podkocem 20.12.13, 20:39 Czy są prezenty uniwersalne? Takie które możemy podarować każdemu lub prawie każdemu, dla osoby której dobrze nie znamy, a które nie będą bibelotami, ani kosmetykami i prawie na pewno każdemu sprawią radość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 20:41 L'occitane jest blisko maim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 20:59 Maja tez swiece i zapachy do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 21:01 ichi51e napisała: > Maja tez swiece i zapachy do domu... Duzo osob woli nie aromatyzowac domu albo odwrotnie, maja juz swoje ulubione. To tak jakby kupowac perfumy... szansa trafienia niewielka. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 21:11 Wydaje mi się, że taką wanilia, lawenda, pomarańcza są dość uniwersalne i każdemu się mogą podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 22:25 Nie cierpie zapachu wanilii i lawendy,pomarancza ujdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 22:35 totorotot napisała: > Wydaje mi się, że taką wanilia, lawenda, pomarańcza są dość uniwersalne i każde > mu się mogą podobać. Niekoniecznie, naprawde. Ja na przyklad nie lubie tych konkretnie zapachow (szczegolnie lawendy i wanilii... ), a znam ladnych pare osob, ktore nie upachniaja domow kupnymi zapachami, albo wcale. To naprawde jest dokladnie tak, jakbys chciala obcej osobie kupic perfumy. Loteria z wielka szansa nietrafienia - w to, ze w ogole uzywa, juz nie mowiac o upodobaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 21:11 no ale świece to przecież nic innego jak... bibeloty. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 22:49 Ale sie zuzywaja. I te z l'occitana maja naprawde ladne nieinwazyjne zapachy - mowie o szklanych bo te metalowe rozne sa (wiekszosc waniliowych swiec jest nie do zniesienia) I nie mowie zeby tu dom zasmierdzac ale chyba kazda babka lubi sobie czasem swiece do kapieli odpalic? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 20:48 w takich sytuacjach ja jestem fanka prezentow jedzeniowych z wyzszej polki naprawde dobre pralinki, wino, kawa czy herbata sa akuratne, a nawet dobry miód czy wyjątkowa konfitura, zawsze ciesza, szybko schodza i niezalegają ksiazki, kosmetyki, dodatki to troche osobiste i wymaga znajomosci gustow obdarowanego Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 22:39 moofka napisała: > w takich sytuacjach ja jestem fanka prezentow jedzeniowych z wyzszej polki > naprawde dobre pralinki, wino, kawa czy herbata sa akuratne, a nawet dobry miód > czy wyjątkowa konfitura, zawsze ciesza, szybko schodza i niezalegają Tez tak sadze. Wypada sie szybko dowiedziec, czy na przyklad nie jest to dom abstynentow czy wegan, ale to akurat z reguly jest dosc latwe do wybadania. A nawet jesli konkretne wino im nie podpasuje, to beda miec gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 21:11 dla mnie takim prezentem uniwersalnym są ksiązki- albumy np o cuda natury czy cuda świata, ładnie wyglądają, choć raczej nadawają sie tylko do ogladania i postawienia na półce. Dla mężczyzny moze to być album o motoryzacji itp Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 21:13 Dla kobiety: eleganckie kieszonkowe lusterko Dla mężczyzny: dobrej jakości zestaw mininarzędzi, tzw. multitool Uniseks: klasyczny skórzany portfel, elegancki długopis lub wieczne pióro. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 21:58 > Czy są prezenty uniwersalne? Nawet, jesli sa,to przeciez nie w Polsce,no co ty??? Tu nie wiemy, do czego służą place zabaw, tłoczymy sie masowo w hipermarketach, nie umiemy rozsadzić gości na przyjęciu- to gdzie nam, pani, do takich eleganckich zwyczajów? My prości ludzie som,w lekramy Nurofenu na tefałenie zapatrzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Prezent dla machochy 20.12.13, 22:28 Wg mnie kosz ze spozywka robiony pod gusta obdarowywanego,W kazdym supermarkecie jest mozliwosc stworzenia takiego kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Prezent dla machochy 21.12.13, 14:57 Wiele zależy od kwoty, jaką możesz przeznaczyć... Bo trudno zestawić jak najbardziej "uniwersalny" ładny zestaw filiżanka i spodeczek z równie "uniwersalnym" piórem Mont Blanc... Zdecydowanie, jak już ktoś napisał, spożywka z gónej półki - pralinki, elegancka kawa, czy nietypowa herbata. Ewentualnie "kosz prezentowy" - tyle, że w gotowych marketowych zwykle jest dość tandetnie - lepiej samej kupić słodycze i inne drobiazgi, koszyk i przygotować - z gwarancją, że nic nie będzie w końcówce terminu przydatności itp. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska.czekolada Re: Prezent dla machochy 21.12.13, 16:32 może coś z krakowskiego kredensu? albo ręcznie robione pralinki? album na zdjęcia? wino, whisky, nalewka, dla faceta scyzoryk. Sama nie lubię dostawać prezentów w stylu jedna piękna filiżanka, bo do niczego mi taka jedna rzecz nie pasuje, stoi, zajmuje miejsce i się kurzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Prezent dla machochy 21.12.13, 16:55 Nie istnieją prezenty "uniwersalne", prezent dla każdego to tak na prawdę prezent dla nikogo. Jeśli się chce komuś sprawić przyjemność, to trzeba go znać i wiedzieć co lubi. Istnieją natomiast prezenty neutralne, to ładna bombonierka z czekoladkami, ale tylko dla osoby, która się nie odchudza, dobre wino jedynie dla osoby, która nie jest alkoholikiem lub kwiaty dla kogoś kto nie cierpi z powodu alergii. Więc tak na prawdę i tak trzeba mieć na uwadze obdarowywaną osobę. Odpowiedz Link Zgłoś