mradford Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 16:05 przez 7 lat jaralam jak smok,rzucilam w 15 minut wraz z wynikiem testu ciazowego )) Nie pale juz poltora roku,ale czasem ciagnie,oj ciagnie.i jakbym teraz zapalila to od razu cala paczke.Taka juz kurde jestem: albo wszystko albo nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamatatam Re: NIEPALĄCE e-mamy 10.08.04, 20:54 Mam to samo! Jakbym teraz zapaliła (a ciągnie mnie czasem) to już by tak zostało! A rzuciłam kilka dni przed tym jak dowiedziałam się o ciąży. Mąż razem ze mną. A wiadomość o ciąży była ogromną motywacją i chyba tylko dzięki temu kolejna próba rzucenia palenia nie zakończyła się porażką. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 16:16 Ja również nie palę, ale paliłam. No a niestety mąż pali Odpowiedz Link Zgłoś
kurkitrzy Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 17:33 Ja i mój mąż nie palimy Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
lillap Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 18:17 Nie pale i nigdy nie palilam. Nooo, raz sprobowalam w dziecinstwie fajke dziadka, a fuj !! Okropne to bylo. Moi rodzice kopca, szczegolnie mocno moja mama. Nasze, tzn moje i mojej siostry gadanie nic nie daje Wypalaja "norme" za siebie i za nas ( Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 18:21 nigdy w zyciu nie zapalę,to świństwo,niedość,że niezdrowe,to drogie i smierdzi.Fujjjjjjjjjjjjjjjj! Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 18:55 Oboje z mezem nie palimy i mam wielka nadzieje, ze uda mi sie tez wychowac dzieci na niepalace istotki. Kiedys, majac 18 lat, podpalalam to i owo, ale jakos nalog nigdy mnie sie nie uczepil i chwala niebiosom za to. Wczoraj na ulicy jakas paniusia wyrzucajac niedopalka za siebie rzucila go prosto mi na moj ciezarny brzuch...ochyda...zwrocilam jej uwage, ale ona tylko wzruszyla ramionami i poszla sobie dalej.... Przydaloby sie troche jakies peto-etykiety. Nie ja unikam papierosow, dymu z nich i samych palaczy... Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 18:49 Raz mi tylko zaproponowano (w takim grzecznym towarzystwie się obracałam w młodości ), odmówiłam, bo kiedyś sobie pomyślałam, że co będzie jak mi zasmakuje i nie będe umiała przestać? W każdym bądź razie ja też nie palę, mąż też nie, podobnie znajomi. Przeraża mnie wpływ tego na zdrowie a kiedy się dowiedziałam, że moja koleżanka, która rzucała palenie (z powodzeniem!) przez rok za sumę, którą wydałaby na papierosy (składała na skarbonki to, co mogłaby wydać na dymka) mogłaby pojechać na niezłą wycieczkę za granicę, to się za głowę złapałam! Ja chyba za skąpa jestem na palenie ) Odpowiedz Link Zgłoś
pantera.72 Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 19:00 Witam! Też nie pale chociaż w szkole podstawowej próbowałam ale jakoś nie spodobało mi się no i śmierdzi strasznie ))) Moi rodzice palili strasznie to wspominam. Jedynie udało mi się wyegzekwować to zakaz wchodzenia z papierosem do mojego pokoju. Cieszę się, że zaoszczędzę tego moim dzieciom, bo mój mąż też nie pali. Pozdrawiam wszystkich nigdy nie palących, byłych palaczy i palaczy też (jak któryś tu zajrzy) ! Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 19:25 również nigdy nie paliłam, w domu wszyscy mają "alergię' na palących i ci ostatni sa bez skrupułów wyrzucani z papierosem przed dom...... Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka31 Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 19:50 I ja......nienawidzę fajek......fuuuuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
mascarbone Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 21:32 paliłam 4 lata odkąd skończyłam 18 lat, a jak zaszłam w ciążę od razu rzuciłam i nie palę już ponad rok, nie ciągnie mnie, choć czasem wspominam jak to fajnie było...imprezy, piwko, papieroski Wracać do fajek nie zamierzam - fujj Odpowiedz Link Zgłoś
matusia3 Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 22:21 Nie palę,nie paliłam i nie będę palić! Okropieństwo...nie dosć ,że kosztuje to jeszcze truje...wstrętny tytoń... matusia Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: NIEPALĄCE e-mamy 09.08.04, 23:51 Ja nie palę i nawet nie potrafię. Kiedyś na jakimś weselu znajomi chcieli mnie nauczyć, ale była z tego tylko kupa śmiechu. Wystarczy, że byłam wędzona systematycznie przez 23 lata fajami mojej mamy. Fuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: NIEPALĄCE e-mamy 10.08.04, 00:26 już nie palę... rzuciłam na dwa m-ce przed ciążą... a Tonik ma 7 m-cy... to mój mały-duży sukces ))) Odpowiedz Link Zgłoś
danka24 Re: NIEPALĄCE e-mamy 10.08.04, 00:26 Nie palę i nie mam w sobie tolerancji dla ludzi palących przy dzieciach... Wczoraj wybraliśmy się w rejs statkiem po Zatoce Gdańskiej. Upał, wszyscy oczywiście na pokładzie, 100% to rodziny z dziećmi. Wszyscy okupują dziób i rufę, gdzie - i tylko tam - wiszą tabliczki "tu wolno palić". Pełno dzieciaczków. Prawie nikomu nie przyszło do głowy skorzystać z tego uprawnienia, z wyjątkiem jednej z ... babć! Oczywiście wybiłam jej to z czaszki )) Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: NIEPALĄCE e-mamy 10.08.04, 01:41 Nie pale i nigdy nie probowalam. I co najwazniejsze wiem co "trace"!! Moj tata skutecznie zniechecil mnie do palenia sam palac, a nawet zachecajac mnie zebym sprobowala. Ale sie oparlam )). W domu i wsrod moich znajomych cale szczescie nie pali nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia_mamusia Re: NIEPALĄCE e-mamy 10.08.04, 08:52 zgłasza się następna niepaląca. Aż się zdziwiłam, że tyle nas jest. Nie palimy oboje z mężem, mam nadzieję, że dziecię pójdzie kiedyś w nasze ślady. Nie lubię zapachu dymu tytoniowego, całe szczęście że moi rodzice już nie palą. Po tylu latach proszenia i błagania przez córki. Odpowiedz Link Zgłoś
bizu Re: NIEPALĄCE e-mamy 10.08.04, 09:27 My też nie palimy. Ale mamy palącą sąsiadkę, która mieszka nad nami i strząsa popiół przez barierkę balkonu. Wywieszone pranie nie robi na niej wrażenia. Macie jakiś pomysł, co zrobić? Ostatnio bawiłam się z synkiem na balkonie i oczywiście popiół leciał na nas. Grzeczne zwrócenie uwagi nie skutkuje. Może jestem za grzeczna? Pozdrawiam. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
edziecko_gosiah Re: NIEPALĄCE e-mamy 10.08.04, 10:48 ja nie palę, nie paliłam (nie licząc kilku prób jako małolata); mąż nie pali i nigdy nie palił (najwyżej też tylko próbował); dzieciom wpajamy, że to ohydztwo, aż opieprzają obydwie babcie, które kopcą za cała pozostałą rodzinę (ale na sczeście u siebie w domach) gosiah Odpowiedz Link Zgłoś
mamastasia Re: NIEPALĄCE e-mamy 10.08.04, 11:12 Ja też nie palę )), choć na studiach zdarzało mi się - zwłaszcza przy piwku. Jednak teraz nie palę i nie chcę palić... Wolę czekoladę )) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś