Dodaj do ulubionych

Botki Bronx- podobają się?

17.01.13, 08:38
www.butyk.pl/towar.13872.Kozaki_koturny_Bronx_Jayda_33237.html
Kolor: ebonit/beżobrąz.
Kupiłam kilka dni temu. Moje pierwsze koturny: nigdy nie lubiłam koturnów, ale na obcasach się męczę, no i postanowiłam spróbować (tanie, z wyprzedaży, więc najwyżej...postoją w szafie). Okazało się, że są mega wygodne- niemal nie czuć butów na nogach, rzadko aż tak mi buty leżą na nodze.
Nieoczekiwanie dla siebie samej też się zachwycam wyglądem, bo w rzeczywistości są ładniejsze, niż na obrazku. Ażem zaskoczona, że mi się tak podobają, bo aż tak nie powinny (kupiłam bardziej dla wygody i dla koloru, bo fajny).
Co sądzicie o nich? Naprawdę zawsze miałam problem z koturnami, jakieś takie ciotkowate mi się wydawały....Może sama staję się ciotkowata, hehe...
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 08:44
      świetne ,szczegolnie te jakby cieniowane
      • puza_666 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 09:19
        Nie jestem fanka koturn ani butow tego typu (chociaz te wygladaja fajnie), ale jestem fanka marki Bronx i stala klientka tego sklepu. Gwarantuje Ci ze pod wzgledem wygody/jakosci/ceny to swietny wybor. Jezeli ktos dalby mi wybor: wielbione na ematce ecco (brzydactwa moim zdaniem) a Bronxy to bez wachania wybieram Bronxy. Mam oficerki sprzed 4 lat i wciaz nie moge sie ich pozbyc bo ...wygladaja jak nowe. A mi nie jest latwo dobrac buty bo mam baaardzo wysokie podbicie, co utrudnia kupno w welu przpadkach. Dobry zakup!
        • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 09:39
          Bronxy też bardzo lubię, nie moje pierwsze smile
          • puza_666 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 09:45
            Patrze, patrze i coraz bardziej mi sie podobaja smile Obrazisz sie jak sobie kupie takie same wink Zostal akuarta moj rozmiarsmile I ta cena!
            • robitussin Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 09:51
              puza_666 napisała:

> I ta cena!

A to jakaś wyjątkowo niska cena za takie buty? Bo nie rozumiem zachwytu.
              • puza_666 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:06
                No raczej....uwazam ze przecena z 369PLN na koncowe 176 PLN za swietnej jakosci skorzane botki to niezla okazjasmile Kupuje tam buty nie od dzis i wiem ze te buty kosztowaly kiedys 369 zeta i nie ejst to zadna sciema. Za 170 zeta to w CCC kupisz jakies badziewie z ekoskory a nie takie butysmile
                • robitussin Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:25
                  puza_666 napisała:

> No raczej....uwazam ze przecena z 369PLN na koncowe 176 PLN

Ok, ja spojrzałam na cenę 219 i nie widziałam tej promocji smile
                  Swoją drogą nie można patrzeć z jakiej ceny ktoś schodzi, bo powszechne są praktyki, że towar wystawia się z promocją "obniżka z 300 na 150", a wcześniej tak naprawdę ten towar kosztował 200 zł. Wielokrotnie się już z tym spotkałam.

> Kupuje tam buty nie od dzis i wiem ze te but
                  > y kosztowaly kiedys 369 zeta i nie ejst to zadna sciema.

Faktycznie od samego początku tyle właśnie kosztowały?
                  • puza_666 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:57
                    robitussin napisał:

> puza_666 napisała:
                    >
                    > > No raczej....uwazam ze przecena z 369PLN na koncowe 176 PLN
                    >
                    > Ok, ja spojrzałam na cenę 219 i nie widziałam tej promocji smile
                    > Swoją drogą nie można patrzeć z jakiej ceny ktoś schodzi, bo powszechne są prak
                    > tyki, że towar wystawia się z promocją "obniżka z 300 na 150", a wcześniej tak
                    > naprawdę ten towar kosztował 200 zł. Wielokrotnie się już z tym spotkałam.
                    >
                    > > Kupuje tam buty nie od dzis i wiem ze te but
                    > > y kosztowaly kiedys 369 zeta i nie ejst to zadna sciema.
                    >
                    > Faktycznie od samego początku tyle właśnie kosztowały?
                    >
                    Tak, tak, znam te wszytskie mechanizmysmile Natomiast na butyku potrafie przesiedziec godzine dziennie i raczej na pewno nie robia takiej sciemy. To co zauwazylam to ze obnizaja najbardziej te buty, ktore z danej serii sa w koncowkach, np zostaly im tylko rozmiary 36 i 40 i maja tego powiedzmy pare par, to od razu z ceny okolo 400 PLN robi sie 200 i mniej jak dodasz rabaty (ktore sobie tam kolekcjonujesz przy zakupie plus kody promocyjne). Mozna naprawde super buty upolowac, co nei znaczy ze wszytskim maja sie podobac. No ja akurat lubie butyk i marke Bronx, troche tez juz sie wycwiczylam w polowaniusmile
              • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:11
                179 zł to bardzo tanio.
            • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:12
              A proszę Cię bardzo smile Naprawdę fajnie wyglądają, zaskoczyły mnie tym (jak na koturny ma się rozumieć, nie na Bronxy).
    • zuzann-a Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 09:36
      Uwielbiam koturny ale te akurat mi się nie podobają.
    • robitussin Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 09:48
      Nie podobają mi się, nie lubię tego typu obcasów.
    • robitussin Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 09:49
      > Kolor: ebonit/beżobrąz.

Ebony to nie jest ebonit ;-DD

• nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:20
        O no wiem, chodzi mi o odcień: grafito-brązu. Taki odcień mają własnie ebonity. Czepiasz się...
        • robitussin Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:29
          nabakier napisała:

> O no wiem, chodzi mi o odcień: grafito-brązu. Taki odcień mają własnie ebonity.
          > Czepiasz się...

No może, bo nie lubię naciąganych argumentów smile
          Kolor "ebony" to po prostu "hebanowy", a nie "ebonitowy".
          Ebonit jako materiał może mieć różne kolory, także brązowo-rudawe czy nawet żółte.
          • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:34
            "Ebony" jako kolor i "ebonit" mają ten sam źródłosłów: o kolor chodzi właśnie. Może być i "hebanowy", chociaż hebanowy bardziej dla mnie idzie w brąz, niż "ebony". Ebony jest bardziej zimny.
            • robitussin Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:47
              nabakier napisała:

> "Ebony" jako kolor i "ebonit" mają ten sam źródłosłów: o kolor chodzi właśnie.

Nie, słowo ebonit pochodzi wprawdzie od ebony (heban), ale nie ze względu na kolor, tylko na twardość.

> Może być i "hebanowy", chociaż hebanowy bardziej dla mnie idzie w brąz, niż "e
              > bony". Ebony jest bardziej zimny.

Nie, kolor hebanowy to po prostu czarny.
              en.wiktionary.org/wiki/ebony
              • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:50
                ok, masz rację.
            • kk345 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 12:51
              > Może być i "hebanowy", chociaż hebanowy bardziej dla mnie idzie w brąz

Z mahoniem Ci się pomyliłosmile
              • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 12:55
                Tak smile
    • lillaj Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:02
      Bardzo lubię i Bronxy i Butyk. Dzisiaj też mam, o takie:

www.polyvore.com/kozaki_bronx_tide_13704_tapir/thing?id=26404923
      • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:31
        Świetne!
    • bri Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 10:33
      Lubię Bronxy, ale akurat te mi się nie podobają.
      • hildegarda-z-plocka Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 23:57
        nic z nimi nie rob! mnie bronxy- kozaki i iotki zawsze 2 pierwsze razy mega obcieraja, do krwi wrecz, a jak sie juz dopasuja (po tych 2 razach) staja sie najwygodniejszymi butami na swiecie!
    • alexa0000 offtop 17.01.13, 10:33
      Wybaczcie,że się podepnę, ale skoro piszecie o Bronxach , może ktoś mi pomoże? Kupiłam kowbojki/kozaczki, są piękne, ale maja koszmarnie twardą skórę, która po pól godzinie obtarła mnie do żywego mięsa na stopie.Co się z takim czymś robi? Szewc umie taka skórę zmiękczyć jakoś?
      • nabakier Re: offtop 17.01.13, 10:39
        Ponoć są jakieś preparaty do zmiękczania, ale nie stosowałam. Mnie się zdarza czasem rozbijać skórę młotkiem. Podkładam wąską deseczkę, w but materiał, i młotkiem to- udało mi się tak rozmiękczyć na piętach, jak były twarde. Szewc też rozbije na kowadle.
        • alexa0000 Re: offtop 17.01.13, 10:43
          Dzięki, w takim razie dam do szewca.Sama się nie odważę.
    • to_ja_tola Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 11:03
      zalezy jakie koturny?
      Miałam już 3 szt butów na koturnie...wszystko zależy od wyprofilowania ich.Buty takie tak te,tez miałam.
      Dzisiaj już wiem,że żadnych na koturnie nie chcę.
    • rosapulchra-0 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 11:15
      Dla mnie bomba!
      Moje nastolatki ostatnio postawiły na koturny. I buty najstarszej robią furore, najmłodsza zaś kupiła sobie śliczne koturny beżowe lakierowane - prawdziwe cudo!
      Ja o obcasach zapomniałam jakieś 20 lat temu - mój mąż do wysokich nie należy wink
      • imasumak Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 13:08
        Nie odmówiłabym sobie obcasów, nawet gdybym miała niskiego chłopa wink.
        Mojemu pierwszemu mężowi mogłam napluć na głowę w wysokich butach - nie przejmowaliśmy się tym wink
        • rosapulchra-0 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 19:03
          Ja nie muszę nawet butów wysokich zakładać wink
    • imasumak Bo butów Bronx nie sposób nie pokochać ;) 17.01.13, 13:02
      Kupuję na zalinkowanej stronie Bronxy już chyba z 7 lat i zawsze jestem zachwycona zarówno wygodą jak i wyglądem smile
      • puza_666 Zgadza sie ! 17.01.13, 13:45
        Ja juz nie wiem co to znaczy mierzyc buty w sklepie, takim normalnym - nawet zwykle plastikowe japonki mam z butyka. Uwielbiam ten sklep, kupuje od jakis 5 lat smile Oprocz Bronxow uwielbiam jeszcze Blinka i Rocekt Dog. Aha i czasem Fly London trafia sie w super ceniesmile
        • imasumak Re: Zgadza sie ! 17.01.13, 15:36
          Fly London też są genialne smile
          • lillaj Re: Zgadza sie ! 17.01.13, 18:05
            imasumak napisała:

> Fly London też są genialne smile

O tak, też lubię. Mają świetne sprężyste podeszwy.
            • nabakier Re: Zgadza sie ! 17.01.13, 19:09
              Nigdy nie miałam, muszę spróbować.
    • duola77 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 14:01
      Okazało się, że są mega wygodne- niemal nie czuć
      > butów na nogach, rzadko aż tak mi buty leżą na nodze.
      > Nieoczekiwanie dla siebie samej też się zachwycam wyglądem, bo w rzeczywistości
      > są ładniejsze, niż na obrazku. Ażem zaskoczona, że mi się tak podobają, bo aż
      > tak nie powinny (kupiłam bardziej dla wygody i dla koloru, bo fajny).

też mnie ostatnio takie myślenie dopadło smile

jakieś takie ci
      > otkowate mi się wydawały....Może sama staję się ciotkowata, hehe...

ciotkowate? zobacz czym u mnie się skończyło
      www.ambraobuwie.pl/shop/product/1/43/1971//V-TAT-12-3901-GIA
      ja już czekam na wiosnę smile do spodni
      • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 14:28
        Hehe, mam podobne, wygodne i do rurek akurat, w tych kokardka zaj...biaszcza smile
        • duola77 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 14:32
          czyli zima może już wyp....lać smile
          • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 18:08
            Oj, jak dla mnie mogłaby wink
    • ma_dre Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 15:09
      Szczerze? Nie podobaja mi sie. Ale kto wie? Moze w realu tez bylabym nimi zachwycona. Tez szukam koturnow od jakiegos czasu.

Ja jestem chora na te

botki

Niestety przymierzalam i sa zbyt strome, choc noga wyglada pieknie.
      • nabakier Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 19:08
        Klasyka zawsze w cenie, bardzo fajne smile Znaczy te zalinkowane.
    • aandzia43 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 18:27
      Ładne smile
    • moofka Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 18:37
      nie podobajo
      kopytka
      a bronxow mialam kilka par i nigdy nie byly to moje ulubione buty szczerze powiem
    • inguszetia_2006 Re: Botki Bronx- podobają się? 17.01.13, 21:01
      Witam,
      Śliczne i bardzo delikatne jak na koturny. W ogóle nie ciotkowate. Bardzo udany model. Tylko na koturnach chodzi się gorzej niż na szpilkach, bo stopa za bardzo wisi w powietrzu i nie czuje się nierówności podłoża. Uważaj na oblodzenia, bo stopa obuta w koturn kładzie się cała, można skręcić kostkę na pierwszym, lepszym uskoku.
      Pzdr.
      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka