam na stronkę Wójcika. Podobne poliestrowe twory, ch
                  > oć o niebo lepsze wzornictwo ma Zara - a i ceny też podobne.

alez Zara to zadna super jakośc, wystepuja poliestry, wzory tez takie sobie.

Wójcik byl ładny ze 3 lata temu, zwłaszcza w kolekcjach dla najmłodszych. ostatni raz super sukienki miałam z kolekcji zimowej z ubiegłego roku.
              • niunia19851 Re: sie oburze 03.11.12, 11:06
                A masz może jakiegoś linka do str. tej firmy ?? 45 zł to w sumie nic a może i ja coś fajnego znajdę?
            • annajustyna Re: sie oburze 02.11.12, 08:56
              Wojcik twierdzi, ze szyja w Polsce....
              • suazi1 Re: sie oburze 05.11.12, 21:56
                Pani Wójcik twierdzi też, że projekty ubranek są jej autorstwa... Wierzysz we wszystko, co Ci powiedzą?
                • annajustyna Re: sie oburze 11.11.12, 12:28
                  Niezbyt od kiedy odkrylam, ze Coccodrillo mimo zapewnien pan sprzedawczyn szyje w Chinach i Indiach.
            • kamelia04.08.2007 Re: sie oburze 02.11.12, 22:21
              mewa000 napisała:

> w 99% te ubranka są ma
              > de in China.

jeszcze 3 lata temu, jak kupowałam w outlecie u nich, to ubrania były własnie made in Poland
            • trifti Re: sie oburze 03.11.12, 09:03
              Nieprawda, Wojcik szyje tylko w Polsce, w Bielsku.
              • koralik12 Re: sie oburze 03.11.12, 11:35
                nie w Bielsku tylko w Bielsku-Białej
                • suazi1 Ani tu, ani tu 05.11.12, 21:51
                  Macie bardzo nieaktualne dane, moje drogie. Się uśmiałam...
                  • annajustyna Re: Ani tu, ani tu 11.11.12, 12:29
                    To moze aktualne podasz? I wtedy my sie usmiejemy...
                    • suazi1 Re: Ani tu, ani tu 12.11.12, 18:53
                      poczytaj dokładnie metki, bo nie chce mi sie powtarzać.
                      • annajustyna Re: Ani tu, ani tu 12.11.12, 21:22
                        Na tych metkach, co mam, nic nie jest napisane, ale dawno tam nie kupowalam. Coccodrillo np. zaczelo juz podawac made in China.
    • sarling Re: sie oburze 01.11.12, 22:23
      Moja teściowa namiętnie kupuje dzieciom Wójciki, więc, wiesz, ktoś się łapie...
      • lily-evans01 Re: sie oburze 01.11.12, 23:50
        Ale to nie jest nawet ładne! Zara to też chińskie badziewie, ale chociaż ma lepsze wzornictwo.
        Na ten okres przejściowy, kupiłam podobną do wójcikowych srebrną kurtkę w smyku - była zniżka, zapłaciłam 74 zł ....
        • sanrio Re: sie oburze 02.11.12, 08:27
          hmm...za to North Face to majstersztyk designu?
          • gryzelda71 Re: sie oburze 02.11.12, 08:49
            A ktoś nf dla dizajnu kupuje?wink
          • lily-evans01 Re: sie oburze 03.11.12, 09:59
            Może nie designu, ale wiem, że dziecku będzie sucho, ciepło, wygodnie i nie potliwie.
            Nie lubię wmawiania tandety pod pozorem blichtru, a materiały Wójcika i Zary sa tandetne. Spróbuj bawić się na dworze, chodzić szybciej, biegać w poliestrze. Dzieciak wraca do domu z mokrymi plecami, no chyba że się dostojnie przechadza.
            Dobre ubiory sportowe mają różne tricki ocieplające, dzięki którym ubrania są cienkie, ale ciepłe, no i odprowadzanie wilgoci, plus różne wymyślne powłoki, dzięki którym nie nasiąkają zanadto śniegiem i wodą.
            Bardzo podobną przejściówkę do tych Wójcikowych dmuchanych, srebrnych bałwanów, moja córa ma ze Smyka - na promocji 74 zł, pod spodem polar, a nie poszewka poliestrowa, wygodnie się nosi, młoda nie jest spocona, chociaż w szkole intensywnie ganiają po podwórzu.
            Sieciówki mają obecnie jakiś taki dziwny profil działania - wmawiają byle szmaty za wcale nie małe pieniądze.
            • ciociacesia Re: sie oburze 11.11.12, 15:43
              > moja córa ma ze Smyka - na promocji 74 zł, pod spodem polar, a nie poszewka po
              > liestrowa, wygodnie się nosi, młoda nie jest spocona, chociaż w szkole intensyw
              > nie ganiają po podwórzu.
              ale polar to przeciez tez poliester
        • annajustyna Re: sie oburze 02.11.12, 08:57
          Smyk to nie tylko chinszczyzna, ale tez nedzny dizajn sad.
          • lily-evans01 Re: sie oburze 04.11.12, 20:39
            Powiem szczerze, że to, co widzę teraz na stronie Wójcika, nie podoba mi się - chociaż grupa docelowa może jest już taka, że po prostu ta firma akurat nastawia się na młodsze dzieci. Córka ma co prawda ukończone 6 lat, ale 132 cm wzrostu, więc nosi rzeczy 134-140. W tych rozmiarach ładne wzory ma Zara, bo są wygodne, a jednocześnie... kobiece, nawet te dla całkiem małych dziewczynek. Ale to też syntetyki mejdin Czajna wink.
            Dzieciaki u córki w klasie mają jednak sporo tych smykowych rzeczy, co mnie w sumie dziwi, bo towarzystwo jest mocno kasiaste. A jeśli chodzi o kurtki, to króluje 4F, właśnie Smyk i Kappahl.
            • annajustyna Re: sie oburze 04.11.12, 21:07
              Ale w sumie ciuchy w Smyku tez za pol darmo nie sa sad.
              • lily-evans01 Re: sie oburze 04.11.12, 21:19
                Może nie za pół darmo, ale sporo mają promocji, przecen itp. Kiedyś mi wcisnęli kartę do zbierania punktów Payback, teraz często przychodzą maile, że coś przeceniają - np. o 25%, 30%. W wypadku spodni, kurtek, to już jest jakaś suma zaoszczędzona. A w podobnych cenach Zara ma jeszcze brzydsze kurtki wink.
                Chociaż ze wszystkich promocji jestem najbardziej zadowolona z zimówki NF dla młodej, przecena z 650 na 300 zł. Mam nadzieję, że będzie na dwa sezony smile.
                • zmyslona2 Re: sie oburze 11.11.12, 12:25
                  > Chociaż ze wszystkich promocji jestem najbardziej zadowolona z zimówki NF dla m
                  > łodej, przecena z 650 na 300 zł.

taaa a warta jakiej 50zylatongue_out
                  interes zyciasmilesmile
            • zmyslona2 Re: sie oburze 11.11.12, 12:23
              > Dzieciaki u córki w klasie mają jednak sporo tych smykowych rzeczy, co mnie w s
              > umie dziwi, bo towarzystwo jest mocno kasiaste. A jeśli chodzi o kurtki, to kró
              > luje 4F, właśnie Smyk i Kappahl.

ogladasz i porownujesz metki ubran kolezanek i kolegow twojego dziecka???
              matko, jaka wiocha
              • annajustyna Re: sie oburze 11.11.12, 13:27
                Moze maja takie duze, na przodzie, ze mimowolnie je widac?
    • kocianna Re: sie oburze 02.11.12, 06:32
      A ja potrzebowałam puchu, a nie poliestru, i co? i co, pytam? Zimówka w dzieciowych sklepach wszędzie wisi, a puchu nie ma. W żadnym. W decathlonie znalazłam. A przecież w PL jest normalna zima i mrozy też bywają. Ciepłe buty - są. Ciepłych kurtek - nie ma.
      A w kraju przebywania ceny są nieprzyzwoite...
      • agni71 Re: sie oburze 02.11.12, 22:47
        kocianna napisała:

> A ja potrzebowałam puchu, a nie poliestru, i co? i co, pytam? Zimówka w dziecio
        > wych sklepach wszędzie wisi, a puchu nie ma. W żadnym.

W benettonie co roku były kurtki puchowe dziecięce. Czyzby w tym roku zrobili z wypełnieniem poliestrowym?
        • ha-ya Re: sie oburze 03.11.12, 03:06
          Wlasnie. Ja co roku kupuje puchowki w bennetonie.a ze sknera jestem to kupuje na rok do przodu i czekam na min.50 % znizki. Pelan cana to 60 euro,w ubieglym roku placilam 20, wczesniej 30. Kurtki nie do zdarcia
    • naomi19 Re: sie oburze 02.11.12, 07:48
      Moja córka dostała kurtkę Wójcika po trójce dzieci (od mojej kuzynki)- jak nowa. Chodziła w niej i nie oszczędzała- dalej jak nowa. Sprzedałam. Założę się, że posłuży jeszcze innym dzieciom. Moim zdaniem rzeczy Wójcika są niezniszczalne.
      • moofka Re: sie oburze 02.11.12, 08:21
        ubrania takie nosi dziecko najwyzej jeden sezon
        potem wyrasta
        to samo moge powiedziec o dowolnej kurtce endo, c&a, kapahl, czy nawet 5-10-15 chociaz nie przepadam
        ze dziecko nosilo i nadal sie nada
        problem w tym, ze poliestrowa kurteczka to nie jest ani drogi material, ani skomplikowana technologia
        a takich kurtek na sezon potrzeba co najmniej dwie
        u mnie razy dwa bo dzieci dwoje
        w listopadzie kupie lekko na wyrost
        w marcu bedzie ok
        na nastepny listopad rekaw bedzie siegal pol lokcia
        • gryzelda71 Re: sie oburze 02.11.12, 08:25
          Mam to szczęście,że moje dziecko nie rosło w tak zawrotnym tempie.
          Twoje też nie,ale brzmi zabawnie,jak kurtka z zeszłego roku rękawy ma do łokciawink
          • moofka Re: sie oburze 02.11.12, 08:30
            do pol lokcia
            czyli okolo 10 cm przed nadgarstek
            tak wlasnie wyglada kupowana rok temu kurteczka
            tez wolalabym zeby jeszcze sie nadala
            bo ta tez wcale tania nie byla
            ale faktycznie ladna i prawdziwie puchowa, leciutka
            • gryzelda71 Re: sie oburze 02.11.12, 08:38
              ale mam szczęście,że mój mógł do tej pory dwa sezony chodzić w kurtce.
              • gaskama Re: sie oburze 02.11.12, 08:58
                No masz. Ciesz się.
              • moofka Re: sie oburze 02.11.12, 11:48
                gryzelda71 napisała:

> ale mam szczęście,że mój mógł do tej pory dwa sezony chodzić w kurtce.

moj starszy urosl od ubieglego roku o rozmiar - kupowalam 134 teraz 140 - sezon zaczyna w kurtce ktora kupilam w grudniu
                mlodszy o dwa - ubiegloroczna 98 teraz juz 110
                nijak nie da rady
                mnie cieszy, ze rosna big_grin
                oburzam sie na chore ceny
                btw - kupilam dzis kurtke
                prosta fajna leciutka, dwustronna, co przy przedszkolaku jest ogromnym plusem
                i nie kosztowala nawet polowy tego
                mozna czyli
                • gryzelda71 Re: sie oburze 02.11.12, 17:09
                  Moje też rosną,ale jakoś inaczej niż dzieci forumek.Bo wiecznie czytam,że po wakacjach cała garderoba do wymiany i wszystko na jeden sezon z cieplejszych ubrań.Tym bardziej jestem zadowolonasmile.
                  • pade Re: sie oburze 03.11.12, 23:04
                    no, moje też tak rosną...
                    co roku nowe kurtki zimowe, buty dwa rozmiary większe (co najmniej)
                    musiałabym im za duże kupować (czego nie robię), żeby na dwie zimy wystarczyły
                    dzieci w za dużych ubraniach i butach wyglądają koszmarnie
                    • franczii Re: sie oburze 05.11.12, 09:03
                      Przeciez nikt nie kaze dziecka ubierac w kurty o 2 rozmiary za duze. Wy to chyba szyjecie te ubrania na miare.
                      Kupuje dla 6 latka kurtke i jest ona na 122-130 cm. I w tym roku kiedy ma 122cm i jest dobra i w przyszlym, przynajmniej w pierweszych miesiacach zimy tez bedzie dobra no chyba ze urosnie 10 cm w ciagu paru miesiecy.
                      Kupuje zawsze na wyprzedazach zimowych w styczniu kurtki (i inna odziez) na kolejny rok odpowiednio wieksze i nigdy sie nie przejechalam.

• agni71 Re: sie oburze 05.11.12, 09:15
                        A nie jest tak, że tym sposobem dziecko na początku sezonu ma przykrótkie rękawy, a pod koniec (kiedy na zimowej wyprzedazy kupujesz kolejną kurtkę) z kolei rękawy są za długie?

• franczii Re: sie oburze 05.11.12, 10:01
                          Nigdy mi sie tak nie zdarzylo. Jesli miesci sie w tym przedziale podanym na rozmiarze czyli np. 122-130 (to przy odziezy wierzchniej bo przy bluzkach spodniach przedzial jest bodajze 6 cm) to nic nie jest za dlugie ani przykrotkie. To oczywiste, ze rekaw na poczatku przykrywa tez czesc dloni ale nie tak zeby trzeba bylo go wywijac a po kilku miesiacach konczy sie tuz przy nadgarstku ale nie jest przykrotki. A wy kupujecie kurtke z rekawami ktore w momencie zakupu koncza sie idealnie na nadkarstku?
                          • agni71 Re: sie oburze 05.11.12, 10:16
                            A wy kupujecie kurtke z rekawami ktore w momencie zakupu kon
                            > cza sie idealnie na nadkarstku?

No nie, raczej rekaw zachodzi nieco (ale nie do połowy dłoni) na dłoń. Tyle, że taka kurtka na początku nast. sezonu juz ma rękawy jednak przykrótkie... Ja kupuję zazwyczaj na wyprzedazy zimowej na kolejną zimę, w sumie na to samo wychodzi co u ciebie smile
                            U mnie jeszcze jest tak, że średnia córka goni najstarsza wzrostem i kurtka musi przejść na nią, więc nawet jakbym bardzo chciała, to i tak najstarsza nie pochodzi dwa sezony w tej samej kurtce...
                            A przepraszam, zdarzyło się nam raz, z kurtka jesienna kaxs - noszona dwa sezony.
                      • pade Re: sie oburze 05.11.12, 09:34
                        moja córa ma 9 lat i jeszcze nigdy nie miała tej samej kurtki przez dwie zimy
                        dziecko rośnie nie tylko w górę ale i w obwodach
                        a podwijanie rękawów akurat u mnie nie wchodzi w rachubęsmile
                        • franczii Re: sie oburze 05.11.12, 10:02
                          Nigdy nie podwijalam zadnego rekawu!
                        • gryzelda71 Re: sie oburze 11.11.12, 12:49
                          moja córa ma 9 lat i jeszcze nigdy nie miała tej samej kurtki przez dwie zimy
                          > dziecko rośnie nie tylko w górę ale i w obwodach

Ano mój 9 latek nie rośnie w obwodach tak,coby odzież,a zwłaszcza kurtka była za ciasna.
                          No mam inne dzieci i inne wymogi.Kurtka z rękawem do 1/2 kciuka to norma.Na następny rok jest dobra nadal.I ani nie nosi śmiesznie za dużej,ani śmiesznie za małej.Po prostu rośnie inaczej.No i ja nie mam schizy,ze mój synuś w nowym sezonie w zeszłorocznej kurtce.

• kamelia04.08.2007 Re: sie oburze 05.11.12, 12:30
                    gryzelda71 napisała:

> Moje też rosną,ale jakoś inaczej niż dzieci forumek.Bo wiecznie czytam,że po wa
                    > kacjach cała garderoba do wymiany i wszystko na jeden sezon z cieplejszych ubra
                    > ń.

bo masz dzieci w innym wieku.
                    jak sie ma małe dzieci, to garderoba wystarcza na jeden sezon. Moje maja prawie 2 i prawie 4 lata.
                    Jak kupue bluzke na wyrost, to rzeczywiście w nastepnym sezonie ponosi proche na poczatku, ale pod koniec juz jest za małe.

kurtka zimowa dobra w ubiegłym roku (rozm. 3 lata) w tym roku jest za mała. Ta, która tez miala rozmiar 3 lata, ale rozmiarówka była zawyzona, to słuzyła pod koniec zimy, musze sprawdzic, czy teraz na poczatek tej zimy bedzie dobra, choc na miesiąc.

Spodnie - tak samo - odrobine za długie w paxdzierniku, dobre były w lutym.
                    Leginsy - teraz zawijam, w lutym i marcu beda dobre albo za krótkie.
      • gryzelda71 Re: sie oburze 02.11.12, 08:23
        Jasne,jak nowawink
        • kropkacom Re: sie oburze 02.11.12, 08:32
          No, rajstopy z Wójcika jako jedyne się nie wytarły i zdefasonowały, a użytkowane były intensywnie big_grin To samo ze skarpetkami.
          • kropkacom Re: sie oburze 02.11.12, 08:38
            Nie zdefasonowały, miało być tongue_out
            • lucyna_1980 Re: sie oburze 02.11.12, 08:52
              Nie wiem z czego mają te skarpety i rajstopy, ale rzeczywiście jakościowo najlepsze jakie kupiłam. Są naprawdę super i warte tych pieniędzy bo ok. 30 zł za rajtki nie jest mało, ale się nie kulkują, ani nie wycierają, są bardzo elastyczne a w dotyku bardzo miękkie. Jak dla mnie rewelacja .
              • ivaz Re: sie oburze 02.11.12, 21:56
                Zgadzam się, ja osobiście nie nie lubię Wójcika, ale rajstopy dla młodej kupuje tylko tam, wszystkie te nexty , h&my, zary M&S nie umwają się do wójcika.
          • gryzelda71 Re: sie oburze 02.11.12, 08:54
            Pewnie jeszcze wystawisz na allegrowink
            • kropkacom Re: sie oburze 02.11.12, 08:58
              Wiesz, całkiem możliwe, że ruszyły dalej... big_grin
    • lucyna_1980 Re: sie oburze 02.11.12, 08:12
      ja obronię...
      odzież wierzchnia zimowa jest wykonana w technologi IsoSoft - fakt wypełnienie poliestrowe, ale dziecko się w tym nie poci. Wzornictwo to rzecz gustu - są rzeczy i jarmarczne i są takie zupełnie proste bez tych wszystkich fiu bździu świecidełek i tandetnych aplikacji. Zawsze wyszukam coś dla córki i nie wygląda w tych ubraniach ani tandetnie, ani jak "stara maleńka".
      Po prostu nie zachwycają mnie wszystkie kolekcje, ale potrafię wybrać rzeczy których dziecko wygląda dobrze, bez zbytniego przepychu i tandety.
      Niewątpliwą zaletą Wójcika jest możliwość tworzenia zestawów czyli dla mnie wygoda bo nie trzeba kombinować z czym to ubrać tylko mam bluzkę+spódnicę(spodnie)+rajstopy w jednej kolorystyce z jednej kolekcji.
      Rzeczy są niezniszczalne, jak córka wyrasta są nadal w stanie bardzo dobrym.

A cena wynika niestety z tego, że ubrania są szyte w Polsce - nie spotkałam się jeszcze z rzeczą Made in china jak ktoś napisał powyżej...
    • kropkacom Re: sie oburze 02.11.12, 08:19
      Widocznie nie jesteś ich targetem. Pomylili się big_grin
      • moofka Re: sie oburze 02.11.12, 08:22
        moge tobie przeslac, trafi doo wlasciwej osoby
        • kropkacom Re: sie oburze 02.11.12, 08:29
          Raczej nie... Preferuję tańsze sieciówki.
    • madame_edith Re: sie oburze 02.11.12, 08:44
      Do mnie też ta oferta nie trafia, nigdy nic w tym sklepie nie kupiłam
    • na_pustyni Re: sie oburze 02.11.12, 08:53
      Nigdy nic tam dziecku nie kupiłam. Niby są paskudniejsze ubrania, ale nie za te marsjańskie ceny. A ceny chyba za te pretensjonalne nazwy kolekcji big_grin
    • gaskama Re: sie oburze 02.11.12, 08:59
      Nie znam firmy. Ja kupuję od lat kurtki Reimy. Są rewelacyjne. Najnowocześniejsze materiały. Oddychające. Drogie, ale niezniszczalne.
      • zmyslona2 Re: sie oburze 11.11.12, 13:11
        gaskama napisała:

> Nie znam firmy. Ja kupuję od lat kurtki Reimy. Są rewelacyjne. Najnowocześniejs
        > ze materiały. Oddychające. Drogie, ale niezniszczalne.

ale po co płacić masę kasy za NIEZNISZCZALNY materiał? czy zamierzam twoje dziecko przez co najmniej 20 najblizszych lat ubierac w tą samą kurtkę?
    • kawka74 Re: sie oburze 02.11.12, 12:03
      Wiesz, to było jedno z większych zaskoczeń w macierzyństwie - że ciuchy dla dzieci, ani to supermateriały, ani superwzornictwo, są tak q...wsko drogie.
      No to mam w dupie byle jakie bluzy za 60 i nie lepsze spodnie za 90 - i szyję sama.
      A kurtkę dzieciątko ma przechodnią, póki co wink (A propos rozmiarów, kurtka, która miała rękawy sięgające niemal czubków palców, teraz ma rękawy sięgające do nadgarstków ledwie. Znienacka zaatakował mnie rozmiar 104 i próbuję się w tym odnaleźć wink .)
    • kropkaa Re: sie oburze 02.11.12, 21:50
      Dla mnie to jakiś forumowy twór, ten Wójcik - naprawdę nie wiem, kto tam kupuje. Z ciekawości raz weszłam. Wzornictwo a la stara maleńka na wiejskim weselu, ceny z kosmosu. Serio, dziwię się, że oni się trzymają.
      • heca7 Re: sie oburze 02.11.12, 21:57
        Kupiłam u nich parę rzeczy. Bluzy, kurtkę córki , spodnie dresowe itd. Kupiłam też dla córki , jak była młodsza parę sukienek okolicznościowych. Ostatnią na "po komunii" i byłam z nich bardzo zadowolona. Żadna nie udawała małej panny młodej/cyganki/hiszpanki/starej-malutkiej itd. Wykonane były bardzo porządnie. Teraz córka już z takich fasonów wyrosła i trochę żałuję wink
        Ale potwierdzam, rzeczy są drogie i cześci w ogóle bym dzieciom nie kupiła.
    • kamelia04.08.2007 Re: sie oburze 02.11.12, 23:00
      to straszne. jak mozna byc tak durnym i te rzeczy w wójciku kupowac!!!!

Otóz mozna, dostawałam rzeczy z ich outletu i były super, doskonale wykonane i do tego bardzo ładne i z porządnych materiałów.
      Córki miały 2 kurtki wiosenne - przepiekne, dziewczece, nierózowe, jakośc doskonała - niezniszczlane. Szkoda tylko, ze starsza upackala czekolada.
      Sukienki na boże narodzenie - przetrzasnełam cały internet i tylko w wójciku znalazłam.

Nie upieram się, ze wszysko jest piekne, od lat nie byłam w ich outlecie, w sklepie stacjonalrnym nigdy. Mozna jednak cos znaleźc spokojnie dla dziecka, dobrej jakosci i ładne.

Cena - tanio nie jest, ale musza byc i drozsze marki.
      • zmyslona2 Re: sie oburze 11.11.12, 13:16
        > Cena - tanio nie jest, ale musza byc i drozsze marki.

a dlaczego MUSZĄ?
        po to, zeby snoby miały poczucie satysfakcji? ze jak placą kupę kasy to MUSI byc na pewno super jakosc, no i ta metka koniecznie , najlepiej jak największa
    • inguszetia_2006 Re: sie oburze 03.11.12, 10:47
      moofka napisała:
      pretensjonalne tandetne nadmuchane kurty ze sztucznym futerkiem 100% poliester
      jak glosi opis w cenie 249,99 za sztuke
      Witam,
      Nie oburzaj się tak bardzo na poliester, bo poliester ma kilka imion;-P Kurtki sportowe powinny być poliestrowe. Jak masz 100% poliestru to znaczy to tyle, że jest to bardzo dobry wyrób, jeśli chodzi o kurtkę. Cena wysoka, bo pewnie to jest ten poliester na skafandry kosmiczne. A od spodu też poliester typu Polartec. W przypadku kurtek akuratnie ma znaczenie, czy są poliestrowe, bo poliester daje wytrzymałość, lekkość i pięknie "oddycha", lepiej niż bawełna. Ma lepsze właściwości, niż tkaniny naturalne. A co do wzornictwa Wójcika, to się nie wypowiem, bo nie kupuję w tym sklepie, kiedyś zajrzałam,ale moja córka stwierdziła, że fuuu, to wyszłyśmy szybko. Chciałam tylko odczarować trochę temat poliestru;-P
      Pzdr.
      Ing
      • mewa000 Re: sie oburze 03.11.12, 22:33
        kamelia04.08.2007 napisała:

> mewa000 napisała:
        >
        > > w 99% te ubranka są ma
        > > de in China.
        >
        > jeszcze 3 lata temu, jak kupowałam w outlecie u nich, to ubrania były własnie m
        > ade in Poland

Bo kiedyś szyli tylko w Pl.

trifti napisała:

> Nieprawda, Wojcik szyje tylko w Polsce, w Bielsku.

No właśnie z Bielska mam koleżankę, która do niedawna tam pracowała (przez 15 lat) i od niej wiem, że jakiś czas temu firma dogadała się z Chińczykami i większość ubranek tam jest szyta, reszta dokładnie w Bielsku-B.
        • suazi1 Re: sie oburze 05.11.12, 21:49
          Ooooo, Wójcik od dawna już nie szyje w Polsce. Tak naprawdę nie wiem, czy cokolowiek, co mozna znaleźć w ich sklepach, pochodzi z Polski. Dalece wątpię. Bardziej opłaca się kupowanie gotowców i wszywanie własnych metek.
    • anorektycznazdzira Re: sie oburze 03.11.12, 22:39
      Doświadczam podobnych emocji regularnie w rozmaitych sieciówach
    • claudel6 Re: sie oburze 03.11.12, 23:27
      Wójcika styl dla dzieci mi sie podoba,aale te ceny są jakies koszmarne. naprawdę stać was na kupowanie dziecku kurtki z 250 zł na JEDEN sezon? bluzek za 70 zł? spodni za 100?
      kurde, ja sobie rzadko kupuje rzeczy w takich cenach, bo robię zakupy na wyprzedażach, a kupuję sobie przeciez na lata.
      podoba mi się czy nie, to na wójcika mnie nawet w outlecie nie stać (przecenione kurtki - za 180 zł, które moje dziecko bedzie nosiło góra 5 miesięcy).
      • zmyslona2 Re: sie oburze 11.11.12, 13:21
        > Wójcika styl dla dzieci mi sie podoba,aale te ceny są jakies koszmarne. naprawd
        > ę stać was na kupowanie dziecku kurtki z 250 zł na JEDEN sezon? bluzek za 70 zł
        > ? spodni za 100?
        > kurde, ja sobie rzadko kupuje rzeczy w takich cenach, bo robię zakupy na wyprze
        > dażach, a kupuję sobie przeciez na lata.

jak to miło poczytać zdroworozsądkowo myslacego człowieka, przywracasz mi wiarę ,ze nie wszystkim jeszcze marki, metki mózg wypaliły, nie wszyscy w tym owczym pędzie sie zawieruszyli
    • suazi1 omg.. wójcik 04.11.12, 17:00
      Trzęsie mną na samo wspomnienie tej nazwy. Książkę mogłabym napisać na temat współpracy z tą firmą, i na pewno nie byłyby to komplementy. Jakiś czas temu przyjęłam taktykę bojkotowania wójcika (chociaż ich fanką też nigdy nie byłam ze względu na wzornictwo i ceny) i mam zamiar słowa dotrzymać wink.
      • kamelia04.08.2007 Re: omg.. wójcik 04.11.12, 22:27
        suazi1 napisała:

> Książkę mogłabym napisać na temat ws
        > półpracy z tą firmą, i na pewno nie byłyby to komplementy.

no własnie, mogłabys cos napisac, bo my tu ciekawe jestesmy na tej ematce
        • suazi1 Re: omg.. wójcik 05.11.12, 21:40
          Daj spokój, szkoda gadać. Nigdy więcej jakiejkolwiek współpracy z Wójcikiem, bo to śmiech i żenada. Współpracuję obecnie z małą firmą z Piaseczna - sama przyjemność. Kasa na czas, a nawet przed czasem, zanim jeszcze zdąrzę wysłać jakiekolwiek projekty, kontakt na poziomie, żadnych niedomówień. W Wójciku norma była gra na zwłokę, żadnych konkretnych ustaleń, najchętniej nie płaciliby za jakiekolwiek projekty (mi zapłacili po jakichs 3 m-cach od przesłania, mimo że w umowie był określony jasno termin zapłaty), podsyłanie do podpisania śmiesznych umów z warunkami działającymi na moja niekorzyść, zmiana stawki (oczywiście na duzo nizszą) za projekt bez powiadomiania mnie o tym (bo po co), wciskanie obowiązków, o których wczesniej nie było mowy... Długo można wymieniać. Żałosne, że firma, która żąda za ubranka kosmiczne sumy, żałuje na przyzwoitym wynagrodzeniu za projekty. A już szczytem żałości jest hasło "designed by Ilona Wójcik" z upodobaniem umieszczane na firmowych torebkach tejże firmy (gdzie pani Wójcik z projektowaniem aplikacji nie ma styczności (no przepraszam, zatwierdza lub nie otrzymane projekty-wielka filozofia), bo od projektowania ubranek jest "pani projektanka", a od wszelkich nadruków i aplikacji grupa grafików-wolnych strzelców pracujących na własnym sprzęcie i na własny koszt). Już nie wspomnę, że nie stać było ich nawet na zakończenie współpracy na cywilizowanym poziomie. Dlatego Wójcikowi mówię stanowcze "nie!". Jednego mnie współpraca z tą firmą nauczyła - domagać się wszystkiego na papierze, nic na gębę.
          • annajustyna Re: omg.. wójcik 11.11.12, 12:31
            Ale wiesz, ze Twoja wypowiedz podchodzi pod szkalowanie? Wojcik pewnie ma dobrych prawnikow...
            • suazi1 Re: omg.. wójcik 12.11.12, 18:54
              Tak się składa, że jestem jednym z nich...
              • suazi1 Re: omg.. wójcik 12.11.12, 18:57
                A poza tym od kiedy opisywanie sytuacji dokładnie tak, jak wyglądała jest szkalowaniem? Rozumiem, jak bym jakieś bzdury od rzeczy wypisywała, nie mając bladego pojęcia jak było naprawdę. Cały sęk w tym, że przerobiłam całą sytuację na własnej skórze...
                • annajustyna Re: omg.. wójcik 12.11.12, 21:21
                  To w koncu jestes prawnikiem czy projektantem? wink. Wiesz, z tym szkalowaniem to nieraz ciezki orzech do zgryzienia. Np. na 1. stronie gazety.pl jest wlasnie jako nius podana rozprawa miedzy Rutkowskim a Olewnikiem seniorem. Jesli faktycznie jestes prawnikiem, powinnas rozumiec, o co chodzi.
                  • suazi1 Re: omg.. wójcik 13.11.12, 17:23
                    Projektantem z dobrą znajomościa prawa autorskiego. I to najbardziej Wójcikowi było nie w smak.
              • suazi1 poprawka-byłam 12.11.12, 18:59

• soha2 Re: sie oburze 04.11.12, 21:35
      też się zastanawiam nad tym fenomentem
      chodziłam ostatnio za kompletem szalik/czapka/rękawiczki
      wchodzę do Wójcika - pusto tam totalnie, tylko sprzedawczynie - pokręciłam się, pooglądałam, popodziwiałam ceny, znalazłam fajne rękawiczki. Podchodzi pani, pytam się o rozmiar, pani znajduje, ja pytam się o cenę - pani - 79,90 - mi opada szczęka, rękawiczki oddaję mrucząc pod nosem, że teraz wiem, dlaczego ostatnimi czasy takie tu pustki uncertain
      a w sprawie kurtek - w smyku fajne widziałam już przecenione - 99 zł - naprawdę całkiem fajne - takie na kilkulatka
      to samo w cocodrillo - kurtki - bardzo fajne - po 169 zł - pani dyskretnie dała mi do zrozumienia, ze w następnym tygodniu będą na nie przeceny
    • sueellen Re: sie oburze 04.11.12, 22:37
      Weszłam na te strone z ciekawosci. Wlasnie dzisiaj kupilam corce w outlecie swietnej jakosci kurtke tresspasa z "ubieglego sezonu" za... 14.99 funtów czyli okolo 75 pln. Cos w tym stylu:

www.trespass.co.uk/kids/girls-ski-wear/ski-jackets
      • kamelia04.08.2007 Re: sie oburze 04.11.12, 22:50
        gratulacje, swietny strzał
    • monika3411 Re: sie oburze 11.11.12, 12:38
      Nie wiem co ludzie w tym całym Wójciku widzą ;/ Pretensjonalne te ciuchy, tandetne i do tego ceny z kosmosu. I jeszcze te nazwy poszczególnych kolekcji, czy ciuchów....
      • arwena_11 Re: sie oburze 11.11.12, 14:47
        Mojej córce podobają się ciuchy z linii Hot Oil czy jakoś tak. Ostatnio w outlecie wydałam ok 100 zł. i wyszłam z 8 ciuchami. 2 rzeczy dla syna i reszta dla córki.
        Bluzki z długim rękawem kosztowały po 8-12 zł, śliczna tunika 15. Naprawdę tam warto. A i rzeczy są nie do zdarcia. Nie tracą fasonu ani koloru. Kurtki można spokojnie sprzedać niewiele mniej niż się kupiło ( kupuję w outlecie )
        • kostruszka Re: sie oburze 11.11.12, 15:12
          Kiedyś (ok. 10 lat temu) kupowałam w Wójciku (sklepie firmowym obok fabryki) w B-B mnóstwo ciuchów dla starszej córki. Byłam b. zadowolona z jakosci i wzornictwa, w dodatku w sklepie były materiały, które można było kupować na metry. I tak np. kupowałam bluzę, a z materiału z tej samej kolekcji teściowa szyła małej spódniczki, tuniki, spodenki itp. Wychodziły świetne komplety za śmieszne pieniądze. Były tam też buty, dodatki - w superprzecenach.
          Sklepu już nie ma, a dizajn W. odlecial zupełnie w kosmos, tak samo ceny. Szkoda.
    • lilka69 wiele osob oburza sie tutaj, ze ubrania sa... 11.11.12, 21:24
      szyte w chinach.

a co NIE jest wykonywane w chinach ( ew. tajlandii, bangladeszu)?
      • annajustyna Re: wiele osob oburza sie tutaj, ze ubrania sa... 12.11.12, 10:51
        I to jest smutne, bo nie dosc, ze import z Azji wymaga uzycia niebezpiecznych srodkow odkazajacych, to ubywa tez miejsc pracy w kraju.
        • zuzanna56 Re: wiele osob oburza sie tutaj, ze ubrania sa... 12.11.12, 11:25
          Wójcik ma koszmarne wzornictwo, nigdy tam niczego nie kupiłam.
          • sabka22 Re: wiele osob oburza sie tutaj, ze ubrania sa... 12.11.12, 21:36
            A że tak zapytam,które firmy dziecięce nie szyją w Chinach???tak z ciekawości pytam,gdzie kupujecie?
            • annajustyna Re: wiele osob oburza sie tutaj, ze ubrania sa... 12.11.12, 21:53
              Modna Maja szyje w Szczecinie np.
              • annajustyna Re: wiele osob oburza sie tutaj, ze ubrania sa... 12.11.12, 21:54
                Jest jeszcze polska firma Szkrabik i (chyba?) Ania czy cos takiego.
    • beatulek Re: sie oburze 13.11.12, 09:51
      Tez mnie wkurza Wójcik.... odpisałam na kilka takich sms-ów, że nie chcę ich dostawać, nie jestem zainteresowana ich ofertą i nic. Dalej przysyłają: dziś takiej treści: zrób zakupy za 199 zł z wybranej grupy artykułów a na następnie zakupy otrzymasz 50 zł. Tylko do czwartku i tylko w Wójciku.
      Przyznaję, że omijam Wójcika bo nie lubię tak nachalnych reklam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka