kolorzieleni 02.07.13, 13:33 Mój jak można łatwo zgadnąć to zielony, lecz nie mogę go nosić - nie do twarzy mi w nim. Jednak dużo zieleni mam w domu. Teraz będziemy tynkować dom i tak będzie zielony dom... Ale stonowany zielony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 13:41 BArdzo trudno utrafić w taki odcień zieleni, żeby się udal na elewacji. To dziwne, bo niby najbardziej naturalny kolor. Co do Ciebie - zieleń ma tyle odcieni, że nie wierzę, żeby w zadnym nie bylo Ci pięknie. A ja lubę wszystkie czyste, ciepłe kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 14:08 Zielony, lecz nie mogę go nosić - jestem niebieskooka naturalną blondynką, której w zieloni nie do twarzy. Ale kocham naturalną zieleń, w domu dużo kwiatów, uwielbiam parki, lasy, łąki. Z kolorów twarzowych uwielbiam biały i szary - wszystkie odcienie szarości. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 14:33 Ha, mialam wlasnie te same kolory wymienic Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 15:03 to zalezy do czego, do noszenia na sobie, na kadlubie blisko twarzy: czarny i bialy, do patrzenia: niebieski, do zachwytu u innych ludzi: jakies glebokie szarosci, antracyty - np szare lazienki, szare elewacje, szare auta, torebki. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 15:48 Bialy. Niepraktyczny jak diabli, ale i moja garderoba i mieszkanie zamieniaja sie powoli w kraine sniegu. Bialy, szklany, ostatecznie jakies przybrudzone biele. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 16:03 od zawsze niebieski i wszelkie wariacje na jego temat.nie lubię jedynie błękitnego ale za to kobaltowy kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 16:09 Niebieski i turkusowy - zwłaszcza w połączeniu z białym. A hitem tego roku sa kolory neonowe. Jak coś się gdzieś świeci na pewno zwróci moją uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 16:48 Czarny i w tym kolorze jest wiekszosc mych rzeczy. Shellerka bedzie zawiedziona. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
werualta Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 16:53 niebieski, granatowy, turkusowy zielony mniej czasem czerwony biały, zależy od nastroju... beż, brąz, żółty Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 17:44 Sliwkowy. 90% ubran mam w kolorze sliwkowym wlasnie, 5% we wrzosowym, reszta to jakies niedobitki czarny i czerwony Odpowiedz Link Zgłoś
busuanga7 Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 18:06 pomaranczowy- taki radosny, energetyczny Odpowiedz Link Zgłoś
busuanga7 Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 18:10 ale mam malo ubran w tym kolorze jestem "panią zimą" ciemne włosy i jasna, delikatna karnacja pieknie mi w czerni, bieli, granacie tak szlachetnie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 18:11 Nie mam jednego ulubionego koloru, ale w każdym kolorze mam ulubione odcienie, których używam. W niebieskim ciemny turkus i indygo; w fiolecie jagodowy i śliwka; w czerwieni burgund; w zieleni zieleń mchu i trawiasty, rzadziej oliwka; rudy brąz albo pomarańcz, a oprócz tego coś, co po angielsku nazywa się "tan" (prawie camel, ale mniej żółty niż camel) i kolor, którego nazwy nie znam - odcień rudego różowego, dosyć głęboki. No i takie ciemne bordo prawie na pograniczu czerni, poluję na coś w tym kolorze, odkąd obejrzałam "Innych". Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 18:55 zielony, zdecydowanie. i ostatnio niebieski- ale wyrazisty, bardziej szafir, czy chaber Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 19:58 moj ulubiony to czarny ;P a osatatnio przy mojej totalnej juz awersji do kolorow czarny to jedyny sluszny i otwierajac szafe jest tak czarno ze nie wiem ktora bluzka jest ktora. po za tym lubie ciemny fiolet i granat ale nie nosze,zle sie czuje jak mam cokolwiek kolorowego na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Wasz ulubiony kolor 02.07.13, 20:06 Fiolet w chłodnych odcieniach (nie biskup, ani lila), niebieski w różnych odcieniach, również turkus, amarant, ostry róż, czerwień w chodnym odcieniu. To zadziwiające, że jeszcze dekadę temu nosiłam głównie czerń i ciemne odcienie szarości, brązu, granat, a teraz takie zalegają gdzieś po kątach szafy. Człowiek jednak się zmienia. Na starość będę nosiła się na biało Odpowiedz Link Zgłoś