Dodaj do ulubionych

Wiatr wieje

05.12.13, 08:27
Może to wiatr, a może nie, ale w ostatnich kilku dniach obserwuję, że ludziom odbija.
Jacyś nerwowi, agresywni, zaczepni są.
U was wieje?
Obserwuj wątek
    • eo_n Re: Wiatr wieje 05.12.13, 08:29
      Wieje.
      Ale mnie się chce spać od tego wiatru...
    • vilez Re: Wiatr wieje 05.12.13, 08:33
      To Xaver- bardzo silna wichura
    • demonii.larua Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:17
      Wieje w końcu! Od niedzieli tak mnie sadziła głowa, że marzyłam już o wybiciu ludzkości...
      Od wczoraj mam w końcu spokój, śpię jak zabita. Niech wieje big_grin
    • gretchen184 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:24
      u nas na razie delikatnie ale na mazowszu wogóle ma słabiej wiać.
      najgorzej ma być jutro i to mnie wkurza bo mam mnóstwo biegania po mieście- a wiatrów nienawidzę, boję się,boli mnie głowa,nie mogę spać,jestem rozdrażniona i agresywna.
    • solejrolia Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:31
      Ale u Ciebie wieje, czy sobie wymyśliłaś i czekasz aż się forum nakręci i zadziwi Cię swą pomysłowością?
      tongue_out tongue_out tongue_out

PS. u mnie wieje, i jestem jakaś taka nerwowa
      • mindtriper Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:52
        Co?
        Po prostu wieje.
    • antyideal Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:53
      U mnie spokojnie
    • mindtriper Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:54
      A ja uwielbiam wiatr.
      Czuję, że mogę oddychać, jestem pełna energii.
      Za to mgły nie cierpię, mam wrażenie, że się uduszę w mglistym powietrzu.
    • heca7 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 09:58
      W Warszawie słabo wieje. Przynajmniej w mojej okolicy. I wolałabym aby tak pozostało. Mam parę wielkich sosen w ogrodzie i nie chciałabym aby któraś się połamała. A już przeżyłam tutaj 35 lat temu wichurę, która połamała wiele drzew. Powyrywała z korzeniami. Mieszkam w tej okolicy całe życie i tylko raz (na szczęście) coś takiego się zdarzyło. A wyobraźcie sobie przerażenie moich rodziców. Wysłali mnie i brata wcześniej po magiel 1km od domu. Nic nie zapowiadało takiej burzy. Brat starszy o 10 lat, ja ze 4. I nas już w tym maglu zatrzymali do końca wichury a rodzice umierali w domu ze strachu gdzie jesteśmy. Oczywiście nikt wtedy nie miał telefonu, zresztą i tak wszystko było pozrywane. Jak wracaliśmy do domu to brat mnie przesadzał przez zwalone drzewa a rodzice stali przed domem i nas wypatrywali wink
    • neffi79 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 10:42
      jeszcze nie wieje ale ma wiać i nie mogę sie doczekać.
      uwielbiam wichury. dostaje wtedy jakiejś mega energii
      • niutaki Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:08
        Wieje, bedzie wiac jeszcze mocniej, moze pozrywac dachy, polamac drzewa i zalac nadmorskie miesciny.
      • kropkacom Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:11
        Ja też czekam na wiatr... I śnieg...
    • kura17 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:10
      haha, u nas (polnocne niemcy) ma byc wielka wichura, wiatr do 200km/h i burza sniezna... na razie troche wieje, ale szkoly zamykaja juz i nie mamy co z dziecmi zrobic wink
      • vilez Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:20
        Jak napada i powieje, to znowu będą korki i trzeba będzie do pracy wyjechać godzinę wcześniej. Bo tradycyjnie wiatr i śnieg zaskoczą drogowców wink
    • ja27-09 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:23
      Nadaję z północy naszego pięknego kraju (pomorskie) i u nas jakoś tak na razie słabo wia. Ciągle mówią, że będzie wichura, śnieżyce jakieś i ja się pytam dzie?? Zawiedziona jestem...
    • anika772 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 11:35
      To może dlatego jestem dziś nie dożycia? Rozdrażniona, osłabiona, nic mi nie wychodzi tak jak powinno!! Grrr!
    • rosapulchra-0 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 14:23
      Spokojnie, czasem komuś głowę urwie, jak zapomni, że na nawietrznej stoi..
    • yuka12 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 15:12
      U nas troche wieje, o 9 rano zdziebko posypal snieg, potem popadal deszcz, a teraz swieci slonce smile. A mialy byc jakies zawieje, zamiecie i 2 stopnie C.
    • gaga-sie Re: Wiatr wieje 05.12.13, 16:13
      Zaczyna duuuć! Południowy-zachód.
    • guderianka Re: Wiatr wieje 05.12.13, 16:19
      I to jak...aż strach uncertain rano w radio były informacje utworzonego sztabu kryzysowego i prośby by pościągać rzeczy z balkonu, pozamykać okna
    • gretchen184 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 19:52
      no i się zaczyna sad
      dmie nieźle-noc mam na bank nieprzespaną...
      • przeciwcialo Re: Wiatr wieje 05.12.13, 20:00
        To juz w Polsce wieje?
        • ella_nl Re: Wiatr wieje 05.12.13, 20:01
          Ja mieszkam na Śląsku Cieszyńskim i wieje mocno. A podobno u nas wiać nie miało.
          Bardzo boję się wichur. Serio - przerażają mnietongue_out
          • przeciwcialo Re: Wiatr wieje 05.12.13, 20:05
            W Krakowie cisza.
            • gazeta_mi_placi Re: Wiatr wieje 06.12.13, 09:55
              Jaka cisza, wiało.
          • misterni Re: Wiatr wieje 05.12.13, 20:57
            U nas wieje dość mocno. Aczkolwiek jeszcze nieprzerażająco.
    • heca7 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 21:18
      Moja mama właśnie zadzwoniła żeby jutro dzieci do szkoły nie puszczać wink
      • antyideal Re: Wiatr wieje 05.12.13, 21:22
        U nas spora czesc drogi do szkoly wiedzie wzdluz parku
        i trochę nietęgo moze byc jesli bedzie mocny wiatr.
        Ale na razie wieje jeszcze w normie.
      • kai_30 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 21:51
        No, się śmiej - jak wracałam dzisiaj z Młodym z przedszkola i tuż obok nas pizgnęła na chodnik wielka gałąź, to mi było nie do śmiechu. Jutro moje dzieci zostają w domu, nie ma bata, wieje coraz mocniej, porozrywało na naszej kamienicy te wielkie płachty zasłaniające rusztowania, co chwilę słychać stukot - pewnie gałęzie lecą. Zachodniopomorskie, 10 km od morza.
    • maltry Re: Wiatr wieje 05.12.13, 21:54
      U nas wieje bardzo mocno, dawno az takiego wiatru nie bylo. Moja corka była dziś z grupą przedszkolną na wycieczce autokarowej, na szczęście wrócili bez problemów ale z tego co czytam już zaczyna być problem z kursowaniem promów więc jest spora szansa na to, że miasto będzie odcięte od reszty kraju znów uncertain
      • rozwielitka3 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:02
        Beskid śląski, ja pie*******wieje tak, ze cąła chałupa sie rusza, ale my na gorce jesteśmy, noc nieprzespana, modle się żeby w auta coś nie uderzyło. Patrzę na meteo UM i w porywach od 90 do 100km. Jakby 100 fletów grało tak świszczy.
        • gretchen184 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:05
          ja mieszkam na 8 piętrze i gwiżdże porządnie.
          ale widzę z okna przejście dla pieszych,nad którym światła są umieszczone na takim wysięgniku, dość wysoko.
          jak ten wysięgnik się trzęsie to znaczy,że naprawdę mocno wieje. na razie się nie trzęsie.
    • atena12345 Śląsk 05.12.13, 22:10
      o ja pierdziu...! Ale wieje! nie wiem czy pamiętam taki wiatr.
      Mąż w delegacji, jestem sama z synem, córka u babci - na wycieczkę do kina ma jutro jechać. I nie wiem czy ją puszczę
    • mona_mayfair Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:12
      Mało zawału przed chwila nie dostałam.. Zaczęło huczeć, buczeć, światła przygasły... miałam wrażenie że mi zaraz dach zerwie, a mieszkanie na poddaszuuncertain (wyspa uznam)
    • ida771 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:27
      to Mikołaj sunie na saniach...
    • neffi79 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:34
      A u nas jest najprawdziwsza burza ! w grudniu. pierwszy raz jak zyje...
      • eweliska18 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 22:53
        w Szczecinie właśnie zaczęło , o mało zawału nie odstałam, najgorsze, że w naszym bloku dach zerwali bo wzięli się za remont w listopadzie…, na szczęście nie mieszkam na ostatnim pietrze ale i tak się boję, nie lubię wiatru i nockę mam z głowy sad
        • atena12345 Re: Wiatr wieje 05.12.13, 23:00
          eweliska18 napisała:

> nie lubię wiatru i nockę
          > mam z głowy sad

No ja też. Siedzę i czekam aż przestanie wiać, a przeca nie przestanie uncertain
    • gretchen184 Re: Wiatr wieje 06.12.13, 06:10
      wiatrzysko tłukło do północy.potem się trochę uspokoiło ale nadal mocno wieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka