Dodaj do ulubionych

Pani do sprzatania, jak czesto?

08.11.12, 15:30
Powiedzcie jaki system odpowiadalby wam bardziej?

Pani przychodzi raz w tygodniu na 2 godz.-sprzatanie standardowe:wytarcie kurzy, poodkurzanie, sprzatniecie kuchni i lazienki.

Pani przychodzi raz na dwa tygodnie na 3 godz,-sprzatanie gruntowniejsze.Tzn.to co wyzej plus w zaleznosci od zapotrzebowania,przetarcie lamp lub futryn,lub jakies okno czy co tam byloby do zrobienia w domu.

Mieszkam ja,dwoch nastolatkow i kot.
Mieszkanie ma 75m i raczej nie bywa zapuszczonewink
Podlogi oprocz kuchni i lazienki zmywac bede ja.
Obserwuj wątek
    • moni692 Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:35
      My mamy 150 m², 2 doroslych, 2 dzieci.
      Pani przychodzi co tydzien na dwie godziny. Do roboty ma wszystkie podlogi (odkurzanie, mycie) plus schody, 2 lazienki na blysk, plus to co akurat "trzeba" (u nas ostatnio 4 okna umyla).

Mysle ze pierwsza opcja bedzie lepsza.
      • jajko54 Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:39
        2 godziny i obrabia 150m? szacun!
      • almaya Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:41
        moni692 napisała:

> My mamy 150 m², 2 doroslych, 2 dzieci.
        > Pani przychodzi co tydzien na dwie godziny. Do roboty ma wszystkie podlogi (odk
        > urzanie, mycie) plus schody, 2 lazienki na blysk, plus to co akurat "trzeba" (u
        > nas ostatnio 4 okna umyla).
        >
        >
        >
        >
        I to wszystko w dwie godziny :o
        • almaya Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:42
          Z wrazenia az znaku zapytania zapomnialamwink
          Dwie godziny,to strasznie malo jak na taka powiezchnie.
          • aneta-skarpeta Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 16:00
            co prawda nie mam wprawy zawodowej sprzątaczki, ale jestem energiczna i dość dobrze zorganizowana i bym się nie wyrobiła w 2 h w mojej 120 metrowej chałupie za boga
      • princy-mincy Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:45
        > Pani przychodzi co tydzien na dwie godziny. Do roboty ma wszystkie podlogi (odk
        > urzanie, mycie) plus schody, 2 lazienki na blysk, plus to co akurat "trzeba" (u
        > nas ostatnio 4 okna umyla).

Albo ona ma jakiegos mega speeda w tylku (za przeproszeniem) albo sprzata p lebkach
        nie da sie w tak krotkim czasie tyle zrobic jedna para rak, no nie da sie.
    • aqua48 Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:36
      Raz na dwa tygodnie zagoniłabym nastolatki do sprzątania. Podłogi też oni by myli.. Pani do mycia okien.
      • almaya Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:48
        aqua48 napisała:

> Raz na dwa tygodnie zagoniłabym nastolatki do sprzątania. Podłogi też oni by my
        > li.. Pani do mycia okien.

I to by bylo najlepsze rozwiazanie.Niestety niewykonalnewink
        • kol.3 Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 17:48
          Nie wiem dlaczego? Choćby z powodów wychowawczych, żeby nie wyrośli leworęczni, którzy nie wiedzą jak w domu utrzymać porządek.
    • amy.27 Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:36
      chyba lepiej raz na tydzień. i np. w jednym tygodniu futryny a w drugim lampy czyli co tydzień sprzętanie ogólne a co dwa naprzemiennie te gruntowne.
    • kitkat22 Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:36
      1 raz w tygodniu jest ok, ale 2 godziny na dokładne sprzatanie kuchni i łazienki to wg.mnie za mało
      • almaya Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:46
        kitkat22 napisała:

> 1 raz w tygodniu jest ok, ale 2 godziny na dokładne sprzatanie kuchni i łazienk
        > i to wg.mnie za mało

No sama nie wiem.Niby malo ale to tez nie jest tak, ze jakby mi sie rozlal sok w kuchni to nie starlabym, bo pani przyjdzie.Albo jakbym smarzyla kotlety, to przeciez logiczne, ze kuchenke przetresmile
    • princy-mincy Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:43
      u nas sprawdza sie raz w tygodniu na 6 godzin i wole tak, niz dluzej raz na 2 tyg
    • ashraf Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 15:59
      2 godz to za malo na 75 m, chyba, ze chcesz miec posprzatane po lebkach. Jezeli kurze maja byc wytarte wszedzie (a nie tylko tam, gdzie najbardziej widac), a kuchnia i lazienka starannie umyte, to jest min. 3-4 godz co tydzien. Szczegolnie, jesli w domu jest kot. Ponegocjuj cene.
    • beverly1985 Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 16:06
      Lepiej co tydzień, ale taniej co 2 tygodnie. Do mnie przychodzi pani raz na 2 tygodnie na ok. 5 godzin by zetrzec kurze i umyć wszystkie podłogi, blaty, fronty, piekarnik, łazienkę itd.. Oprócz tego co 2 dni odkurzamy odkurzaczem całe mieszkanie, a toaletę umywalkę, prysznic i zlew czyszczę na bieżąco (codziennnie) bo mnie denerwuja zacieki.
    • velluto Re: Pani do sprzatania, jak czesto? 08.11.12, 16:54
      2-3 godziny to żadne sprzątanie, tylko byle jakie "przelecenie", zresztą nikt normalny nie zawracałby sobie głowy takim zleceniem, bo jesli musi np. dojechać, to zwyczajnie się nie opłaca ruszać z domu. Jak mieszkałam w 36 metrach, to pani przychodziła na dłużej (z prasowaniem)

żeby sprzątnąć dokładnie, trzeba więcej czasu, a nie po to się bierze pomoc, żeby większość rzeczy robić samemu.

Przy 2 osobach szacunkowy czas posprzątania niewielkiego mieszkania to 5-6 godzin, z prasowaniem włącznie.

Nawiasem mówiąc - sprzątanie ustala się raczej co do zakresu, bo wtedy cię nie obchodzi, czy ktoś będzie pracuje wolno czy szybko. Płacisz za zrobienie X rzeczy a czy pani się zejdzie 3 godziny czy 5 to już jej sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka