naturella 19.06.13, 08:09 Moja córka bez przerwy prosi mnie o kupienie Furby'ego - ma urodziny w sierpniu, wiec teoretycznie mogłaby dostać, tylko litości, to kosztuje 4 stówy! Na czym polega fenomen tej zabawki, wiecie? Maja wasze dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mw144 Re: Furby 19.06.13, 08:16 Chcą, bo jedna koleżanka do przedszkola przytargała, ale im tego nie kupię. Wytłumaczyłam, że mają do wyboru jedno byle g*** za cztery stówy albo cztery fajne zestawy lego. Po przeanalizowaniu sprawy wybrały lego. Na czym polega fenomen - nie wiem, nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko-piasku Re: Furby 19.06.13, 08:20 A ja widziałam to to za 599 zł jakiś czas temu i tak stałam naprzeciwko tego stwora patrząc mu się w oczy i zastanawiałam się co ty kotku masz w srodku, ze tyle cię cenią Odpowiedz Link Zgłoś
fog_factory Re: Furby 08.02.14, 12:39 Przed świętami w Tesco można było kupić za 200 PLN. Starsza dostała od Gwiazdora Odpowiedz Link Zgłoś
fog_factory Re: Furby 08.02.14, 12:44 Co do zabawki nie jest warta nawet 99 PLN. Gada w kółko, ni to polski ni angielski (podobno furbiański). Można go karmić przez aplikację z tableta. Na żywo nie ma specjalnej interakcji. Najbardziej się z tego stwora cieszy mój niespełna dwulatek, takie zastępstwo żywego kota który się rusza i nie zwiewa, no i gada Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Furby 19.06.13, 08:30 zobacz sobie na forum Zakupy-jest kilka wątków na temat tej zabawki, zresztą nawet chyba jeden pod tytułem- "furby-na czym polega fenomen tej zabawki" bodajże...Cóż póki co na forach temat i zachwyty nad furbym są podsycane przez szeptanych marketingowców a wiele osób daje się nabrać. Jak się przeczyta posty stałych bywalczyń forum o których wiadomo, że nie żyją z polecania produktów wyłania się jakże inny obraz tego cuda....oczywiście nie twierdzę, ze to się nie może podobać ale jednak większość "normalnych" forumek, zgodnie twierdzi, że to dziadostwo nie warte swojej ceny, rzucone zazwyczaj w kąt po kilku dniach... Odpowiedz Link Zgłoś
roxx_foxx Re: Furby 25.06.13, 14:24 Ja miałam Furby dawno temu - około 1998-99 ? Pewnie trochę ewoluował od tamtej pory, ale ogólnie rzecz biorąc właśnie tak to wyglądało u mnie - nauczyłyśmy go z siostrą paru piosenek, kilku słówek i nam się znudził (migiem), ja byłam już a stara, ale siostra miała lat około 5-6, więc teoretycznie chyba grupa docelowa. Faktycznie, dużo bardziej nam wchodziły inne zabawki, wielokrotnie tańsze. A wtedy to było wow, przy obecnej technice taki Furby (nawet ten nowy) nie robi wrażenia już chyba na nikim... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Furby 25.06.13, 15:02 Moja siostra miała lata temu tę zabawkę, nawet ją odkopałam dla moich dzieciaków, ale złośliwie nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
caroninka Re: Furby 04.08.13, 11:07 Ten nowszy model cofnal sie lekko w "rozwoju". Funkcje cenione w starym, zanikly w nowym. Nie warte takiej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Furby 19.06.13, 08:51 na youtube są popisy furby'ego - ale wg mnie to się może znudzić i to szybko Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Furby 19.06.13, 08:55 Myślę, że niedługo pojawią się na All używane Parę osób pisało na forum Zakupy, że dziecko pobawiło się i porzuciło. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Furby 19.06.13, 08:59 No to nie kupię. Nie cierpię wydawać kasy na zabawki, które po paru dniach leżą (kto lubi...). Najchętniej kupuję dzieciom zestawy Lego - wtedy mam pewność, że zabawka będzie w obrocie długie miesiące, a nawet lata. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Furby 24.06.13, 18:22 Mój nie leżał po paru dniach. Bawiłam się nim długo. Później przejął go mój siostrzeniec. Teraz ma go siostrzenica (13-14 letni furby!). Nie mogłam mieć zwierzaka, a to była fajna namiastka - karmić można, głaskać, drapać, tańczy, gada, śpiewa, komunikuje się z drugim itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Furby 19.06.13, 10:02 > Myślę, że niedługo pojawią się na All używane już są Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Furby 19.06.13, 10:13 > już są są, są jak nowe, używane jeden dzień lub prawie nieużywane albo nietrafione prezenty-to mówi wszystko.... Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Furby 19.06.13, 10:43 Kurczę ja miałam w domu takiego, on jest bardzo stary z 10 lat ma, ale kompletnie nieużywany - nówka sztuka. Wiem, że moja mama chciała to oddać dzieciom kuzynki, jak nie oddała i chcesz to mogę Ci wysłać Dziecko się ucieszy a naprawdę, jest jak nowy bo bawiłam się nim może raz. Sprawdzę wieczorem i dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Furby 19.06.13, 17:44 To gó... jest takie drogie?!!! Help, to dziadostwo ciągle gada, nie można go uciszyć, a jak spotka kolegę, to jest przewalone. Jedynie zostawienie w ciemnej dziurze, gdy nikogo nie słyszy, powoduje, że zaśnie. Koszmarna zabawka. Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Furby 19.06.13, 17:54 Boże, toż to zabawka sprzed 10 lat, wtedy była hitem, pamiętam. Chyba tylko nazwę zmienili, bo kiedyś nazywało się to ....no właśnie jak ? Nie pamiętam. Ale ten sam gremlin, on gada, mruga i takie tam. Fajne to to ale drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Furby 19.06.13, 22:58 W sumie można było zrobić na nim interes życia - kupić nowy w promocji - w Tesco wychodził za 220, a sprzedać używany za grubo ponad 300 Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Furby 19.06.13, 23:26 A czy jak ten Furby z jakiegoś powodu zaśnie snem wiecznym to można go zresetować? Czy gdy padnie np. z głodu to już na wieki wieków? Pytam, bo u nas też szał na Furbiego, ale jak zobaczyłam cenę, to absolutnie nie zgadzam się. No i ktoś mi powiedział, że jakaś dziewczynka nie zajmowała się odpowiednio stworem (nie karmiła, bo była chora czy coś) i dziwadło wyzionęło marketingową duszę. Odpowiedz Link Zgłoś
moguer Re: Furby 20.06.13, 09:39 Ja już kiedyś pisałam na zakupach , to nie jest zabawka dla małego dziecka, ludzie kupuja 4 latkowi i dziwia się , ze po dwóch dniach dziecko znudzone. To zabawka dla większego dziecka, które za pomoca róznych aplikacji zrobi z furbiego super zabawkę. Ja kupiłam 2 sztuki dla dzieci mojej przyjaciółki i tylko 9 latek ma radoche , bo mała jest za mała i nie dała sobie z nim rady. Trzeba do niego dużooooo mówic, uczyc go wtedy z tej zabawki ma się zabawę. Trzeba miec też do niego dużo cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
8vivi Re: Furby 24.06.13, 17:00 Furby to zabawka dla starszych dzieci, moja corka ma 8 lat i się nim bawi. Ma dodatkowo aplikacje w telefonie i tłumaczy sobie co mowi Furby. Zabawka jest bardzo solidnie zrobiona i póki co moja córka ją uwielbia a mamy ją juz prawie trzy miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Furby 24.06.13, 17:50 no jak to jest, że większość twoich postów na forum dotyczy peanów na temat dziecięcej zabawki...znaczy wiemy jak to jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusinka2 Re: Furby 27.09.13, 21:51 Trochę głupio mi odświeżyć ten post, żeby nie być posądzaną o ukryty marketing, ale mam ważne pytanie: ile kosztują te programy do telefonu do karmienia tego czegoś? Zastanawiamy się nad kupieniem córcę Furbyego (ja wiem, jest to kosztowne i g...). Sęk w tym, że ostatnio mieliśmy negatywne doświadczenie z grą na telefonie córki z Petshopami (też od Hasbro). Legalnie ściągneliśmy grę i zapłacili za nią i w ciągu kilku dni córce zaczęły przychodzić sms-y premium nawet za 20 zł. Jak wyłączyliśmy przychodzenie sms-ów premium gra się deaktywowała. Czy takie świństwa dzieją się i w przypadku Furby a ile ta gra kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia1010l Re: Furby 08.02.14, 12:29 Hej ja kupilam corce ale sie nie bawi z checia sprzedam za 190 zl żółtego furby praktycznie nie uzywanego . Proszę o kontakt rzegot122@wp.pl wysle foto Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Furby 04.08.13, 12:14 moguer napisała: > Trzeba do niego dużooooo mówic, uczyc go wtedy z tej zabawki ma się zabawę. Trz > eba miec też do niego dużo cierpliwości. Tzn co siusia jak mu się zmienia pieluchę i ulewa jak zje za dużo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Furby 24.06.13, 17:11 moja 5 letnia córka również ma furbiego, tyle że jednocześnie dysponujemy "rozszerzającą" aplikacją dedykowaną dla niego na ipadzie. generalnie zajmuje się zwierzakiem bardzo, furby z czasem rozwija mowę i częściej komunikuje się po polsku, jednak jest to pewien proces do ktorego należy uzbroić się w cierpliwość (po ok. miesiącu zwierzak zaczął wypowiadać słowo "kocham") my jesteśmy zadowoleni.... cena jednak moim zdaniem zbyt wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: Furby 24.06.13, 17:45 Moja córka ma. Pracowała na niego m-c - tzn. codziennie mozolnie sprzątała pokój, nawet nie dopuszczała do bałaganu. Zapracowała i dostała. Kosztował na all dwieście parę zł - nie 400. Jedynie dobre z tego głupiego Furbiego jest to, że córka zaczęła sprzątać Furby'm pobawiła się 3 dni (córa ma 8 lat), głęboko ją rozczarował. Powiedziała mi coś bardzo zastanawiającego - Furby za dużo gada, ona wolała by nic nie gadał, był jak lalka, bo wtedy ona może sobie wyobrażać, a tak nie może sama nic wymyślać, on wszystko narzuca. Baterie siadają po kilku dniach. Teraz Furby śpi u nas na komodzie i jest odkurzany, jak przyjdzie koleżanka. Jedno wielkie g. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Furby 24.06.13, 18:58 1.To nie jest zabawka dla 3,4latkow,na opakowaniu jest napisane od 6lat i to nie znaczy,ze 6latek bedzie mial z tym zabawe,bo nie kazdy 6latek jest na takim poziomie.Ja wiem,ze dzieci ematek to majac 3lata zachowuja sie Jak osmiolatki,ale pewne zabawki sa wtedy interesujace gdy dziecko do nich dorosnie i sa zgodne z jego zainteresowaniami. Furby jest fajna zabawka,matki znaja chyba swoje dzieci najlepiej i powinny wiedziec czy podpasuje obdarowywanemu. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
8vivi Re: Furby 25.06.13, 12:17 Jednym Furby sie podoba innym nie, to juz indywidualna sprawa. Nikt nikogo tutaj nie zmusza do zakupu. Moja corka dostala Furbiego i bardzo lubi sie nim bawic, jesli sprawia jej to przyjemnosc to ciesze sie bardzo i uwazam zabawke za udana. Odpowiedz Link Zgłoś
witq77 Re: Furby 04.08.13, 11:02 Witam. Do 12.08.2013r. Furby jest w Selgrosie w promocyjnej cenie 245zł. Osobiście kupiłem mojej pięcioletniej córce na urodziny białego Furbiego, bo jak ona mawia "biały rządzi". Pierwsze wrażenie bardzo sceptyczne... mocno zastanawiałem się skąd taka cena, bo poza promocją trzeba za to "coś" zapłacić 360-400zł, a to dość sporo. Po kilku dniach użytkowania sceptycyzm minął i teraz muszę przyznać, że Furby jest fajną i momentami śmieszną zabawką, choć cena w dalszym ciągu powala. Minusem jest szybkie zużywanie się baterii, bo Furby jest nafaszerowany różnymi czujnikami i innymi badziewiami, które okazują się dość prądożerne. Poza tym ok, choć swoją drogą dość dziwnie wygląda w sklepie blisko 40 letni facet bujający białą, rozgadaną, kudłatą zabawkę tylko po to, żeby ta się w końcu zamknęła i poszła spać... Odpowiedz Link Zgłoś
fioletoweniebo6 Re: Furby to fajna zabawka 04.08.13, 11:35 Moja corka rowniez ma.Pierwszego dnia pomyslalam ze furby nie jest wart swojej ceny jak go wlaczylam to malo mowil po polsku ale jak corka zaczela sie nim bawic furby sie tak rozkrecil coraz wiecej wiecej mowil i byl coraz fajniejszy.Moja corka go uwielbia.Naljepsze bylo jak za dulugo przytrzymala jego pysk (dziub) i ferbi sie wkurzyl byl tak zly ze moje dziecko ucieklo do swojego pokoju.Potem kilkanascie minut probowalam furbego uspokoic resetowanie nic nie dalo.dopero ok 15 minut glaskania i gilgotania go po brzuszku pomoglo. Kiedy dziecko nim sie nie bawi dosc szybko zasypia (przy czym jest naprawde slodki) a obudzic go nie jest tak latwo trzeba go wzias do rak.Nie obudzi go zwykly halas. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Furby 05.08.13, 11:59 Bardzo dziękuję za informację Ale jednak Furby'ego nie kupujemy, córka wybrała trampolinę na spółę z bratem Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Furby 04.08.13, 23:14 o widzę, że nowe nicki musiały powstać coby ktoś się pozachwycał tym badziewiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
fioletoweniebo6 Re: Furby 04.08.13, 23:39 slonko1335 napisała: > o widzę, że nowe nicki musiały powstać coby ktoś się pozachwycał tym badziewiem no jasne firma ktora produkuje furby zaplacila mi za to zebym go zareklamowala na tym super forum. A na powaznie to o co ci chodzi? jestes zazdrosna bo nie stac cie na niego? Moja corka fajnie sie nim bawi juz 4 miesiace jej sie nie znudzil wiec jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Furby 05.08.13, 11:25 no jasne firma ktora produkuje furby zaplacila mi za to zebym go zareklamowala > na tym super forum. nie no musiałaś się na tym super forum zarejestrować coby się podzielić z kimś jaka to cudowna zabawka...szkoda tylko, że te które tu bywają częściej nieco i rejestrować się specjalnie nie muszą najczęściej twierdzą inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
fioletoweniebo6 [...] 05.08.13, 16:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Furby 05.08.13, 20:15 No patrz i tak ci "cudowny" furby zawrócił w głowie, że o basenie zapomniałaś napisać głupiaś... ale całkiem przypadkiem wpisałaś się pod postem podobnie jak ty jednorazowego nicka który wyciągnął temat sprzed miesiąca podczas gdy autorka wątku już dawno napisała, że kupi coś innego...słabo, słabo musisz się bardziej podszkolić albo zmienić forum bo tutaj zbyt dużo na takie żałosne próby się nie nabierze...... Odpowiedz Link Zgłoś
fioletoweniebo6 Re: Furby 05.08.13, 21:49 Yyyyyy o czym ty piszesz kobieto??? temat o basenie niezla dlugosc rozwinal ... moze okularki kup sobie Wspolczuje ci ... bo jak chora trzeba byc osoba by tak nienawidzic zwyklej zabawkii by w tym temacie wpisywac sie 10 razy i klocic sie jaka ta zabawka nie fajna jest.Biedne te twoje dzieciaki oj biedne.... I nie odpisuj nie chce mi sie ciebie juz czytac nie wejde do tego tematu wiecej, swojea opinie na temat furbego juz napisalam . Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Furby 05.08.13, 23:30 Yyyyyy o czym ty piszesz kobieto??? temat o basenie niezla dlugosc rozwinal ... > moze okularki kup sobie może rzeczywiście wygląda na to, że by się przydały...przepraszam widzę, że wątek jest. bo jak chora trzeba byc osoba by tak nienawidzic zwyklej zaba > wkii ale skąd wzięłaś, że nienawidzę zabawki? nie znoszę szeptanej reklamy a ta jest uprawiana na forum nagminnie . Jeżeli nie miałaś takiego zamiaru rzeczywiście to sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Furby 08.02.14, 16:28 Zapytano mnie, co kupić na urodziny. Napisałam: Lego friends. Przyszedł Furby. No żesz... Po choinkę wydawać tyle kasy na taki badziew? Głupia ta zabawka bezdennie: gada po swojemu, cały czas to samo, mało rozbudowana, młoda na początku nawet się bawiła, ale jak wszystko, teraz całymi dniami stoi i się kurzy. Naprawdę strata pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
woi.mi Re: Furby 08.02.14, 21:23 A nasza 6,5 latka uwielbia go i bawi się od świąt. Odpowiedz Link Zgłoś