26.06.13, 15:16

Poszukuje bb kremu dla opalonych,ktory faktycznie dopasowuje sie do kolorytu skory.Poki co te ktore probowalam robia sie pomaranczowe obojetnie czy kupie jasniejszy czy ciemniejszy.Widac roznice na minus,a make up na upiekszactongue_out

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
Autorem powyzszego zdania jest M.
Obserwuj wątek
    • mayaalex Re: BB kremy 26.06.13, 15:26
      Smashbox camera ready ma kilka odcieni, rowniez ciemniejszych.
      Clinique CC, duzo kolorow, nawet dla kobiet o bardzo ciemnej skorze.
      A jesli nie musi byc koniecznie bb tylko lekki krem na lato ktory troche pokryje i wyrowna ale nie ma zatapetowac to chanel moisturemax krem koloryzujacy, wersja dla skory opalonej - nawilza, pachnie, lekko podkreca kolor i generalnie za bardzo go nie widac ale skora wyglada ladniej.
    • myfaith Re: BB kremy 26.06.13, 18:47
      Ja używam od niedawna dr Brandt "Flexitone BB cream" Ten krem nie ma swojej "palety barw" - jest jednakowy dla wszystkich bo dostosowuje się do kolorytu skóry. Rzeczywiście tak jest. Może to jest coś dla Ciebie - musiałabyś ocenić sama. Ma wysoki filtr SPF 30. Wystarczy bardzo niewielka ilość, żeby pokrył twarz.
      Mam jednak wrażenie, że dla osób o suchej skórze (ja taką mam) nie do końca jest dostosowany bo jest ....suchy (nie wiem jak to inaczej nazwać-szybko wysycha na twarzy więc szybko go trzeba wmasować).
    • 18lipcowa3 Re: BB kremy 26.06.13, 18:48
      jestem opalona na brąz - trochę wbrew sobie, bo twarzy nie lubię opalać
      i używam BB kremu z Eveline, taka niebieska tubka
      jest ok
      • ledzeppelin3 Re: BB kremy 26.06.13, 18:58
        Dr Brandt, teoretycznie dopasowuje się do odcienia skóry ale ciut przyciemnia, albo Dior.
        Teraz mam CC clinique i lepiej jeszcze kryje niż BB
      • nicol.lublin Re: BB kremy 26.06.13, 22:46
        potwierdzam - jest dobry i ciemny (są odcienie do wyboru)
    • podkocem Re: BB kremy 26.06.13, 19:06
      Czy faktycznie te kremy są takie super? Bo założyłam jakiś czas temu podobny wątek na Matkach Polkach i opinie nie były wcale hurraaoptymistyczne. W końcu nie kupiłam zadnego BB kremu. Chyba poobserwuję jak się ta moda rozkręci i co z tego wyniknie smile Jesli to faktycznie takie cudo to skuszę się w przyszłym roku.
      • ledzeppelin3 Re: BB kremy 26.06.13, 19:12
        Tak jak z wszystkimi kremami- na p[ewno nie wszystkie. Te, których używałam- brandt, dior i clinique są doskonałe, czasem robię skórze od nich "odpoczynek", ale właściwie nie ma takiej potrzeby, mają duże właściwości pielęgnacyjne i stabilne filtry p-słoneczne, a czegóż chceić więcej od kremów? Do tego nie musze stosować podkładu z nimi, ew. trochę pudru mineralnego lilly lolo.
        • myfaith Re: BB kremy 26.06.13, 19:41
          To ja mam pytanie -skoro używałaś Clinique i Diora - który z nich lepszy? Zanim kupiłąm dr Brandt zastanawiałam się właśnie nad ww no więc jak zużyję to co mam, to który polecasz?
          • ledzeppelin3 Re: BB kremy 26.06.13, 21:06
            Dla mnie lepszy Clinique, bo Dior był ciut zbyt ciemny. Tylko że Cliniqua używam CC, a nie BB. W Polsce są tylko 3 odcienie Cliniqua CC, mam średni i jest idealny. Dr Brandt- cudownie skóra wygląda, ale też odrobineńkę za ciemny.
    • edelstein Re: BB kremy 26.06.13, 20:48

Dzieki wszystkim.
      Jeszcze zapodajcie jakies lekkie podklady (cera mieszana)i Bede happy.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
      Autorem powyzszego zdania jest M.
      • ledzeppelin3 Re: BB kremy 26.06.13, 21:08
        Lancome Teint Miracle - bossski dla mieszańców- albo Givenchy eclat matissime, chyba nawet lepszy. Oba mają duży wybór odcieni
      • nicol.lublin Re: BB kremy 26.06.13, 22:48
        ale nie wystarczy ci sam krem BB? ja na BB kładę tylko sypki puder, czasem korektor [pod oczy i nic więcej nie trzeba.
        • edelstein Re: BB kremy 27.06.13, 00:28

Ale ja nie potrzebuje podkladu by uzywac go Z kremem BB,tylko gdy krem BB nie wystarcza.Np gdy przed okresem jestem wypryszczona Jak 16tongue_out
      • mayaalex Re: BB kremy 26.06.13, 22:57
        Chanel vitalumiere aqua.
    • jematkajakichmalo Re: BB kremy 26.06.13, 23:02
      Krem BB - estee lauder, ma tylko 2 odcienie, ale w zpelnosci wystarczaja, bo krem ladnie wtapia sie w skore.
      Jak sie na BB zdecydujesz to Ci podklad niepotrzebny, wystarczy troszke pudru sypkiego transparentnego i jest super smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka