Dodaj do ulubionych

Czy seks z seksoholikiem jest tym samym

16.03.13, 12:45
co picie alkoholu z alkoholikiem lub pożyczanie kasy hazardziście?
A jeżeli jest tym samym, to czy ewentualna zdrada będzie usprawiedliwiona? (Skoro z mężem nie mogę, bo jest w trakcie terapii, a swoje potrzeby mam?)
Obserwuj wątek
    • adellante12 Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 13:46
      Poszukaj innego seksoholika smile))) W razie czego powiesz że to w ramach terapii leczenia współuzależnienia wink)))
    • z_lasu Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 14:29
      To ile trwa ta terapia? Rok? dwa? pięć lat? Nie sądzę... Może Ty też powinnaś wziąć udział w terapii skoro nie możesz wytrzymać?

• verdana Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 14:38
        Terapia, która zabrania seksu z własną zoną wydaje sie być wysoce idiotyczna. Tak, jakby odchudzać otyłego zakazując mu w ogóle jeść.
        Terapia, która zagraza zwiazkowi powinna zostać przerwana, nie o to chyba chodzi.
        • z_lasu Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 15:47
          Ale na jak długo zabrania? Bo jeśli na tydzień to chyba OK? A jeśli druga strona ma problem żeby wytrzymać tydzień bez seksu to sama się kwalifikuje do terapii. Dlatego pytałam "jak długo", bo wydaje mi się to kluczowe.
          • verdana Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 15:50
            Na pewno nie tydzień... Zresztą temperamenty seksualne są różne i jesli zona seksocholika nie moze wytrzymać tydzień bez seksu - to tylko lepiejsmile
      • bella.maruda Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 16:13
        Nie ma określonego czasu na jak długo trzeba zrezygnować z seksu, może to być nawet 2 lata, wszystko zależy od postępów terapii.
        • zona_mi bella.maruda 16.03.13, 16:22
          Zajrzysz na pocztę?
          • bella.maruda Re: bella.maruda 16.03.13, 22:49
            No dobra, ale zaznaczam że jestem hetero.
        • verdana Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 18:40
          To przecież absurd w przypadku związku! Terapia, która zaklada, ze żona/mąż seksocholika nie mają zadnych potrzeb seksualnych jest idiotyczna i szkodliwa.
          • mama1dawidka Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 16.03.13, 18:44
            a swoja droga ciekawe czy sexocholik jest dobry w lozku big_grin
            • nabakier Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 08:28
              Jakieś tam doświadczenie ma... wink
    • peggy_su Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 00:34
      Są różne drogi leczenia seksoholizmu, jedna faktycznie zakłada powstrzymanie się od jakichkolwiek zachowań seksualnych. Popularniejsza jest jednak ta, która dopuszcza seks w małżeństwie. Os seksoholika zależy, którą drogę wybierze. Może niektórym na początku łątwiej jest się powstrzymać od seksu w ogóle, zanim nauczy się zdrowych relacji.

Inna sprawa - żona ma męża seksoholika, ma więc realny problem z relacją z nim. A największym jej dylematem jest jak poradzić sobie z brakiem seksu? Trochę dziwne.
    • aandzia43 Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 00:59
      A mnie przyszło do głowy, że seks z seksoholikiem to jak gotowanie dla bulimiczki - ja psu w d..ę jednym słowem. Szkoda zachodu.
    • nabakier Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 08:25
      Wszystko zależy, czyim jest on mężem wink Bo jak własnym to należy się zasłonić dobrem terapii i odmówić. A jak czyimś, to udać, że się nie posiada wiedzy w zakresie jego seksoholizmu i brać, co dają.
    • twinmama76 Re: Czy seks z seksoholikiem jest tym samym 17.03.13, 08:32
      ooo ktoś House'a ogląda tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka