11.11.13, 16:53
Skur...y patriotyczne znów podpaliły tęczę na warszawskim pl. Zbawiciela. Czwarty raz? Piąty? Rzygać mi się chcę.
I płakać z bezsilności, że na taką hołotę nie ma kary.
Obserwuj wątek
    • czar_bajry Re: Tęcza 11.11.13, 16:57
      dokładnie takie same mam uczucia a tęcza podpalona chyba już 5 raz a o ile się nie mylę to dopiero co ją odbudowanosad
    • cherry.coke Re: Tęcza 11.11.13, 17:01
      Straszne troche te wiadomosci z Warszawy a jeszcze sie nie skonczylo sad
      Skad sie to bydlo bierze?
      • tanebo Re: Tęcza 11.11.13, 17:06
        Jak to kto? Mój kolega, twój kolega... To nie są kosmici.
        • angazetka Re: Tęcza 11.11.13, 17:11
          Trochę jednak są - nie mam takich kolegów...
          • czar_bajry Re: Tęcza 11.11.13, 17:33
            nie mam takich kolegów...
            • tanebo Re: Tęcza 11.11.13, 17:36
              Żebyś się nie zdziwiła...
              • marcela16 Re: Tęcza 11.11.13, 18:53
                no to co że podpalili....nie podoba mi sie ta tecza, dno i kupa mułu.
                • tanebo Re: Tęcza 11.11.13, 18:55
                  Ty też mi się nie podobasz. Chętnie cię podpalę...
                  • marcela16 Re: Tęcza 11.11.13, 18:57
                    tanebo napisał:

> Ty też mi się nie podobasz. Chętnie cię podpalę...
                    ale co człowieka podpalili????
                    nie podoba mi się i obojętnie mi czy ona bedzie czy nie.
                    • oqoq74 Re: Tęcza 11.11.13, 19:43
                      Tia...
                      Ktoś tę tęczę zrobił, ktoś kolejny raz zapłacił za jej naprawę. Może się nie podobać, ale to nie powód by to niszczyć. Dziś tęcza, a jutro co? czyjś dom, samochód - z resztą auto też jakieś spalono. Wstyd!
                      • riki_i Re: Tęcza 11.11.13, 20:39
                        oqoq74 napisał(a):

> Dziś tęcza, a jutro co?

Może fotoradar? tongue_out
                        • oqoq74 Re: Tęcza 11.11.13, 21:20
                          Ale śmieszne ...
                          • papalaya Re: Tęcza 11.11.13, 22:24
                            może w końcu przyjąć do wiadomości, że warszawiacy nie chca symbolu jednoznacznie się koarzącego, w centrum miasta?
                            • marychna31 Re: Tęcza 11.11.13, 22:27
                              > może w końcu przyjąć do wiadomości, że warszawiacy nie chca
                              a to tęczę warszawiakom zainstalowali kosmici? A moze sami warszawiacy?
                              • papalaya Re: Tęcza 11.11.13, 23:01
                                Hanah Waltz big_grin
                            • oqoq74 Re: Tęcza 12.11.13, 08:06
                              Tia, oczywiście Ty wiesz, czego chce Warszawa.
                            • emka_waw Re: Tęcza 12.11.13, 12:20
                              > może w końcu przyjąć do wiadomości, że warszawiacy nie chca symbolu jednoznaczn
                              > ie się koarzącego, w centrum miasta?

Jestem warszawianką i chcę tej tęczy w środku miasta.

Natomiast twoja osoba mi nie pasuje, czy, zgodnie z TWOJĄ logiką, mogę spalić twój dom, a ciebie wywieźć na taczkach?
                • demonii.larua Re: Tęcza 12.11.13, 07:20
                  O jak fajnie, czyli jak podpalę Ci chałupę też się nie oburzysz prawda?
        • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 17:18
          Moi z pewnością nie.
        • mama303 Re: Tęcza 11.11.13, 17:25
          tanebo napisał:

> Jak to kto? Mój kolega, twój kolega... To nie są kosmici.
          Mój sąsiad, starszy sympatyczny pan tam polazł sad
      • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 17:09
        ze stadionów - jedna wielka ustawka.
        • cherry.coke Re: Tęcza 11.11.13, 17:11
          Ale to samo kibolstwo czy tez narodowcy?
          • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 17:14
            naordowców-niekiboli jest garstka i zajmują się głownie łechtaniem ego kiboli. A na mieście były (są?) bijatyki między samymi uczestnikami marszu (nie ten klub?)
            • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 17:15
              Nie jestem pewna , ale chyba to pani Kempa po raz pierwszy nazwała kiboli patriotami.
    • zielona.limonka Re: Tęcza 11.11.13, 17:04
      Nie tylko tęczę zniszczyli, napadli też na squat. Co za hołota, sami nic dobrego nie robią, a squaterzy, którzy robią dużo dobrego, im przeszkadzają.
      • misiu-1 Re: Tęcza 11.11.13, 17:41
        To "coś dobrego" oznacza: włamać się i zająć cudzą nieruchomość. Dlaczego nie oddasz lewakom własnego mieszkania, żeby zrobili w nim "coś dobrego"?
        • zielona.limonka Re: Tęcza 11.11.13, 18:46
          Aha, więc jak gdzieś ktoś nielegalnie zamieszka, to wolno tam wpaść całą bandą, pobić go i zdemolować wszystko w promieniu 500 m. Piękna filozofia.

PS. Przez "coś dobrego" miałam na myśli akcje, które organizują, a nie to, gdzie mieszkają.
          • misiu-1 Re: Tęcza 11.11.13, 21:52
            zielona.limonka napisała:

> Aha, więc jak gdzieś ktoś nielegalnie zamieszka, to wolno tam wpaść całą bandą,
            > pobić go i zdemolować wszystko w promieniu 500 m. Piękna filozofia.

Nie wiem, czy piękna. W każdym razie ja się do niej nie przyznaję. Doświadczenia ostatnich lat wskazywałyby raczej na ekipę p. Gronkiewicz-Walc. Co prawda nie chodziło akurat o bliskie sercu Pani Prezydent lewactwo, tylko o kupców z pl. Defilad, ale zawsze.

> PS. Przez "coś dobrego" miałam na myśli akcje, które organizują, a nie to, gdzie mieszkają.

Fakt. To ładnie z Twojej strony i tak po chrześcijańsku dostrzegać dobro w złoczyńcy. Jak powiedział Chrystus, "byłem w więzieniu a przychodziliście do mnie". Bóg Ci zapłać, dobra kobieto.
    • tanebo Re: Tęcza 11.11.13, 17:05
      E-matki szykujcie się! Za dwa lata za zbyt liberalne posty na e-matce pójdziecie siedzieć.
      • scher Re: Tęcza 11.11.13, 21:22
        tanebo napisał:

> E-matki szykujcie się! Za dwa lata za zbyt liberalne posty na e-matce pójdziecie siedzieć.

Oby! Będzie to znaczyć, że lewactwo przegrało.
        • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 21:32
          Z kim?
          • verdana Re: Tęcza 11.11.13, 21:54
            Z faszyzmem, jeśli za poglądy idzie sie siedzieć. Na pewno nie z przyzwoitą prawicą, która za poglądy nie sadza.
            • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 21:56
              Byłam ciekawa co scher odpowie.. wink
          • scher Re: Tęcza 12.11.13, 06:19
            joa66 napisała:

> Z kim?

Fakt, dobre pytanie.
            Mam nadzieję, że z cywilizacją odwołującą się do antycznych oraz chrześcijańskich korzeni naszej kultury.
            • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 07:54

A poważnie scher to powinieneś się wstydzić - wyjątkowo obrzydliwa postawa i to osoby, która ma dzieci podobno. Koniec dyskusji z faszystą.
              • scher Re: Tęcza 12.11.13, 07:59
                joa66 napisała:

> (...) z faszystą.

Oczadziała propagandą. Wszędzie widzi fashyzm.
                • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 08:40
                  Nie wszędzie. W tej dyskusji pośród dziesiątek rozmówców widze tylko jednego.
                  I przed swoimi dziećmi się tłumacz dlaczego dajesz moralny glejt kibolom, dilerom narkotyków, kryminalistom. Tłumacz się kiedy one zostaną pobite , 'legalnie' czy nielegalnie, kiedy ich dom będzie spalony. Tłumacz z przyczepienie krzyża do faszystowskich i stalinowskich działań.
                  Dajesz bardzo niebezpieczne narzędzie kryminalistom - nie licz, że się uchowasz - niby dlaczego miałoby się Tobie udać? Nawet jak się owiniesz w wydruki swoich wypowiedzi na forum i założysz czapeczkę z papieżem - i tak Ty i Twoja rodzina możecie być skatowani przez tych, których działania teraz tłumaczycie.

Powtórzę - tłumaczyć się będziesz przed dziećmi.
                  • scher Re: Tęcza 12.11.13, 09:06
                    joa66 napisała:

> Nie wszędzie. W tej dyskusji pośród dziesiątek rozmówców widze tylko jednego.

Wow!

> I przed swoimi dziećmi się tłumacz dlaczego dajesz moralny glejt kibolom, dilerom
                    > narkotyków, kryminalistom.

Możesz zacytować moją wypowiedź, w której daję ten moralny glejt?
    • kol.3 Re: Tęcza 11.11.13, 17:19
      Poboru do wojska nie ma. Powinien być pobór, powinni dostać tak w kość w wojsku, żeby nie mogli nogą ruszyć, a tak to się bydło rozhuśtało i nie zna granic .
      • cherry.coke Re: Tęcza 11.11.13, 17:29
        Co wojsko ma do tego... Tylko bydlu by sie w glowach uleglo, ze sa zolnierzami, i uderzaliby w klimaty paramilitarne. Szkolic ich w walce to jak dac malpie brzytwe.
        • kol.3 Re: Tęcza 12.11.13, 08:00
          Nadmiar testosteronu by im uszedł. Poza tym nie przesadzałabym z tym, że wojsko tak bardzo szkoli w walce, raczej eksploatuje fizycznie.
    • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 17:19
      Och, z bogiem na ustach szli i palili.
      • kawad Re: Tęcza 11.11.13, 17:30
        Nie oni pierwsi szli i palili, a bóg z nimi (wg nich oczywiście). Ech ludzie, ludzie...
        Lubię siebie smile
        • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 17:51
          Mają "świetne" wzorce.
          • memphis90 Re: Tęcza 11.11.13, 18:38
            A nawet "święte" uncertain
    • szary_kolor TĘCZA 11.11.13, 17:25
      Akurat to kolorowe badziewie pasowało na Placu Zbawiciela jak garnitur dla świni.
      • kol.3 Re: TĘCZA 11.11.13, 17:28
        To nie powód żeby to niszczyć. Widzę teraz w TV - lamią drzewka, podpalają coś, marzę o serii z CKM w to bydło.
        • aneta-skarpeta Re: TĘCZA 12.11.13, 06:48
          jak próbowali wyrywać drzewka- masakra

to są zwykli debile- zero szarych komórek
      • paskudek1 Re: TĘCZA 11.11.13, 17:28
        wszystko jednon czy pasuje czy nie pasuje, nie znaczy ze wolno zniszczyc, spalić, zdeptać, zatłuc. To bydło powinno posprzątać, wylizac własnymi jęzorami całą warszawę z lacem Zbawiciela na czele, powinni własnymi rączkami i na wlasny koszt odbudować tęcze i to co zniszczypi oprócz tęczy. Może wtedy do tych pustych, zakutych łbów wpadłaby JAKAKOLWIEK myśl, ale i wtedy wątpię.
      • riki_i Re: TĘCZA 11.11.13, 17:29
        "To się odbuduje" (Ryszard Ochódzki)
      • joa66 Re: TĘCZA 11.11.13, 17:34
        Pozostając przy kwestiach czysto estetycznych też uważam , że tęcza jest..taka sobie. Jak resztki po odpuście okołodożynkowym.
    • attiya Re: Tęcza 11.11.13, 17:30
      bo to byli prawdziwi polscy patrioci uncertain
      • antyideal Re: Tęcza 11.11.13, 17:38
        attiya napisała:

> bo to byli prawdziwi polscy patrioci uncertain

jakby tęcza byla bialo- czerwona daliby jej spokój... smile
        • attiya Re: Tęcza 11.11.13, 17:48
          i jeszcze jakby były tam hasła "biała Polska", "Polska dla Polaków" czy też "Prawdziwy Polak to katolik" i w ten deseń, to pewnie tam kwiaty składaliby owi prawdziwi Polacy uncertain
    • krejzimama Spalili znak od boga. 11.11.13, 17:37
      Tęcza to znak przymierza Boga z Noem. O tęczy czytamy na początku Biblii, zaraz po opisie potopu:
      Potem Bóg tak rzekł do Noego i do jego synów: Ja zawieram przymierze z wami i z waszym potomstwem, które po was będzie; z wszelką istotą żywą, która jest z wami: z ptactwem, ze zwierzętami domowymi i polnymi, jakie są przy was, ze wszystkimi, które wyszły z arki, z wszelkim zwierzęciem na ziemi. Zawieram z wami przymierze, tak iż nigdy już nie zostanie zgładzona wodami potopu żadna istota żywa i już nigdy nie będzie potopu niszczącego ziemię.
      Po czym Bóg dodał: A to jest znak przymierza, które ja zawieram z wami i każdą istotą żywą, jaka jest z wami, na wieczne czasy: Łuk mój kładę na obłoki, aby był znakiem przymierza między Mną a ziemią. A gdy rozciągnę obłoki nad ziemią i gdy ukaże się ten łuk na obłokach, wtedy wspomnę na moje przymierze, które zawarłem z wami i z wszelką istotą żywą, z każdym człowiekiem; i nie będzie już nigdy wód potopu na zniszczenie żadnego jestestwa. Gdy zatem będzie ten łuk na obłokach, patrząc na niego, wspomnę na przymierze wieczne między mną a wszelką istotą żyjącą w każdym ciele, które jest na ziemi.
      Rzekł Bóg do Noego: To jest znak przymierza, które zawarłem między Mną a wszystkimi istotami, jakie są na ziemi.
      (Księga Rodzaju, rozdział 8, wersety od 9, tłumaczenie za Biblią Tysiąclecia)
    • maadzik3 Re: Tęcza 11.11.13, 17:39
      Też mi się rzygać chce. Coś ładnego, nieofensywnego, nie śmiertelnie poważnego to zniszczyć, spalić, niech będzie burda i naparzanie się... patriotyczne k...m....
    • misiu-1 Re: Tęcza 11.11.13, 17:39
      Tęcza na pl.Zbawiciela jest lewacką prowokacją, więc nie ma się czemu dziwić, że ktoś daje się sprowokować.
      • maadzik3 Re: Tęcza 11.11.13, 18:08
        jest ładnym, kolorowym akcentem w mało kolorowym mieście. Była sad
        • misiu-1 Re: Tęcza 11.11.13, 18:14
          Kwestia gustu. Dla mnie jest paskudztwem, podobnie, jak szklana piramida na dziedzińcu Luwru. Jak paczłorkowe cudactwo między obrazami Matejki a Kossaka.
          • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 18:26
            I niestety nie powinno się jej teraz usuwać, bo może to być odebrane jako poddanie się i sugerowanie, że demolka to skuteczny sposób.

A tandetna jest strasznie...

• attiya Re: Tęcza 11.11.13, 18:31
            może i nie jest dziełem Holbeina ale to nie oznacza, że trzeba ją niszczyć
          • memphis90 Re: Tęcza 11.11.13, 18:40
            Dla mnie paskudztwem jest Pałac Kultury (jak mówił Kabaret Moralnego Niepokoju- to najładniejsze miejsce w W-wie, bo tylko stąd nie widać Pałacu Kultury...). Mogę go podpalić?
            • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 18:45
              memphis - a ktos tutaj twierdzi, że mozna palić, bo palma brzydka???
              • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 18:46
                sorry, tęcza nie palma
            • attiya Re: Tęcza 11.11.13, 19:14
              a gdzie stamtąd przeniesiesz baseny, teatry, muzea, salę kongresową, kina itd itd?
          • morekac Re: Tęcza 11.11.13, 19:24
            Rozumiem, że jak mnie się coś nie spodoba, to też mogę to podpalić?
            • misiu-1 Re: Tęcza 11.11.13, 22:05
              @ memphis90 & morekac

To zależy od okoliczności i punktu widzenia. Na przykład za niemieckiej okupacji podpalano czasem to i owo. Istniała wówczas pewna rozbieżność ocen zjawiska pomiędzy stroną niemiecką i polską. Podobnie np. zniszczenie przez lotnictwo izraelskie w roku 1981 irackich instalacji nuklearnych spotkało się z odmiennymi reakcjami w Izraelu i w państwach arabskich.
              • marychna31 Re: Tęcza 11.11.13, 22:26
                Serio nie widzisz róznicy między aktualną sytuacją w Polsce a stanem wojny?

W czasie wojny nie tylko podpala się rózne rzeczy ale i strzela do ludzi, wysadza w powietrze rózne obiekty. W czasie pokoju ocena tego typu działań jest dla ciebie taka sama?
                • misiu-1 Re: Tęcza 11.11.13, 22:44
                  marychna31 napisała:

> Serio nie widzisz róznicy między aktualną sytuacją w Polsce a stanem wojny?

Ja nie piszę o wojnie, bo wojna w Polsce skończyła się dość szybko. Piszę o czasach niemieckiej okupacji. Nalot na Irak też odbył się w czasach pokoju, więc nie wiem, jaką wojnę masz na myśli?
                  • marychna31 Re: Tęcza 11.11.13, 22:47
                    Polska jest aktualnie przez kogos okupowana?
                    • scher Re: Tęcza 12.11.13, 06:28
                      marychna31 napisała:

> Polska jest aktualnie przez kogos okupowana?

Proponuję bardziej szczegółowe pytania:

Czy Państwo Polskie jest suwerenne, to znaczy, czy na decyzje podejmowane przez rządzących Polską nie mają wpływu państwa ościenne?
                      Czy Państwo Polskie jest rządzone sprawiedliwie?
                      Czy wszyscy obywatele są traktowani przez organy państwa w ten sam sposób?
                      Czy Naród sprawuje kontrolę nad władzami Rzeczypospolitej?
                      Czy Polska jest państwem praworządnym?
                      Czy Państwo Polskie ma siłę aby obronić granice?
                      Czy Naród sprawuje kontrolę nad bogactwem kraju?
                      Czy funkcjonariusze państwowi kierują się w swoich działaniach interesem narodowym?
                      Czy władza publiczna przestrzega Konstytucji i praw stanowionych przez Naród?
                      • aneta-skarpeta Re: Tęcza 12.11.13, 06:51
                        i na te wszystkie pyania odpowiedzią jest spalenie tęczy?big_grin
                        • scher Re: Tęcza 12.11.13, 06:58
                          aneta-skarpeta napisała:

> i na te wszystkie pyania odpowiedzią jest spalenie tęczy?big_grin

Taa, sprowadzić do absurdu i zarechotać, typowe.
                          • aneta-skarpeta Re: Tęcza 12.11.13, 07:59
                            nie- do absurdu sprowadzono palenie tęczy
                            zwykłe akty wandalizmu i chamstwa nazywane są aktami patriotycznymi

to z miłością do ojczyzny nie ma nic wspólnego
                        • burina Re: Tęcza 12.11.13, 07:00
                          +10 do obronności i +15 zaprzestania trwonienia kasy
                          • aneta-skarpeta Re: Tęcza 12.11.13, 08:01
                            aha w ramach oszczędności narodowcy co roku palą tęczę, która jest odbudowywana i oni znowu ją palą

?

a drzewka po co wyrywali? też dla oszczędności?

i to z zamiłowania do porządku i oszczędności ulice warszawy wyglądają jak po wojnie?-powrywane słupki, poniszczone samochody, powyrywana kostka brukowa
                            • oqoq74 Re: Tęcza 12.11.13, 08:08

>
                              > a drzewka po co wyrywali? też dla oszczędności?

może im się też źle kojarzą
                            • burina Re: Tęcza 12.11.13, 08:28
                              To do mnie?
      • kol.3 Re: Tęcza 12.11.13, 08:00
        Lecz się idoto.
    • melancho_lia Re: Tęcza 11.11.13, 17:41
      Prawdziwi Polacy...
      Żal, że nie można takim legalnie natłuc pałami po plecach...
      • misiu-1 Re: Tęcza 11.11.13, 17:46
        melancho_lia napisała:

> Prawdziwi Polacy...
        > Żal, że nie można takim legalnie natłuc pałami po plecach...

Dawniej to były czasy. Można było legalnie i pałą wrogom ludu przylać, i na nodze od krzesła posadzić, a i kulę w tył głowy wpakować.
        • melancho_lia Re: Tęcza 11.11.13, 21:33
          Jak patrzę na to wszystko to zaczynam tęsknić za takimi mozliwościami.
          • misiu-1 Re: Tęcza 11.11.13, 22:07
            melancho_lia napisała:

> Jak patrzę na to wszystko to zaczynam tęsknić za takimi mozliwościami.

Dobrze wiedzieć. Tatuś miał takie możliwości, czy może dziadek?
            • melancho_lia Re: Tęcza 12.11.13, 08:51
              Niestety nikt nie miał i nie ma. A szkoda.
              • misiu-1 Re: Tęcza 12.11.13, 12:27
                A ja tam nie żałuję, że moi przodkowie nie byli zbrodniarzami.
                • melancho_lia Re: Tęcza 12.11.13, 12:35
                  A mnie przykro patrzeć na dzisiejszą dzicz i bydło niszczące wszystko dookoła.
                • kropkacom Re: Tęcza 12.11.13, 12:41
                  A odważysz się napisać jak masz na imię i nazwisko? Wtedy uwierzę, że naprawdę tak myślisz.
                  • misiu-1 Re: Tęcza 12.11.13, 12:48
                    Nie bardzo rozumiem. Uważasz, że mieć porządnych rodziców to coś wstydliwego i nikt się nie odważy pod własnym nazwiskiem napisać, że tego nie żałuje? Ty się nie pomyliłaś? To na pewno do mnie pytanie?
                    • kropkacom Re: Tęcza 12.11.13, 12:56
                      Nie nie pomyliłam się. Jedynie za szybko przeczytałam. Cieszy mnie, ze z idiociałeś do cna, a tylko ja jestem gapa.
                      • kropkacom Re: Tęcza 12.11.13, 12:56
                        ...że nie zidiociałeś.
      • attiya Re: Tęcza 11.11.13, 17:48
        czasem chce się rzecz "zomo wróc" uncertain
        • burina Re: Tęcza 12.11.13, 00:25
          To jest chyba największe przewinienie tych 'narodowców': marzy nam się, żeby dać policji prawo do pałowania jak leci, prezydentom miast do odmowy zgody na manifestację z powodu widzimisię.
          Żeby takie marzenia się nie odbiły czkawką, jak będzie powtórka rządu na wzór tego z Lepperem i Giertychem - bydło teraz powywija, a gdy ich mocodawcy dojdą do władzy to się będą poparciem społecznym udzielonym policji podpierać w rozpędzaniu akcji przeciwko usunięciu Gombrowicza z listy lektur (tudzież czyszczeniu galerii narodowych z 'patchworkowatych' abstrakcjonistów).
    • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 17:45
      Jednak niektórzy politycy to ścierwa...oglądam TV
      • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 17:52
        Zawiszy wysłuchałaś...
        • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 17:55
          tak
          • nangaparbat3 Re: Tęcza 11.11.13, 19:26
            Znowu machał paluszkiem?
        • paskudek1 Re: Tęcza 11.11.13, 17:59
          a co powiedział/ Podrzuccie skrot bo ja go jednak sluchać nie mogę, zdrowie mi nie pozwala smile
          • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 18:04
            Że ci z Ratusza zapłacą za rozwiązanie marszu, że marsz pójdzie dalej i że jest spokojnie.
            • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 18:11
              "Świstek z Ratusza nie ma żadnego znaczenia."
            • paskudek1 Re: Tęcza 11.11.13, 18:19
              jak widać dla różnych ludzi "spokojnie" ma rózne znaczenie smile w sumie wychodzi na to że pan Zawisza to wymarzony sasiad, mogą mu zadymy co dnia robić pod oknami, stwierdzi że "spokojnie jest" smile
    • vilez Hakerzy się spisali :) 11.11.13, 18:27
      Zaatakowali większość prawicowych stron.
      Np. Ruch Narodowy
      Boskie! big_grin
      • vilez Re: Hakerzy się spisali :) 11.11.13, 18:29
        ONR i MW mają to samo wink
        • joa66 podobno... 11.11.13, 18:32
          to Tęcza zaczęła. Zaczepiła Matkę Polkę.
          • vilez Re: podobno... 11.11.13, 18:40
            A Matka Polka broniła się cegłami.
            • joa66 Re: podobno... 11.11.13, 18:49
              Nie musi się bronić sama. Ma od tego rycerzy.
          • attiya Re: podobno... 11.11.13, 19:12
            nieeee...podali w tv, że ta tęcza zaczepiła polskiego patriotę z zasłoniętą twarzą
            • joa66 Re: podobno... 11.11.13, 19:17
              Rycerza czyli...
          • morekac Re: podobno... 11.11.13, 19:25
            Nie, najpierw demonstrację zaatakował skłot. Ten budynek przyszedł sobie z bocznej uliczki w pobliże demonstracji i zaatakował.
            A potem już byli trochę zdenerwowani.
      • paskudek1 Re: Hakerzy się spisali :) 11.11.13, 18:33
        myślisz że komuś to da do myślenia? wątpię
      • sen.bon Re: Hakerzy się spisali :) 11.11.13, 19:17
        Krzyż celtycki, z tego co wiem, nie jest symbolem KK.
        www.egzorcyzmy.katolik.pl/zagrozenia/amulety-i-talizmany/449-krzyz-celtycki.html
        a tu najlepiej wyjaśnione
        zagrozeniaduchowe.pl/?p=186
        • vilez Re: Hakerzy się spisali :) 11.11.13, 19:27
          Oni nawet nie wiedzą, którego krzyża (celtyckiego) używają.
          • sen.bon Re: Hakerzy się spisali :) 11.11.13, 20:08
            Wiem, ale w tekście zamieszczonym na stronie jest deczko nieprawdziwa informacja. To trochę uwiera.
            • vilez Re: Hakerzy się spisali :) 11.11.13, 22:11
              racja
      • lech.boleslaw.w Najlepiej napisać, że naziol na fotce to patriota. 11.11.13, 20:09
        To był nazi skin w koszulce Blood&Honour, a nie żaden członek MW czy ONR.
      • lech.boleslaw.w Ale przynajmniej skini nie wyglądają jak lewacy. 11.11.13, 20:11
        Lewaki wyglądają jak obdartusy, a taki skin jest muskularny, ma tatuaże, jest groźny, często kręci jakieś "biznesy" i przebiera w najlepszych solarach z najmodniejszych klubów - opalonych, wydepilowanych, prosto od kosmetyczki i fryzjera.
        • kropkacom Re: Ale przynajmniej skini nie wyglądają jak lewa 11.11.13, 20:12
          Tralala.
          • lech.boleslaw.w Re: Ale przynajmniej skini nie wyglądają jak lewa 11.11.13, 20:22
            Zarośnięty chudy lewak o niuniach prosto z fitnessu może sobie pomarzyć, a jak taki skin, kibol, bandzior, czy innych oprych się wkręci w biznesy (niekoniecznie do końca w pełni legalne), to będzie bujał się bejcą i zgarniał najlepsze jałóweczki.
            • kropkacom Re: Ale przynajmniej skini nie wyglądają jak lewa 11.11.13, 20:26
              big_grin
              • lech.boleslaw.w Re: Ale przynajmniej skini nie wyglądają jak lewa 11.11.13, 20:36
                Duża część gangsterki rekrutowała się właśnie ze środowisk typowo chuligańskich. Nie każdy przestępca robiący grube biznesy to doktor ekonomii posiadający wiedzę robienia urzędu skarbowego w konia. A gangsterzy nigdy na brak pięknych kobiet nie narzekają, choćby sami byli szpetni. Włosy mafiozi cenili sobie swego czasu Polki jako lojalne żony, które nigdy nie sypały na policję jak mąż miał problemy.
                • kropkacom Re: Ale przynajmniej skini nie wyglądają jak lewa 11.11.13, 20:40
                  Chomik dżungarski, podobnie jak chiński, ma na grzbiecie taką pręgę. Kształt jego ciała jest jednak wyraźnie odmienny – bardziej zaokrąglony. Długość ciała to średnio 9 cm. Samiec ma długość około 10 cm, a samica 7 cm. Bardzo krótki ogon i łapy są prawie niewidoczne. U chomików karłowatych gruczoł zapachowy położony jest pośrodku brzucha. Masa ciała wynosi 30–40 g. Wyróżnia się czarną pręgą od czoła po ogon. W większości chomiki te są ciemnego ubarwienia, lecz występują także białe, u których też wyróżnia się pręgę na grzbiecie, lecz jest ona mniej widoczna.
                  • rhaenyra Re: Ale przynajmniej skini nie wyglądają jak lewa 12.11.13, 12:45
                    big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            • iuscogens Re: Ale przynajmniej skini nie wyglądają jak lewa 11.11.13, 20:35
              józek reaktywacja??
        • joa66 Re: Ale przynajmniej skini nie wyglądają jak lewa 11.11.13, 20:16
          Oooo . Nowa wartość w dyskusji big_grin
    • mayaalex Re: Tęcza 11.11.13, 18:33
      Tecze widzialam z bliska wiele razy bo zanim pojechala do Warszawy stala w Brukseli - i choc pomysl mi sie bardzo podoba, to uwazam, ze jest okropnie brzydka sad moze ta estetyka cmentarna to taka artystyczna wizja, mnie sie nie podoba wink
      ALE i tak wkurza mnie jej palenie. I niszczenie wszystkiego. Wkurza mnie to, ze co roku jest to samo. To chyba wkurza mnie najbardziej.
      Nie da sie jak w Poznaniu? Z pochodem i rogalami? No nie da sie, kurcze, bo cale bydlo jedzie na zadyme do Warszawy. A gdybym byla Warszawianka to bylabym jeszcze bardziej wkurzona - nie tylko smieci i zniszczenia ale przede wszystkim calym miastem rzadzi grupka debili wiec normalni ludzie nawet nie moga isc tam, gdzie maja ochote, bo a nuz akurat jakas demonstracja sie napatoczy po drodze... Rzyg.
      • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 18:39
        moze ta estetyka cmentarna

Cmentarna? Odpustowa raczej. Co do istoty problemu to już pisałam.
      • memphis90 Re: Tęcza 11.11.13, 18:43
        Aha, a u nas korowód, rogale, kocert Rusowicz i fajerwerki smile W dniu dzisiejszym mój stan posiadania wzrósł o trzy nadmuchiwane skręcane balony (serduszko, piesek i żyrafa), dwa szczekające chińskie badziewia i pół kilo w biodrach.
    • edelstein Re: Tęcza 11.11.13, 19:02

Nie wiem co cie tak ruszylo,tecza jest brzydka Jak noc listopadowa i pasuje w tamtym miejscu Jak swini siodlo,bylo jasne co sie z nia stanie przy okazji 11.11.
      Ja sie dziwie,ze i tak jeszcze budynki stoja.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • triss_merigold6 Re: Tęcza 11.11.13, 19:19
      Tęczę na Pl. Zbawiciela uważam za wyjątkowe paskudztwo i nie jest mi jej szkoda. Jestem również przeciwna jej niszczeniu/podpalaniu/dewastacji, powinna być zwyczajnie zgodnie z prawem zdemontowana.
      • marcela16 Re: Tęcza 11.11.13, 19:23
        triss_merigold6 napisała:

> Tęczę na Pl. Zbawiciela uważam za wyjątkowe paskudztwo i nie jest mi jej szkoda
        > . Jestem również przeciwna jej niszczeniu/podpalaniu/dewastacji, powinna być zw
        > yczajnie zgodnie z prawem zdemontowana.

no właśnie, ale jak ją już spalili to jeszcze lepiej
      • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 19:31
        To jest symbol. Będziemy demontować symbole, bo brzydkie? Hm.
        • triss_merigold6 Re: Tęcza 11.11.13, 20:33
          A czegóż to jest symbol, że jest wart ochrony takiego kiczu?
          • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 22:17
            Tolerancji.
            Będziemy palić brzydkie krzyże? Albo godła?
            • triss_merigold6 Re: Tęcza 11.11.13, 22:33
              Nie, godła akurat podlegają z mocy ustawy ochronie prawnej jako symbole państw.
              Tęcza akurat pasuje tam ni w pięć ni w dziewięć, mniej więcej jak ten żubr o którym niżej pisano. Lotto mi, że ktoś sobie uroił, że to symbol i dopisał ideolo, równie paskudny były tam Jezusek ze Świebodzina.
              Co nie znaczy, że akceptuję niszczenie, podpalenie, dewastację. Po prostu uważam, że ta tęcza nigdy nie powinna być tam umieszczona.
              • turzyca Re: Tęcza 11.11.13, 22:42
                > Tęcza akurat pasuje tam ni w pięć ni w dziewięć, mniej więcej jak ten żubr o kt
                > órym niżej pisano. Lotto mi, że ktoś sobie uroił, że to symbol

A mnie akurat na tym placu idealnie pasuje. Tecza jak przymierze starotestamentowe, Zbawiciel jako przymierze nowotestamentowe. Na kazdym innym placu bylaby po prostu tecza. Moze lewacka, moze glupia, moze artystyczna, cos jak palma na rondzie de Gaulle'a. Ale akurat na tym placu wywoluje we mnie zupelnie odczucia. I nawet jesli jej planowana symbolika byla inna, to dla mnie w tym miejscu ma ona tylko jedna wymowe. Zawsze jak ja widze na tle kosciola, to musze myslec o Biblii i wszelkich paralelach staronowotestamentowych, Ewa i Maria, Jonasz i Jezus i takie tam.

Swoja droga fascynuje mnie, ze prawicowcom tecza sie tylko z jednym kojarzy. Ja bym tam teczy wrogiemu obozowi nie oddawala, zbyt ladne zjawisko, zeby sie go pozbawiac.
                • triss_merigold6 Re: Tęcza 11.11.13, 22:53
                  Byłam na tym placu niedawno, sorry widocznie mam inny gust, ale nie pasuje mi ani tęcza, ani palma na rondzie De Gaulle'a.
                  • vilez Re: Tęcza 12.11.13, 07:20
                    To nie jest rojenie. To jest symbol pewnych wartości. Takim się stał- nie z nadania, Z życia. Fakt, że nie akceptujesz tych wartości, nie oznacza, że symbol tych wartości powinien zniknąć. Nie zniknie.
                    Podobnie z formą.
            • attiya Re: Tęcza 12.11.13, 06:57
              i wyburzać pomniki JPII, pomniki smoleńskie, kościoły też można by usunąć, czemu by nie. Skoro niektóre przynajmniej z nich są brzydkie to nie ma co się ograniczać uncertain
              • scher Re: Tęcza 12.11.13, 07:02
                attiya napisała:

> i wyburzać pomniki JPII, pomniki smoleńskie, kościoły też można by usunąć, czemu
                > by nie. Skoro niektóre przynajmniej z nich są brzydkie to nie ma co się ograniczać uncertain

Przecież pomniki już - całkiem niedawno - niszczyliście...
                • burina Re: Tęcza 12.11.13, 07:04
                  A dlaczego nie broniliście?
    • inguszetia_2006 Re: Tęcza 11.11.13, 19:36
      angazetka napisała:
      I płakać z bezsilności, że na taką hołotę nie ma kary.
      Witam,
      Serio? Ja widziałam ją dzisiaj spaloną i kilka dni temu niespaloną i miałam nadzieję po cichu, że ją jednak spalą. To jest tandetne brzydactwo. Moja córka mówiła na tę tęczę, że tam skaczą tęczowe kucyki Pony;-P Czy może być coś gorszego od kucyków Pony?;-D
      Pzdr.
      Ing
      • kropkacom Re: Tęcza 11.11.13, 19:39
        Jak tak was czytam, to właściwie sobie myślę, ze ci ludzie co spalili ta tęczę to są takie święte Mikołaje co spełniły pragnienia wielu (może większości?) Polaków. Jaki kraj takie Mikołaje. Na zdrowie.
      • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 19:43
        Obrzydliwe jest to, co napisałaś. Inguszetia.
      • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 19:44
        Niestety, nasi rycerze przez sam fakt podpalania tęczy doprowadzili do tego, że nie da się jej normalnie usunąć/zastąpic lepszą wersją. Mimo tego, że uważam, że jest brzydka strasznie, w obecnej sytuacji / kontekście pewnie nawet dorzuciłabym się do jej odbudowania...eh....
        • vilez Re: Tęcza 11.11.13, 19:48
          Mam nadzieję, że teraz stanie tam tęcza z trwałych materiałów. Nie ma już wyjścia. Teraz już tęcza będzie na amen smile
          • riki_i Re: Tęcza 11.11.13, 20:41
            vilez napisała:

> teraz stanie tam tęcza z trwałych materiałów. Nie ma już wyjścia. Teraz już tęcza będzie na > amen smile

Z pewnością. Pod warunkiem monitoringu z 10 kamer, całodobowego posterunku policji oraz zasieków z drutu kolczastego.
            • cherry.coke Re: Tęcza 11.11.13, 20:49
              riki_i napisał:

> Z pewnością. Pod warunkiem monitoringu z 10 kamer, całodobowego posterunku poli
              > cji oraz zasieków z drutu kolczastego.

W koncu z symboli w Polsce to spokojnie stoja tylko betonowe papieze i Jezusy.
              • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 20:53
                a co masz na myśli pisząc symbol? Pomnik?

Bo ja znam wiele, które stoją spokojnie wink
                • cherry.coke Re: Tęcza 11.11.13, 20:55
                  Posluguje sie sarkazmem smile
                  • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 20:57
                    Ja bym tego tak nie nazwaławink Bliżej temu do nadużycia/obrażania.
                    • cherry.coke Re: Tęcza 11.11.13, 20:59
                      Alez prosze cie uprzejmie. Tecza jak widac nie ustoi, wiec QED.
                      • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 21:02
                        A w PL tylko tęcza i JP2? Ciekawe...
                        • cherry.coke Re: Tęcza 11.11.13, 21:13
                          Powinni ja odbudowac i nazwac tecza im. Jana Pawla II big_grin
                          • riki_i Re: Tęcza 11.11.13, 21:19
                            Myślę, że to dobre miejsce na pomnik żubra z Białowieży. Będzie sobie majestatycznie stał i na pewno nikt nie zniszczy.

Poza tym żubr jest patriotyczny.
                            • cherry.coke Re: Tęcza 11.11.13, 21:21
                              I jeszcze mozna latwo znalezc sponsora...
              • riki_i Re: Tęcza 11.11.13, 20:55
                Wiejskie kapliczki i krzyże jakoś też. Przynajmniej dopóki nie mamy u siebie wyznawców "religii pokoju"
                • cherry.coke Re: Tęcza 11.11.13, 20:57
                  No a tecze i kirkuty w proszku.
      • kol.3 Re: Tęcza 11.11.13, 19:58
        No, mój Boże, tęcza nie spodobała to mogą narodowcy spalić. Naprawdę rozumowanie godne blondynki, no nie, przepraszam blondynki. Mnie się Twój dom nie spodoba, to narodowcy mogą spalić? Tęczy nie palono z powodów estetycznych tylko z powodu konotacji lewicowych.
    • kol.3 Re: komendant główny policji powinien polecieć. 11.11.13, 19:53
      Policja ewidentnie była nieprzygotowana i niewydolna. W cywilizowanym państwie atak na ambasadę nie powinien mieć miejsca. Niszczenie bankomatów, łamanie drzew, podpalanie aut - wszystko się kwalifikuje do ostrego wejścia sił porządkowych.
      • andaba Re: komendant główny policji powinien polecieć. 11.11.13, 19:59
        Po czym oskarży się policje o brutalność i tłumienie manifestacji.

Nie wiem jak to było, ale z reguły jestem po stronie policji. Powinni mieć możliwość sprania tych palantów na kwaśne jabłko, bez zagrożenia konsekwencjami.
        Ale zrozumiałe jest, ze się boją...
      • iuscogens Re: komendant główny policji powinien polecieć. 11.11.13, 20:05
        A teraz w ciągu kilku tygodni będziemy mieć odwet na polska ambasadę w Rosji uncertain
        • vilez Re: komendant główny policji powinien polecieć. 11.11.13, 20:09
          Oj no, brzydka, to można podpalić. Nie będzie się o co oburzać- wedle wykładni co niektórych forumek.
        • wielkafuria Re: komendant główny policji powinien polecieć. 11.11.13, 20:49
          dokladnie!!!
          tak jak z atakiem na meksykanow, kilka dni pozniej w Meksyku oberwali Polacy.
          Putin sie wqrwi!!!!!!
          • cherry.coke Re: komendant główny policji powinien polecieć. 11.11.13, 20:51
            Putin sie jeszcze nie wqrwi. Putin sobie poczeka, az to sie troche bardziej rozkreci.
          • joa66 Re: komendant główny policji powinien polecieć. 11.11.13, 20:55
            Nie sądzę, żeby się wkur....

Wręcz przeciwnie - myślę, że się bardzo cieszy.
          • nutka07 Re: komendant główny policji powinien polecieć. 12.11.13, 11:09
            Taaaa Putin w ramach protestu przybije swoje przyrodzenie pod spalona tecza na Pl. Zbawiciela tongue_out
    • wielkafuria niedouczeni dziennikarze 11.11.13, 20:29
      nie dziwie sie ze buractwo niszczy tecze, skoro nawet taka niedouczona Tadla w rozmowie z Nałęczem twierdzi że tęcza na Pl. Zbawiciela jest symbolem gejostwa...

"nne "tęcze" powstawały wcześniej również na placu przed Parlamentem Europejskim (w 2011 roku) oraz przy klasztorze nad jeziorem Wigry (w 2010 roku). Za każdym razem dla artystki liczyło się to, aby w tworzeniu i przygotowaniu kwiatów wzięli udział okoliczni mieszkańcy. Elementy potrzebne do warszawskiej instalacji powstały w ramach warsztatów w Zachęcie."
      to ze strony autorki tęczy.

z tego co wiem tęcza jest w chrześcijaństwie symbolem przymierza z bogiem. Szkoda że tego moherowi już nie pamietają.

Żenada!
    • mamablue Re: Tęcza 11.11.13, 21:31
      Płakać mi się chce.... z obrzydzenia, bezsilności i strachu, co będzie, kiedy ta brunatna fala przybierze na sile.
      A tęcza mi się nie podoba, ale to na pewno nie powód, aby ją niszczyć. Nie wszystko musi mi się podobać, ale nie uznaję prawa do chuligaństwa i rozboju.
      Nie czuję się w tym kraju bezpiecznie.
    • scher Re: Tęcza 11.11.13, 21:45
      Robert Winnicki: - Na pl. Zbawiciela spłonęła tęcza. Takich aktów nie popieram, nie wiem, kto za tym stał. Ale trzeba jasno powiedzieć: spłonął symbol zarazy. Ten symbol to wielkie zagrożenia dla Polski, to symbol rewolucji lewackiej.

Ja się zgadzam z panem Winnickim w ocenie tego faktu.
      • joa66 Re: Tęcza 11.11.13, 21:50
        Z kim przegra?
      • tanebo Re: Tęcza 11.11.13, 21:50
        A ja się nie zgadzam. Skoro wy stosujecie politykę faktów dokonanych to ci którzy są przeciwko też mają prawo taką stosować. Co możemy wam spalić? Częstochowę?
        • scher Re: Tęcza 12.11.13, 06:38
          tanebo napisał:

> A ja się nie zgadzam. Skoro wy stosujecie politykę faktów dokonanych to ci którzy są
          > przeciwko też mają prawo taką stosować. Co możemy wam spalić? Częstochowę?

Wyście już nam ludzi zabijali, zdolni jesteście i do spalenia Częstochowy.
          • olena.s Re: Tęcza 12.11.13, 07:17
            Z calym szacunkiem - argument balmutny. Nie ma grupy (wyznania, nacji, partii, stronnictwa) ktorej nie mozna by zarzucic, ze zabijali jakims 'nam' ludzi.
            • scher Re: Tęcza 12.11.13, 08:04
              olena.s napisała:

> Z calym szacunkiem - argument balmutny. Nie ma grupy (wyznania, nacji, partii,
              > stronnictwa) ktorej nie mozna by zarzucic, ze zabijali jakims 'nam' ludzi.

W III RP było tylko jedno zabójstwo polityczne. Nie licząc seryjnego samobójcy oczywiście - ale to raczej zjawisko geopolityczne.
              • olena.s Re: Tęcza 12.11.13, 08:17
                A czemuzbysmy mieli ograniczac sie do mgnienia czasu I malego kraiku? Argument byl balamutny, bo juz w takiej || RP nie lewica zabila Narutowicza, a przeciez i wyprawy krzyzowe, i gulag, rzez Ormian, kociol balkanski, Rwanda. Kazda grupa moze zabijac, z prawa, z lewa, spod krzyza, spod polksiezyca, spod wszelkoramiennych gwiazd I spod sierpa i mlota.
                • scher Re: Tęcza 12.11.13, 08:40
                  olena.s napisała:

> Kazda grupa moze zabijac, z prawa, z lewa, spod krzyza, spod polksiezyca, spod
                  > wszelkoramiennych gwiazd I spod sierpa i mlota.

Zgadzam się. Jednak obecnie w Polsce zabija tylko jedna strona.
                  • ste3fa Re: Tęcza 12.11.13, 08:54
                    Która?
                    Ta, która buduje tęczę, czy ta, która ją podpala?
                    Ta, która mieszka w pustostanie, czy ta, która w ten pustostan kamieniami rzuca?
                    • scher Re: Tęcza 12.11.13, 09:09
                      ste3fa napisała:

> Która?
                      > Ta, która buduje tęczę, czy ta, która ją podpala?

Ta, która z tęczy uczyniła symbol wojny kulturowej i instrument antagonizacji społeczeństwa.
                      • ste3fa Re: Tęcza 12.11.13, 09:51
                        a jak się ta grupa nazywa? Konkretnie. Nie jacyś mityczni "oni". Kto z tęczy uczynił "symbol wojny kulturowej i instrument antagonizacji społeczeństwa"?
                        odnieś się też do drugiej części mojej wypowiedzi, ponieważ w moim odczuciu grupa podpalająca tęczę i grupa ciskająca kamienie w mieszkańców pustostanu to ci sami ludzie.
                        • scher Re: Tęcza 12.11.13, 10:18
                          ste3fa napisała:

> a jak się ta grupa nazywa? Konkretnie. Nie jacyś mityczni "oni". Kto z tęczy uczynił
                          > "symbol wojny kulturowej i instrument antagonizacji społeczeństwa"?

Sam chciałbym wiedzieć, kto pociąga za te sznurki.

> odnieś się też do drugiej części mojej wypowiedzi, ponieważ w moim odczuciu grupa
                          > podpalająca tęczę i grupa ciskająca kamienie w mieszkańców pustostanu to ci sami
                          > ludzie.

Do tego już się odniosłem, cytując Winnickiego:

- Na pl. Zbawiciela spłonęła tęcza. Takich aktów nie popieram, nie wiem, kto za tym stał. Ale trzeba jasno powiedzieć: spłonął symbol zarazy. Ten symbol to wielkie zagrożenia dla Polski, to symbol rewolucji lewackiej.

Ja się zgadzam z panem Winnickim w ocenie tego faktu.
                          • araceli Re: Tęcza 12.11.13, 10:27
                            scher napisał:
                            > - Na pl. Zbawiciela spłonęła tęcza. Takich aktów nie popieram, nie wiem,
                            > kto za tym stał. Ale trzeba jasno powiedzieć: spłonął symbol zarazy. Ten symbo
                            > l to wielkie zagrożenia dla Polski, to symbol rewolucji lewackiej.

Symbolem zarazy - prawicowego toczenia mózgu przez ciężkiego raka zwanego 'nienawiść' - jest właśnie spalenie tej tęczy.
                            • misiu-1 Re: Tęcza 12.11.13, 12:23
                              A mnie się wydaje, że wyrazem nienawiści było przede wszystkim postawienie tam tej tęczy. Może jeszcze wiele osób daje się nabrać na to strojenie się przez pederastów w piórka "prześladowanych ofiar". Ja w tym widzę kampanię nienawiści skierowanej przeciwko ludziom należącym do cywilizacji łacińskiej i agresji przeciwko tzw. "świadomości społecznej".
                              • araceli Re: Tęcza 12.11.13, 12:35
                                misiu-1 napisał:
                                > A mnie się wydaje, że wyrazem nienawiści było przede wszystkim postawienie tam
                                > tej tęczy. Może jeszcze wiele osób daje się nabrać na to strojenie się przez pe
                                > derastów w piórka "prześladowanych ofiar". Ja w tym widzę kampanię nienawiści s
                                > kierowanej przeciwko ludziom należącym do cywilizacji łacińskiej i agresji prze
                                > ciwko tzw. "świadomości społecznej".

Homoseksualiści to zdecydowanie część cywilizacji łacińskiej. RÓŻNORAKIEJ cywilizacji łacińskiej a nie cywilizacji nienawiści do odmienności.
                                • misiu-1 Re: Tęcza 12.11.13, 12:51
                                  Jednym z filarów cywilizacji łacińskiej jest chrześcijaństwo. Pederaści, dokonując motywowanego nienawiścią aktu agresji przeciwko symbolice chrześcijańskiej udowadniają, że do tej cywilizacji nie należą.
                                  • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 12:55
                                    a np Paetz należał? wink

Poza tym scher powoływał się też na tradycje antyczne..czyli np wyspa Lesbos, Sokrates i jego uczniowie......
                                    • misiu-1 Re: Tęcza 12.11.13, 13:00
                                      Czy Paetz dokonywał aktów agresji przeciwko chrześcijaństwu? A co do greckiej tradycji, to cywilizacja łacińska przejęła od niej filozofię, a nie homoseksualizm.
                                      • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 13:04
                                        1) Paetz był pedarastą

2)
                                        cywilizacja łacińska przejęła od niej filozofię, a nie homoseksuali
                                        > zm
                                        .

Którą konkretnie filozofię przejęła, nasza Ty erudytko?
                                        • misiu-1 Re: Tęcza 12.11.13, 13:16
                                          1. Przeczytaj jeszcze raz, co napisałem, bo nie zrozumiałaś.
                                          2. Konkretnie cywilizacja łacińska przejęła stosunek do prawdy - przeświadczenie, że prawda istnieje, że człowiek tej prawdy powinien poszukiwać i że jest w stanie ją odnaleźć.
                                  • araceli Re: Tęcza 12.11.13, 12:58
                                    misiu-1 napisał:
                                    > Jednym z filarów cywilizacji łacińskiej jest chrześcijaństwo. Pederaści, dokonu
                                    > jąc motywowanego nienawiścią aktu agresji przeciwko symbolice chrześcijańskiej
                                    > udowadniają, że do tej cywilizacji nie należą.

Podstawą chrześcijaństwa jest zdaje się miłość bliźniego? Tak? Wiesz, że są kościoły chrześcijańskie w których homoseksualiści normalnie funkcjonują, mogą przyjmować sakramenty brać śluby itd?

A może mówisz o 'chrześcijaństwie' w wydaniu kato-pedofilskim i bandycko-ONR-owym? Bóg na ustach - nienawiść w sercu?
                                    • misiu-1 Re: Tęcza 12.11.13, 13:09
                                      araceli napisała:

> Podstawą chrześcijaństwa jest zdaje się miłość bliźniego? Tak? Wiesz, że są kościoły
                                      > chrześcijańskie w których homoseksualiści normalnie funkcjonują, mogą przyjmować
                                      > sakramenty brać śluby itd?

Kościoły, które udzielają ślubów pederastom, nie są chrześcijańskie, a miłość bliźniego nie stanowi przeszkody w potępianiu czynów niegodziwych.
                                      Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwiąźli, ani mężczyźni współżyjący ze sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. (1 Kor 6:9-10)

> A może mówisz o 'chrześcijaństwie' w wydaniu kato-pedofilskim i bandycko-ONR-owym? Bóg
                                      > na ustach - nienawiść w sercu?

Najpierw wypadałoby Ci zapanować nad własną nienawiścią. Bo Cię zaślepia.
                              • kropkacom Re: Tęcza 12.11.13, 12:40
                                > A mnie się wydaje, że wyrazem nienawiści było przede wszystkim postawienie tam
                                > tej tęczy.

Mogę do sygnaturki big_grin To jeszcze lepsze od frustracji małych robaczków, że nie mogą homoseksualisty ot tak pobić.
                                • misiu-1 Re: Tęcza 12.11.13, 12:56
                                  Pobić? Pederasty? A niby po co? Niezależnie od tego, że szkoda wysiłku, to w ogóle od pederastów należy trzymać się z daleka i broń Boże nie dotykać. Bo można złapać jakąś nieprzyjemną chorobę.
                                  • kropkacom Re: Tęcza 12.11.13, 12:58
                                    No tak, od ciebie tez się niczym nie zrażą jakby co. To mogę do sygnaturki?
                                    • misiu-1 Re: Tęcza 12.11.13, 13:23
                                      kropkacom napisała:

> No tak, od ciebie tez się niczym nie zrażą jakby co.

No tak. Mogliby przejąć jakieś konserwatywne miazmaty i środowisko by ich odrzuciło.

> To mogę do sygnaturki?

Nie krępuj się.
                              • misterni Przez kogo??? 12.11.13, 13:20
                                misiu-1 napisał:

Może jeszcze wiele osób daje się nabrać na to strojenie się przez pederastów w piórka "prześladowanych ofiar".
                                • misiu-1 Re: Przez kogo??? 12.11.13, 13:24
                                  misterni napisała:

> Może jeszcze wiele osób daje się nabrać na to strojenie się przez pederas
                                  > tów
                                  w piórka "prześladowanych ofiar".

To już znam. Pytania zapomniałaś zadać.
                                  • misterni Re: Przez kogo??? 12.11.13, 13:52
                                    Najwyraźniej nie znasz znaczenia słów, których używasz.
                                    • misiu-1 Re: Przez kogo??? 12.11.13, 14:23
                                      Skąd taki wniosek? Zapewniam Cie, że się mylisz. Znam znaczenie każdego słowa, jakiego użyłem.
                                      • misterni Re: Przez kogo??? 12.11.13, 14:26
                                        Nie znasz znaczenia słowa "pederasta" albo celowo, jak większość homofobów sugerujesz, że homoseksualiści mają ciągoty do dzieci.
                                        • misiu-1 Re: Przez kogo??? 12.11.13, 14:40
                                          No i wyszło szydło z worka, że to Ty nie znasz słów, których używasz. Pederasta to mężczyzna utrzymujący stosunki seksualne z innymi mężczyznami.
                                          sjp.pwn.pl/slownik/2571015/pederastia
                                          • misterni Re: Przez kogo??? 12.11.13, 15:08
                                            No niestety, nie jest to do końca poprawna definicja. Pederastia to pociąg dojrzałego mężczyzny do dojrzewających chłopców, czyli dzieci.
                                            Używanie tego określenia jako synonimu homoseksualizmu jest zwyczajnie obraźliwe.
                                            • misiu-1 Re: Przez kogo??? 12.11.13, 15:30
                                              misterni napisała:

> No niestety, nie jest to do końca poprawna definicja. Pederastia to pociąg dojrzałego
                                              > mężczyzny do dojrzewających chłopców, czyli dzieci.
                                              > Używanie tego określenia jako synonimu homoseksualizmu jest zwyczajnie obraźliwe.

Definicja jest poprawna, a słowo nie jest obraźliwe. Patrz orzeczenie Sądu Okręgowego w Gdańsku, z 2006 roku, w sprawie Czerwiński vs. Sielatycki.
                                              • misterni Re: Przez kogo??? 12.11.13, 15:34
                                                Nie interesuje mnie orzeczenie sądu, tylko słowo, jego pochodzenie i wydźwięk.
                                                • misiu-1 Re: Przez kogo??? 12.11.13, 16:25
                                                  misterni napisała:

> Nie interesuje mnie orzeczenie sądu, tylko słowo, jego pochodzenie i wydźwięk.

Słowo należy do języka polskiego, oznacza to, co napisałem, a jego wydźwięk jest neutralny. Sąd nie stworzył ani nowego znaczenia, ani konotacji.
                                                  • tanebo Re: Przez kogo??? 12.11.13, 17:14
                                                    Jest nacechowana negatywnie. A jeśli nie jest to "katabas" też oznacza tylko księdza...
                                      • tanebo Re: Przez kogo??? 12.11.13, 14:28
                                        I znowu się okazało żeś idiota. Pederastia to związek osoby dorosłej i nieletniej. Czy związek dwóch mężczyzn po pięćdziesiątce też nazwiesz pederastią?
                          • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 10:39
                            scher - nazywajac tęczę symbolem zarazy i zagrożeniem dla Polski , jednocześnie odcinając się od tych, którzy go podpalili , robisz z siebie posmiewisko. Tylko niepoważny albo zakłamany człowiek może tak robić. To jest glejt moralny! Jeżeli tego nie rzoumiesz to chyba nigdy w życiu historii sie nie uczyłeś!

I mam nadzieję, że nie będziesz musiał się nad tym zastanawiac jesli Twoje dziecko dostanie bęcki za to, że będzie miała gumkę do włosów w "złych" kolorach.

p.s. o chęci systemu gdzie zamyka się za poglądy nie wspomnę!
                            • scher Re: Tęcza 12.11.13, 10:58
                              joa66 napisała:

> scher - nazywajac tęczę symbolem zarazy i zagrożeniem dla Polski , jednocześnie
                              > odcinając się od tych, którzy go podpalili , robisz z siebie posmiewisko.

Nie sądzę. Po prostu mam uczucia ambiwalentne. Nie potrafię poprzeć chuligaństwa, ale i nie potrafię czuć smutku, gdy upada symbol zarazy.

> p.s. o chęci systemu gdzie zamyka się za poglądy nie wspomnę!

Nie potrafisz właściwie zinterpretować konwencji, w jakiej padły obie wypowiedzi: moja oraz ta, na którą odpowiadałem.
                              • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 11:11
                                Panowie Winnicki i Bosak WIEDZIELI kogo prowadzą w marszu. Chyba, że sugerujesz, ze są idiotami i wiejskimi głupkami. Mając tę wiedzę konsekwentnie podsycali i podsycają te uczucia.

Podobnie robisz to Ty.

Niestety, nie uda się tak łatwo uniknąć ubrudzenia sobie rączek, bo już to zrobiliście. Po pachy.
                                • scher Re: Tęcza 12.11.13, 11:30
                                  joa66 napisała:

> podsycali i podsycają te uczucia.
                                  > Podobnie robisz to Ty.

Widzisz jak to się człowiek zawsze czegoś o sobie dowie...

> Niestety, nie uda się tak łatwo uniknąć ubrudzenia sobie rączek, bo już to zrobiliście.

Śmy?
                                  • kropkacom Re: Tęcza 12.11.13, 11:43
                                    > Śmy?

No tak, ty na szczęście jesteś tylko forumowym tworem na babskich forach.
                                    • scher Re: Tęcza 12.11.13, 12:03
                                      kropkacom napisała:

> > Śmy?
                                      > No tak, ty na szczęście jesteś tylko forumowym tworem na babskich forach.

A już przez chwilę myślałem, że rzeczywiście jestem jak najbardziej realnym faszystą wink
                                      • kropkacom Re: Tęcza 12.11.13, 12:10
                                        Masz faszyzujące poglądy jak najbardziej. To na szczęście, w poprzednim poście, to nie był sarkazm.
                                  • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 12:10
                                    Tak - "ście".

Wy którzy mówiliscie o tęczy jako zagrozeniu dla Polski i symbolu zarazy, wiedząc kto wczoraj "maszerował".

Cieszy mnie niemniej fakt, że jednak próbujesz (co prawda dośc nieudolnie) odciąć sie od tego. Czyli może zaczynasz coś rozumiec.
                                    • kropkacom Re: Tęcza 12.11.13, 12:11
                                      > Cieszy mnie niemniej fakt, że jednak próbujesz (co prawda dośc nieudolnie) odci
                                      > ąć sie od tego. Czyli może zaczynasz coś rozumiec.

On się nie odcina big_grin On po prostu tam nie był. To jest różnica.
                                    • scher Re: Tęcza 12.11.13, 13:20
                                      joa66 napisała:

> Cieszy mnie niemniej fakt, że jednak próbujesz (co prawda dośc nieudolnie) odciąć sie
                                      > od tego. Czyli może zaczynasz coś rozumiec.

Ja od początku napisałem mój pogląd tak, że nie muszę się od niego odcinać:
                                      "Takich aktów nie popieram, nie wiem, kto za tym stał. Ale trzeba jasno powiedzieć: spłonął symbol zarazy. Ten symbol to wielkie zagrożenia dla Polski, to symbol rewolucji lewackiej."

To tylko tobie trudno zrozumieć świat, który nie jest czarno-biały. Ty potrzebujesz jasnych podziałów - ten faszysta, tamten niefaszysta.
                                      Przy czym do faszystów zaliczasz też wszystkich, wśród których pewne zjawiska budzą uczucia niejednoznaczne. Nie radzisz sobie ze złożonością.

Co do samej tęczy to nie powinno się ona w ogóle tam znaleźć. Nie jest zakorzeniona w naszej tradycji i stanowi symbol jątrzący, antagonizujący, wywołujący podziały społeczne. Podziały nie do zasypania dodajmy.

Najodważniejsi w niszczeniu obcych kulturowo symboli są zawsze ludzie skłonni do przemocy - nihil novi sub sole.

Ja bym nie zniszczył, nikogo bym też nie namawiał. Ale nie potrafię nie cieszyć się, że tego już tam nie ma.
                                      • kota_marcowa Re: Tęcza 12.11.13, 14:16
                                        >
                                        > Co do samej tęczy to nie powinno się ona w ogóle tam znaleźć. Nie jest zakorzen
                                        > iona w naszej tradycji i stanowi symbol jątrzący, antagonizujący, wywołujący po
                                        > działy społeczne. Podziały nie do zasypania dodajmy.
                                        >

A tu się zgadzam, tęcza miała wkurzać i wkurzyłatongue_out
                                      • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 14:50
                                        Nie radzisz sobie ze złożonością

Radzę sobie ze zlożonoscią. Ale są momenty w historii kiedy trzeba powiedzieć jasno STOP bez zabawy w "ambiwalencję". Każdy zdaje sobie sprawę z tego, że kibole nie spadli z kosmosu , że są produktem jakiejś rzeczywistosci. (Prawie) Każdy zdaje sobie sprawę, że można hołdować różnym wartościom i dopóki nie dochodzi do agresji można o tych wartosciach sobie dyskutować. Ale są sytuacje kiedy się nie mówi pitu , pitu tylko KRZYCZY się STOP.

BTW Od kiedy TĘCZA jest symbolem jątrzącym? Za mało bylo tutaj cytatów z Biblii? Sorry, ale ty WY (tak, WY) zrobiliscie z niej jątrzący symbol. Podobnie jak z Krzyża na Krakowskim Przedmieściu.
                                        • scher Re: Tęcza 12.11.13, 15:42
                                          joa66 napisała:

> Sorry, ale ty WY (tak, WY) zrobiliscie z niej jątrzący symbol. Podobnie jak z Krzyża na
                                          > Krakowskim Przedmieściu.

Dobra, dobra, takie bajki to możesz dzieciom wciskać. Ja śledzę te procesy bardzo dokładnie i pamiętam, kto krzyż wykorzystał do jątrzenia, nie pozwalając ludziom w spokoju przeżyć żałoby, przy pomocy udającego obrońcę krzyża zadymiarza, zidentyfikowanego przez dopiero po trzech latach na innej demonstracji jako palikotowy prowokator.

Pamiętam, kto sikał na znicze, kto robił krzyż z puszek po piwie, kto instrumentalnie wykorzystywał straż miejską do usuwania kwiatów i gaszenia palącego się na cześć zmarłych ognia.

Widzę też, kto jątrzy kłamstwem w wyjaśnianiu przyczyn katastrofy, a kto szuka prawdy, która nas wyzwoli.

Widzę też, jakie idee idą za tęczą. Idzie coś, co jątrzy, coś, z czym nie można się pogodzić.

W sprawie jątrzenia jesteś również oczadziała rządową propagandą.
                                          • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 16:32
                                            Ja też śledzę - z różnych stron.

Tylko, że z powodu mojego "oczadzenia" nikt nie został pobity, nic nie zostalo spalone.
                                            • scher Re: Tęcza 12.11.13, 17:09
                                              joa66 napisała:

> Ja też śledzę - z różnych stron.

No i jaka prawda z tego wynika?

> Tylko, że z powodu mojego "oczadzenia" nikt nie został pobity, nic nie zostalo
                                              > spalone.

Z powodu waszego oczadzenia został zamordowany człowiek.
                                              • joa66 Re: Tęcza 12.11.13, 17:55
                                                masz na myśli Blidę?
                                                • scher Re: Tęcza 12.11.13, 18:02
                                                  joa66 napisała:

> masz na myśli Blidę?

Nie, Marka Rosiaka.
                            • adellante12 Re: Tęcza 12.11.13, 14:07
                              p.s. o chęci systemu gdzie zamyka się za poglądy nie wspomnę!

Gdybys pamietała system komunistyczny to uwierz mi ze gwarantował wieksza wolność słowa i pogladów niż dzisiejsza totalitarna lewackość.
                              Kiedys mozna było mieć dowolne poglady byleby nie krytykowac władzy ludowej.
                              Dzisiejsza lista zakazów i czego mi nie wolno nie lubić z czym mam zkichany obowiazek się zgadzać, co tolerowac do czego sie przyzwyczaić jako żywo przypomina Folwark Zwierzęcy...
      • krejzimama Re: Tęcza 12.11.13, 07:02
        W Biblii tęcza jest symbolem przymierza pomiędzy Bogiem i człowiekiem, jest obietnicą złożoną przez Boga Jahwe Noemu, że Ziemi nie nawiedzi już więcej wielka powódź (Stary Testament, Rdz 9,13)
    • burina Re: Tęcza 12.11.13, 01:04
      A ja myślę, że od jutra warszawiacy powinni zacząć przyozdabiać swoje domy w taki sposób:
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e0/Bandiere_della_pace_a_Milano%2C_18_marzo_2003.JPG/800px-Bandiere_della_pace_a_Milano%2C_18_marzo_2003.JPG

We Włoszech tęczowe flagi z napisem 'pokój' można zobaczyć wszędzie - w dużych miastach i na wioskach, w oknach prywatnych mieszkań i w sklepach. Symbolika jest nieco inna, bo Włosi w przeciwieństwie do naszych katolików mają nieco lepszą pamięć i tęcza kojarzy im się jako dosyć szeroko pojęty symbol pokoju.
      • attiya Re: Tęcza 12.11.13, 06:58
        pomysł dobry smile
        ale tu gdzie mieszkam, myślę, ze długo nie powisiałby uncertain
    • demonii.larua Re: Tęcza 12.11.13, 07:26
      Powala mnie głupota władz miasta, która co roku pozwala organizować "burdomarsz" i co roku pozwala na niszczenie miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka