Dodaj do ulubionych

wypadanie wlosow

10.12.13, 06:33
5 msc temu urodzilam dziecko, wypadanie zauwazylam zaledwie od miesiaca.
Trace naprawde duzo wlosow zastanawiam sie co jest tego przyczyna: porod, gruba wełniana czapka ktora nosze od miesiaca, a moze zla odrzywka ktora stosuje tez jakis miesiac. Od porodu nie farbowalam wlosow, mam odrosty na jakies 4 msc, farbowac teraz, czy dac im odpoczac do wiosny?
Co robic jak powstrzymac to wypadanie?
Obserwuj wątek
    • tuya Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 10:39
      Zmiany hormonalne, standard niestety.
      Polecam nierafinowany tłoczony na zimno olej kokosowy do wcierania w skórę głowy albo to: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5902
      • vilez Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 10:45
        Tylko nie olej na skalp. Ja straciłam po oleju mnóstwo włosów. Makabra.
        Polecam Henna Treatment VAX (Ale nei żadne Biopvaxy czy inne PilomWAxy!)
        Dopiero to mi pomogło.
    • aniazm Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 10:57
      Nie wiem, czy doczytałaś moja radę w wątku o zdradzie - zbadaj tarczycę, a na początek zrób ten test - www.chorobytarczycy.eu/test#0 z forum forum.gazeta.pl/forum/f,94641,Choroby_tarczycy_i_hashimoto.html
      może to być zwykłe wypadanie włosów po porodzie, a może być poporodowa niedoczynność tarczycy.
      pozdrawiam ciepło!

Pozdrawiam, Ania i Szydełko Ani.
      • kiddy Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 13:58
        Nie tam tarczyca tylko normalne zmiany hormonalne po ciąży. Włosy w ciąży niemal nie wypadają, tak działają hormony. Po porodzie (lub zakończeniu ciąży) te włosy, które nie wypadały, a już był czas na nie, wypadną. Ponieważ jest ich sporo, z kilku miesięcy, to wygląda to nieco dramatycznie. Mnie wypadały po poronieniu, pomógł Wax, naprawdę pomógł. Teraz szykuję się, na wypadanie poporodowe i Wax stosuję od końca połogu, czyli już miesiąc raz w tygodniu na 20 minut.
    • lea_223 Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 14:06
      A mnie pomógł stary dobry olej rycynowy. Od pół roku co tydzień nakładam go na włosy i trzymam pod przykryciem 20 minut. Sama jestem zaskoczona efektami. Ale ja mam włosy suche.
      • jak-nie-ja-to-kto Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 18:04
        A konkretnie? Jakie były efekty?
    • mika_p Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 14:21
      Ciąża.
      W ciązy włosy prawie nie wypadają i kilkanaście tygodni po porodzie zaczyna wypadać to, co normalnie wypadłoby przez poprzedni rok. Dlatego efekt jest tak spektakularny, niestety.
      W zasadzie nic z tym nie trzeba robić, wypadną stare i odrosną nowe, za kwartał czy dwa bedziesz miec wokół głowy aureolę króciutkich włosów.
      A że włosy zyja przeciętnie 3 lata, to za 3 lata znów możesz miec naglą falę wypadania włosów.

Jak chcesz, to oczywiście możesz sobie kupić suplementy czy mazidła do wcierania, ale to chyba tylko dla twojego poczucia, że coś z tym robisz. To jest efekt tego, że byłas w ciązy, przeszłości nie zmienisz smile
      • kosheen4 Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 18:59
        > A że włosy zyja przeciętnie 3 lata, to za 3 lata znów możesz miec naglą falę wy
        > padania włosów.

mały offtop, no a jak się do długości życia włosów ma ich zapuszczanie po pas i dłużej, które trwa zdecydowanie dłużej niż trzy lata? smile
    • princessa.of.persia Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 20:11
      nic nie rob bierz witaminy dla karmiacych a wypadanie samo przejdzie. ja musialam nietstety obciac wlosy z długich na krotkie przed ramiona. tak mi wypadaly przez 3 mce ze az mialam zakola i przeswity. teraz mi odrastaja i ostatnio kolezanka sie spytala czy obcinalam grzywke - a one tak po prostu mi rosna
    • klubgogo Re: wypadanie wlosow 10.12.13, 20:47
      Nie powstrzymasz wypadnia. To reakcja organizmu po ciąży, każda kobieta to przechodzi. Co ma wypaść - wypadnie, zaczna odrastać śmieszne krótkie włoski. Jak chodziłam do fryzjerki w takim czasie, na dzień dobry upewniała się, czy jestem po porodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka