melancho_lia 19.11.13, 13:17 pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,14973344,Kowboj_z_zakrwawionym_kroczem_do_kupienia_w_Biedronce.html?biznes=warszawa#BoxBizTxt Nie wiem jak mozna takie coś dziecku kupować... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:22 pseudo zabawki w konwencji MH ja nie kupuję moim córkom tego szmelcu Odpowiedz Link Zgłoś
hanka20074 Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:26 jak takie coś można produkować z myślą o dzieciach? chyba kogoś poniosła fantazja Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:39 Wybacz ale przedstawione "zabawki" mają z MH tyle wspólnego co królewna śnieżka z kryminałem o nekrofilach. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:41 MH przy tym to całkiem fajne zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:41 mają - są obrzydliwe i nie budzą poczucia estetyki Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:42 całowanie nieżywej śnieżki także, a jednak widzę różnicę Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:48 nie porównuj klasyki do tego szmelcu śnieżka nie była wulgarnym potworem przebranym za prostytutkę Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Koszmarki... 19.11.13, 14:07 Ty jednak masz jakieś kompleksy i problem z wyimaginowanymi prostytutkami. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 14:09 yyyhhyy a kompleksy to dlaczegoż? bo nie kojarzę faktów Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Koszmarki... 19.11.13, 14:12 Bo ponieważ nie wiem jak to wyjaśnić że dopatrzyłaś się w lalkach MH prostytutek. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 14:14 i dlatego mam kompleksy. hmmmm no comment Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Koszmarki... 19.11.13, 15:38 Pisałam niedawno w wątku o Halloween, że na mieście widziałam dziewczynkę może 8-10 letnią przebraną za dziwkę, na forum dowiedziałam że dziewczynka była przebrana za tą laleczkę. Nie znam tych laleczek i moje pierwsze skojarzenie jakie było gdy widziałam tę dziewczynkę (w towarzystwie poprzebieranych jeszcze inaczej koleżanek) to było właśnie prostytutka, a nie jestem moherowym beretem, zmroziło mnie jak zobaczyłam tak przebraną dziewczynkę Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 18:57 gazeta_mi_placi napisała: > Pisałam niedawno w wątku o Halloween, że na mieście widziałam dziewczynkę może > 8-10 letnią przebraną za dziwkę, wiesz co gazeta??? kąpleksy masz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Koszmarki... 19.11.13, 21:30 Skoro się tak rzucasz że laska w krótszej kiecce wygląda jak dziwka to chyba nie najlepiej świadczy o Twojej samoocenie Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 21:49 a to tak z własnych doświadczeń? wyznanie czy jak? współczuję JA TAK NIE MAM. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Koszmarki... 19.11.13, 21:53 taaak, z własnych, to przecież ja się trzęsę o za krótkie kiecki i wszędzie węszę prostytucję Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 21:58 halucynacje masz czy jak? po pierwsze nie WSZĘDZIE - nie widzę tego okreslenia w moich wpisach. ale ty widzisz, dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Koszmarki... 20.11.13, 10:50 Chipsi, ale ta dziewczynka którą widziałam naprawdę wyglądała przebrana za dziwkę, a jestem ostatnią osobą która ma coś do mini. Miała przezroczystą czarną bluzkę, pod spodem chyba stanik (widziałam z tyłu, a dziecko bliżej chyba 8 lat niż 10), czarne celowo podarte rajstopy, mini i blond perukę, do tego plastikową torebkę. 8 letnia dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 20.11.13, 11:10 a może jej mama realizowała na małej swoje niespełnione marzenia? przecież dzieciaka ktoś musiał przebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Koszmarki... 20.11.13, 11:22 W to akurat wierzę, ludzie często dziwnie interpretują stroje różnych postaci. U córki w klasie dwie dziewczynki były przebrane za Dżasmine z Alladyna, przy czym jedna faktycznie wyglądała niesmacznie jak na dziecko 7-letnie. Tyle że to wina rodzica, nie bajki o Alladynie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Koszmarki... 19.11.13, 19:57 > Wybacz ale przedstawione "zabawki" mają z MH tyle wspólnego co królewna śnieżka > z kryminałem o nekrofilach. Królewna Śnieżka to jest kryminał o prawie nekrofilach, no a przynajmniej o gwałcicielach dziewczyn w śpiączce. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:24 jak dla mnie nie ma w nich nic bulwersującego. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:25 Ja się nie bulwersuję. Po prostu takie zabawki są obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:35 gdzie tak jest napisane?? Z reguły lubią to, co mają inne dzieci, a inne dzieci mają to, co kupują im rodzice. I teraz rola rodziców - czy rodzice zgadzają się by dziecko bawiło się trupem przebranym za dziwkę czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Koszmarki... 19.11.13, 14:02 lepiej sie bawic potworem przebranym za dziwke niz miec matke trolla Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Koszmarki... 19.11.13, 14:05 dobrze, że w końcu dojrzałaś do samokrytyki Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgenialnedziecko Re: Koszmarki... 19.11.13, 15:01 neffi79 napisał(a): > gdzie tak jest napisane?? > Z reguły lubią to, co mają inne dzieci, a inne dzieci mają to, co kupują im rod > zice. > I teraz rola rodziców - czy rodzice zgadzają się by dziecko bawiło się trupem p > rzebranym za dziwkę czy nie. > najważniejsze to bycie stanowczym i rozmowa z dzieckiem dlaczego naprawdę chciałoby bawić się taką tandetą. Jeżeli "dlatego, że inni to mają" pokazać, że inni nie zawsze mają racje i lepiej wyróżniać się. Zamiast tego kup mu coś co jst na jego 2gim miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Koszmarki... 19.11.13, 21:15 czy rodzice zgadzają się by dziecko bawiło się trupem p > rzebranym za dziwkę czy nie. gdyby dziwki tak wyglądały to one jeszcze musiałyby dopłacać za seks, sory to są mutanty pokrzywione, mnie to odraża to porypane ustawienie nóg, a raczej kopyt, i to, że tego dziwadła przebrać by się nie dało bo w co? ( w palec od rękawiczki) takie chude i z wodogłowiem - porażka, a mojemu dziecku oczywiście bardzo się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Koszmarki... 19.11.13, 21:18 jak to w co przebierac? da sie kupic gotowe ubranka ( ale ceny strasznie wysokie) albo szyc samemu na allegro sa do kupienia szyte recznie i dziergane ubranka Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Koszmarki... 19.11.13, 21:24 da sie kupic gotowe ubranka ( ale ceny strasznie wysokie) albo szyc samemu o wow, dziękuję ale nie mam ochoty z w/w powodów Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:37 Gust dzieciaków w dużej mierze kształtują rodzice. Niekoniecznie dzieci lubia obrzydliwe rzeczy. Nie wszystkie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Koszmarki... 19.11.13, 13:45 Nie napisałam, że wszystkie. Ale że lubią. Przychodzi wiek, że fascynujące stają się tematy truposzy, puszczanych bąków, kup i ich odmian względem konsystencji etc.. Potem mija. A kicz? Jest wszędzie dookoła, w mniejszym lub większym stopniu dotyka asortymentu smyków itp sklepów. Te zalinkowane figurki nie są mniej kiczowate od dość popularnych littlest pet shop czy my little pony. Jak dla mnie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Koszmarki... 19.11.13, 14:00 mid.week napisał(a): > jak dla mnie nie ma w nich nic bulwersującego. jak nie ? 30 zl za takie malenstwo ? zdzierstwo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Koszmarki... 19.11.13, 14:03 O rany julek powariowali. Faktycznie - to jest bulwersujące. Kupię jak przecenią Odpowiedz Link Zgłoś
bloopsar Re: Koszmarki... 19.11.13, 14:21 A, kolejne śmieci od Epee, oni robią takie rzeczy - niewielkie, brzydkie, badziewne, o bardzo wątpliwej jakości wykonania, obliczone na krótkie serie i złapanie dzieciaków na jakąś kolejną modę na potwory, obrzydliwości itp. Zupełnie nie ta półka co MH, bez porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Koszmarki... 19.11.13, 15:17 Czytałam z fascynacją baśnie, legendy, podania o upiorach, strzygach, strasznych smokach, złych ludziach, okrutnych czarownicach. Nie tylko braci Grimm. Polskie, bałkańskie miały potencjał, oj miały. I co? I nico. Przeginacie. Dzisiejsze zabawki dziecięce (do niedawna, do wampiriady) cierpiały na przesłodzenie i "pozytywność". A fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Koszmarki... 19.11.13, 18:49 Ja też. Dalej kolekcjonuję legendy i baśnie różnych narodów. Mój ulubiony zbiór to "Ptaki czarownicy. Baśnie fińskie", cudne historie, trochę mroczne, groteskowe, niekiedy makabryczne. Można ściągnąć z hm.. darmowych ebooków. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Koszmarki... 19.11.13, 15:26 O kurczę, a ja fochowałam na swoją ciocię za to, że kupiła Młodemu strzelającego robota. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Koszmarki... 19.11.13, 15:34 Co za prostackie zabawki. Pomijając już, że obrzydliwe, pozbawione sensu. Ciekawe kto to kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Koszmarki... 19.11.13, 23:29 Żenujące, producenta powino się zamknąć na obserwacji psychiatrycznej Odpowiedz Link Zgłoś