Dodaj do ulubionych

help, imprezowe mini kanapki

15.11.13, 13:23
Takie oto pytanie mam.
jednym z "dań" na imprezie będą mini kanapeczki - takie na jeden kęs. ponieważ gości bedzie dużo to i tych kęsów trzeba trochę porobić. Impreza zaczyna się o 15.30.

boję się że jak je zrobie za wcześnie to wyschną a będę dosyć dekoracyjne więc przykrycie ich nie za bardzo wchodzi w rachube. miejsca w lodówce jeszcze nie mam wink

ile czasu z waszego doswiadczenia potrzebuje zeby wyszly optymalnie. na przyjscie gosci musza byc juz gotowe.

i drugie pytanie: ciastka francuskie - tez chce je przygotowac wczesniej zeby tylko do piekarnika przełozyc. ile ciasto wytrzyma na wierzchu. nadzienie warzywne mokre.

dzieki za wskazówki smile
Obserwuj wątek
    • hanka20074 Re: help, imprezowe mini kanapki 15.11.13, 13:35
      raz na imprezie jadłam takie przekąski ale podłożem nie był chleb tylko krakersy
      na wierzchu była jakaś pasta posypana zielskiem lub położony plasterek rzodkiewki
      pycha
      leżało to na stole kilka godzin i kiedy bym nie wzięła zawsze smakowało tak samo
      • wielkafuria Re: help, imprezowe mini kanapki 15.11.13, 13:46
        ja własnie na pieczywie bede robiła, ale bardziej sie boje ze góra wyschnie niż dół smile

ale może histeryzuje big_grinbig_grin

wpadłam na pomysł że wszystko potne wczesniej i tak ok godziny przed goscmi poukladam na chlebie.

bardziej mnie zastanawia ciasto francuskie, bo z tym bedzie troche wiecej p....nia tongue_out
    • blaszany_dzwoneczek Re: help, imprezowe mini kanapki 15.11.13, 13:39
      Mnie zrobienie takich kanapeczek na niewielkie kinder party zajęło jakąś godzinę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka