Dodaj do ulubionych

Rozstępy na nogach:(((

12.07.04, 17:33
Po ciąży zostały mi okropne rozstępy i to w okolicach kolan i na
udach...załamałam się!mam całą sieć popękanych naczynek na skórze!wygląda to
okropnie...nie mogę nosić spódnic...czy macie może coś sprawdzonego na to
cholerstwo?czy w ogóle da się to zlikwidować?jestem już 8m-cy po porodzie i
to nie znika...co wieczór wcieram oliwkę w te miejsca ale jakoś poprawy nie
widzę...poradźćie coś...
Obserwuj wątek
    • driadea Re: Rozstępy na nogach:((( 12.07.04, 17:35
      Ja mam dokadnie ten sam problem. Urodziłam 9 miesięcy temu, przytyłam w ciąży
      34 kilogramy. Naczynek nie mam, ale rozstępy owszem, nawet na łydkachsad
      Cóż, trochę już wyblakły, z czasem zbledną całkiem, ale zniknąć nie znikną, to
      przecież uszkodzona skóra. sad
      Pozdrawiam, Aga
    • 197575a Re: Rozstępy na nogach:((( 13.07.04, 09:30
      Zdecydowanie polecam Fissan mnie pomógł bardzo, ale oprócz tego pomogły mi też
      środki do pielęgnacji niemowląt, na przykład sudokrem. Trzeba cierpliwie
      smarować, one się na pewno zmniejszą i zbledną. Jeszcze nie stosowałam maści na
      blizny Cepan, ktoś pisał na forum ,że również pomaga.Tylko ,że ja zaczęłam
      stosować zaraz po urodzeniu i uważam ,że pomogło. Nie miałam na nogach, ale na
      brzuchu. Teraz kupiłam taki olejek Nivea nawilżający i muszę powiedzieć ,ze
      bardzo wygładza skórę. Wiem ,że już nigdy nie będę mieć takiego brzucha jak
      kiedyś, ale starm się jak mogę ,aby wyglądał lepiej. Myślę że powinny mi pomóc
      ćwiczenia, obiecałam sobie ,ze jak moja córka skończy rok, to będę mogła
      chodzić na basen, teraz za bardzo nie mam czasu, bo pracuję do późna, a resztę
      czasu poświęcam jej. Jestem zadowolona z efektów, trzeba się cieszyć z
      najdrobniejszych sukcesów. Pozdrawiam i życzę wytrwałości - Ada mama 10
      miesięcznej Julki - trzpiota niebywałego.
      Ps. Trzeba też trochę schudnąć , może to coś pomoże.
      • driadea Re: Rozstępy na nogach:((( 13.07.04, 10:09
        Ale ja już nie mogę bardziej schudnąć! smile
        Poza tym skutecznie całkowicie zlikwidować się rozstępów nie da, niestety, to w
        końcu blizny. Można je wygładzić, staną się bledsze, płytsze (po kwasach
        najszybciej), ale nie oszukujmy sie, to trwała pamiątka sad
        Pozdrawiamy także, bardzo serdecznie :0
        Aga, mama Glorii
      • gaga_a Re: Rozstępy na nogach:((( 13.07.04, 10:45
        W ciąży przytyłam 10kg..ważyłam 55kg w 9m-cu...teraz mam wagę przed zajściem w
        ciążę, a więc 45 kg...ja juz nie mam z czego chudnąć...powinnam raczej
        przytyćsmile))a ten FISSAN to w aptece się kupuje czy w sklepie
        kosmetycznym?...nie napisałaś, a to ważne...smile))pozdrawiamy mama Aga i 8m-czna
        Julia
    • 197575a Re: Rozstępy na nogach:((( 13.07.04, 11:00
      No tak ,rzeczywiście nie masz z czego schudnąć. Fissan można kupić w aptece za
      ok. 20 zł. Ja nie zaręczam że to pomoże, mnie pomogło bardzo , a wcześniej
      używałam po kolei wszystkiego, co udało mi się dostać w sklepach kosmetycznych
      i nie widziałam żadnej różnicy. Na forum był taki wątek o rozstępach i ktoś
      polecał Fissan, kupiłam, smarowałam dwa razy dziennie rano i wieczorem i wygląd
      mojego brzucha bardzo się poprawił. Ja ten mój brzuch oceniam z dystansem - nie
      ma porównania do pięknych , gładkich brzuszków dziewczyn, które spotykam czasem
      na ulicach, ale jest zdecydowanie lepiej, a o to chyba chodziło. Aha i co
      ważne , ja zużyłam tylko jedną tubkę tej maści. Starczyło na miesiąc. A teraz
      zamierzam kupić sobie Gerbera i wypróbować.
      Mnie wyraźnie pomogło schudnięcie , ale w Twoim przypadku to pomysł chybiony,
      więc może jakaś profesjonalna porada kosmetyczki, jeśli Cię na to stać. Jakiś
      zabieg ?. Aha Cepan na blizny kosztuje taniej, ok. 10 zł. , można kupić bez
      recepty.
      Spróbuj tej maści , może będą jakieś efekty, cena nie jest bardzo wysoka, życzę
      powodzenia.
      Poszukaj tego wątku o rozstępach, może tam znajdziesz jeszcze jakieś kremy.
      Ada
      • gaga_a Re: Rozstępy na nogach:((( 13.07.04, 11:24
        Z tym CEPANem to bym się zastanowiła...bo po 1.śmierdzi okropnie, a po2.jest
        zdecydowanie na blizny, u mnie w domu go stosowano na blizny po oparzeniach i
        na przeszczepione partie skóry...nie byłabym za tym żeby go stosować...też
        czytałam o tym na jakimś forum...no cóż w ciąży stosowałam PENATEN na brzuch i
        trochę pomagało,ale na nogi tego nie dawałam jakos wtedy o tym nie
        pomyślałam...wadą tego kremu jest to,że ciężko się rozsmarowuje....no i mam
        mały problem, ale muszę coś z tym zrobić, bo nie jest to piękne....dzięki i
        pozdrawiamsmile))
    • kasiali2 Re: Rozstępy na nogach:((( 13.07.04, 12:32
      Cześć,
      ja niestety też mam taki problem. W ciąży przytyłam 17 kilo, a do rozwiązania
      mam jeszcze 5 tygodni. Rozstępy zrobiły mi się na udach i wewnętrznych stronach
      łydek. Walcze z nimi od jakiegoś czasu i wydaje mi się że powoli zaczynają
      blednąć. Niestety stosuję środek dość drogi - Phytolastil firmy Lirac. Można go
      kupić w aptekach (nie wszystkich). Momo, że jest drogi to kupuje go, bo nic
      innego mi nie pomagało. Mam nadzieję, że po porodzie jak troche schudnę to
      zacznie działać jeszcze lepiej i w końcu zbledną i nie będą tak widoczne.
      Pozdrawiam
      Kasia i mała wiercipięta Julka
      • nela12 Re: Rozstępy na nogach:((( 13.07.04, 15:13
        hejsmileniestety nie pociesze wassadja jestem dwa i pol roku po porodzie,cuda
        robilam a rozstepy jak byly tak sasadwazylam przed ciaza 56-59kg-w ciazy 82!
        stosowalam fissan i olejki ale na brzuch ,i o nogach zupelnie nie myslalam:
        (potem gdy juz sa jest za pozno,zbledna,zrobia sie ciensze-ale nie znikna!
        obecnie warze 53-54kg a one nadal sa i mysle ze bedasadjest ich dosc duzo az do
        lydek i chociarz baaardzo mnie denerwuja nie pozostaje mi nic innego jak sie
        przyzwyczaicsadtam gdzie smarowalam w ciazy niemam ani jednego rozstepu-a brzuch
        pokazuje rzadziej niz nogiwinkwiec zaluje tylko ze zapomnialam o nogach!to sa
        blizny gleboko w skorze i one nie znikna przy pomocy masarzy czy smarowaniu
        kremamisad-niestety...pozdrawiam
        • gaga_a Re: Rozstępy na nogach:((( 13.07.04, 15:36
          No to widzę że to walka z wiatrakamisad(((niestety trudno się z tym oswoić jak
          wcześniej tego nie było...dzięki wszystkim...
          • driadea Re: Rozstępy na nogach:((( 13.07.04, 20:36
            gaga_a, a tam, za to mamy super dzieci! wink
    • 197575a Re: Rozstępy na nogach:((( 14.07.04, 10:12
      No właśnie Driadea , zgadzam się w zupełności. Mamy dzieci i tym powinnyśmy się
      cieszyć. Ale z kremami można spróbować , ja po tym Fissanie uzyskałam jako taki
      względny spokój. Powiem jeszcze, że pięknie działają również komplementy
      naszych mężów , ja ostatnio usłyszałam ,że mam pupcię słodką jak ciasteczko.
      Bardzo mi się to podobało. Kiedy patrzę na Julkę, to zapominam,że mój brzuch
      trochę się zmienił. Jak wypóbuję Gerbra to dam znać .Pozdr. Ada- mama 10
      miesięcznej Julki Halinki.
      • gaga_a Re: Rozstępy na nogach:((( 14.07.04, 10:53
        Zgadzam się z wami kobietkismile))mamay piękne i zdrowe dzieci to
        najważniejsze,ale pomyślę o czymś jeszcze żeby to jednak trochę
        przygasić...komplementy też ważne robią dużo ale mój zapracowany wiecznie i nic
        nie widzi,uważa że ja coś sobie wymyślam....taki facet...pozdrawiam mama Aga
        Julii Milenki
        • driadea Re: Rozstępy na nogach:((( 14.07.04, 13:50
          Ha ha, mój to samo, wiecznie tylko "wydziwiasz" wink
          Ściskam, Aga mama Glorii Emilii smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka