peggy_su
20.02.13, 23:09
Słuchajcie kobiety problem mam. Właśnie się dowiedziałam, że w ten weekend mam oprowadzić po stolicy parę obcokrajowców. Ja tych ludzi nie znam. Wiem tyle, że małżeństwo przed 50, mieszkają w UK, ale zdaje się że nie pochodzą z Europy. W Polsce nigdy nie byli.
Przyjeżdzają na parę dni, z czego ja mam im zagospodarować jeden lub ewentualnie dwa dni.
No i teraz dylemat mam - co może takich ludzi w Warszawie zainteresować? Wiadomo - Stare Miasto, Pałac Kultury pewnie, może Łazienki, ale co jeszcze? Zastanawiam się nad Muzeum Powstania Warszawskiego, ale czy to ich nie zanudzi? Może coś jeszcze byście zaproponowały.
Druga sprawa - gdzie ich zabrać na obiad? Bo na tym się kompletnie nie znam. Fajnie gdyby było to ładne miejsce - nie za tanie, ale też nie jakieś strasznie drogie. Gdzie mogliby spróbować polskiej kuchni, ale też zjeść coś neutralnego, gdyby "polskie" nie przyapdło do gustu.
Jutro muszę sobie opracować jakiś plan dnia i trasę, bo zdaje się że już w piątek mam się z nimi spotkać. Ratujcie dobre kobiety!