Dodaj do ulubionych

konsola przenosna prezent

12.12.13, 08:37
dla 6,5latka, warto?
syn lubi gry komputerowo, najchętniej grałby codziennie, mam z tym problem, wprowadzam ograniczenia, ale przez to codziennie jest klotnia w domu.

Koledzy dziecka na gwiazdke dostana takie wlasnie prazenty (konsola) z jednej strony nie chce aby syn czul sie gorszy(tableta tez nie ma) a z drugiej znowu bede miala z nim walke o to w domu, wole aby w tym czasie porysowal, pogral w pilke etc.
Moze poczekac jeszcze pol roku i kupic mu na urodziny, tyle, ze wtedy beda wakacje, a on bedzie chcial sleczec nad grami...!!

Maja Wasze 6-7 latki konsole, pytam glownie o chlopcow, bo to najczesciej oni sa maniakami gier
Obserwuj wątek
    • jak-nie-ja-to-kto Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 08:42
      Mój ma. I to nie jedną. Też by chętnie tylko grał, ale ma granice i nie toczymy batalii.
    • to_ja_tola Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 11:35
      Heh...jakbym o mnie i synu moim czytała.Mój nie ma ani PSP normalnego, ani przenośnego...ani tableta.Tez o tych rzrczach marzy, słysząc, że koleha jeden czy drugi cos z tego dostanie,ale no sorry nie dostanie.Umówiliśmy sie ze dostanie na 8 ur.
      Pozatym ja! Uwazam, ze to nie są rzeczy na świąteczne prezenty dla dzieci.
      • krejzimama Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 12:01
        Co to jest normalne PSP?
    • mirkad Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 11:51
      nie kupiłabym
      córka (7lat) "odkryła" tablet niedawno (laptop ją w ogóle nie kręci), ma tam swoją grę z konikami Pony - odbudowuje miasto zniszczone przez Wiedźmę; i to wystarczy jako przyczynek do kłotni: bo grała za mało, bo jeszcze tylko zbuduje jeden murek itp. itd. Wprowadziliśmy ograniczenia czasowe, parę razy zdażyło się że nie grała przez parę dni po dzikich awanturach; też uważam, że dziecku w tym wieku własny tablet, PS i podobne wynalazki nie są do niczego potrzebne
    • bri Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 12:01
      Za mały jeszcze. Na początek dajcie mu do zabawy jakiegoś starego smartfona i to też niekoniecznie już teraz. Kolejny sprzęt elektroniczny dopiero jak nauczy się telefon szanować, pilnować i o ile będzie wykazywał zrozumienie dla zakazów.
    • slonko1335 Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 12:45
      Dla mnie bezsensem jest dawanie czegoś dziecku, zresztą nie tylko dziecku, na własność co trzeba mu ograniczać i zabierać .....
      W życiu też nie wpadłabym na to aby sprezentować coś moim dzieciom bo koledzy albo koleżanki mają. Popracuj nad poczuciem wartości syna skoro z powodu czegoś takiego czuje się gorszy...
    • run_away83 Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 13:30
      U nas psp jest niezawodnym sprzętem do pacyfikowania najstarszego (7 lat) w podróży lub gdy muszę coś zalatwić. Na stałe leży w samochodzie. W domu jest pecet, ps3 (my z mężem lubimy gry i sporo gramy), dwa laptopy i tablet, jak dzieci mają ochotę i czas to grają, ale wypada to może 2-3 razy w tygodniu po kilkanascie minut do pół godziny. Staramy się nie robić z gier zakazanego owocu, dla nich to jest normalna rozrywka, która często przegrywa z wyjsciem na spacer/rower/hulajnogę, zabawą w ogródku czy budowaniem z lego.
      • 77kunda Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 13:52
        mają i doskonale się sprawdza w podróżach a my dużo jeździmy w domu młodszy prawie wogóle nie gra
        • usmiech144 Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 18:36
          Mój ma przenośne psp, ps3 oraz tableta. Nigdy nie robiłam z gier "zakazanego owocu", uważam że wszystko jest dla ludzi. Mały traktuje to jak coś normalnego. Nigdy o gry się nie kłóci, mamy umowę że długo nie gra, i powiem że nigdy nie musiałam go odciagać. Gra zazwyczaj do 30 min. parę razy w tygodniu. Zawsze z elektroniką wygrywa budowanie z lego, wyjście do kolegów, basen, figloraj. Nie rozumiem mam które demonizują gry. Uważam że korzystanie z nich z głową może tylko wzbogacić np naukę liter. Także polecam jak najbardziej.
    • kanna Re: konsola przenosna prezent 12.12.13, 18:53
      Mój dostał konsolkę przenośną (PSP) na komunię. Wcześniej korzystał tylko ze stacjonarnego koputera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka