Dodaj do ulubionych

ekonomiczny guru

05.10.13, 11:54
Ekonomiczny guru pisiorów Krzysztof Rybiński.
Ogłaszający zawsze i wszedzie jaki to armagedon ekonomiczny spotka Europe i Polske.
Przez to stał się ekonomicznym guru prawaków, którzy bili pokłony przed jego geniuszem.

Jak jest z jego wiedzą i skutecznością w praktyce? Ano jak to u pisiorów kiepsko.
wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,14723381.html
Że tak powiem BUAHAHAHAHAHAHA
Obserwuj wątek
    • vilez Re: ekonomiczny guru 05.10.13, 14:55
      Czytałam. Pan jednokanałowy- żadnych alternatyw i ogromna pewność siebie.
      Żal ludzi.
    • woman_in_love eeeeeee 05.10.13, 15:44
      Zasadniczo on ma rację, gdyż USA i UE zmierza do katastrofy. To widać od dawna i rozpoczęło się wraz z ucieczką przemysłu do Chin, Indii, Brazylii itd., czyli jakieś 20 lat temu.
      Tylko dzięki zakumulowanemu bogactwu i zadłużaniu się udaje się tą agonię przedłużać, jednak wszyscy widzą, że UE i USA widocznie biednieją, pracy coraz mniej, a w niektórych krajach bezrobocie wśród młodych ludzi to już 50% i nie da się tego zmienić.

Problem w tym, że nie wiadomo kiedy ten ostateczny krach nadejdzie: czy za kilka dni gdy budżet USA padnie, czy za 2 lata, a może 7, bo to też zależy od psychologii - czyli tego kiedy w końcu ludzie sobie uświadomią, że to już koniec dominacji gospodarczej zachodu i że pieniądze i dobrobyt się skończyły. Ja np. wierzę, że budżet USA da się uratować i nadal kupuję akcje, ale biorę to na wiarę tylko i wyłącznie. I całkiem możliwe, że ten budżet USA nas jednak za chwilę pogrąży, więc ja stracę na giełdzie, a Rybiński w parę dni odzyska to co stracił i jeszcze zarobi.
      • joxanna Re: eeeeeee 05.10.13, 22:40
        No właśnie problem w tym, że wszystko kiedyś upadnie i już dziś możemy przewidywać to z mądrą miną i udawać fachowców. Wygramy każdy zakład, z całą pewnością.

I to była strategia Rybińskiego, bo on wróżył upadek od co najmniej 12 lat, przy najmniej ja od tego czasu śledzę jego przepowiednie (i innych osób). A w międzyczasie kilka epok minęło. W którymś momencie musiał trafić, skoro ciągle mówił to samo.
        • riki_i Re: eeeeeee 05.10.13, 22:59
          Kombinował dobrze, tylko nie przewidział tego. Oczywiście, to go nie usprawiedliwia - jest takie powiedzenie wśród graczy giełdowych, że Wall Street jest wybrukowana nagrobkami tych, którzy mieli rację ZA WCZEŚNIE big_grin
        • woman_in_love Re: eeeeeee 05.10.13, 23:48
          Ale to też nie jest tak, bo akurat przez całe dziesięciolecia USA i Europa się świetnie rozwijały i trudno było tam znamiona upadku widzieć bo ciągle był wzrost i jakiś plan na przyszłość.
          A ja mam na myśli pewną zmianę trendu, a nie chwilowe zawirowania i nie każdy to widział jeszcze paręnaście lat temu.
          I tak samo gdy pisali na początku XX wieku, że kończy się era Wielkiej Brytanii a nadchodzi era USA, to też musiało to potrwać parę lat, a nie że dokonało się w miesiąc. Ale się dokonało. No więc to też nie jest tak, że "w którymś momencie musiał trafić", bo po prostu nie da się podać jednoznacznej daty, mimo że widać że już to nadchodzi.

A to, że inwestorzy się bawią na giełdzie teraz (w tym ja) i cieszą z pompowania pieniądza, to w sumie takie Bizancjum, gdy już Turcy byli u bram miasta, a tam nadal robiono bale. Ja mam pełną świadomość, że się robi bańka, ale kiedy pęknie to nie wiem. Całkiem możliwe że październik 2013 może być jak październik 1929 i Rybiński wygra, a całkiem możliwe że jeszcze nie i że to jeszcze pociągnie 2 lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka