mindtriper 05.12.13, 08:27 Może to wiatr, a może nie, ale w ostatnich kilku dniach obserwuję, że ludziom odbija. Jacyś nerwowi, agresywni, zaczepni są. U was wieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eo_n Re: Wiatr wieje 05.12.13, 08:29 Wieje. Ale mnie się chce spać od tego wiatru... Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:17 Wieje w końcu! Od niedzieli tak mnie sadziła głowa, że marzyłam już o wybiciu ludzkości... Od wczoraj mam w końcu spokój, śpię jak zabita. Niech wieje Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:24 u nas na razie delikatnie ale na mazowszu wogóle ma słabiej wiać. najgorzej ma być jutro i to mnie wkurza bo mam mnóstwo biegania po mieście- a wiatrów nienawidzę, boję się,boli mnie głowa,nie mogę spać,jestem rozdrażniona i agresywna. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:31 Ale u Ciebie wieje, czy sobie wymyśliłaś i czekasz aż się forum nakręci i zadziwi Cię swą pomysłowością? PS. u mnie wieje, i jestem jakaś taka nerwowa Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:54 A ja uwielbiam wiatr. Czuję, że mogę oddychać, jestem pełna energii. Za to mgły nie cierpię, mam wrażenie, że się uduszę w mglistym powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:58 W Warszawie słabo wieje. Przynajmniej w mojej okolicy. I wolałabym aby tak pozostało. Mam parę wielkich sosen w ogrodzie i nie chciałabym aby któraś się połamała. A już przeżyłam tutaj 35 lat temu wichurę, która połamała wiele drzew. Powyrywała z korzeniami. Mieszkam w tej okolicy całe życie i tylko raz (na szczęście) coś takiego się zdarzyło. A wyobraźcie sobie przerażenie moich rodziców. Wysłali mnie i brata wcześniej po magiel 1km od domu. Nic nie zapowiadało takiej burzy. Brat starszy o 10 lat, ja ze 4. I nas już w tym maglu zatrzymali do końca wichury a rodzice umierali w domu ze strachu gdzie jesteśmy. Oczywiście nikt wtedy nie miał telefonu, zresztą i tak wszystko było pozrywane. Jak wracaliśmy do domu to brat mnie przesadzał przez zwalone drzewa a rodzice stali przed domem i nas wypatrywali Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 10:42 jeszcze nie wieje ale ma wiać i nie mogę sie doczekać. uwielbiam wichury. dostaje wtedy jakiejś mega energii Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:08 Wieje, bedzie wiac jeszcze mocniej, moze pozrywac dachy, polamac drzewa i zalac nadmorskie miesciny. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:10 haha, u nas (polnocne niemcy) ma byc wielka wichura, wiatr do 200km/h i burza sniezna... na razie troche wieje, ale szkoly zamykaja juz i nie mamy co z dziecmi zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:20 Jak napada i powieje, to znowu będą korki i trzeba będzie do pracy wyjechać godzinę wcześniej. Bo tradycyjnie wiatr i śnieg zaskoczą drogowców Odpowiedz Link Zgłoś
ja27-09 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:23 Nadaję z północy naszego pięknego kraju (pomorskie) i u nas jakoś tak na razie słabo wia. Ciągle mówią, że będzie wichura, śnieżyce jakieś i ja się pytam dzie?? Zawiedziona jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:35 To może dlatego jestem dziś nie dożycia? Rozdrażniona, osłabiona, nic mi nie wychodzi tak jak powinno!! Grrr! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 14:23 Spokojnie, czasem komuś głowę urwie, jak zapomni, że na nawietrznej stoi.. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 15:12 U nas troche wieje, o 9 rano zdziebko posypal snieg, potem popadal deszcz, a teraz swieci slonce . A mialy byc jakies zawieje, zamiecie i 2 stopnie C. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Wiatr wieje 05.12.13, 16:19 I to jak...aż strach rano w radio były informacje utworzonego sztabu kryzysowego i prośby by pościągać rzeczy z balkonu, pozamykać okna Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 19:52 no i się zaczyna dmie nieźle-noc mam na bank nieprzespaną... Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Wiatr wieje 05.12.13, 20:01 Ja mieszkam na Śląsku Cieszyńskim i wieje mocno. A podobno u nas wiać nie miało. Bardzo boję się wichur. Serio - przerażają mnie Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Wiatr wieje 05.12.13, 20:57 U nas wieje dość mocno. Aczkolwiek jeszcze nieprzerażająco. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 21:18 Moja mama właśnie zadzwoniła żeby jutro dzieci do szkoły nie puszczać Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Wiatr wieje 05.12.13, 21:22 U nas spora czesc drogi do szkoly wiedzie wzdluz parku i trochę nietęgo moze byc jesli bedzie mocny wiatr. Ale na razie wieje jeszcze w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 21:51 No, się śmiej - jak wracałam dzisiaj z Młodym z przedszkola i tuż obok nas pizgnęła na chodnik wielka gałąź, to mi było nie do śmiechu. Jutro moje dzieci zostają w domu, nie ma bata, wieje coraz mocniej, porozrywało na naszej kamienicy te wielkie płachty zasłaniające rusztowania, co chwilę słychać stukot - pewnie gałęzie lecą. Zachodniopomorskie, 10 km od morza. Odpowiedz Link Zgłoś
maltry Re: Wiatr wieje 05.12.13, 21:54 U nas wieje bardzo mocno, dawno az takiego wiatru nie bylo. Moja corka była dziś z grupą przedszkolną na wycieczce autokarowej, na szczęście wrócili bez problemów ale z tego co czytam już zaczyna być problem z kursowaniem promów więc jest spora szansa na to, że miasto będzie odcięte od reszty kraju znów Odpowiedz Link Zgłoś
rozwielitka3 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:02 Beskid śląski, ja pie*******wieje tak, ze cąła chałupa sie rusza, ale my na gorce jesteśmy, noc nieprzespana, modle się żeby w auta coś nie uderzyło. Patrzę na meteo UM i w porywach od 90 do 100km. Jakby 100 fletów grało tak świszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:05 ja mieszkam na 8 piętrze i gwiżdże porządnie. ale widzę z okna przejście dla pieszych,nad którym światła są umieszczone na takim wysięgniku, dość wysoko. jak ten wysięgnik się trzęsie to znaczy,że naprawdę mocno wieje. na razie się nie trzęsie. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Śląsk 05.12.13, 22:10 o ja pierdziu...! Ale wieje! nie wiem czy pamiętam taki wiatr. Mąż w delegacji, jestem sama z synem, córka u babci - na wycieczkę do kina ma jutro jechać. I nie wiem czy ją puszczę Odpowiedz Link Zgłoś
mona_mayfair Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:12 Mało zawału przed chwila nie dostałam.. Zaczęło huczeć, buczeć, światła przygasły... miałam wrażenie że mi zaraz dach zerwie, a mieszkanie na poddaszu (wyspa uznam) Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:34 A u nas jest najprawdziwsza burza ! w grudniu. pierwszy raz jak zyje... Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:53 w Szczecinie właśnie zaczęło , o mało zawału nie odstałam, najgorsze, że w naszym bloku dach zerwali bo wzięli się za remont w listopadzie…, na szczęście nie mieszkam na ostatnim pietrze ale i tak się boję, nie lubię wiatru i nockę mam z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 23:00 eweliska18 napisała: > nie lubię wiatru i nockę > mam z głowy No ja też. Siedzę i czekam aż przestanie wiać, a przeca nie przestanie Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Wiatr wieje 06.12.13, 06:10 wiatrzysko tłukło do północy.potem się trochę uspokoiło ale nadal mocno wieje. Odpowiedz Link Zgłoś