rhaenyra Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:10 jeszcze jak w piaskownicy bylam to wszystkie kolezanki chcialy corki tez bym wolala dziewczynke Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:20 Trafne spostrzeżenie. W USA jest taki trend i widać do nas powoli przenika. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:24 Czy ja wiem czy to trend? Raczej wygodna. Łatwiej jest wychowywać rodzeństwo jednopłciowe Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:33 Teraz rodzi się sporo dziewczynek, gdzie one partnerów beda szukac ? kiedys czytalam powazna pracę naukową że córki płodzą panowie z niższa generalnie płodnością ale na tyle sprawna aby spłodzic dziecko. Prawda jednak jest taka ze najwazniejsze aby dziecko było zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:38 > Teraz rodzi się sporo dziewczynek, gdzie one partnerów beda szukac ? > kiedys czytalam powazna pracę naukową że córki płodzą panowie z niższa generaln > ie płodnością ale na tyle sprawna aby spłodzic dziecko. ja znam wrecz odwrotna teorie, ze to wlasnie tylko prawdziwy mezczyzna moze byc ojcem corki, bo o chlopaka latwiej cokolwiek to znaczy ale ostatnio mi wpadla madrosc przed oczy, ze corke to sie miekkim robi i bardzo chcialabym wiedziec co autor mial na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:41 gdy mojemu Tacie mówiono 'krytycznie' że ma córkę mówił- bo to sztuka zrobić dziurkę w dziurce Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 17:05 Ja nie wiem jak cokolwiek można miękkim zdziałać Całe szczęście, że u nas zawsze w wiadomych sytuacjach twardy Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 08:40 yyy..chyba nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź.. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:40 przeciwciało może taka jest ogólna tendencja ale w mojej okolicy (dwa bloki) urodziło się w ciągu roku sporo dzieci i na 6 chłopców są 3 dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:53 Obserwacje najblizszego otoczenia wskazuja na to, ze o dziewczynka to rarytas. Ze strony meza moi synowie maja tylko jedna kuzynke a kuzynow az 6. Jednak statystyka mowi jasno, ze wiecej rodzi sie dziewczynek. Szkoda tylko ze nie w naszej rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:57 W rodzinie mojej i męza po równo wnuków i wnuczek choc ostatnio chodzą się tylko dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 09:40 Podobnie u nas. Zatrzęsienie chłopców. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 10:03 Ze statystyki pamietam, ze norma jest iz rodzi sie statystycznie wiecej chlopców, ale i wiecej ich umiera,wiec proporcje sie wyrównuja. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 10:36 Ja sobie zerknelam na statystyke narodzin z ostatnich lat ale we Wloszech. Wiecej na swiat przychodzi dziewczynek ( i to pomimo imigracji chinskiej, indyjskiej, koreanskiej, ktora zaniza liczbe rodzionych dziewczynek), umieralnosc noworodkow w tym nie byla uwzgledniona. Nie sadze zeby w Polsce wyniki roznily sie znaczaco. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 13:05 W Polsce od lat rodzi sie wiecej chlopców niz dziewczynek, srednio z tego co pamietam 107 na 100. Znalazłam jeszcze dane,ze obecnie na 100 chlopców przypada 95 dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 17:12 W Polsce więcej rodzi się chłopców. Np w poprzednich latach rodziło się ich więcej o kilkanaście tysięcy na rok. Co ciekawe, gdy rodziłam córki, za każdym razem był to jedyne dziewczynki urodzone w danej dobie na porodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia1902 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 19:46 franczii napisała: > Obserwacje najblizszego otoczenia wskazuja na to, ze o dziewczynka to rarytas. > Ze strony meza moi synowie maja tylko jedna kuzynke a kuzynow az 6. Jednak sta > tystyka mowi jasno, ze wiecej rodzi sie dziewczynek. Szkoda tylko ze nie w nasz > ej rodzinie Statystyki są chyba odwrotne mamdziecko.interia.pl/eksperci/ginekolog/news-w-polsce-rodzi-sie-wiecej-chlopcow-niz-dziewczynek,nId,619348 Odpowiedz Link Zgłoś
slonkotoja Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:54 Nie wszyscy, nie wszyscy moja droga . forum.gazeta.pl/forum/w,567,146173634,146173634,Sa_jeszcze_na_swiecie_takie_tesciowe_ktore_.html Odpowiedz Link Zgłoś
slonkotoja Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 08:55 Mało tego. Tatus dziewczynek ich nie akceptuje też. Wciąż czeka na syna Odpowiedz Link Zgłoś
puza_666 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 09:09 Mam corke, jest swietna. Jest mi totalnie obojętne jakiej plci będzie drugie dziecko. W ogole nie rozważam tego w kategorii plci bo i po co skupiać się na czyms na co i tak nie mamy wpływu... Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 09:09 W pierwszej ciąży po usg dowiedzieliśmy sie ze bedzie dziewczynka - mąż sie cieszył, rodziny tez, z ja byłam rozczarowana... Na kolejnym usg okazało sie ze to jednak chłopiec, co bardzo mnie ucieszyło, chociaż do myśli o córce zdążyłam sie przyzwyczaić. Przed zajsci w druga ciążę nie myślałam w ogóle o córce, chciałam drugiego syna - i mam . Nie widzę sie zupełnie jako matki dziewczynki. A ubrania moi chłopcy maja kolorowe, nie bure i nie różowe Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 19:00 Dlaczego nie rozowe?nie rozumiem dlaczego w Pl panowie i matki synow wzbraniaja sie przed tym kolorem? GazetaMiPlaci: dziadek jeszcze dycha i moze zmienic zapis na swoja corke jak dowie sie,ze wnuczka chce wyrzucic matke z mieszkania. mytka82:Nie ma takiej opcji,dziadek w stanie agonalnym. GazetaMiPlaci:No to chwala Bogu Wniosek:Z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciach! Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 19:03 Dorosli faceci nosza rózowe koszule, widuję takich. Mały chłopiec to co najwyżej rózowe korki na boisko założy wzorując sie na znanym piłkarzu Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 19:10 -A swetry i tshirty? GazetaMiPlaci: dziadek jeszcze dycha i moze zmienic zapis na swoja corke jak dowie sie,ze wnuczka chce wyrzucic matke z mieszkania. mytka82:Nie ma takiej opcji,dziadek w stanie agonalnym. GazetaMiPlaci:No to chwala Bogu Wniosek:Z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciach! Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 19:24 W życiu. Moi to nawet rozowe kredki z zestawu wywalaja Róże dla mnie rysuja czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 09:11 Eee tam, nie wszyscy - ja wole chlopcow. Co wiecej, nawet sobie tak sekretnie marze, zeby sie okazalo, ze moj syn jest gejem, abym sie w przyszlosci nie musiala z jakas walnieta synowa uzerac. Niestety, nie zanosi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 09:47 Jakoś nie zauważyłam takiej tendencji. Raczej wszyscy podkreślają zdrowie dziecka, a nie płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 09:51 Dziewczyny które miały synów chciały przy kolejnej ciąży córkę. Ja chciałam syna i córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 10:46 A te co mialy corke nastepnego chcialy syna. Ot filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 10:51 Dokładnie. Tylko, że pytanie było o córkę w temacie więc tą wersje opisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarne-jagody Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 10:46 Ja miałam idealny obraz mojej rodziny z dwoma córeczkami, kiedy byłam jeszcze panną. W pierwszej ciąży tak bardzo pragnęłam córki, że obrażałam sie jak mówiono mi że pewnie będzie chłopiec bo ładnie wygladam bardzo to było niedojrzałe, urodziła sie dziewczynka. W drugiej ciaży nawet bardziej chciałam chłopaka, dla męża i dlatego że wszyscy oprócz naszej rodziny życzyli nam chłopaka, urodziła sie dziewczynka, zreszta bardzo kochana. Nie sadzę, że łatwiej wychowywać dziecko konkretnej płci, bardziej to zależy to od charakteru dziecka. Kiedy rozmawiam z koleżankami które maja dzieci róznej płci, to jednak twierdzą że lepszy kontakt mają z córkami. Odpowiedz Link Zgłoś
rhysmeyers22 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 11:53 ja chcialalm miec corke ,maz jeszcze bardziej,nawet nie bralismy pod uwage synka wybierajac imiona,nie bylabym w pelni szczesliwa majac synka,wiem to na pewno. drugi raz tez bardzo chcialabym dziewczynke ,jakby byl synek no ok ,w koncu jedna coreczke juz mam ale mimo to marza mi sie 2 dziewczynki. uwielbiam ten swiat malych dziewczynek ,laleczki,sukieneczki itp a tak powaznie czuje sie bardziej na silach wychowac corke niz syna ,nie wiem czy umialabym na porzadnego faceta ,patrzac na mezczyzn dookola wdze ze to coraz trudniejsza sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 12:45 Może chodzi o to, że córki są zwykle na początku "łatwiejsze w obsłudze" ? Ja, posiadając jako pierworodną córkę, która nigdy nie sprawiała problemów wychowawczych też liczyłam na to, że kolejna będzie córka. Dla mnie, bo już miałam jakieś pojęcie o małych dziewczynkach i wydawało mi się, że kolejna też będzie łatwa do wychowania i dla babci (mojej teściowej), która posiadała dwóch synów, a nie miała córki. Drugi urodził się syn i jak byłam trzeci raz w ciąży, to chciałam już córki tylko i wyłącznie dla babci, ale z kolejnego chłopca i ona się bardzo cieszyła. To nie prawda, że synowie odchodzą od matki po założeniu rodziny. Mój konkubent odszedł za matką. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 12:59 heh ekonomicznie chyba lepiej mieć chłopaka. Dziewczyny to zaraz kosmetyki, błyszczyki, torebki, ciuszki, buty. Są bardziej narażone na presje wyglądu, dziewczynka o mocno przeciętnej urodzie w tych czasach nie ma lekko. No i dziewczyny w wieku nastoletnim bywają okrutne, spiskują namawiają się, obgadują itd itp . w przypadku facetów to dadzą sobie po mordzie i idą razem na piwo Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 13:15 Chłopcy zas to wieksze ryzyko -czlowiekc bardziej sie martwi.Czy to lanie po mordzie nie zakonczy sie nozem pod zebro.Wypadki motoryzacyjne mlodych ludzi to tez głownier sprawka płci meskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 16:54 Każdy ma własne preferencje przed ciążą-a jeżeli się nie " trafi" to i preferencje często się zmieniają. Zawsze chciałam córkę, mąż też- ale urodził się syn, za drugim razem już aż tak mi nie zależało na dziewczynce i dobrze- bo mam dwóch synów. Zawsze też powtarzałam, że gdybym miała pewność, że urodzę córkę to zdecydowałabym się na trzecie dziecko. Ale to tylko takie gadki- przynajmniej w moim wykonaniu-nawet 100 % pewność, że będę miała córkę nie zmusiłaby mnie do kolejnego dziecka. Natomiast moja siostra, która chciała tylko jedno dziecko zawsze zaznaczała, że jeżeli już to tylko chłopiec- bo ci mają łatwiej w życiu-i jej się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 18:49 lola211 napisała: > Chłopcy zas to wieksze ryzyko -czlowiekc bardziej sie martwi. zdecydowanie tak, w tym widze najwieksza trudnosc dla matki z dziewczynka mozna zamknac sie w kuchni, upiec moofinki pojsc na szoping oraz do kosmetyczki, obrobic dupe kolezankom i cieszyc sie cudowna wiezia chlopak ma w nosie zarowno szoping jak i moofinki - dla niego to nie jest fun chlopak musi sie mierzyc ze swiatem i pokonywac swoje granice - zjechac z najdluzszej zjezdzalni, skoczyc z najwyzszej trampoliny, wskoczyc na bandżi, pojechac tak szybko, zeby poczuc wiatr we włosach i splynac kajakiem po rwacej rzece taka potrzeba musi odejsc od matki, zeby stac sie mezczyzna w oczach swoich i swiata i niestety trzeba mu na to pozwolic, jezeli to ma byc mezczyzna, a nie miekka fujara i to jest strasznie, strasznie trudne bo ja bym najchetniej na aksamitnej poduszeczce trzymala zeby sie nie poobijal, ale co kiedy nie pozwala wiec zamykam oczy i puszczam na te trampoline Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 19:09 Ty tak serio? Nie mam absolutnie nic przeciw,by moj syn ruszyl w swiat,by stac sie mezczyzna. W zyciu nie trzymalam go na poduszeczce i wrecz oczekuje,by byl twardy,nie cierpie wszystkiego bojacych sie mazgajow. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 19:19 > Ty tak serio? > Nie mam absolutnie nic przeciw,by moj syn ruszyl w swiat,by stac sie mezczyzna. > W zyciu nie trzymalam go na poduszeczce i wrecz oczekuje,by byl twardy,nie cier > pie wszystkiego bojacych sie mazgajow. serio twoje dziecko jest mlodsze od moich - te doswiadczenia zapewne sa ci jeszcze obce i ja nie mam na mysli przedszkolaka tylko dziecko ponad dziesiecioletnie a wiem, ze to dopiero poczatki i sam rozszerza granice mamusinej opieki a ja nie moge na tylku usiedziec poki do domu nie wroci Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 22:15 bo ja bym najchetniej na aksamitnej poduszeczce trzymala zeby sie nie poobijal, > ale co kiedy nie pozwala > wiec zamykam oczy i puszczam na te trampoline Ja tez wlasnie Ale ucze sie tego juz od samego poczatku i duza zasluga w tym meza jest bo to on otwiera mi oczy na to, czego potrzebuje chlopiec. Gdybym sama wychowywala to pewnie wlasnie na taka fujare. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek69 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 23:33 moofka napisała: > chlopak musi sie mierzyc ze swiatem i pokonywac swoje granice - zjechac z najdl > uzszej zjezdzalni, skoczyc z najwyzszej trampoliny, wskoczyc na bandżi, pojecha > c tak szybko, zeby poczuc wiatr we włosach i splynac kajakiem po rwacej rzece Moofko, zapewniam Cię, że niejedna dziewczynka też musi skoczyć z najwyższej trampoliny i zjechać z najdłuższej zjeżdżalni, jeden taki egzemplarz znam osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 06:28 > Moofko, zapewniam Cię, że niejedna dziewczynka też musi skoczyć z najwyższej tr > ampoliny i zjechać z najdłuższej zjeżdżalni, jeden taki egzemplarz znam osobiśc > ie no tez nie zazdroszcze i lacze sie w nerwie sa takie dziewczyny wiadomo, sa tez takie ktore jezdza w rajdach, ida wysoko w himalaje i podnosza ciezary jednak jest to jednak domena facetow duzych i malych tak im testosteron na mozg siada bo ja wole miec grunt pod nogami, jezdze nazwijmy to 'dostojnie' i dobrowolnie ku uciesze nie dam sie z zadnej trampoliny zrzucic ani na linki podwiesic Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 08:24 No wlasnie znasz jeden egzemplarz. Ja tez znam nawet 2 egzemplarze. Czasami sie takie zdarzaja. Podobnie jak od czasu do czasu zdarzy sie chlopiec, ktory woli sie przebierac w szpilki matki i czesac wlosy jej kolezankom. Odpowiedz Link Zgłoś
lajente Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 00:57 Cóż za seksistowski tekst, dziewczynki w kuchni obrabiają innym dupy, chłopcy zdobywają świat. Taka byłaś/jesteś moofka jako kobieta - zamknieta w kuchni, interesuje cię jedynie pieczenie ciastek i ploty? Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 19:12 Z synami jest latwiej Oni nie beda miec PMSa, nie beda zolzowaci, a to sie zdarza panienkom w wieku dojrzewania, co widze u kolezanek syna. Mezczyzni sa znacznie mniej skomplikowani. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 08:47 Mezczyzni sa zn > acznie mniej skomplikowani. o, i to uważam za poważny błąd takie podejście skutkuje później tym, że tak ciężko znaleźć porządnego faceta lekkie podejście matek do tematu wychowania synów -"bo są mniej skomplikowani" nieprawda-są tak samo skomplikowani jak dziewczynki, to istoty ludzkie, indywidualności, którym, trzeba poświęcić tyleż samo uwagi i wymagający takich samych trudów wychowania. Po prostu rodzaj problemów inny w niektórych punktów-co nie znaczy, że są one mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 niesamowite... 03.08.13, 19:28 że o minusach posiadania córek najwięcej wiedzą mamusie synków... Odpowiedz Link Zgłoś
undoo Re: niesamowite... 04.08.13, 00:28 Do mnie to? Bo tak sie sklada, ze jestem nie tylko mamusia synkow Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: niesamowite... 04.08.13, 08:43 może dlatego, że oglądały świat oczyma dziewczynki właśnie -wiedzą jak to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: niesamowite... 04.08.13, 10:19 guderianka napisała: > może dlatego, że oglądały świat oczyma dziewczynki właśnie -wiedzą jak to jest > ? aha znaczy puszczały się od młodości i były agresywne? daj spokoj,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
nadia1902 Re: niesamowite... 04.08.13, 19:56 18lipcowa3 napisała: > że o minusach posiadania córek najwięcej wiedzą mamusie synków... o, a mi się wydaje ze o minusach posiadania synka wiedzą tylko mamusie córek Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 19:28 Oprócz Lipcowej, której obsesja na tle płci była chorobliwa i moim zdaniem wskazywała na coś przeciwnego, niż deklarowała, to nie zauważyłam. W rodzinie i wśród znajomych zwykle płeć była obojętna, byle zdrowe było. Jeśli zdarzył się ktoś, kto przebąkiwał jakieś preferencje, to chodziło o syna, córka czasem miała być druga, jeśli był już syn. Ale z idiotą, dla którego płeć dziecka byłaby niezwykle istotna, na żywo się nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 21:36 córka może zajść w nieplanowaną ciąże w młodym wieku, lub mieć sponsora, zazdrość o modne ciuchy koleżanek może niestety popchnąć nawet dziewczyny z dobrych domów do takiego postępowania. Posiadanie córki czy syna będzie mieć swoje minusy i plusy, można tutaj wyliczać i kalkulować, ale tak czy siak, co się urodzi to będzie sie kochać Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 21:46 Posiadanie preferencji jest normalne i bardzo ludzkie,jeszcze sie nie spotkalam nikogo komu byloby absolutnie wszystko jedno.Wszystko jedno to rownie dobrze moglby sie urodzic jednorozec. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 21:48 > Oprócz Lipcowej, której obsesja na tle płci była chorobliwa i moim zdaniem wska > zywała na coś przeciwnego, niż deklarowała, to nie zauważyłam. To dla mnie też jedyny przypadek z którym się spotkałam > Ale z idiotą, dla którego płeć dzi > ecka byłaby niezwykle istotna, na żywo się nie spotkałam. Też zupełnie jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 22:05 Ja zawsze chcialam coreczke, bardzo bardzo bardzo. Kompletnie mnie niemowlaki plci meskiej nie interesowaly. Okazalo sie, ze moj M nie jest najprzystojniejszym mezczyzna na swiecie (choc co zaskakujace z wiekiem sie wyrabia, no i ja jednak na charakter i poczucie humoru lece), wiec wymyslilam sobie, ze lepiej jak bedziemy mieli synka, bo synkowie sa czesciej podobni do mamus (pieknych mamus- dodam nieskromnie). Okazalo sie, ze bedzie dziewczynka. Potem na USG trojwymiarowym wyszlo, ze sliczna dziewczynka. Urodzila sie, jest sliczna. Teraz jestem w drugiej ciazy, bedzie chlopiec. Tatus przyznaje, ze wolalby druga dziewczynke, bo okazalo sie, ze z dziewczynka mozna grac w pilke, jezdzic na rowerze, plywac, na silownie isc i do tego wzbudzac podziw, ze sie tak fajnie dziewczyne wychowuje. Boi sie, ze z chlopakiem nie zlapie takiej wiezi jak ze swoja niunka. Zobaczymy. Mi tam obojetne. Oby zdrowe bylo. Swoja wymarzona dziewczynke mam. Moze tym razem spelni sie zyczenie, ze synek odziedziczy mamusina urode Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 22:12 puknij się w głowę wątek na 130 postów, jakaś połowa MIAŁA OKREŚLONE PREFERENCJE to nic złego , naprawdę Zdrowie to podstawa, oczywista oczywistość- nikt nie marzy o chorym dziecku, kolejna rzecz więc o ktorej można marzyć i się wypowiadać to własnie płeć. I ja miałam takie a nie inne marzenia i się spełniły. Syna też bym kochała, bralam chłopca pod uwagę w każdej ciązy przecież bo miałam na to zerowy wpływ. ja cię kręce, to takie cięzkie do pojęcia...? Komuś żal tyłek ściska że ktoś chciał mieć określoną płeć i mu się udało? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 18:21 Sama się puknij, może przestaniesz produkować takie żałosne posty, jak te sprzed USG w zeszłym roku. Masz straszny problem z płcią swoich dzieci, parafrazując świetny tekst, który ktoś niedawno przytoczył na forum: "obyś z tej radości z płci Twoich dzieci nam gardeł nie popodrzynała". Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 21:06 mary_lu napisała: > Sama się puknij, może przestaniesz produkować takie żałosne posty, jak te sprze > d USG w zeszłym roku. Masz straszny problem z płcią swoich dzieci, parafrazując > świetny tekst, który ktoś niedawno przytoczył na forum: "obyś z tej radości z > płci Twoich dzieci nam gardeł nie popodrzynała". Problem robisz ty i tylko ty. Ja się cieszę, a ty masz problem że się ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 23:48 To jestem tym wyjątkiem jak się okazuje, chciałam mieć synka, w nagrodę mam trzech Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 22:43 Było mi totalnie, całkowicie i zupełnie obojętne jakiej płci będzie moje dziecko, więc nie wszyscy chcą mieć dziecko jakiejś określonej płci. Mam fajnego syna i się cieszę, bo będę mogła go wychować na fajnego faceta, a przede wszystkim partnera dla którejś z tych waszych dziewcząt, która mam nadzieje to doceni. Takiego, który nie będzie czekał aż go dziewczyna/żona obsłuży, kwitnącego przed telewizorem lub kompem czy zajmującego się dzieckiem przez 5 minut dziennie od wielkiego dzwonu. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Wszyscy chcą miec córki 03.08.13, 23:22 Zawsze marzyłam o synku , kiedy zaszłam w ciąże nagle zapragnęłam córki i tak się stało. Moja córa jest taka jak ja kameleon- kobieca , delikatna ale kiedy trzeba potrafi porządnie "tyłek skopać". Jeśli byłabym w drugiej ciąży znów marzyłabym o synku , wydaje mi się to najbardziej normalne bo to przecież nowe wyzwanie coś innego (zresztą pozazdrościłam koleżance która ma już takiego dorodnego który broni jej jak LEW). Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 08:41 Ja chciałam zawsze dwóch synów i mam. Jak już się dowiedziałam , że jestem w drugiej ciąży to po cichu chciałam drugiego chłopczyka. Córki są problemowe w adaptacji i mają w życiu gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 09:05 Ja jak będę się starać o dziecko (jeszcze nie teraz) to będę marzyć o synu. Córka pójdzie w świat, do rodziny męża, a syn zostanie przy rodzicach, wprowadzi do naszej rodziny swoją żonę, będzie fajnie. Tak zawsze było jak świat światem - tylko moi starzy są jacyś oporni żeby to zrozumieć. My z siostrą to już szału dostajemy, naprawdę, te wieczne fochy i oczekiwania naszych starych - a propos Wigilii, Wielkanocy. A my z siostrą obie już jesteśmy mężatkami, więc rodziny mężów są dla nas teraz priorytetowe. My staramy się z siostrą im cierpliwie tłumaczyć - że to czego oni od nas oczekują, tego powinni oczekiwać od naszego brata i jego dupodajki - mój brat miał kiedyś żonę, niestety rozwiodła się z nim i tą jego nową pieszczotliwie nazywamy dupodajką lub ku...szonkiem. Jak grochem o ścianę, ale trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 09:07 upss wykropkowało. pieszczotliwie nazywamy ją dupodajką lub koorwiszonkiem Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 13:37 > A my z siostrą obie już jesteśmy mężatkami, więc rodziny mężów są dla nas teraz > priorytetowe. wyszlyscie za arabow ?? Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 14:51 rhaenyra napisała: > > A my z siostrą obie już jesteśmy mężatkami, więc rodziny mężów są dla nas > teraz > > priorytetowe. > wyszlyscie za arabow ?? ło matko faktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
nadia1902 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 20:01 rhaenyra napisała: > > A my z siostrą obie już jesteśmy mężatkami, więc rodziny mężów są dla nas > teraz > > priorytetowe. > wyszlyscie za arabow ?? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 12:07 Zawsze chcialam miec corke, imie dla niej juz w liceum mialam wybrane gdy zaszlam w ciaze to bardzo szybko mialam przeczucie, ze to jednak bedzie chlopak. I od razu zaczelam sie cieszyc na bycie mama chlopczyka. Teraz nie wyobrazam sobie na miejscu mojego synka malej dziewczynki. Jesli zdecydujemy sie na drugie to tez chcialabym chlopca - i mysle, ze tak jak przy pierwszym, jesli okaze sie ze to dziewczynka to bede wniebowzieta, zupelnie niezaleznie od tego, co sadze teraz, jako mama chlopca. I choc wiem, ze to malo realne, najbardziej chcialabym byc mama trzech chlopakow. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 13:18 ja nie chcialam corki, chcialam od pocztaku syna. jezeli bede planowac drugie dziecko - wolalabym syna. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 13:35 Ja bardzo chciałam mieć córkę i mam Z córką mogę się wymieniać sukienkami, torebkami, butami, kupować drogie perfumy lub cienie do powiek "na pół", z synem w dzisiejszych czasach pewnie też bym mogła, ale z córką nie wzbudza kontrowersji Poza tym lubię nasz babski świat - zauważyłyście, że istnieje określenie "mamisynek", a nie ma "mami córki"? Czasem jest "córeczka tatusia" ale zdecydowanie ma lepsze konotacje od "mamisynka". Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 18:39 A to nie jest taka troche poprawność polityczna? Skoro przez setki lat i w sumie nadal w większości świata wyżej ceni się męskich potomków, to żeby "wynagrodzić" dziewczynkom, że tak często bywają niechciane, powtarza się jak mantrę, że "ja wolę dziewczynkę, wbrew reszcie świata wcale nie zależy mi na chłopcu". Odpowiedz Link Zgłoś
biotka Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 19:59 Mam dwóch synów (3,5 roku i 0,5 roku). Będąc w ciąży nie miałam żadnego ciśnienia na chłopca lub dziewczynkę ale czułam że będą synowie i cieszyłam się. Jak się zdecyduję na trzecie to chłopak mnie też ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 20:02 W PL mocno pokutuje pogląd, że to córka powinna się opiekować rodzicami na staroć. Ludzie coraz częściej decydują się na tylko jedno dziecko, więc trzymają kciuki właśnie za tą córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas.2004 Re: Wszyscy chcą miec córki 04.08.13, 22:58 To ja miałam jeszcze inaczej. W pierwszej ciąży marzyłam o córce, a jak się dowiedziałam, że będzie synek, to byłam w jakiś sposób rozczarowana (miałam wtedy z tego powodu nawet wyrzuty sumienia). W drugiej ciązy natomiast było mi kompletnie bez różnicy co się urodzi. Oczywiście córka była mile widziana, bo miałam syna. Ale naprawdę nie miałam już najmniejszego ciśnienia na płeć - wtedy faktycznie wiedział, jak ważne jest zdrowe dziecko. Natomiast to pragnienie córki to chyba taki powrót do dzieciństwa i młodości- najpierw jest laleczka do czesania i strojenia, potem koleżanka na zakupy (podpowie co tam modne jest ). Cieszę się, że mam wszystkie dzieci w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Wszyscy chcą miec córki 05.08.13, 08:03 chłopcy mają łatwiej w życiu, a chciałam, żeby moje dziecko miało łatwiej - więc chciałam syna mam nadzieję, że jeśli zajdę z drugim w ciąże to też będzie syn Odpowiedz Link Zgłoś