Dodaj do ulubionych

moje marzenia

18.05.13, 19:40
- mam pracę na pół etatu, blisko mojego miejsca zamieszkania, w miejscu gdzie pracują mili i kompetentni ludzie
- stać mnie na trzecie dziecko i mogę sobie na nie pozwolić bez obawy o finanse, przyszłość i zdrowie moje, męża i dzieci
- wiem, czego chcę i jak to osiągnąć i nie mam przed każdym krokiem życiowym myśli "a czy to się opłaci?"

z czterech liter wzięty wątek, w którym na bank pojawi się agapierdząca itp.
-
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: moje marzenia 18.05.13, 19:47
      To kiedy się Shellerko decydujesz na trzecie dziecko?
      • shellerka Re: moje marzenia 18.05.13, 20:31
        nie zrozumiałyście mnie.
        to co napisałam, to są moje marzeniasmile

sama nie wiem, na którym zależy mi najbardziej....
    • kropkacom Re: moje marzenia 18.05.13, 20:13
      Super, tylko przy trzecim dziecku znowu zostaniesz w domu i będziesz wpadać ze skrajności w skrajność: O jak fajnie być z dzidzią, o jak mało mam kasy i chcę do ludzi.
      • gazeta_mi_placi Re: moje marzenia 18.05.13, 20:21
        Mało kasy? Skoro pracuje na pół etatu ( i to od niedawna jak dobrze pamiętam ) to chyba jej dobra sytuacja materialna w głównej mierze zależna jest od męża, a nie od jej pracy. Z całym szacunkiem rzecz jasna, zarobki w Polsce mężczyzn i kobiet bywają drastycznie różne, z przewagą lepszych pieniędzy z pracy mężczyzny.
    • rosapulchra-0 Re: moje marzenia 18.05.13, 20:24
      Kim jest agapierdząca?
      • gazeta_mi_placi Re: moje marzenia 18.05.13, 20:29
        To taki troll, który każdorazowo czepia się Shellerki sugerując, że zna jej dane sad
        • shellerka Re: moje marzenia 18.05.13, 20:34
          nieprawda. nie sugeruje ze zna moje dane. to po prostu kobieta, której 10 lat temu napisałam, że nie podobają mi się jej ubrania, których zdjęcia wstawiła na forum moda i które wyglądały na używane, nie w sensie, że z lumpeksu, tylko takie mocno zajechane.
          w zeszłym roku chyba przy którymś tam przyczepieniu się do mnie, zadałam jej pytanie o co jej chodzi i mi to wypomniała.
          chyba chodziła na jakąś terapię, bo w pewnym okresie jej czepialstwo się skończyło. przestała udzielac się forumowo, ale miewa ostatnio nawroty. nie często, ale tak z czterech liter.
          • marychna31 Re: moje marzenia 20.05.13, 19:13
            > nieprawda. nie sugeruje ze zna moje dane. to po prostu kobieta, której 10 lat t
            > emu napisałam, że nie podobają mi się jej ubrania, których zdjęcia wstawiła na
            > forum moda i które wyglądały na używane, nie w sensie, że z lumpeksu, tylko tak
            > ie mocno zajechane.
            > w zeszłym roku chyba przy którymś tam przyczepieniu się do mnie, zadałam jej py
            > tanie o co jej chodzi i mi to wypomniała.
            a wyciągnęłaś z tej historii jakąś naukę?
            • rosapulchra-0 Re: moje marzenia 20.05.13, 21:21
              No ale czego miała się nauczyć? Że nie wolno jej niczego skrytykować, bo ktoś, kto się poczuł urażony, będzie jej to wypominać do końca życia?
        • m.nikla Re: moje marzenia 18.05.13, 20:36
          oj...ja bym bardzo chciała pojechać w jakies egzotyczne miejsce- ale nie Egipt smile np. jakis z krajów ameryki pd, austaralia... cos co zupełnie jest inne niz to co mam na codzień. Zazdrosze kazdemu kto może sobie na to pozwolic smile
    • k1k2 Re: moje marzenia 20.05.13, 19:08
      - jakims cudem mam 2-3 miesiace wolnego i moge pojezdzic po swiecie
      - mam po podrozy 2-3 tygodnie wolnego zeby odpoczas przed powrotem do pracy
      • shellerka Re: moje marzenia 20.05.13, 19:41
        smile podoba mi się
      • mamusia1999 Re: moje marzenia 20.05.13, 21:46
        moja kolezanka latami tak robila: brala caly urlop na raz (u nas 30 dni czyli 6 tyg.) + miesiac bezplatnego+bilansowanie nadgodzin (wyplata byla z gory niemozliwa) i znikala na dluuuugo.
    • varna771 Re: moje marzenia 20.05.13, 19:21
      stara filozofia mówi, że Bóg spełnia marzenia jeśli chce ukaraćsmile))
    • thorgalla Re: moje marzenia 20.05.13, 19:34
      Na najbliższy rok:
      -pozbyć się skorupiaka,
      -pojechać do Nowego Jorku
    • klubgogo Re: moje marzenia 20.05.13, 20:57
      A mnie się marzy koncert Tankiana we Florencji, 3 października. To moje największe marzenie.
      • barabasia2 Re: moje marzenia 20.05.13, 21:17
        -zwiedzić Nowy Jork. To moje największe marzenie od wielu lat (swojego czasu nawet zwiedziłam większość dzielnic NY wirtualnie na google maps wink ),
        -żeby moi najbliżsi zawsze byli zdrowi.
        TYLE wink
        • rosapulchra-0 Re: moje marzenia 20.05.13, 21:32
          barabasia2 napisała:

> -zwiedzić Nowy Jork. To moje największe marzenie od wielu lat (swojego czasu na
          > wet zwiedziłam większość dzielnic NY wirtualnie na google maps wink ),

Moja córka leci w przyszłym roku do Nowego Jorku. Na wycieczkę szkolną sobie poleci suspicious
          • barabasia2 Re: moje marzenia 20.05.13, 21:45
            > Moja córka leci w przyszłym roku do Nowego Jorku. Na wycieczkę szkolną sobie po
            > leci suspicious

zazdroszczę, takie rzeczy tylko poza Polską wink

Kiedyś tam polecę z mężem, jak dzieciaki trochę podrosną. One na kolonie, my do NY. Nawet dziś o tym rozmawialiśmy.
    • redheadfreaq Re: moje marzenia 20.05.13, 21:13
      - własne mieszkanie,
      - 3 tygodniowa podróż po Tajlandii śladami egzotycznych smaków
      - podwyżka
      - idealny towarzysz życia
      • ojasia Re: moje marzenia 21.05.13, 01:22
        Podróż do Jakucji. Ale niestety, ze względów logistycznych, jeszcze długo długo nie.
    • thanksgiving Re: moje marzenia 22.05.13, 17:01
      - życie w luksusie
      - podróżowanie pierwszą klasą
      - wakacje w pięciogwiazdkowych hotelach
      - zakupy bez oglądania się na ceny
      - chodzenie do spa bez ograniczeń wink
      • pochodnia_nerona Re: moje marzenia 22.05.13, 19:43
        - mieć czas i zasoby na podróże, na początku w miejsca w Polsce, w których nie byłam, a chciałabym być
        - zyskać psychiczną równowagę i spokój wewnętrzny
        - uruchomić energię twórczą, spożytkować pewne zdolności, które pozostają w uśpieniu
        - takie lekko małostkowe: żeby ludzie wreszcie poznali się na kilku osobach, na których ja wcześniej się poznałam
        - no i przydałaby się mała gotówka na obkupienie się w ładne i wreszcie dobrze skomponowane ubrania oraz buty - nie musiałoby być ich dużo, ale żeby można je było dobrze zestawiać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka