3lato 27.06.13, 20:13 Dajcie jakiś sprawdzony przepis na babeczki. Szybki, prosty i smaczny koloru jasnego z czekoladą w środku. Pilnie potrzebuję. Nie mam doświadczenia w pieczeniu!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aagnes Re: szybkie mufinki pliss 27.06.13, 20:27 www.cincin.cc/index.php?s=caaabbcf66f423ca41b0c7603393e21b&showforum=25 mufinki zawsze sa dosc szybkie Odpowiedz Link Zgłoś
berdanka Re: szybkie mufinki pliss 27.06.13, 21:33 Przesyłam twój post do skasowania : BABECZKI? w XXI wieku? Toż to zaściankowe, obraźliwe i rasistowskie - te wyroby cukiernicze powinny nazywać się "peniski", "chłopki" tudzież "fececi. Ale nie babeczki, na które nota bene - ma się ochotę! Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: szybkie mufinki pliss 27.06.13, 22:27 Nie wiem czy nie za późno, ale please - może na następny raz się przyda: 2 szklanki mąki tortowej 1 niepełna szklanka cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego, lub łyżeczka cynamonu mielonego (może być i jedno i drugie) można dodać też 2 łyżki kakao zależ czy sie chce białe mufinki czy murzynki 3 jajka pół szklanki mleka (ja zastępuje maślanką, mufinki są wilgotniejsze - takie wolę) 3/4 szklanki oleju Mieszamy osobno składniki suche, osobno mokre, potem wszystkie na raz- nie ma co się przykładać do mieszania, żadne miksery czy inne wynalazki- łyżką wybełtać byle jak, akurat mufinki to lubią Na samym końcu dosypujemy albo rodzynki, albo pokrojone drobno jabłko,gruszkę, albo czekolade, co tam zalega w kuchni Rozgrzewamy piekarnik do 200 st i wkładamy babeczki na 20 min. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: szybkie mufinki pliss 27.06.13, 23:34 ja robię te muffinki czekoladowe i też nie jestem fanką pieczenia, właściwie z ciast piekę tylko muffinki. Wychodzą doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: szybkie mufinki pliss 27.06.13, 23:44 przepis na najszybsze, jak do tej pory i bardzo dobre muffinki znalazlam calkiem niedawno. w oryginalnym przepisie czekolady wprawdzie nie ma, ale mozna dodac posiekana gorzka czekolade i tez sie pysznie komponuje. muffinki bananowe: - 3 banany (najlepiej mocno dojrzale) - 120 g cukru - 50 g stopionego masla - 200 g maki - 12 g proszku do pieczenia - 2 jajka - szczypta soli banany rozgniesc widelcem, rozmieszac z cukrem, dodac jajka i maslo, wymieszac, dodac reszte skladnikow i wymieszac na kremowe ciasto. wylozyc do formy na muffinki, piec w 170 stopniach na zlotobrazowo (ok. 20 minut). Odpowiedz Link Zgłoś