Dodaj do ulubionych

Wszy POMOCY!!!

30.01.13, 20:00
W klasie mojego syna pojawiły się wszy. Chłopiec nie przyszedł dziś do szkoły, a jego mama już jutro chce go już przyprowadzić.

Moje pytanie: czy możliwe, ze całkowicie wyleczyli wszy?

Strasznie nie chciałabym żeby mi syna zaraził.
Obserwuj wątek
    • morekac Re: Wszy POMOCY!!! 30.01.13, 20:20
      Możliwe - to się raz myje, ewentualnie powtarza po 1-2 tygodniach. Możliwe też , że twoj już złapał - niekoniecznie od znanego ci delikwenta, tylko o tym jeszcze nie wiesz. Ma wszelki wypadek wypierz ubrania wierzchnie młodego, umyj mu głowę szamponem antywszowym i kup ewentualnie preparat odstraszający. Oraz obserwuj.
      • verdana Re: Wszy POMOCY!!! 30.01.13, 20:52
        Możliwe. Dobre szampony niszczą wszy od razu. Moje dzieci łapały wszy wiele razy, w tym raz na bardzo elitarnym obozie.
        Wszy zresztą to nie dżuma.
        • jak-nie-ja-to-kto Re: Wszy POMOCY!!! 30.01.13, 20:57
          Nie dżuma ale ja się brzydzę.
          • czar_bajry Re: Wszy POMOCY!!! 30.01.13, 21:03
            Weź wyluzuj wszy w przedszkolu/szkole nie są niczym wyjątkowym...
            Wystarczy szampon z apteki i wyczesanie - kłopot z głowy.
          • thegimel Re: Wszy POMOCY!!! 30.01.13, 21:30
            Spokojnie. Wszy zdarzały się, zdarzają i zdarzać się będą. Najważniejsze to trzymać rękę na pulsie i w razie nawrotów dopilnować, żeby inni rodzice też dzieci wyleczyli. Nie wstydzić się wszy, jak dziecko złapie, poinformować panią - wszy nie biorą się z brudu. Poza tym u chłopaka łatwiej walczyć. Dodam jeszcze, że córka znajomej przyniosła kiedyś z placówki świerzb, po tym co oni z tym paskudztwem przeszli, stwierdziłam, że wszawicę powitam ze śpiewem na ustach wink
            Powodzenia w walce
            • tanebo Re: Wszy POMOCY!!! 30.01.13, 23:57
              Oczywiście. Najgorsze są te łonowe. Ponoć.
    • to_ja_tola Re: Wszy POMOCY!!! 30.01.13, 21:37
      w Neesweku czy wprost był ostatnio artykuł,że wsza się"wzmocniła" i nie jest to ta sama wsza co dawniej.No i że nie tyczy to się już biednego społeczeństwa.
      • morekac Re: Wszy POMOCY!!! 30.01.13, 23:50
        To już się dawno nie tyczy. Podejrzewam, że wszy tez wolą dobrze odżywione dzieci. wink
        A te zarazy są zwłaszcza w młodszych klasach podstawówki, zwłaszcza w sezonie czapkowym i często po feriach.
    • ardzuna To jest forum dla kobiet a nie dla wszy. Nt. 30.01.13, 21:42

• lily-evans01 Re: To jest forum dla kobiet a nie dla wszy. Nt. 30.01.13, 23:56
        ROTFL
    • rhaenyra Re: Wszy POMOCY!!! 30.01.13, 23:57
      zamienilabym sie za mole ...
    • lexie007 kobieto.. 31.01.13, 01:04
      ... wyluzuj wsza to nie aids. "Nie chce zeby sie zarazil" jak mozna zarazic sie wsza? :smilesmile wez mi to wytlumaczsmile
      • lily-evans01 Ludzie, WESZ, nie WSZA 31.01.13, 01:30
        No please...
    • opium74 Re: Ludzie, WESZ, nie WSZA 23.09.13, 10:28
      i musiałas wygrzebać wątek ponad półroczny żeby zareklamowac ten preparat? suspicious
      Swoją droga kiepski bo po umyciu nim głowy wyczesałam żywą wesz....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka