yenna_m 12.08.04, 12:42 wstyd przyznac. paczka dziennie. miętowe L&M'y bo mięta odswieza oddech PS: Nie toleruje palenia w domu, na korytarzu (ew balkon, bo jakos dym rozdmucha). Mojego palenia i palenia gosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oyate Re: Palące e-mamy 12.08.04, 12:44 W ciąży nie paliłam!! teraz palę do 10 papierosów dziennie Marsy miętowe. Też palę na balkonie lub w "specjalnym" pokoju. Zawsze po papierosie myję ręce zanim dotknę moje dzieciacki (26 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: Palące e-mamy 12.08.04, 12:58 ja l&m czerwone...ostatnimi czasy palę dosyć dużo.........i również mam jeden jedyny pokój w domu w którym się pali. Odpowiedz Link Zgłoś
mika2 Re: Palące e-mamy 12.08.04, 20:42 Tez tak kiedyś robiłam – paliłam w jednym pokoju. Ale teraz wiem, że to nic nie daje, bo i tak śmierdzi w całym domu! Byłam u znajomych u których pala tylko w jednym pokoju i teraz jak nie palę, to czułam odór fajek wszędzie. I jak mi to baaardzo przeszkadzało…a co dopiero dziecku...Jak kiedyś rzucisz to sama będziesz tak reagować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olgi Re: Palące e-mamy 12.08.04, 13:18 ja na balkonie, niebieskie Vogue)ramka wystarcza na 2-3 dni ------------------------------------------------------ Jeśli chcesz mieć przyjaciela , oswój mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Palące e-mamy 12.08.04, 13:22 spodarycznie 1 papierosa lm niebieskie....ramka na dlugo a fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: Palące e-mamy 12.08.04, 13:53 cóż ja też... paczka na 2 dni. zawsze "zielone". ( jak byłam w ciązy to na widok papierosów robiło mi się niedobrze, ale jak skończyłam karmić piersią to niestety najpierw jeden potem drugi i td.....)w domu ani ja ani mąż nie palimy, nawet mrożną zimą wystawiamy się za okno. Odpowiedz Link Zgłoś
ms78 Re: Palące e-mamy 12.08.04, 14:12 paczka, czasami wiecej slimy waniliowe. pale w jednym pokoju i w kuchni do pochlaniacza. ale w najblizszy poniedzialek rzucam. czas zaczac starania o druga dzidzie- ale imiona wybiore inne ( patrz sygnaturka) Odpowiedz Link Zgłoś
ewalewi Re: Palące e-mamy 12.08.04, 14:16 paczke białych malboro dziennie....choc w sumie mniej, bo biore dwa-trzy machy i wywalam. Palimy w ogródku( niemąż też palący )Zresztą to jedyne przerwy jakie mam w ciągu dnia. Najgorsze jest to, że ja bardzo lubie palić... Niestety. I jeszcze pijam czerwone wino w dużych ilosciach może nie ma się czym, chwalić, ale co mi tam, kto mnie miał już obgadać na forum to juz to dawno zrobił! pzdr ze słonecznego sopotu ! Odpowiedz Link Zgłoś
darriasz Re: Palące e-mamy 12.08.04, 14:31 Hej mi tez wstyd przyznac ale popalam sobie okolo 5 fajek dziennie malboro mietowych. Zaluje ze po urodzeniu Asieńki kupiłam pierwsza paczke... no i niestety ja lubie palic po prostu... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mika2 Re: Palące e-mamy 12.08.04, 20:44 Nie uważasz, że to pójście na łatwiznę mówiąc „lubię palić po prostu..”? Ja tez lubiłam i nadal czasem mam ochotę. Ale nie zapalę! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: Palące e-mamy 12.08.04, 21:02 mika2 napisała: > Nie uważasz, że to pójście na łatwiznę mówiąc „lubię palić po prostu.. > 221;? Ja tez > lubiłam i nadal czasem mam ochotę. Ale nie zapalę! > Mika, chwali Ci sie to i super, tez palilam i nie zapale ale wiesz co - toche w dole jest watek dla mam NIEPALACYCH. Moze tam sie wpiszesz. Bo takie komentarze do kogos kto pali i do rzucenia sam nie dojrzal, albo po prostu rzucic nie chce, tylko wkurzaja, i absolutnie NIC NIE DAJA. Uwierz mi, dlugoletniemu nalogowcowi. A tutaj palaczki sobie o papierosach chca pogadac, to dajmy im spokoj, co ? Zdaje sobie sprawe ze palacze zatruwaja czasem zycie niepalacym w realu, ale przez monitory chyba dym do mieszkania nie leci ? AgaRN Odpowiedz Link Zgłoś
mika2 Re: Palące e-mamy 12.08.04, 21:04 Masz rację. Trochę mi nerwy puściły. Już nic tu nie piszę Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Do Joasiiik25 12.08.04, 18:24 Ty palisz fajki???????? Przeciez ponoć piersią karmisz! Ooooojjjjj nieładnieeee!!Nieładnieee!!! ... Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Do Joasiiik25 12.08.04, 18:26 fajki???????????/jednego..zreszta przyznalam sie malego lekarce i powiedzial,ze lepszy niewinny papieros(z umiarem)niz chodzenie jak bomba zegarowa Odpowiedz Link Zgłoś
mika2 Re: Do Joasiiik25 12.08.04, 20:47 Jasne…te lekarki które tak mówią to chyba same palą i paliły w ciąży, karmiąc… Jak słyszę „lekarz powiedział, że w ciąży nie powinno się rzucać bo to szok dla organizmu” albo „jeden czy dwa nie zaszkodzą a stres z powodu niepalenia może zaszkodzić” – szkoda słów! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Palące e-mamy 12.08.04, 20:06 No to faktycznie macie się czym chwalić i to jeszcze palic i karmić. To się nazywa troska o zdrowie dziecka. Tylko nie wiem czy takiemu dziecku gratulować czy współczuć takiem mamusi? Odpowiedz Link Zgłoś
mika2 Re: Palące e-mamy 12.08.04, 20:39 Może to ryzykowne, ale zgadzam się z Tobą. My z mężem nie palimy odkąd zaszłam w ciążę (a paliliśmy w sumie 2-3 paczki dziennie i piwko tez często było). Ja rzuciłam, bo chciałam mieć dziecko, a jak się dowiedzieliśmy, że jestem w ciąży to była dla nas motywacja dla maxa! Nie palimy 2 lata. Męża trzepie na widok fajki, a mnie czasem ciągnie. I to bardzo! Ale się uparłam i choć to dla mnie nie lada wysiłek to nie zapalę! Jest mi coraz lżej, choć już tyle czasu minęło. Ale wiem, że warto. Choćby dla dziecka, żeby nie wąchało śmierdzącej mamy..fuj! Nie wspomnę o zdrowiu jego i swoim… A palenia karmiąc piersią, to już w ogóle sobie nie wyobrażam! Kurcze, trochę wysiłku i się da! Nikt mi nie wmówi, że nie! No chyba, że ktoś lubi śmierdzieć i się truć i innych na około… Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re:oszalalyscie? 12.08.04, 21:02 nie robcie z dziewczyny ktora pali 1 papierosa dziennie (nawet karmiac piersia) przestepczyni! przeciez to chore! palacz w pelnym rozumieniu tego slowa to osoba ktora pali duzo papierosow codziennie, np. cala paczke a nie jednego - i wtedy mu to szkodzi; chcecie powiedziec ze to mleko po tym 1 papierosie jest zatrute? oszalalyscie? taka ilosc toksyn jest porownywalna z pseudo naturalnym zarciem ktore pochlaniacie swiecie wierzac ze to same witaminki (a rosna przy autostradzie) Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re:oszalalyscie? 12.08.04, 21:04 aha, dopiero zauwazylam- moj nick nie ma z papierosami nic wspolnego, ani z obrona joasi Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re:oszalalyscie? 13.08.04, 08:10 Tak na prawdę to szukanie usprawiedliwienia. Dla mnie fajka to fajka, 1 czy 10 dziennie nie ma znaczenia, smierdzi tak czy inaczej i truje innych. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Palące e-mamy 12.08.04, 21:06 Matko Boska, dziewczyny nie nawracajcie innych na wlasną wiare zyj i daj zyc innym Aga_RN, bardzo mądre slowa Pozdrawiam PS: Pale, bo moge choc na chwile wyjsc na balkon w trakcie dnia. Na balkonie jest cisza i nie ma tłumu moich dzieci Robie w ten sposob sobie 5 minut odpoczynku. Zimą nie palę w ogole. Nie chce mi się w zimnisku, lekko uranej, na balkonie z fajką wystawac Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 Re: Palące e-mamy 12.08.04, 21:52 no to pogadałyście o papieroskach hi hi hi!!! na lincz sie szykuje)) no cóż, ja niepaląca ale nałogowiec...... zajrzałam tu, bo Wam palące po prostu zazdroszcze tego dymka, wstyd sie przyznać. Jednak, mimo ze nie karmie już, to sie nie skusze. Jedyna szansa aby nie palić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
komika Re: Palące e-mamy 12.08.04, 22:19 Hejka! a ja sobie pale L&M-ki niebieskie)rzuciłam 3 miesiące przed ciążą, nie paliłam w ciąży i jak karmiłam piersiągdybym pokarmu nie straciła nie paliłabym do dziś bo chciałam bardzo długo karmić....ale cóż...chęci swoje a życie swoje...więc palę sobie na balkoniku, palę sobie bo lubie, mimo wszystko i mimo wszystkim....jestem hedonistką-lubie te swoje małe przyjemności, nie wstydze sie, znam zagrożenia, moja sprawa...palę bo to uwielbiam!!) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Palące e-mamy 13.08.04, 08:19 dziewczyny po co zakladac takie watki jak kazdy sie zuca zaraz...w ciazy nie palilam na glowe nie upadlam,a ze teraz zapale sobie jednego papierosa to uwazam ze nic sie nie dzieje...wiecie co sa gorsze zanieczyszczenia i trucizny w powietrzu i co mam z dzieckiem nie wychodzic czy mam mu maske zalozyc...przeciez ludzie pala na przystankach,w parku itp wyluzujcie bo szkoda nerwow przynajmiej mam odwage sie przyznac przed soba i wami Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Palące e-mamy 13.08.04, 08:46 mysle, że naprawde niewielki odsetek kobiet pali w czasie ciąży mi sie w kazdej ciąży zdarzył chyba jeden papieros, a w ciąży z Kluchą (moje mlodsze dziecko) zdarzył mi się mały kieliszek wódki (ale miałam taką ochotę na wódkę - ja, niepijąca w sumie - że az mi się ręce trzęsły prawie na widok alkoholu ) ciekawe, czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
oyate To miał być wątek dla mam palących!!!! 13.08.04, 09:03 A nie wątek o tym czy warto palić czy nie. My mamy palące doskonale zdajemy sobie sprawę z tego co robimy. A wy mamy niepalące idźcie się kłócić na wątek mam niepalących albo załóżcie nowy wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatatam Ta to się wiecznie modli.... 13.08.04, 09:41 Idź do Kościoła, bo wiecznie tylko komuś przytakujesz i to twoje Amen juz sie wkurzające robi. A na forum może się każdy wypowiadać gdzie chce - bo to forum w końcu. Kazdy palacz Śmierdzi i niedobrze mi się robi, jak stoje koło takiej osoby (BA, NAWET JAK KOŁO TAKIEJ PRZEJDĘ)!!! Trujcie dalej dzieci i usprawiedliwiajcie się przed soba piszac takie wątki. POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ta to się wiecznie modli.... 13.08.04, 09:48 mamotatam, zapraszam wobec tego do wątku: palenie za i przeciw wyjasnij tam obszerniej, dlaczego jestes przeciw paleniu od tego jest ten wątek -zeby sobie ulzyc Odpowiedz Link Zgłoś
mamatatam Re: Ta to się wiecznie modli.... 13.08.04, 10:51 Ale z Ciebie złośliwiec;/ Juz napisałam - nikogo nie będę ganić. Wyraziłam swoją opinię i każdy komu się nie podoba może ją zignorować. I nie pisałam nic, żeby sobie ulżyć. Raczej palacz zapala fajkę, żeby sobie ulżyć (zrelaksować się?). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś