Dodaj do ulubionych

pomysły lekuchno nietrafione

24.04.13, 22:48
znacie?
ostatnia reklama bodajże peugeota (?) okraszona jest podkladem muzycznym z tekstem "pukając do nieba bram"
pamiętam też sprzed stu lat Koncert Życzen, gdzie zyczenia z okazji 25lecia kaplanstwa "pokolorowano" piosenką Droga donikąd...
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: pomysły lekuchno nietrafione 24.04.13, 22:52
      kilkanascie lat temu na Slasku byl zawal w jednej z kopalni, zasypalo grupe gornikow, bylo sporo ofiar, trwala akcja ratunkowa uwalniania gornikow uwiezionych pod ziemia, a po wiadomosciach (relacji z akcji ratunkowej) lokalna TV zapuscila piosenke Kory " Bez ciebie umieram, powietrza mi brak"
      Ja nie wiem, kto to wymyslil.
    • angazetka Re: pomysły lekuchno nietrafione 24.04.13, 22:57
      Dziś po raz pierwszy zobaczyłam i usłyszałam tę reklamę. Po prostu reklamowe "Windą do nieba" wink
      Parę lat temu, kiedy przeszła przez kawałek Polski trąba powietrzna, TVP puściła film "Twister". Była afera.
      • konwalka Re: pomysły lekuchno nietrafione 24.04.13, 23:07
        tya
        podobnie było z Heweliuszem
        prom sie topił, zginelo chyba z 200 osob, a moj kolega zdawal relacje do radia z akcji ratunkowej
        wchodzil na zywca co jakis czas i po jednym z dramatycznych wejsc, gdy mowil drżżacy, ze widzi z helikoptera kapitana, ktory nie opuszcza pokladu że to jets niewyobrazalna tragedia, to co widzi, radio puscilo "Ale wkoło jest wesoło"
        • gazeta_mi_placi Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 09:42
          big_grin big_grin big_grin
    • sheer.chance Re: pomysły lekuchno nietrafione 24.04.13, 23:42
      Nie byla to wprawdzie tragedia, ale tez muzycznie. Jako nastolatka poszlam w poscie na droge krzyzowa przygotowana przez oaze. I akurat zrobili ja na mlodziezowo
      • thegimel Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 08:54
        Bohemian Rhapsody często bywa też puszczane z okazji Dnia Matki. Może wypadałoby się najpierw z tekstem się zapoznać.
      • konwalka Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 13:50
        niezłe
        ale droga krzyżowa chyba ogólnie daje pole do popisu jesli chodzi o ilustracje muzyczne do poszczegolnych stacji
    • triismegistos Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 08:59
      Reklama jakiegoś smartfona na billboardach. Rzeczony smartfon na zdjeciu miał na wyświetlaczy kwiat dmuchawca, na pierwszy rzut oka wyglądało, jakby wyświetlacz był pęknięty.
      • heca7 Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 09:31
        A pamiętacie aferę z "Zimnym Lechem" suspicious
        • mamusia1999 Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 09:47
          ja nie tylko pamietam, ale widzialam na wlasne oczy!

byla jeszcze reklama ze scena samolotu wbijajacego sie w wiezowiec....nakrecona przed wiadomym 11 i nigdy nie wykorzystana

widzialam po "wymiotnej" scenie w Egzorcyscie reklame zupek maggi wink

osobiscie skasowalam claim "jak chleb powszedni", zeby nie obrazil uczuc religijnych polakow

kolezanka reklamujac plenerami marke piwowarska o maly wlos nie puscila na billboardy scen z brandingiem "zywiec" (=konkurencja) na butelkach podawanej tam publicznosci wody mineralnej
          • gazeta_mi_placi Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 09:50
            U nas w sklepie jest (niedawno nawet na promocji) "Chleb powszedni" big_grin
    • chipsi Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 09:38
      W temacie piosenkowym to dostaje trzęsawki jak puszczają "windą do nieba" na weselach. Swojego czasu często z okazji urodzin dedykowano kawałek Flipsyde - Happy birthday. Wsłuchanie się w tekst jak widać boli.
      • gazeta_mi_placi Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 09:43
        Toż to o aborcji, może puszczają to niechcianym dzieciom? big_grin
        • heca7 Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 09:45
          Może to jakaś sugestia dla jubilatki? big_grin
      • deszcz.ryb Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 10:39
        > W temacie piosenkowym to dostaje trzęsawki jak puszczają "windą do nieba" na we
        > selach.

Hahaha, na moim osobistym weselu to puścili znienacka. big_grin Tańczyliśmy i płakaliśmy ze śmiechu. big_grin

To chyba taki weselny standard już, jakoś mi nie przyszło do głowy, żeby powiedzieć zespołowi, żeby "Windą do nieba" nie grali, bo zespół był na poziomie. To miałam niespodziankę. smile
    • default Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 09:50
      Moja matka kiedyś koniecznie chciała zadedykować ojcu na imieniny w jakimś radiowym koncercie życzeń ten kawałek:
      www.youtube.com/watch?v=TgFsoMnK2xo
      Nie miała świadomości, że nazywa się to "Pieśń niewolników", co - biorąc pod uwagę jak krótko trzymała mojego ojca - było dedykacją dość okrutną.
      • antyideal Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 10:54
        Toz to piosenka o masturbacji big_grin

a propos - oryginalna wykonawczyni tego utworu kilka dni temu wlasnie zmarła ...

• boroovca baby love 25.04.13, 11:11
          reklama jedzenia dla dzieci, pierwszy wers; baby love.....
          a potem:

But all you do is treat me bad
          Break my heart and leave me sad

w tle uśmiechnięte, szczęśliwe dzieci
        • landora Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 12:12

> Toz to piosenka o masturbacji big_grin

Wiem big_grin Niezmiernie mnie bawiło, że reklama z takim tekstem leciała w środku dnia big_grin
    • antyideal Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 11:14
      Ze swiata: firma Nike wypuscila jakis czas przed ostatnim felernym maratonem
      w Bostonie koszulki z krwawym napisem Boston massacre...
      Po zamachu wycofano je ze sprzedazy
      https://www.thedrum.com/uploads/styles/home_page_featured/public/drum_basic_article/107169/main_images/ERIC%20PHOTO_0.jpg?itok=mPYQ63U1

• barefoot_duck Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 11:21
      Reklama Nivea, jakiś balsam chyba: dotykający się, przytulający ludzie, dziecko przytulające głowę do ciążowego brzucha mamy, a w tle Rihana "California King" - "Eye to eye, cheek to cheek..." (oko w oko, policzek do policzka), a zaraz "So how come when I reach out my finger
      It feels like more than distance between us" (Jak więc to możliwe, że gdy wyciągam dłoń
      czuję, że dzieli nas więcej niż tylko odległość). Średnio pasujące do tej sielanki. Szybko zmienili na szczęście, tzn. zostawili piosenkę z jej właściwym fragmentem i zrobili jakiegoś loopa, żeby uniknąć tego dystansu/odległości.
      Oooo! I jeszcze reklama TVN-u z fragmentem piosenki Lenki "Just enjoy the show!". A w samej piosence na końcu mantra "I want my money back! I want my money back! Just enjoy the show" wink
    • goere Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 13:18
      11.09 w dzień zamachu na WTC na Polsacie miało lecieć "Czy leci z nami pilot?", jednak przytomnie zmienili ramówkę.

Przy informacji o tym, że kierowca rajdowy Kulig zginął na przejeździe kolejowym, wyświetlona była typowo zimowa reklama z tekstem "Z kopyta kulig rwie".
    • marslo55 Re: pomysły lekuchno nietrafione 25.04.13, 15:48
      Kiedyś leciała reklama samochodu, w której podkład muzyczny stanowiła melodia z "Romea i Julii" ilustrująca starcie Montecchich z Capulettimi. Nie wiem, czy to miało zachęcać do rozjeżdżania wrogów autem...
    • gaskama Coś tam z "windą do nieba" na weselach ... 25.04.13, 15:55
      Dostaję od tego drgawek. pieśń bowiem o kobiecie, która wychodzi za mąż, mimo że kocha innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka