Dodaj do ulubionych

pytanie remontowo- budowlane

01.02.13, 14:58
w łazience mam na wszystkich ścianach kafelki ( maja ok 10 lat,sa jeszcze po poprzednich wlaścicielach), no i na jednej ze ścian , na środku okazuje sie, ze kafelki sie odkleily, i teraz pytanie: czy to grozi czymś ? tzn mam sie spodziewać, że w kazdej chwili runa? czy te nieodklejone utrzymaja tamte i nie mam sie czym przejmowac? mial ktos taki problem?? nie stac mnie teraz na remont , a wogole nie znam się na tych sprawach
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: pytanie remontowo- budowlane 01.02.13, 15:06
      przyklej płytki i będzie git (spokojnie kupisz 2-5kg kleju, sama możesz to zrobic)
      nic się nie stanie
    • natkakoperku Re: pytanie remontowo- budowlane 01.02.13, 15:09
      Kup gotowy klej do kafelek.Te które się odklejają delikatnie pozdejmuj.A jeszcze kup małą butelkę gruntu do kafli.Oczyść szpachelką ścianę,posmaruj gruntem.Naklej pozostałe kafelki.
      Jak ci to w pewnym momencie pierdyknie po całości to mam nadzieję że nikt nie będzie stał w pobliżu.Dużo tych kafelek odłazi i na co były klejone??
      • crises Re: pytanie remontowo- budowlane 01.02.13, 16:38
        KAFELKÓW, na litość.
    • zawszexyz Re: pytanie remontowo- budowlane 01.02.13, 15:15
      to jest środek ściany, wiec czy jak bede chciala wyjać pierwszy kafelek to reszta nie runie? nie wiem czym byly klejone bo robil to poprzedni właściciel
      • aneta-skarpeta Re: pytanie remontowo- budowlane 01.02.13, 17:00
        jak to jest na srodku i jakotako sie trzyma, to moze byc roznie
        chyba, ze w zasadzie odpada

moi rodzice mieli taką akcję, że zmieniali płytki i w ramach oszczędnosci tata sam zdejmował płytki

zpecjalnie mówię, że zdejomwał, ponieważ tylko 1 szt sie rozbiła

odchodziły jakby były na slinę przyklejone przy leciutkim podważeniu
      • natkakoperku Re: pytanie remontowo- budowlane 01.02.13, 17:07
        Bierzesz deskę do krojenia,półkę z szafy i delikatnie przyciskasz do odpadających kafelek.Zależy od tego jaka ilość ci odpada.Jak się boisz sama to poproś kogoś o zdejmowanie a ty będziesz przytrzymywać deskę.Na moją mamę spadły kafle jak siedziała na troniesmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka