sabe 06.08.04, 12:04 czy któraś z was, zna na tyle biegle ten jezyk, aby bez cienia wątpliwosci powieidzeć mi, czy Frederique (akcenty nad pierwszym i drugim e) to kobieta czy mężczyzna? pomocy!!! z góry dziękuję s. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brzoskwinka22 Re: pomocy: francuski!!! 06.08.04, 12:29 Witam Ja studiuje francuski, bu\ylam nawet kilka lat we Francji. Tak sie zlozylo ze znalam dziewczynke o tym imieniu wiec jest to raczej imie zenskie pozdrawiam, papa Odpowiedz Link Zgłoś
kseniax Re: pomocy: francuski!!! 06.08.04, 12:38 To kobieta lub mezczyzna, bo Frédérique to prénom mixte czyli imie mieszane mesko-zenskie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aggu Re: pomocy: francuski!!! 06.08.04, 13:30 ja też jestem tego pewna, to imię i żeńskie i męskie i po samym imieniu nie można wywnioskować, czy mowa o mężczyźnie, czy o kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
denispapin Re: pomocy: francuski!!! 06.08.04, 14:52 Frédérique: kobieta (Madame lub Mademoiselle) Fréderic: mezczyzna (Monsieur) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniax Re: pomocy: francuski!!! 06.08.04, 18:24 To jeszcze raz ja. Frédéric to imie meskie. Frédérique to imie meskie i zenskie. Odpowiedz Link Zgłoś
r345 Re: pomocy: francuski!!! 06.08.04, 19:13 Frédérique może być i kobietą i męzczyzną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś