bella.maruda 16.03.13, 12:45 co picie alkoholu z alkoholikiem lub pożyczanie kasy hazardziście? A jeżeli jest tym samym, to czy ewentualna zdrada będzie usprawiedliwiona? (Skoro z mężem nie mogę, bo jest w trakcie terapii, a swoje potrzeby mam?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adellante12 Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 13:46 Poszukaj innego seksoholika ))) W razie czego powiesz że to w ramach terapii leczenia współuzależnienia ))) Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 14:29 To ile trwa ta terapia? Rok? dwa? pięć lat? Nie sądzę... Może Ty też powinnaś wziąć udział w terapii skoro nie możesz wytrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 14:38 Terapia, która zabrania seksu z własną zoną wydaje sie być wysoce idiotyczna. Tak, jakby odchudzać otyłego zakazując mu w ogóle jeść. Terapia, która zagraza zwiazkowi powinna zostać przerwana, nie o to chyba chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 15:47 Ale na jak długo zabrania? Bo jeśli na tydzień to chyba OK? A jeśli druga strona ma problem żeby wytrzymać tydzień bez seksu to sama się kwalifikuje do terapii. Dlatego pytałam "jak długo", bo wydaje mi się to kluczowe. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 15:50 Na pewno nie tydzień... Zresztą temperamenty seksualne są różne i jesli zona seksocholika nie moze wytrzymać tydzień bez seksu - to tylko lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 16:13 Nie ma określonego czasu na jak długo trzeba zrezygnować z seksu, może to być nawet 2 lata, wszystko zależy od postępów terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: bella.maruda 16.03.13, 22:49 No dobra, ale zaznaczam że jestem hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 18:40 To przecież absurd w przypadku związku! Terapia, która zaklada, ze żona/mąż seksocholika nie mają zadnych potrzeb seksualnych jest idiotyczna i szkodliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1dawidka Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 18:44 a swoja droga ciekawe czy sexocholik jest dobry w lozku Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 08:28 Jakieś tam doświadczenie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 00:34 Są różne drogi leczenia seksoholizmu, jedna faktycznie zakłada powstrzymanie się od jakichkolwiek zachowań seksualnych. Popularniejsza jest jednak ta, która dopuszcza seks w małżeństwie. Os seksoholika zależy, którą drogę wybierze. Może niektórym na początku łątwiej jest się powstrzymać od seksu w ogóle, zanim nauczy się zdrowych relacji. Inna sprawa - żona ma męża seksoholika, ma więc realny problem z relacją z nim. A największym jej dylematem jest jak poradzić sobie z brakiem seksu? Trochę dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 00:59 A mnie przyszło do głowy, że seks z seksoholikiem to jak gotowanie dla bulimiczki - ja psu w d..ę jednym słowem. Szkoda zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 08:25 Wszystko zależy, czyim jest on mężem Bo jak własnym to należy się zasłonić dobrem terapii i odmówić. A jak czyimś, to udać, że się nie posiada wiedzy w zakresie jego seksoholizmu i brać, co dają. Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 08:32 ooo ktoś House'a ogląda Odpowiedz Link Zgłoś