Dodaj do ulubionych

Odszczekuję

11.02.13, 15:36
Pisałam o zamordyzmie kuchennym i odszczekuję.
Z wczorajszego obiadu zostało 6 mielonych, i od wczoraj mówię, ze to dla męża i syna, dla mnie makaron z brokułami, który kocham, a oni nie chcą tego jeść, córka je w szkole i brokuły lubi, więc ewentualnie coś na popołudnie będzie.
Syn wrócił ze szkoły, zjadł 5 kotletów, bo nie zauwazył, jak powtarzałam, ze to dla dwóch,a nie dla jednego.
Obserwuj wątek
    • owianka Re: Odszczekuję 11.02.13, 15:42
      Proszę o przepis na makaron z brokułami.
      • mika_p Re: Odszczekuję 11.02.13, 15:50
        Proszę: forum.gazeta.pl/forum/w,579,50202869,50222318,Re_co_do_makaronu_na_obiad_Szybko_bo_na_dzisiaj.html
    • annajustyna Re: Odszczekuję 11.02.13, 15:47
      No to w czym problem? Maz dostanie jeden kotlet i doje kanapkami. A syn niech laskawie zauwazy, ze sam na swiecie nie jest.
      • annajustyna Re: Odszczekuję 11.02.13, 15:49
        Oczywiscie kanapki niech sobie zrobi sam. Chyba ma raczki?!
        • aneta-skarpeta Re: Odszczekuję 11.02.13, 15:58
          a ja mysle, że to syn powinien tatusowi kanapki zrobic, skoro zjadł jego kotlety
          • annajustyna Re: Odszczekuję 11.02.13, 15:59
            Ooo, to jest faktycznie dobra mysl!
      • mika_p Re: Odszczekuję 11.02.13, 16:03
        A czy ja napisałam, ze problem? Tak się chciałam uczciwie podzielić z ematkami obserwacją z życia rodzinnego. Ale problemy można wymyśleć:
        1) mąż nie jada chleba
        2) umowa obowiązująca w danej komórce społecznej zakłada, że ja przygotowuję obiad, a brak obiadu jest ustalony z wyprzedzeniem. Kanapki obiadem nie są
        3) co by tu jeszcze wymyśleć...
        • annajustyna Re: Odszczekuję 11.02.13, 16:19
          Dobrze, ze moj chlop tak nie gwiazdorzy wink.
    • nanuk24 Re: Odszczekuję 11.02.13, 15:57
      Ja bym mu kazala to zwrocic, wiesz? Z nawiazkatongue_out
    • ewa_mama_jasia Re: Odszczekuję 11.02.13, 15:59
      Jak mój brat był w wojsku, po miesiącu rodzice z babcią pocjechali go odwiedzić. Wzięli obiad dla wszystkich (w tym 8 kotletów schabowych, moja mama robi duuuże). Brat był tak wygłodzony, że zjadł 7 smile Reszta zjadła po odrobinie kotleta, ziewmniaki, sałatkę z pomidorów i ogórków smile
      • annajustyna Re: Odszczekuję 11.02.13, 16:00
        Nie dalo sie brata powstrzymac? No i lepiej takiemu wyglodzonemu jednak nie pozwalac sie tak onezrec - grozne dla zdrowia uncertain.
        • gryzelda71 Re: Odszczekuję 11.02.13, 16:18
          Po co powstrzymywać?Wrócą do domu to se usmażą,on w jednostce nie.
          • annajustyna Re: Odszczekuję 11.02.13, 16:19
            A jakby w szpitalu po przejedzeniu wyladowal?
            • gryzelda71 Re: Odszczekuję 11.02.13, 16:20
              Przecież nie stosował głodówki.Ot zjadł bo smaczne i dawno ich nie jadł.
        • dziennik-niecodziennik Re: Odszczekuję 11.02.13, 20:30
          ale on raczej nie był po długotrwałej głodówce, tylko po jakimś czasie marnawej kuchni zbiorowej big_grin
          • annajustyna Re: Odszczekuję 11.02.13, 22:46
            Kto go tam wie wink.
    • dynema Re: Odszczekuję 11.02.13, 16:17
      No to wyglada na to ze syn obiad ojcu dzis gotuje...
    • lady-z-gaga Re: Odszczekuję 11.02.13, 21:42
      > Syn wrócił ze szkoły, zjadł 5 kotletów, bo nie zauwazył, jak powtarzałam, ze to
      > dla dwóch,a nie dla jednego.

Chyba nie w tym problem, czy powtarzałaś, czy nie powtarzałaś.
      Syn nie zauwazył dotąd, że nie mieszka sam?. Ja bym ochrzaniła, jak każdego egoistę.
      Głodny? po dwoch kotletach powinien kanapkami dojeść.
      • eliszka25 Re: Odszczekuję 11.02.13, 22:35
        wlasnie, podpisuje sie pod tym. moje chlopaki np. zawsze pytaja, czy moga cos tam zjesc. nie wiem, ile lat ma twoj syn, ale moim zdaniem powinien zapytac, czy moze zjesc wszystkie kotlety, bo chyba wie, ze sam nie mieszka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka