sueellen 24.11.12, 20:10 Mam oko na ten: www.very.co.uk/morphy-richards-48324-premium-plus-breadmaker/1160168058.prd?browseToken=%2fb%2f4566 Co o tym sadzicie, stare wyjadaczki chleba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feel_good_inc Sigh 24.11.12, 20:21 Kup najtańszy z dwoma mieszadłami, byleby dobrze wyrabiał ciasto - jednomieszadłowe miewają z tym problemy. Po wyrobieniu ciasto/chleb przekładasz do foremek i pieczesz w piekarniku. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 24.11.12, 20:37 Nie wierz ze 2 mieszadla lepiej mieszaja niz np Philips SD-2501. Moja siostra ma z 2 mieszadlami Moulinexa i mowi ze ma wady ( ciezko wyjac mieszadla z chlepa, niektore programy niedopiekaja) ten co pokazujesz na Very nie jest zle. Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 24.11.12, 20:47 Szkoda czasu i kasy na te maszynki. Kup sobie michę plastikową co robi "pyk". Nie wiem kto to produkuje, pewnie jakiś tupper czy inne takie. Ciskasz wszystko do michy, miąchasz w 2-3 minuty i zostawiasz. Pyknie 3 razy, zlewasz do foremek i do pieca. Z maszynką jest więcej pieprzenia się niż to warte Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 24.11.12, 20:54 jakie pieprzenie z maszynką? wlewam, wsypuję, trzy godziny później wyjmuję chleb/chałkę/czycotamsobiewymyśliłam koniecznie dwa mieszadła, mam porównania z jednym, dwa wymieszają o niebo lepiej niż jedno Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 24.11.12, 20:56 tak i pralka tez niepotrzebna bo mozna recznie)) Ktokolwiek piekl chleb wie ze wyrabianie ciasta drozdzowego na chleb nie z luksusowej czy tortowej maki jaka za bardzo sie nie nadaje ale z maki kanadyjskiej albo jakiejkolwiek ciemnej nie jest latwe. Poza tym na dobry chleb nie wyrabia sie 3 min. Maszyna wyrabia srednio 40 min. Tak, dzien w dzien wyrabiaj ciasto na chleb... rany boskie. No chyba niepracujace mamy tak moga To spore ulatwienie bo wrzucasz wszystko do breadmakera i jesli chcesz cieply chleb ( ale nie goracy) na sniadanie to programujesz tak ze wlacza i piecze w srodku nocy. Gdybym mieszkala w Polsce gdzie sa swietne piekarnie to moze bym nie uzywala breadmakera. Niestety tu w UK o dobry chleb nielatwo bo czasem trzeba daleko jechac do takiej Paul's czy Cantucci piekarni Ja wyrabiam tez ciasto na placek drozdzowy w maszynie do pieczenia chleba bo tam sa idealne warunki temperaturowe do wzrostu ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 24.11.12, 21:23 Kupuje w dobrej piekarni dobry chleb, ale... - zamawiac go musze 3 dni wczesniej! - jest dosc drogi dlatego zastanawiam sie czy nie zrobic sobie prezentu gwiazdkowego w postaci breadmakera Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 24.11.12, 21:26 Kupuje w dobrej piekarni dobry chleb, ale... - zamawiac go musze 3 dni wczesniej! - jest dosc drogi a gdzie mieszkasz? W UK moze? bo mi sie marzy aby sensown y chleb byl w sklepach ale poza Ocado( Gails jest swietny) czy Waitrose to nie widzialam... Ja wybredny czlek jestem i te z Tesco czy Sainsburego mi nie odpowiadaja Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 24.11.12, 22:47 Tak, w UK. Kupuję w małej lokalnej piekarni. W tesco (niektórych) mieli nizły chleb. Nazywał się La brea, ale już nie sprowadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 24.11.12, 23:14 cos kojarze La Brea... takie czerwono bezowy papier... dawno go nie widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
hamerykanka Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 25.11.12, 00:19 Ja wybralam ten www.ebay.com/itm/Breadman-BK2000B-2-1-2-Pound-Bakery-Pro-Bread-Maker-w-Collapsible-Paddles-/380501601064?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item5897a9ab28 Ten ma mozliwosc zrobienia dwoch malych bochenkow lub jednego duzego; duza moc; 15 godzin opoznienia a nie 12; rowniez mieszadla ktore nie robia dziur. Moze mozesz znalezc na angielskim ebay.. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 25.11.12, 00:58 www.amazon.co.uk/Panasonic-SD-2501-Automatic-Breadmaker-Dispenser/dp/B004RTJWMW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1353801396&sr=8-1 Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 25.11.12, 10:11 Na to, cy i kto go bedzie uzywal I jak dlugo Pytaniem na pytanie: kto , po pierwszym okresie fascynacji maszna, uzywa do nadal, po powiedzmy roku-dwoch trzech? Mam na mysli regularne uzywanie, co najmniej raz na 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Breadmaker - na co zwrocic uwage przy kupowan 25.11.12, 11:04 Ja! Dostalismy na gwiazdke w zeszlym roku, uzywamy co 3-4 dni, przestalismy praktycznie kupowac pieczywo, tylko czasem jakas bułkę i czasem awaryjnie jak mąki w domu zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś