Dodaj do ulubionych

Koniec świata - prezes wymiata

07.03.13, 15:14
Koniec świata bo nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, ale muszę:

to było dobre! Nawet bardzo dobre smile

Elegancko, dowcipnie i chyba skutecznie, bo podejrzewam, że celem było pozytywne zaistnienie.
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 15:20
      Wartosc kabaretowa polskiej polityki zdecydowanie od jakiegos czasu wzrasta... jak sie na merytoryczna juz przestalo liczyc big_grin
    • twinmama76 Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 15:20
      Bardzo dobre i inteligentne.

Natomiast poniższa opinia jest bzdurna:
      - Dzisiaj Jarosław Kaczyński przebił Palikota. Części się to spodoba, bo prezes PiS znany jest z tego, że nie ma konta, karty bankowej i nie prowadzi samochodu, a tu pokazuje się z gadżetem. To może podreperować jego wizerunek. Jednak dla innych, to będzie niepoważne, bo mowa jest o ważnych sprawach, takich jak kryzys. To może być odczytane jako farsa - skomentował portalowi Gazeta.pl ekspert od marketingu politycznego Norbert Maliszeski.

Jak niepoważne, skoro Kaczor odtworzył bardzo poważne i merytoryczne wystąpienie Glińskiego.
      • lauren6 Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 15:29
        > Jak niepoważne, skoro Kaczor odtworzył bardzo poważne i merytoryczne wystąpienie Glińskiego.

No dokładnie.

Potrzeba matką wynalazku i jakoś ten Kaczyński z tabletem mnie nie zaszokował. Jeśli już coś mnie zniesmacza to fakt, że potrzeba było takiego tricku, by profesor mógł się wypowiedzieć na mównicy sejmowej.
        • maggorlo Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 15:36
          lauren6 napisała:
          > Jeśli już coś mnie zniesmacza to fakt, że potrzeba było takiego tricku, by prof
          > esor mógł się wypowiedzieć na mównicy sejmowej.

A mnie zniesmacza stopień w jakim procedury nie nadążają za realiami.
          Jest ustawowy zakaz wygłaszania przemówień dla osób spoza grupy X, ale nie ma zakazu do wystąpień tychże z nagrania na tablecie. Nasze prawo jak ulice - dziura na dziurze wink
          • lauren6 Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 15:46
            Tak było jest i będzie: prawo nigdy nie zastąpi zdrowego rozsądku.

A informacja o tym zdarzeniu poszła już w świat. Piękny obraz demokratycznej Polski musi wyłaniać się z boku, jeśli lider opozycji musi uciekać do takich sztuczek by przekazać słowa kandydata na premiera...
            • angazetka Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 15:56
              Jezu, biedny uciśniony PiS... Faktycznie, co to za demokracja, w której przestrzega sie prawa, zgroza.
              A JK z tabletem spowodował u mnie potężny facepalm, ale faktycznie, świetnie się wpisywał w cyrk, jakim jest "rząd Glińskiego". Było to przynajmniej zabawne.
            • mdro Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 15:57
              Kandydata na kogo, przepraszam? Ja coś przegapiłam? Układ sił w sejmie się zmienił, tzn. PiS wszedł z kimś w koalicję i mają większość? Wybory były? Faktycznie, piękny obraz swojego pojęcia demokracji (i prawa) Kaczyński zaprezentował...
            • nangaparbat3 Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 16:12
              Piękny obraz demokratycznej Po
              > lski musi wyłaniać się z boku, jeśli lider opozycji musi uciekać do takich sztu
              > czek by przekazać słowa kandydata na premiera...

Lider nie musi, lider mogł byl kandydowac na premiera osobiście smile
            • wies-baden Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 21:53
              Wiesz co to demokracja?! Aktualnie mamy rząd wybrany większością głosów. PiS nie tylko nie ma większości, ale tez żadnej zdolności koalicyjnej. Obalanie rządu w tych warunkach to anarchia.
          • premeda Re: Koniec świata - prezes wymiata 08.03.13, 08:33
            > Jest ustawowy zakaz wygłaszania przemówień dla osób spoza grupy X
            Wszyscy powołują się na ten zakaz, a on nie jest respektowany, bo przemawiali przecież sekretarz USA (czy ktoś tam), był przecież papież. Nie znoszę PIS-u ale to powoływanie się na zakaz odnośnie Glińskiego dla mnie małostkowe jest.
            • esr-esr Re: Koniec świata - prezes wymiata 08.03.13, 08:57
              jakoś nie pamiętam żeby papież przemawiał podczas debaty nad wotum nieufności dla rządu. najwidoczniej coś przegapiłam.
              • triss_merigold6 Grrr co za brednie 08.03.13, 10:17
                Nie wypisujcie bredni.
                Poseł ma prawo i obowiązek uczestniczyć w posiedzeniach Sejmu i zabierać głos (to prawo) podczas debat. Jest to przywilej niedelegowalny, nieodłączny składnik piastowania mandatu.
                Nie może scedować swojego prawa na inne osoby tj. po zapisaniu na listę mówców i wezwaniu do zabrania głosu przez marszałka/wicemarszałka prowadzącego obrady, poseł nie może wejść na mównicę i powiedzieć A teraz w moim imieniu wypowie się wujek Mietek, sąsiad, szwagier czy profesor XYZ. Narusza zasadę osobistego wykonywania mandatu, ustawę o wykonywaniu mandatu przez posła lub senatora oraz regulamin Sejmu.

Osoby spoza parlamentarzystów, które zabierają głos na posiedzeniach to przedstawiciele rządu i instytucji centralnych (np. przedstawiając informację rządu na temat x); osoby powołane na określone stanowiska (RPO, RPD, szef NIK itd.) oraz goście podczas posiedzeń - uroczystości.
                • esr-esr Re: Grrr co za brednie 08.03.13, 10:58
                  to sarkazm był
    • adwarp Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 15:55
      a ja znów nie będę miała na kogo głosować w wyborachsad
    • kerri31 Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 16:00
      Jak można interesować się, czytać takie bzdety ?? Jesteś jego pokroju czy co?
    • nangaparbat3 niedouczony ten Palikot 07.03.13, 16:19
      mirabelek od ulęgalek nie odrożnia
    • nangaparbat3 i Piechociński zlotousty 07.03.13, 16:34
      Kto mu to napisał???
      Obstawiam nauczyciela- polonistę.
      Poplakałam się ze smiechu.
      Na pewno bedzie w Szkle kontaktowym - w kołko.
      • angazetka Re: i Piechociński zlotousty 07.03.13, 16:47
        Daj szczegóły smile
        • marzeka1 Re: i Piechociński zlotousty 07.03.13, 16:50
          Proszę o szczegóły, bo nie oglądam takich "atrakcji" z powodu poziomu stresu.
          • nangaparbat3 An, Marzeka 07.03.13, 17:04
            Nie mam jak, slucham na zywo i dech mi zapiera z wrażenia. Może da się gdzieś znaleźć w necie (protokoły sejmowe sa chyba teraz dostępne?), to Wam naszykuje wyciąg. W kazdym razie nie wszystko zrozumialam, dużo bylo homeryckich porownań i odwolań do lietratury (z Gombrowiczem wlącznie).
            W latach 80. czytywalam dla rozrywki protokoły sejmowe z Dwudziestolecia, tez byl kabaret, nie marzylam, ze bedę to kiedys miała na zywo smile
            • marzeka1 Re: An, Marzeka 07.03.13, 17:10
              No to chyba włączę moją "telewizornię", chociaż od pewnego czasu nie oglądam, by nie chłonąć złych emocji, no ale jak piszesz, ze kabaret, to popatrzę big_grin
            • triss_merigold6 Re: An, Marzeka 08.03.13, 10:10
              Wchodzisz na stenogramy z posiedzeń Sejmu.
    • bri Re: Koniec świata - prezes wymiata 07.03.13, 17:11
      Zestresowana byłam jak to zobaczyłam, że mu bateria wysiądzie, albo coś kliknie źle i nie będzie wiedział jak wrócić. wink
    • sofi84 Re: Koniec świata - prezes wymiata 08.03.13, 11:03
      https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/72657_479989642065392_698725987_n.jpg
    • amonette No to już chyba będzie czarny papież... 08.03.13, 11:12
      n/t
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka