imsad
04.11.13, 18:44
Ematka wie wszystko , a więc do rzeczy:
jak wyegzekwować od poczty polskiej aby jej przedstawicel doręczał przesyłki zgodnie z adresem wskazanym na przesyłce?
Mieszkam w niewielkiej miejscowości (domki jednorodzinne), pracuję więc w domu mnie nie ma w godzinach kiedy listonosz doręcza to co ma doręczyć.
Przed domem brama, na bramie elegancka duża skrzynka pocztowa.
Szlag mnie już trafia ponieważ doręczający z uporem maniaka zostawia przesyłki do mnie adresowane u sąsiadów (nie zostawiając nawet informacji o tym fakcie w mojej skrzynce). Jako, że sporo kupuję w necie przesyłek jest dość dużo. Przesyłki zawierają przedmioty wcześniej opłacone przelewem, czasem sporo warte. Kiedy czas doręczenia się wydłuża denerwuję się i ja i nadawca, a tymczasem po fakcie dowiaduję się przypadkiem , że paczka u sąsiada (mieszka w domu dalej) - dowiaduję się w momencie kiedy sąsiad ją do mnie przynosi po kilku dniach. Dziś zostawiono u sąsiada pisma z banków. Nie życzę sobie takich sytuacji ,gdyż przecież sąsiad wcale nie musi przyznać mi się ,że coś dla mnie odebrał lub znalazł w swojej skrzynce (jak listy z banku) , chcę uniknąć sytuacji ,że ktoś przegląda zawartość moich przesyłek.
Sprawę zgłaszałam na poczcie już 2011 (skarga pisemna), niestety wszystko zaczyna wracać do sytuacji początkowej.
Jak wyegzekwować doręczanie do mnie przesyłek zgodnie z regulaminem?
Dziękuję