30.10.13, 13:43
byłam wczoraj u lekarza endo. Mamodstawić narazie lek.
Ale boję się. Dzis ledwo zyje, albo sobie wmawiam albo naprawde.
BraŁam kilka lat euthyrox. Zmieniłam 3 razy lekarza. Po porodzie miałam wahania tsh, 3,13 najwyższy wynik, więc dostałam euthyrox pół 25.
Ale po roku, dwóch czułam się źle, mimo odstawienia w między czasie i zrobienia tsh wynik- 1,4.
Ale znów wróciłam do brania.Bo niby lepiej sie czułam.Od kilku lat biorę 50 - tsh 1,4 przeważnie, raz 2,7, przy dawce 50.
jakiś czas temu odstawiłam na 8 tyg i miałam wynik tez 1,4. Wczoraj umówiłam się z lekarzem że odstawiam na 3 miesiące. Ale dziś to okropne samopoczucie, jakbym dostała czymś w głowę. Pani doktor mówiła ze nie wie dlaczego poprzedni lekarz dał mi euthyrox, dlatego nie powinnam brać. Natomiast ja jak pamiętam dostałam poniewaz jedna strona tarczycy jakby było wieksze wole.Może dlatego. Bo z wyyników było ok. No ale brałam tyle lat. Nie wiem co robic, doradźcie, moze któras była w tej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • kietka Re: co robić 30.10.13, 13:53
      z dnia na dzien odstawilas 50 tke? gratuluje lekarza.
      • moje.m Re: co robić 30.10.13, 13:54
        tak z dnia na dzien, a jak inaczej
    • kobieta306306 Re: co robić 30.10.13, 14:35
      to jest bardzo mała dawka.
      Jeśli wczoraj brałaś i dziś jest dopiero pierwszy dzień odstawienia, to nie masz prawa źle się czuć, bo to nie działa z taką predkością. Ewentualną różnice zauważysz za pare dni dopiero. Jeśli wyniki masz w normie, to po co brac te tabletki? Wmawiasz sobie złe samopoczucie albo też przyczyna leży w czymś innym.
      • moje.m Re: co robić 30.10.13, 14:39
        kobieta306306 napisała:

> to jest bardzo mała dawka.
        > Jeśli wczoraj brałaś i dziś jest dopiero pierwszy dzień odstawienia, to nie mas
        > z prawa źle się czuć, bo to nie działa z taką predkością. Ewentualną różnice za
        > uważysz za pare dni dopiero. Jeśli wyniki masz w normie, to po co brac te table
        > tki? Wmawiasz sobie złe samopoczucie albo też przyczyna leży w czymś innym.

pytam bo już sama nie wiem. Czy odstawić-boję się bo jak raz odstawiłam to chodziłam jak żywy trup. Czy lepiej połowe tabletki. Co jest lepsze, może próbować mniejsze dawki?
        Lekarz jest dziwny, mówi zeby nie brac, albo zmniejszyc dawke-wszystko jedno. Nie wiem co robic.
        • kobieta306306 Re: co robić 30.10.13, 14:46
          słuchaj lekarza. Albo idź do innego na konsultację. Zrób wynik z krwi za około 3 miesiące po odstawieniu. Jeśli będą w normie to super. To jest mala dawka.
          Możesz też popróbować sama i np. brac co 2 dni. Generalnie jednak słuchaj lekarza.
          Dzisiaj nie możesz źle się czuć z powodu odstawienia, bo to nie działa jak atomowy wybuch. We krwi masz jeszcze lek od wczoraj krażący. Na miliard procent dzisiejsze sapopoczucie jest spowodowane czymś innym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka