23.03.13, 11:52
no to przyznać się: kto rezygnuje?

ja.

w poniedziałek jadę wypowiedzieć umowę. będę 70zł do przodu miesięczniesmile

najpierw wkurzałam się, że do lipca będę płacić za zmiany, których nie chcę- nie powinno być tak, że w trakcie umowy zmieniają mi regulamin!
ale przejrzałam na spokojnie umowę, i tadam- umowę mogę rozwiązać przed 1kwietnia.

miałam Nkę, i byłam względnie zadowolona, bo jak przychodził piątek wieczór, to i tak nie było co obejrzeć. ale ta telewizja oferowała to, czego inne nie oferowały. i fajnie, że można było nagrywać, zatrzymać film, i inne bajery.
no ale ja klientem "premium" nie jestem i sportem NIE interesuję się, nawet w minimalnym zakresie, więc nie dla mnie nc+
Obserwuj wątek
    • ella_nl Re: nc+ 23.03.13, 11:55
      My jesteśmy zadowoleni że ok miesiąc temu przedłużyliśmy umowę z Cyfrą+. Teraz na pewno zrezygnowalibyśmy. Coś im ta "przemiana" nie wyszłasuspicious
      • solejrolia Re: nc+ 23.03.13, 11:58
        no to nie rozumiem- chyba powinniście być niezadowoleni?suspicious
        • ella_nl Re: nc+ 23.03.13, 12:03
          Na razie nic nam nie zmienili. Umowa taka jak była. rachunek też. Podobno nam mają nic nie zmieniać.
          • solejrolia Re: nc+ 23.03.13, 12:13
            dobra, nie wiem, jaka jest oferta (byłego) canal+ , ale co nie zmienił wam się np układ kanałów? numeracja, układ bloków np filmy, i tp, bo my mamy po prostu teraz ...burdel w telewizorze
            • ella_nl Re: nc+ 23.03.13, 13:00
              solejrolia napisała:

> dobra, nie wiem, jaka jest oferta (byłego) canal+ , ale co nie zmienił wam się
              > np układ kanałów? numeracja, układ bloków np filmy, i tp, bo my mamy po prostu
              > teraz ...burdel w telewizorze

Pewnie układ by się zmienił ale my nie daliśmy aktualizacji programów i mamy oksuspicious
          • pade Re: nc+ 23.03.13, 12:14
            ja jestem zła, że Ale Kino+ jest zakodowane, a dla jednego kanalu dodatkowego pakietu kupować nie mam zamiaru,
            resztą nie jestem w ogóle zainteresowana, więc jak dla mnie mogliby się nie łączyć, plusów nie widzę
            • solejrolia Re: nc+ 23.03.13, 12:31
              > ja jestem zła, że Ale Kino+ jest zakodowane, a dla jednego kanalu dodatkowego p
              > akietu kupować nie mam zamiaru,

no właśnie!
          • wioskowy_glupek Re: nc+ 23.03.13, 12:15
            Niby czemu miałabym rezygnować ?
            Miałam "n" mam "n" wysokości abonamentu zmienić mi nie mogą, oferta cyyfry mnie nie interesuje więc canal+ mam nieaktywny i tyle wink Dodatkowo opłacam HBO i n premium.
            • solejrolia Re: nc+ 23.03.13, 12:27
              dobra,
              biorę pilot: wchodzę na "epg"->
              zaznaczam film->
              wyskakują mi tytuły->
              o tego nie kojarzę (znaczy nie widziałam, może warto obejrzeć)->
              wciskam konkretny tytuł->
              no kuźwa, ten film leci na kanale którego nie wykupiłam,
              dobra, wracam szukam innego tytułu, znów- no nie, ten film też leci na kanale, którego nie kupiłam. i znów. przy czwartym tytule wyłączyłam wkurzona telewizor.
              za duży burdel.

nie mam wykupionego kanału- to niech mi się nie wyświetla ten kanał, i tytuł, który zachęca do obejrzenia. tak jakbym miała dostęp. albo jakolwiek będzie to zaznaczone, choćby kolorem... bo na pierwszy rzut oka wszystko dostępne a tak naprawdę wciąż trafiam na kanały, na które nie powinnam trafić.

wkurzające. i to bardzo.

albo: nie biorę z listy "epg" tylko przewijam pilotem kanały po kolei, a tak co chwila trafiam na kanały z pakietu canal+, a ja chcę widzieć tylko z pakietu n-ki, tak JAK DOTYCHCZAS, bo wtedy kręciłam się wokół swoich ulubionych (i opłaconych) kanałów. i już.
              • dziennik-niecodziennik Re: nc+ 23.03.13, 15:18
                > dobra,
                > biorę pilot: wchodzę na "epg"->
                > zaznaczam film->
                > wyskakują mi tytuły->
                > o tego nie kojarzę (znaczy nie widziałam, może warto obejrzeć)->
                > wciskam konkretny tytuł->
                > no kuźwa, ten film leci na kanale którego nie wykupiłam,
                > dobra, wracam szukam innego tytułu, znów- no nie, ten film też leci na kanale,
                > którego nie kupiłam. i znów. przy czwartym tytule wyłączyłam wkurzona telewizo
                > r.
                > za duży burdel.

ale co, denerwuje Cie ze filmy lecą na kanałach ktorych nie wykupilas?...

> nie mam wykupionego kanału- to niech mi się nie wyświetla ten kanał, i tytuł, k
                > tóry zachęca do obejrzenia. tak jakbym miała dostęp. albo jakolwiek będzie to z
                > aznaczone, choćby kolorem... bo na pierwszy rzut oka wszystko dostępne a tak na
                > prawdę wciąż trafiam na kanały, na które nie powinnam trafić

ale o to chodzi. zebys popatrzyła sobie co tracisz i kupiła pakiet z tamtymi programami big_grin

> albo: nie biorę z listy "epg" tylko przewijam pilotem kanały po kolei, a tak co
                > chwila trafiam na kanały z pakietu canal+, a ja chcę widzieć tylko z pakietu n
                > -ki, tak JAK DOTYCHCZAS, bo wtedy kręciłam się wokół swoich ulubionych (i opłac
                > onych) kanałów. i już.

to tez celowe, takie przemieszanie, zebys sie moze zainteresowala programami z drugiej platformy. wyświetl sobie liste kanałów, zobacz na jakich numerach masz te swoje ulubione i sie tam poruszaj. i po problemie.
            • karykatura12 wioskowy 23.03.13, 15:22
              oferta cyyfry mnie
              > nie interesuje więc canal+ mam nieaktywny i tyle wink Dodatkowo opłacam HBO i n
              > premium.

n prenium wyłączają po 1 kwietniu
          • karykatura12 Re: nc+ 23.03.13, 15:18
            od 1 kwietnia wyłączają 12 kanałów ,więc od 1 mam 14 dni na wypowiedzenie umowy
            a niecałe 2 miesiace temu pani mnie naciągła na nprenium,które mi teraz wyłączą uncertain
            niech spadają
            • black_succubus Re: nc+ 23.03.13, 20:53
              Premium wylacza ale za to od kwietnia wszystkim wlaczaja filmowe canal +.
              • agniesia82 Re: nc+ 23.03.13, 21:58
                ale na kilka dni, a nie za forever smile
                drobna roznica....
    • nabakier Re: nc+ 23.03.13, 12:18
      Ja się własnie zastanawiam się, czy nie zrezygnować z kablówki. Oglądam wyłącznie programy informacyjne, a te mogę sobie anteną na drut, albo mimi pakietem zapewnić
      • butterfly_33 Re: nc+ 23.03.13, 12:32
        miałam cyfre. Od wczoraj zauwazyłam niezły bałagan w kanałach, ale jakoś mnie to szczególnie za mocno nie obeszłouncertain żadnej innej różnicy nie widzę. Ale to może dlatego, ze ja mało tv oglądam. Cyfrę wykupowałam ze względu na kanal mini mini, bo mój syn lubi oglądać. Mam podstawowy pakiet. Jak w tamtym roku mieliśmy wyższy to nie korzystaliśmy z tego z mężem, to teraz obnizylimsmy abonament.
      • solejrolia Re: nc+ 23.03.13, 12:36
        my właśnie zastanawiamy się, jak teraz to rozwiązać
        telewizja cyfrowa i internetowa?
        • butterfly_33 Re: nc+ 23.03.13, 13:09
          włąsnie nie działają mi pewne kanały, tvn i tvn style m in.....mam nadzieję, ze to chwiloweuncertain
    • babyaggie ja! 23.03.13, 14:17
      My zrezygnujemy jak się tylko dodzwonimy. Zniknęło nam kilka kanałów i to tych które oglądaliśmy. Na 1 mam tvn - to duża arogancja. Kolejność kanałów też się pozmieniala no i cena wzrosła na moim rachunku do 226 zł, to akurat mam nadzieję ze jakaś pomyłka! Nie wiem kto im doradził taką promocje... Zmiana pakietu i ceny w trakcie trwania umowy. Nie wiem na co oni liczyli?
      • solejrolia Re: ja! 23.03.13, 14:30
        >Nie wiem na co oni liczyli?

że głupi Polak to łyknie
    • karykatura12 Re: nc+ 23.03.13, 15:15
      ja
      a taka n-ka była fajna chlipppp
      • heca7 Re: nc+ 23.03.13, 15:21
        Nam też wczoraj znikły programy z cyfry. Zniknęło History np. Mąż dziś od 7.00 próbował się dodzwonić- goowno. Nie da się. Teraz nawet nie odbierają telefonu tylko proszą o kontakt później.
        My dodatkowo mamy tak , że na jednej antenie mamy na dole ( w pokoju) N-kę a na górze (w sypialni) cyfrę. Teraz jest ogólny burdel. Poprzestawiały się programy w ence , pojawiło się trochę nowych a w sypialni masakra- nic nie ma. Gdzie są moje wojny magazynowe???
        • wtopek Re: nc+ 23.03.13, 16:40
          bez sensu, dwa abonamenty

jest multi room albo splitter
          • heca7 Re: nc+ 23.03.13, 16:46
            Mamy tak od dawna i to w ogóle dłuższa historia wink
    • kkalipso Re: nc+ 23.03.13, 17:04
      Lubię N ale mnie zdenerwowali też w tym miesiącu przyszło nam 200coś i mąż wydzwaniał.Zastanawiamy się nad nowym pakietem,zrezygnujemy z VOD bo zupełnie nie potrzebne.Z bajek też bym z chęcią zrezygnowała ale córce nagrywam ma już porządną kolekcję na liście.Od dwóch miesięcy nie trafiłam na dobry film(na zalukaj muszę oglądać),może w końcu coś sie zmieni..
    • karra-mia Re: nc+ 23.03.13, 18:35
      mam cyfre, a raczej miałam. Nie potrafię się do nich dodzwonić, mam burdel w kanałach, kanałów w HD nie mam, a mamy jeden z tych najwyższych pakietów. Nie chcę tego. Rezygnuję i uwazam, że zrobili ogromną przysługę cyfrowemu polsatowi, bo jak tak czytam różne fora to mnóstwo ludzi odchodzi od cyfry i nki.
      • aquarianna Re: nc+ 23.03.13, 19:02
        karra-mia napisała:

> mam cyfre, a raczej miałam. Nie potrafię się do nich dodzwonić, mam burdel w ka
        > nałach, kanałów w HD nie mam, a mamy jeden z tych najwyższych pakietów.

Dziwne, mam Cyfrę + i zero problemów, kompletnie żadnych zmian.
        Nie bardzo rozumiem, o czym piszecie, dopiero tutaj się dowiaduję, że coś się dzieje.
        Ale może to dlatego, że umowa kończy mi się za 3 miesiące i nie chcą mnie drażnić? wink Nie wiem.
        • karra-mia Re: nc+ 23.03.13, 19:21
          wyobraź sobie moje zdziwienie, jak 2 dni temu włączyłam tv i dekoder, a tu nagle burdel w programach, brak tych w hd, na nowo szukaliśmy, gdzie sa nasze ulubione programy, canal w innym miejscu, hbo w innym, miał się nagrywac ulubiony program męża, niestety zmienił się program, nagrało się nie to, co miałouncertain do obsługi klienta dodzwonić się nie mogę, nic nie wiemy, żadnych informacji nie da się uzyskać.
          • fasol-inka Re: nc+ 23.03.13, 21:14
            czego konkretnie nie masz? może jest, tylko gdzieś dalej?
            ja mam cyfrę i nic (poza kretyńskim układem programów) się nie zmieniło
            póki co wygląda na to, że nc+ pięknie wydymało klientów n
            plus jeszcze to, że klienci c+ raczej nie będą przedłużać umów (np my na pewno, to się nie opłaca patrząc na aktualny cennik - żeby mieć to samo co teraz musielibyśmy płacić 199zeta, a płacimy 109...)
            • karra-mia Re: nc+ 23.03.13, 23:10
              nie mam np discovery hd, i nie że jest gdzie indziej. Nie ma po prostu. Irytuje mnie to dlatego, że mam pakiet w cyfrze właśnie z tymi a nie innymi programami i najzwyczajniej w świecie nie dam z siebie zrobić frajera. Skoro mam pakiet superpremium hd to chcę mieć cały czas to samo i koniec kropka.
              • aquarianna Re: nc+ 24.03.13, 01:13
                > Skoro mam pakiet s
                > uperpremium hd to chcę mieć cały czas to samo i koniec kropka.

Powtarzam - to dziwne, bo mam dokładnie ten sam pakiet i kompletnie nic się u mnie nie zmieniło.
    • mynia_pynia Re: nc+ 23.03.13, 19:39
      Yyyyyy... ale o co chodzi.
      Mam cyfre +, i wszystko działa jak działało, ulubione kanały są na swoim miejscu.
      2 dni temu przy włączaniu jakaś aktualizacja się wyświetliła - ponoć - mąż obsługiwał i tyle.
      • babyaggie Re: nc+ 23.03.13, 21:44
        To może masz jakiś Prostszy pakiet niż ja, i pewnie lubimy inne kanały wink
    • podkocem Re: nc+ 24.03.13, 00:25
      Ja tam ani w PL ani w UK nigdy nie wykupywałam zadnych platform cyfrowych, niczego nie muszę opłacać i też mam spokój smile
      • solejrolia Re: nc+ 24.03.13, 08:46
        podkocem napisała:

> Ja tam ani w PL ani w UK nigdy nie wykupywałam zadnych platform cyfrowych, nicz
        > ego nie muszę opłacać i też mam spokój smile

wow! nieźle

tylko
        czemu to dowodzi?
        tongue_out

wink
    • ola Re: nc+ 24.03.13, 11:26
      Mój ojciec właśnie pojechał wypowiedzieć umowę.
      Sprzedawca twierdzi uparcie od tygodnia, że mogą wykupić TYLKO pakiet premium z Canal + i kanałami sportowymi, choć na stronie jest jakiś pakiet podstawowy za 39 zł, którego sprzedawca podobno nie może sprzedać. Po 3 rozmowach telefonicznych ojciec się wkur* i pojechał się z nimi pożegnac osobiście
      • hermiona37 Re: nc+ 09.04.13, 21:05
        Wszystkie umowy zawarte przed fuzją są nie ważne.Kto nie wypowie umowy do 19 kwietnia najpóźniej ten od pierwszego maja będzie płacił wyższy abonament i umowa na 18 miesięcysad dzisiaj wreszcie udało nam się dodzwonić do pani konsultantki która nam to uświadomiła. I przeczytaliśmy list który przysłała nam nc+
        Najśmieszniejsze jest to,że dosłownie kilka dni przed tym połączeniem pani usilnie namawiła nas na nową ofertę,którą łyknęliśmy. Za 59zł na 6 miesięcy HBO i inne bajery a teraz od 1 maja będzie 79zł. Dobrze że poczytaliśmy ten regulamin ,kurcze jestem wściekła na każdym kroku chcą cię wykiwaćsad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka