aandzia43 Re: Bach! 16.01.13, 02:15 Lubię. Dzisiaj brnęłam przez całkiem solidny śnieg w świetle chylącego się ku zachodowi słońca, wszelkie efekty wizualne z tym zjawiskiem związane mając przed oczami, z koncertem skrzypcowym (1041 czy jakiś taki numerek ma) na uszach. Zjawiskowo! Czy to pomoze mi zaktywować procesy synestezji? Odpowiedz Link Zgłoś
pajupaju Re: Bach! 16.01.13, 13:24 Koncert z numerkiem BWV 1043 jest jeszcze ładniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Bach! 16.01.13, 20:54 Owszem, ładny, ale 1041 ładniejszy Szczególnie piękne ma andante. O, w tym wykonaniu wszystkie trzy koncerty piękne są www.youtube.com/watch?v=eIWaL8qqiqs No, w 1043 allegro jest porywające Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Bach! 16.01.13, 02:20 Jeśli Jan Sebastian, to nie mam nic na przeciw, wręcz przeciwnie - uwielbiam zarówno jako wykonawca, jak i słuchacz Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Bach! 16.01.13, 02:53 A nie moglby byc Ludwig? Tak np. gdzies dolatywac z drugiego pokoju: www.youtube.com/watch?v=tsn45ghgNBk Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Bach! 16.01.13, 15:57 kota_marcowa napisała: > ...baba w piach Jak to bylo? Siedzi baba na cmentarzu, trzyma nogi w kalamarzu. Przyszedl duch, babe w brzuch, baba w krzyk a duch znikl! No a gdzie "bach!"? Bylo jakos z piachem i bachem? Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Bach! 16.01.13, 16:19 to toast jest no to bach- babe w piach i teściową w klatke piersiową Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Bach! 16.01.13, 16:39 > no to bach- babe w piach > i teściową w klatke piersiową Boskie teraz będe mieć radochę przy każdym toaście Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Bach! 16.01.13, 17:22 kota_marcowa napisała: > > no to bach- babe w piach > > i teściową w klatke piersiową > > Boskie teraz będe mieć radochę przy każdym toaście W pracy jestem, nawet na lunch'u nie moge sie napic %%% - prosze mnie tu nie namawiac do zlego w srodku slonecznego dnia - to jest zdecydowanie nie fair! Toast jakikolwiek to ja bede mogla sobie wzniesc (i bach!) nie wczesniej niz za jakies 6 bitych godzin. Taki pech/bach Odpowiedz Link Zgłoś