Dodaj do ulubionych

harry potter

01.12.12, 12:17
ja nie wiem czy tutaj wypada sie przyznawac do takiej literatury ale mam nadzieje, ze ktoras forumka sie odwazy i mi odpowie. ogladam insygnia smierci czesc 1 i Hermiona wymazuje siebie z pamieci rodzicow. po co to robi ? co sie dzieje z tymi czarodziejami jak juz szkole ukoncza ?
Obserwuj wątek
    • izak31 Re: harry potter 01.12.12, 12:24
      Robi to aby zapewnić im bezpieczeństwo. Aby Voldemort do nich nie trafił.
      • paskudek1 Re: harry potter 01.12.12, 12:30
        być może też dlatego żeby nie tęsknili jak ona zniknie, żeby poszukiwania prowadzić.
        A dlaczego niby nie przyznawać się do tej lektury? Poza kamieniem filozoficznym przeczytałam wszystkie części, bardzo mi się podobały. Z tym że jak dla mnie nie jest to lektura do czytania wciąż od nowa. Za to lubię filmy, dobrze zrealizowane wg mnie.
        • verdana Re: harry potter 01.12.12, 13:01
          Nie przyznam się, ile razy przeczytałam HP. Boję sie , ze zostanę odesłana w kaftanie do miejsca odosobnienia.
          Hermiona musi wymazać rodzicom pamięć, ponieważ chce ich umieścić w bezpiecznym miejscu, jako ludzi kompletnie z nią nuiepowiązanych. Inaczej Voldemort moze zrobić rodzicom krzywdę.
          • black-cat Re: harry potter 01.12.12, 15:08
            Nie będziesz tam samasmile Mnie mogą odesłać, byle tylko Harrego pozwolili mi zabrać ze sobą.
            • gulcia77 Re: harry potter 01.12.12, 18:04
              Się 'dołanczam' wink Ale mam nadzieję, że w tych przepastnych tomiskach przemycę też "Portret Doriana Grey'a" big_grin
          • olena.s Re: harry potter 01.12.12, 18:56
            Oraz żeby rodzice nie cierpieli jakby w trakcie walki jej, Hermionie, ukręcono łeb.
          • paskudek1 Re: harry potter 03.12.12, 10:55
            verdano ja jestem ostatnią osobą, która kogokolwiek, za czytanie CZEGOKOLWIEK wielokrotnie posyłałaby do psychiatryka smile. Ja Pottera przeczytałam raz i jak dla mnie fajne, ale nie na powtórkę, tu wolę filmy. Ale... swego czasu żelazną lekturą były u mnie "potop" i "Nad Niemnem", czytane do obłędu, otwierane gdziekolwiek itp. Podobnie było z Czaharami i Dewajtisem Rodziewiczówny smile Więc co ja się będę wymądrzać, niech każdy czyta co chce i lubi, jego sprawa.
    • ira_07 Re: harry potter 01.12.12, 13:53
      Ale to jest niezła literatura - oczywiście w swojej klasie wink Może z wyjątkiem I tomu, ale przecież to debiut. Nie powiem ile razy czytałam - nie pamiętam. Więcej odsłon mają u mnie tylko Dzieci z Bullerbyn i Panna Nikt.

Odpowiedzi dostałaś - żeby śmierciożercy i Voldemort nie znaleźli Grangerów, nie torturowali, nie zabili.

• gardenia_nowak Re: harry potter 01.12.12, 16:24
      Jak ukończą szkołę, idą do roboty wink Chyba nie ma magicznego uniwersytetu. HP przeczytałam i po polsku i po angielsku (więcej niż raz), obejrzałam też wszystkie filmy, ale wolę książki.
      • wioskowy_glupek Re: harry potter 01.12.12, 16:31
        Hermiona jako jedyna ukończyła Hogwart, Ron pracował w ministerstwie, Harry został Aurorem.
        Neville, nauczycielem zielarstwa w Hogwarcie.
        Hermiona kasowala pamięć, żeby rodziców nie torturowali śmierciożercy, wysłała ich też do Australii. Potem ich odnalazła i zmodyfikowała pamieć...
    • angazetka Re: harry potter 01.12.12, 17:43
      Czytanie HP to żaden wstyd, więc... po prostu przeczytaj smile
    • maligna567 Re: harry potter 01.12.12, 20:28
      Zmienia im cala pamiec i dotychczasowe zycie (wlacznie z nazwiskami i krajem zamieszkania) dla ich bezpieczenstwa, gdyby smierciozercy ich dopadli. Ale w filmie jest sporo szczegolow z ksiazki pominietych, lepiej ja przeczytac przed filmem.
    • dziennik-niecodziennik Re: harry potter 03.12.12, 10:37
      nie wiem czy wypada ale ja sie przyznaję bezproblemowo i głośno smile
      • lily-evans01 Re: harry potter 03.12.12, 10:54
        Stara baba jestem, a uwielbiam Pottera.
        Nawet piszę fanfiction do tej serii, kompletne wariactwo.
        Faktycznie lepiej książkę przeczytać, zanim obejrzysz film.
    • pszczolaasia Re: harry potter 03.12.12, 10:59
      wypada wypada.
      Hermiona kasuje u swoich rodzicow pamiec o sobie zeby o niej nie pamietali nawet na torturach. nigdy nie mieli wiedziec ze byla z nimi. w razie "W".
      czarodziejom pamieci nie modyfikowala. tylko swojej rodzinie najblizszej. dla ich bezpieczenstwa.
      ps. nie wypada sie przyznawac ze sie czyta i lubi zmierzch choc sie go czytalo i sie kiedys tym podniecalotongue_out
      • funpack84 Re: harry potter 03.12.12, 12:21
        Uwielbiam Harrego Pottera !!! I mówię Wam to ja - polonistka z wykształcenia smile)
        • czytelniczka1488 Re: harry potter 03.12.12, 16:25
          Kocham Harregowink Książki mogę czytać na okrągło, filmy też mi się podobają ale do książek to mogą się schować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka