Dodaj do ulubionych

tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukces

• inguszetia_2006 Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 30.09.13, 19:09
      Witam,
      Ta druga to wygląda na taką, co nigdy nie będzie z niczego zadowolona;-P Bo jest przewrażliwiona. Jak zarobi na tym saksofonie milion dolarów, to łzy jej pociekną, że zagrała nie dość dobrze, albo że ktoś krzywo spojrzał, albo że recenzję złą napisał etc. Przygarbiona pójdzie do garderoby i golnie szkocką, by spojrzeć publice w twarz i sobie samej. W końcu nie jest dość dobra, ktoś krzywo spojrzał itd. Ta pierwsza będzie cieszyć się tym, co ma, bo taką ma naturę. Już teraz czaruje ludzi, lubi ich, nie dzieli włosa na czworo. Umie się dobrze bawić. Nawet w kartonie pod mostem będzie szczęśliwa, pijąc denaturat.
      Tak mi się wydaje. Co znaczy dokładanie tyle i dokładnie to, co napisałam: wydaje mi się;-D
      Pzdr.
      Ing
    • franczii Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 30.09.13, 19:15
      Mnie sie wydaje ze ktos kto jest obrotny i wygadany nie moze byc tepy. Moze byc czasem prymitywny, miec niedostatki intelektualne ale calkiem tepy na pewno nie.
      • shellerka [...] 30.09.13, 19:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • gazeta_mi_placi Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 30.09.13, 19:40
          No i tu mądrze prawisz Shellerko piwo
          Jak ktoś jest tępy i przebojowy to będzie "rządził" góra do końca gimnazjum, w niektórych przypadkach maksymalnie do czasu pierwszej pracy zawodowej.
        • di_kormia wysokie EQ ma 30.09.13, 19:40
          czyli m.i. jest empatyczna, na pewno nie jest zła, na pewno nie jest egoistką. czasem ja poniesie- i wtedy jest moze troche prymitywna. jest naturalna i szcezra w zachowaniu

ta mimoza nr 2- to jest dopiero egoistka! przerwazliwiona, a nie wrazliwa i empatyczna- Wsysokie IQa niskie EQ
          • gazeta_mi_placi Re: wysokie EQ ma 30.09.13, 19:55
            A nr 3 - to jest Twoja własna córusia to oczywiście połączenie wysokiego IQ z wysokim EQ, ani mimoza, ani tępa ani prymitywna ani płaczliwa.
            Czy zgadłam? Jeśli tak to poproszę cukierek w nagrodę.
            • feleedia gazeciarz, napisz coś o swojej wstydliwej chorobie 30.09.13, 19:59
              Masz partnera, partnerkę, czy własną rękę?
            • di_kormia gazetko 30.09.13, 20:19
              masz michałka w nagrodę big_grin
              prawie sie wszystko zgadza- tylko placzliwa bywa big_grin
              zadowolona ? :p
            • lily-evans01 Re: wysokie EQ ma 30.09.13, 20:47
              LMFAO
              big_grin
          • lily-evans01 Re: wysokie EQ ma 30.09.13, 20:49
            Ja bym powiedziała, że takie egoistyczne i kapryszące osóbki często dalej w życiu zajdą, właśnie dlatego, że nie mają empatii, nie są szczere i rosną z nich potem korposucze wink.
            A osoba naturalna, bezpośrednia, prędzej czy później narazi się czymś szefowi itp.
    • merit_p Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 30.09.13, 19:59
      Nr 1 nie odniesie sukcesu jako naukowiec, nr 2 - jako szef partii politycznej czy właścicielka szkoły survivalu. Tyle można na ten moment zaprognozować.
    • ta_karola Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 30.09.13, 20:06
      Według mnie to tak wiele na to wpływa czynników, że ciężko stwierdzić. Dużo też może jeszcze się wydarzyć w życiu tych dziewczynek. Np. ta "tępa", którą tak nazwałaś choć nie wiem dlaczego (wdg niektórych szczyt inteligencji to poradzenie sobie w trudnych sytuacjach), ta dziewczynka może poznać kogoś w przyszłości kto ją pobudzi intelektualnie i skończyć 2 fakultety z fizyki i informatyki. Może nie maiła warunków na rozwój, natomiast potencjał może tkwić w niej. Życie jest tak skomplikowane, że trudno stwierdzić jest jak to z nimi będzie.
      • lily-evans01 Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 30.09.13, 20:55
        Zresztą w wypadku ośmiolatek trudno wnioskować o "tępocie", bo dziewczynka na dzień obecny może sobie średnio radzi w szkole, ale za to, jak przyjdzie podział na przedmioty w klasie IV, to odnajdzie coś, co polubi czy nawet ją zafascynuje i się wtedy rozwinie na gruncie szkolnym.
        Z kolei wychuchana, dobra uczennica klas I-III może mieć poczucie całkowitej porażki w klasach późniejszych, gdy wzrosną wymagania i inna będzie technika pracy ucznia oraz konieczna większa samodzielność.
        Z czasów podstawówki pamiętam, jak w każdej wyższej klasie coraz bardziej wybijały się na plan pierwszy te osoby, które były pracowite, sumienne i przygotowane do lekcji, a niekoniecznie świetne były te, które jako pierwsze czytały czy wykonywały w pamięci działania do 20 wink.
        • di_kormia Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 01.10.13, 08:26
          dziewczynka jest pod badaniach psychologicznych (miala jakies problemy w szkole), ma niskie iq, zła pamiec.
          oczywiscie, w pozniejszym wieku moze znaleźc sowja nisze, pasję- ktora jej pozwoli przezwyciezyc w jakims stopniu niskie iq (np dziwczynka na pewno ma wysoką inteligencje sportowa- tak jest taka, nie obsmiewajcie sie i do tego jest silna)
          • lily-evans01 Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 01.10.13, 11:16
            Zapamiętywanie to też kwestia treningu, im więcej zapamiętujesz, tym bardziej pamięć się ćwiczy.
            A ta inteligencja motoryczna to coś, czego ludziom ogromnie zazdroszczę, bo dziewczyna może np. skończyć AWF, być zawodową sportsmenką, rehabilitantką, instruktorką fitness itp., itd. i mieć całkiem przyjemną, nie "zasiedziałą" pracę.
        • noname2002 Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 01.10.13, 09:55
          A to chyba zależy co masz na myśli pisząc "wybijają się na plan pierwszy"? moje dziecko nie znoszące kaligrafii, tych wszystkich szlaczków i codziennych zadań domowych, w IV klasie polubiło wreszcie szkołę i z takiej na przykład matematyki przynosi same piątki.
          • lily-evans01 Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 01.10.13, 11:19
            No właśnie o to mi chodzi. Często gęsto dzieci przeciętne w klasach I-III, a przez to przyzwyczajone do systematycznej pracy, bo nic im samo błyskawicznie nie przychodzi - w klasach późniejszych osiągają dobre oceny, bo są zdyscyplinowane i wdrożone do uczenia się. Plus - dochodzi podział na przedmioty i można znaleźć dla siebie coś ciekawego (pisanie szlaczków, dodawanie czy nauka czytania same w sobie raczej na tyle ciekawe nie są, żeby dzieciak to robił z błyskiem w oku i pasją wink ).
    • ida771 Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 30.09.13, 20:57
      nr 1 osiągnie sukces- stanowiska dyrektorskie w korporacjach itp.
      nr 2 robol na bezpiecznej bezstresowej pozycji.
    • nowi-jka Re: tępa/obrotna vs. inteligentna/ciamajda a sukc 01.10.13, 12:38
      zalezy jakie obiora kierunek
      jak ta na tym sakosofonei ebdzie sobei cwiczyc i cwiczyc i nei bedzi epotzrebowała imprez i szalenstw to mzoe wycwiczy i bedzie sobei pracowac cichutko skromniutko w jakiejs filharmoni cieszac sie ze zarabia na zycie robiac to co lubi

jak obei sie znajda w korporacji to raczej ta pierwsza a ta druga tylko wrzodów sie dorobi ze stresu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka