Dodaj do ulubionych

Jacyków w tvn

18.10.13, 10:00

Właśnie oglądam. Jestem zażenowana sposobem jego wyrażania się o ludziach, krytykanctwa, oceniania mody ulicznej tak jak mody wybiegowej. Stoi na ulicy i komentuje wygląd kobiet uncertain
" A taka mała pani i ma pelerynę jak szerlok holms", a tak jak wygląda " (..) jeszcze plastikowa klamra we włosach " (dziewczyna ubrana była BIEDNIE ). "Swietnie wygląda łączenie lekkiego letniego dołu z ciężką zimową górą"Serio ? Wygląda świetnie ?

Nie lubię w nim wszystkiego-wyglądu, wymowy, propozycji.
Co sądzicie?
Wątek lekki , nie mam sił na powtórkę wątku sandałowego. Pliz.
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 10:04
      Pan Jacyków powinien zamilknąć w kwestii ubioru po tym, jak przyłapano go na noszeniu podróbki.
      • lafiorka2 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 10:07
        eee taaam.To tylo TVN...same to babki robią i albo mówią głośno,albo myślą sobie tylko.
        A ona czasami "fajnie" komentuje.
        Nie ma co ukrywać,że jednak polki się ubierają dziwnie w wielu przypadkach.
        • guderianka Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 10:08
          lafiorka no dobra-ale publiczne pokazywanie -w tv, na żywo, we wiadomym miejscu, konkretnych osób , którym tylko twarze zamazano ? uncertain
          • aneta-skarpeta Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 11:05
            zreszta niestety b. czesto widać, ze ktos jest ubrany tak a nie inaczej bo jest biedny, a tez chce mieć np czerwony pasek, czy klamrę we włosach

jeszcze moznaby miec pretensje do krępych sprzataczek, że nie chodzą w szpilkach, aby wydłużyć nogi
    • beataj1 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 11:25
      A ja muszę przyznać że nawet lubie te komentowanie.
      Pokazywane są na ulicy normalne kobiety, ubrane na co dzień czasem lepiej czasem gorzej. Tak jak my. Czasem dopasuje buty do spodni a czasem mam to w nosie. Jest to przynajmniej realne i pokazuje codzienność. I ta codzienność jest komentowana (a że czasem bardzo ostro to juz inna sprawa).
      Stanowczo wolę to od pokazywania w studiu patykowatej modelki świetnie uczesanej umalowanej i oświetlonej i ubieranie jej w super hiper ciuszki. Ma to tyle wspólnego z rzeczywistością ulic co ja z baletem.
      Co z tego że na modelce pokarze się sliczny płaszczyk jak po pierwsze nigdy nie będę wyglądać tak jak modelka, nie znajdę nigdzie takiego płaszczyka a jak jakimś cudem go znajdę nie mam najmniejszego zamiaru płacić za płaszcz 1000 zł.

CO do łączenia kolorów i faktur (ciężki płaszcz lekki dół) tak tak tak. Mamy tak zachowawczą ulicę, tak nudną i zabetonowaną w tym co wypada i co się z czym nosi że każda próba namówienia ludzi do odwagi i eksperymentowania jest na wagę złota.
      Bo u nas się pewnych rzeczy nie nosi i już. A szkoda bo moda ubieranie się jest zabawą i dlaczego się nie bawić.
      • ledzeppelin3 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 11:32
        No tak, ale on komentuje po chamsku i buracku. Widać, że nie lubi kobiet.
        • beataj1 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 11:37
          Bo on taki jest. Samego siebie też nie oszczędza.
          Nie zawsze podobają mi się jego komentarze. Bywa chamski i zbyt obcesowy ale sam pomysł brania normalnych kobiet, w normalnych codziennych sytuacjach i pokazywania na nich co jest ok a co nie uważam za dobry.
          Pamiętam jak kiedyś w jakimś programie na modelce pokazywano że buty zapinane w kostce na paseczek skracają nogę. Modelka miała takie nogi że nic by im nie zaszkodziło. Czy w paseczku czy bez wyglądała tak samo świetnie. Jaki sens pokazywania czegoś takiego?
          • guderianka Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 12:24
            Pisałam o dzisiejszym programie
            Pokazywał z bliska kobiety ubrane fajne-te które zjechał od góry do dołu-nie zostały skomentowane. Nie miał odwagi im powiedzieć w twarz tego co mówi całej Polsce?
            Poza tym-po skończeniu akcji na ulicy był w studio, w którym pokazał modę wg siebie na patykowatych właśnie modelkach (zresztą te co pokazywal też były dziwnym trafem "modelkowe")
            I letnia spódnica i gruba kurtka gdy na dworze jest 10stopni to nie jest-dla mnie-bawienie się modą ale pierwsz stopień do zapalenia jajników suspicious
            • lafiorka2 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 14:43
              guderianka napisała:

> Pisałam o dzisiejszym programie
              > Pokazywał z bliska kobiety ubrane fajne-te które zjechał od góry do dołu-nie zo
              > stały skomentowane. Nie miał odwagi im powiedzieć w twarz tego co mówi całej Po
              > lsce?

ale pomyśl.Zaczepia cię taki Jacyków i mówi ci na ulicy,że źle wyglądasz w tym czy tamtym.
              Nikt nie lubi,jak się go "karci" a chwalenie lubi każdy.
              • ichi51e Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 14:55
                Nie wiem jak teraz - moze sie zmienilo ja go pamietam z czasow jak byl on plus jakas sucz - i wtedy on byl raczej taki ze owszem krytykowal ale dobrego tez zawsze szukal (w przeciwienstwie do suczy ktora zawsze tylko chciala po ludzie pojezdzic) takie mi wrazenie zostalo. Maniera etc nigdy mnie nie zastanawiala no jest jaki jest - jego styl dla mnie dziwny ale jak on sie z tym dobrze czuje to brawo niech podaza swoja sciezka. Jam nieczepliwa.
            • maggi9 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 14:59
              guderianka napisała:

> I letnia spódnica i gruba kurtka gdy na dworze jest 10stopni to nie jest-dla mn
              > ie-bawienie się modą ale pierwsz stopień do zapalenia jajników suspicious

Bzdura.

Skąd wiesz co sie kryje pod letnią spódnicą? Może ciepłe majtki z dłuższymi nogawkami? Poza tym 10stopni to 10 stopni na plusie a nie syberyjskie mrozy.
    • landora Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 11:50
      Samozwańczy autorytet, który powinien spojrzeć w lustro, zanim zacznie krytykować innych.
      Nie trawię gościa.
      • lafiorka2 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 14:45
        landora napisała:

> Samozwańczy autorytet, który powinien spojrzeć w lustro, zanim zacznie krytykow
        > ać innych.
        > Nie trawię gościa.

a to druga strona medaluwink
        przed DDTvn nikt o nim nie słyszał.Ale TVN to ma do siebie,że lansuje nie wiadomo kogo,nie wiadomo skądwink
        • marychna31 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 14:49

-> a to druga strona medaluwink
          > przed DDTvn nikt o nim nie słyszał.Ale TVN to ma do siebie,że lansuje nie wiado
          > mo kogo,nie wiadomo skądwink

i pewnie nawet ze wsi nie są!
    • imogen0 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 12:30
      Jakoś Jacyków szczególnie mi nie przeszkadza,ale mam wrazenie,że nasi styliści i projektanci to tacy ą i ę,jakby byli najmądrzejsi na swiecie...szczególnie P.Horodyńska,Ślotała i ostatnio p.Sablewska,takie mało sympatyczne. Kaje Śródkę lubię,Baczyńską i Kupisza.
      • aneta-skarpeta Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 14:33
        apropos Sablewskiej- ma nowy program wyciagajacy zaniedbane kobity z ciemności

na początku mi się podobało, ale stylizacje nie są wow, a czasem jak dowali, to zastanawiam się czy ona to widzi
        • maggi9 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 15:02
          No ten program Sablewskiej nudny i przewidywalny. W każdym musi być jakaś kobieta z problemami a jakże. Już zaczyna mnie to nudzić.

Poza tym ona je wszystkie przerabia na jedno kopyto - swoje. Wyglądają jak jej kalki. I choć Sablewskiej styl czasem lubię to tego programu znieść nie mogę. I to nachalne promowanie apartu, cubusa etc.
    • sonniva Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 12:38
      Też za nim nie przepadam,
      ale torby razem z firmą Belluci zaprojektował boskie.
      Muszę sobie taką zakupić.
      • lafiorka2 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 14:47
        poza tym chyba jest nie mniej chamski jak p.Horodyńska i Malinowska chyba,co w Gali czy gdzieś tam krytykują "celebrytki"a same wyglądają jak doopa w torbie na ziemniaki.
        • marzeka1 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 15:27
          Cały komentarz do pana Jacykowa:
          https://demotywatory.pl/3656725/Gdyby-on-mi-powiedzial

https://demotywatory.pl/2656353/Tomasz-Jacykow
          • marzeka1 Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 15:28
            Jeszcze raz, bo obrazki nie wchodzą: Tekst linka

i pan J.
    • snowdust Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 15:32
      Mi on sam w sobie nie przeszkadza ale do jego stylizacji jestem zazwyczaj na "nie". Nie chodzi o to ze zbyt odwazne, czy cos tam jeszcze. W wielu przypadkach te dziewczyny poprostu wygladaja brzydko, niefajnie, sztucznie. Komentarze czesto trafione ale jego propozycje nie zachwycaja.
    • przeciwcialo Re: Jacyków w tvn 18.10.13, 15:46
      Ależ o MUSI ci sie podobac bo inaczej wyjdziesz na nietolerancyjną.
      nie cierpie faceta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka