rhaenyra 06.08.13, 09:24 wody nie lubie kawa herbata itd za ciezkie i trzeba dlugo czekac az wystygna napoje kolorowe wiadomo samo zuo i kalorie jak zyc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kai_30 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 09:29 Przeczytałam: czym się pocicie, i wlazłam zdziwiona, o co cho, mysląc, że może to jak z bidetem, prawdziwa ematka nie wydziela potu, tylko różami pachnie A woda z dodatkami? Np listkiem mięty i cytryną? Albo kupny sok, niech już będzie, zmieszany z wodą? Albo herbata, najchętniej owocowa, do której wsypuje się garść lodu? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 09:30 Woda, woda z limonką, mietą. dobra jest melisa zaparzona wcześniej do tego limonka i imbir. Rady nie ma albo woda z dodatkami albo zaparzysz jakies ziołowe herbatki i poczekasz aż wystygną. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 09:32 Woda z plasterkami cytryny i swieza mieta. Przez ostatnie dwa tygodnie bylam na wyjezdzie pracowo-wakacyjnym i chodzilam na sniadanie na swiezy, mocno schlodzony sok pomaranczowy na zmiane ze zmiksowanymi z lodem kawalkami arbuza - lodowate i dobre. Wieczorem - zimne biale wino Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 09:49 > zmiksowanymi z lodem kawalkami arbuza - lodowate i dobre. poezja szkoda ze moj blenderek nie da sobie rady z lodem Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 09:45 głównie wodą z cytryną. Jak nie lubisz zaparz sobie esencję zielonej herbaty i zalewaj to zimną wodą. Do tego kostki lodu, listek mięty... Mniam Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 09:49 woda z sokiem jabłkowym zwykłym, pół na pół + lód woda zbyt jałowa, sam sok za słodki Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 09:59 Na szczęście lubię wodę, zwłaszcza muszyniankę. I colę, chrzanię, że samo zło, skoro mi smakuje. Ale pragnienie gasi średnio, za słodka. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 10:01 Wodą, najlepiej z cytryną lub limonką. Zimną herbatą (robię wieczorem i na noc wkładam do lodówki) też z cytryną lub limonką. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 10:21 woda, kawa mrożona, piwo ( ) no i cola 0 (tak wiem mózg mi wyżre). Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 10:28 -Zimna woda z limonką i świeżą miętą cytrynową...mniam -kawa mrożona -zimne piwko ,ale żeby nie było... : wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
azomim Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 20:48 Ja dokladnie tak samo woda,kawa mrozona to podstawa, sporadycznie piwko i cola 0. Odpowiedz Link Zgłoś
malvinnka Re: czym sie poicie w te upaly ? 07.08.13, 12:14 a czujecie różnicę w smaku między tradycyjną Colą/Pepsi a wersjami light, zero, max? Mój chłopak nie znosi tych wersji i zawsze kupuje z cukrem. A ja wychodzę z założenia, że skoro to taki syf, to już lepiej pić bez kalorii. Co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 10:25 Ice tea liptona (najlepiej zielona z cytryna), ale ze jest za slodka, to pol na pol z woda. Albo sok jakikolwiek z woda. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: czym sie poicie w te upaly ? 07.08.13, 00:43 woda z sokiem jabłkowym zwykłym, pół na pół + lód woda zbyt jałowa, sam sok za słodki Tez tak pije, ale najczęściej sama woda. Robię tez ice tea, brzoskwiniowa herbata lipton, zalewam gorąca woda 2 torebki w małym kubeczku, takim dla dzieci, lekko slodze. Do dużego dzbanka wrzucam lód, zimna wodę z filrta i dolewam ta herbatę , jest niemal natychmiast do wypicia. Zimna nie lodowata. Jesli chce mocna zimna wstawiam do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
bessie_blount Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 10:25 Spróbuj ciepłych napojów: kawy i herbaty, zwłaszca owocowej. Wbrew pozorom ciepłe napoje w upalne dni sprawdzają sie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 20:13 jeszcze nie ocipialam ... Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 20:22 A jednak spróbuj - ciepłe napoje w upał naprawdę dobrze gaszą pragnienie Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 20:27 przeciez po to pije zeby sie ochlodzic a nie ugotowac od srodka Odpowiedz Link Zgłoś
bessie_blount Re: czym sie poicie w te upaly ? 07.08.13, 08:04 Spróbuj, a się zdziwisz. Nie wrzące, ale dosyć ciepłe herbaty owocowe czynia cuda Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: czym sie poicie w te upaly ? 07.08.13, 08:07 tia a dodatkowo wsadze glowe do rozgrzanego piekarnika albo zamkne sie na sloncu w samochodzie Odpowiedz Link Zgłoś
bessie_blount Re: czym sie poicie w te upaly ? 07.08.13, 08:10 A proszę bardzo. Nikt Ci nie zabroni. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: czym sie poicie w te upaly ? 07.08.13, 09:41 spoko sama sobie zabronie tak jak sobie zabraniam picia cieplego bo chce sie chlodzic a nie rozgrzewac Odpowiedz Link Zgłoś
erdbeere40 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 10:25 Tylko i wyłącznie woda. Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.00 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 10:26 Woda mineralna z cytrynką i miętą, czasem kawa mrożona. polecam jeszcze zimną zieloną herbatę! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 10:28 Lekko gazowana woda. Może być z cytryną ale nie musi. Ziołowe herbatki, niekoniecznie zimne, nawet wolę takie prawie gorące. Lepiej gaszą pragnienie niż zimna woda. Czasem (rzadko) coca-cola zero pół na pół z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 11:16 piję gorącą herbatę. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 11:20 Niestety tylko herbatą Kawy nienawidzę, soków jakoś nie lubię. Ewentualnie kompot. Ale naprawdę napoić mogę się tylko herbatą. Odpowiedz Link Zgłoś
takatoszymura Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 11:39 Woda z imbirem i cytryną (najpierw zalewam plasterki imbiru odrobią gorącej wody i dolewam zimnej), kompoty, mrożona kawa, a wieczorem zimne białe półwytrawne mołdawskie wino Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 11:42 Najlepsza na upały jest dobrze zmrożona wódka. Chwilowo nie mogę, bo karmię, tak, że poprzestaję na mineralnej, lekko gazowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 13:13 Za dnia zimna woda, ew. woda z cytryną, w sytuacjach towarzyskich radlery lub driny (z ginu, cytrynówki) mocno podlane tonikiem i doprawione cytryną i lodem. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 13:22 ja pije wode i jem arbuzy Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia.olaboga Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 15:34 Moim tegorocznym odkryciem jest herbata parzona na słońcu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,116580812,116580812.html Pycha... domowa zdrowa ice tea Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: czym sie poicie w te upaly ? 07.08.13, 09:45 nie zostawia osadu dzieki po stokroc Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia.olaboga Re: czym sie poicie w te upaly ? 07.08.13, 12:09 Specjalnie użyłam słowa "odkrycie" proste, a jakie genialne! Ja tak robię wszystkie herbaty: czarną, zieloną, rooibos, owocowe, smakowe - wychodzą pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 19:33 Ja w upaly i jak sie wypoce na jodze lubie sie napic zimnej wody kokosowej, nic tak nie gasi pragmienia, choc do smaku trzeba sie przyzwyczaic. Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 19:39 Kawą Inką (bez mleka). Kiedyś omijałam szerokim łukiem, ale ze dwa lata temu w upały małż stwierdził, że jak był w wojsku to dawali im gar zbożowej kawy i nic tak dobrze nie gasiło pragnienia. Spróbowałam - i działa! na ciepło, na letnio i na zimno. W pracy się dziwią, że taki upał, a ja czwartą kawę piję Odpowiedz Link Zgłoś
wanielka Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 19:39 głównie woda, ale też kompoty. ostatnio porzeczkowy, malinowy, jagodowy, truskawkowy, mieszany z dodatkiem goździka, jabłek, gruszek. dodatkowo koktajle, chociaż z tego raczej napić się nie da, ale ten smak..... no i kawa mrożona z bitą śmietaną i gałką lodów Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 19:43 W domu kawa, zielona herbata, woda, w pracy kawa na przemian z woda. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 20:29 wode polubić i przestac wydziwiać Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 20:57 W ciągu dnia woda z syropem miętowym oraz z białego bzu (produkcja własna) i kawa - bez niej nie żyję. Wieczorem ciemne piwo regionalne (tak, utyję) albo szprycer. Jedynie na wakacjach pozwalam sobie na alkohol, żeby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 20:58 Mineralna z cytryną i mięta.Herbata, 2 kawy z mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: czym sie poicie w te upaly ? 06.08.13, 21:11 w dzień kwas chlebowy wieczorem szprycer wody nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś