Dodaj do ulubionych

endometrioza

02.04.13, 14:02
Moja przyjaciółka przeszła ponad 2 tygodnie temu laparotomie w celu usunięcia torbieli czekoladowych. Teraz każdy lekarz mówi co innego: jeden, że ma zajść w ciążę (nie ma takiej opcji na razie), drugi, że zacząć brać tabletki antykoncepcyjne, trzeci, że nic nie robić i obserwować. I bądź tu człowieku mądry sad Chciałabym jej jakoś pomóc. Znacie może jakiegoś dobrego lekarza z trójmiasta, który specjalizuje się w leczeniu tej choroby?
Obserwuj wątek
    • beatkaa32 Re: endometrioza 02.04.13, 16:26
      zajrzyj tutaj:forum.gazeta.pl/forum/f,33396,ENDOMETRIOZA_NIE_JESTES_SAMA.html
    • a.nancy Re: endometrioza 02.04.13, 16:49
      endometrioza jest nieuleczalna - można zahamować rozwój, łagodzić objawy. jeżeli chodzi o metody, to mam wrażenie, że nie ma reguły uncertain - każdy przypadek jest inny.
      dużo ciekawych informacji znajdziesz tu: pse.aid.pl/

i spokojnie, koleżanka jest świeżo po zabiegu, na ciążę za wcześnie, na piguły chyba też. niech się skupi na dochodzeniu do siebie - i cieszy nowym życiem bez bólu smile
    • ksionzka Re: endometrioza 02.04.13, 16:59
      Trzeci to taki bierny lekarz, który nie zacznie leczenia póki nie zobaczy cię na kolanach w bólach. A i tak każe czekać i jechać na przeciwbólowych tabletkach.
      Z endo nie ma żartów bo ona z miesiąca na miesiąc się rozwija. Nieleczona zaatakuje, rozsieje się w jakimś głupim miejscu i będzie się miało bardzo nieprzyjemne dolegliwości czasem do końca już. Jak ktoś tak lubi niech idzie tą drogą.
      Jak nie ciąża to leczenie. A przed leczeniem dobry specjalista, najlepiej specjalizujący się w endo. Nie jestem z łodzi wiec nie pomogą ale są portale, które zrzeszają kobiety z całej Polski, chętnie pomogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka