Dodaj do ulubionych

Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez myszki..?

27.09.13, 14:08
Lajcik.
No ja nie potrafie za choinke. Tzn potrafie, ale nienawidze i cos mnie trafia jak mam pracowac bez. Wszystkie ruchy trwaja 10 x wolniej... uncertain
Wlasnie mi sie w myszce bateria "skonczyla" i:
- nie chce mi sie wstac i pojsc po nowa
- nawet jakby mi sie chcialo to nie moge, bo pomylam podlogi i wszedzie jest mokro...

Tak wiec siedze i sie wpieniam.
Obserwuj wątek
    • redheadfreaq Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:13
      Ja.

I żeby było śmieszniej - dopiero Twoje pytanie przypomniało mi, że dziś specjalnie zabrałam z domu myszkę, żeby przestać smarować paluchem po touchpadzie i nawet nie wyjęłam jej z torby.
    • komyszka bez myszki jak bez reki nt. 27.09.13, 14:13
    • wuika Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:13
      Od domowego lapa odłączyłam mysz podczas ostatniego remontu (w maju). Daję radę (nawet grać czasem smile ).
    • aurinko Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:14
      Jak mi bateria siada w myszce to na laptopie luzik, ale na stacjonarnym nie na każdym programie dawałam radę bez myszy.
    • mysza_w Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:14
      To zależy: na stacjonarnym nie - też bym się wkurzała, ze nic mi nie działa wink na laptoku jak najbardziej, od czasu kiedy Starszak przejął nasze "biuro", pracuję zwykle na lapku położonym na kolanach z nogami na ławie. Nijak by mi się myszka nie zmieściłasmile
      M.
      • jematkajakichmalo Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:21
        Ja siedze czesto na sofie to myszka lezy obok, a jak na fotelu to majdam nia na poreczy wink
        • mysza_w Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 20:30
          jematkajakichmalo napisała:

> a jak na fotelu to majdam nia na poreczy wink

Ale, że Ci nie spada to podziwiam big_grin
    • dorotakatarzyna Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:21
      Jak mi mysza siada, to syna wołam, bo sama nic nie potrafię zrobić smile
    • mika_p Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:22
      Ja nie umiem.
      Jak mi kiedyś dali służbowego laptopa bez myszy, to po kilku dniach mordęgi zainwestowałam własne 3 dychy w mysz i dopiero się dało pracować.
      Szczególnie frustrujące były próby precyzyjnego formatowania tabelek, to milimetr w prawo, to milimetr w lewo, a tu kuuuuuurrrrrra spadlo zaznaczenie i od nowa.
    • kai_30 Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:23
      Od lat nie używam myszki, touchpad mi wystarcza - bliżej od klawiatury, nie muszę odrywać rąk wink
    • peggy_su Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:23
      Ale masz na myśli stacjonarny czy laptopa? Bo na lapku bez, a ja kompie wszystko by trwalo 4 razy dluzej wiec nie ma szans.
    • misterni Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:36
      Na laptopie tylko bez myszy, w stacjonarnym czasem myszy muszę użyć, ale posługuję się głownie klawiszami.
    • maggi9 Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:36
      Nie potrafię bez.
      Tzn. potrafię ale nie lubię, nieporęczny ten touchpad, wszystko trwa dłużej, nie mogę go "opanowac". ale nic dziwnego skoro myszki używam od ponad 20 lat. Siła przyzwyczajenia.
      • 3fanta Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:43
        Mam lapka i mysz.Touchpada nienawidzę.używam tylko wtedy jak biore lapka do wyrka ale robię to rzadko wlaśnie z powodu niemożliwości używania myszki
    • z_lasu Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:40
      Ale chodzi Ci o pracę wyłącznie z klawiatury czy o korzystanie z touchpada? Zasadniczo umiem obsłużyć komputer wyłącznie z klawiatury, choć są aplikacje, których tak do końca się nie da. Touchpadów nienawidzę.
    • di_kormia Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:45
      ja. nie znosze myszek. smyram.
      baaa, moje dzieci tez z tych smyrajacych. i moj maz z mysza nie potrafi
    • kosheen4 Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 14:54
      nie mam stacjonarki od lat.
      nie używam myszki, pad załatwia wszystko. z jego pomocą obsługuję nawet photoshopa. na nim rysuję, bo wydaje mi się wygodniejszy niż tablet graficzny (!) smile
      mąż patrzy na to ze zgrozą. z myszką pakuje się nawet do łóżka suspicious
    • empirical Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 15:12
      Nie używam myszki, tylko tabletu (takiego do rysowania) tongue_out
      • jak_matrioszka empirical 28.09.13, 11:04
        Moglabys mi powiedziec jakiego tabletu uzywasz, albo wskazac / polecic jakis? Dla dziecka bym kupila i chetnie bym posluchala podpowiedzi od jakiegos uzytkownika, a nikt ze znajomych tego nie uzywa (oprocz znajomego fotografa, ale do niego mam za daleko). Ile to moze kosztowac (dolny limit, ale sensowne urzadzonko) i czego nie warto kupowac, mimo iz cena jest necaca?
        • ciastko_z_kota Re: empirical 28.09.13, 19:53
          sensowne są tylko wacomy.
    • szamanta Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 15:15
      jematka zainwestuj w standardowa myszkę w wejście USB do kompa i problemów nie będzie, ze ci odmawia współpracy tak jak ta na ładowanie smile
    • nangaparbat3 Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 15:34
      stacjonarny zlikwidowalam, do laptopa nigdy nawet nie sprobowalam podlączyc myszy.
    • marianna72 Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 16:28
      Ja tez nie potrafilam a kiedys w polsce bylam 3 dni i dodatkowo byl weekend myszka mi sie popsula i sie nauczylam teraz smigam bez myszki .Sprobuj i ty
    • malowanka06 Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 16:30
      ja tylko bez myszki, z nią nie potrafię.
    • wies-baden Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 16:34
      Laptop, only touchpad!
    • araceli Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 16:40
      Prywatnego laptopa obsługuję bez myszki - tylko trackopoint. W służbowym nie mam trackpointa więc używam myszki. Touchpada nigdy nie polubiłam wink
    • madzioreck Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 21:00
      W pracy mam lapka, więc się przyzwyczaiłam. Do domu kupiłam sobie klawiaturę bezprzewodową z touchpadem, bo mam trochę za dużo szczurków do pilnowania i miałam już trochę dość ciągłego naprawiania kabelków myszy i klawy smile
      Można przywyknąć smile
    • m_incubo Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 21:09
      Ja pracuję w domu bez myszy, wolę touchpad. Tylko w pracy korzystam ze stacjonarnego, ale też bez myszy, bo nie ma potrzeby.
    • inguszetia_2006 Re: Czy ktoras z Was pracuje przy kompie bez mysz 27.09.13, 21:17
      Witam,
      Nie. Parę razy mi zabrakło myszy i dostałam szału, że "tym oto paluchem" itd.;-P Trzeba mieć suche palce, a ja ciągle smaruję kremem dłonie. Nie dla mnie zabawa. A może mam za duże łapy?;-D
      Pzdr.
      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka