Dodaj do ulubionych

Dostał się do przedszkola:)!!!

04.01.14, 16:55
Wczoraj byłam podpisać umowę i od środy (we wtorek okulista i dentysta) moje dziecko jest przedszkolakiem.Czuję się jakbym w totka trafiła,tym bardziej,że nie dostał się w rekrutacji i był na liście rezerwowej.Normalnie kocham cały świat!!!!
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 04.01.14, 17:52
      Super! W dzisiejszych czasach, w większości miast w PL to faktycznie jak wygrana na loterii smile
      • mvszka Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 05.01.14, 15:18
        dokładnie, zwłaszcza jeśli się stoi w kolejce całą noc i pól dnia do zapisu
    • jusiakr Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 04.01.14, 18:03
      Gratulacje!! Mój w PL się nie dostał sad
      Wiele przygód przedszkolnych przed nim smile
      • acth Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 04.01.14, 18:59
        Dziś już o3.30 rano,budził mnie,że już rano i trzeba iść do przedszkola winka potem rozpacz,że sobota!!!
    • lofmitender Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 04.01.14, 19:05
      ja sie zastanawiam nad samorzadowym, przyjecie pewne ale jednak na 99% postawie na prywatne.Przeraza mnie np brak okresu adaptacyjnego- 1 dnia zamykaja sie drzwi i dziecko laduje w praktycznie nieznanym otoczeniu.Praktycznie bo wczesniej sa jakies sporadyczne zapoznawcze wizyty. Moloch 25 dzieci w grupie na 2 panie...
      Plusem sa na pewno koszty.
      • beatulek Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 04.01.14, 19:40
        dla mnie plusem największym plusem samorządowego jest: nadzór kuratorium, zachowane przepisy p-poż i bhp, dieta ustalana przez dietetyka a nie "panią właścicielkę"

prywatne może być lepsze od samorządowego ale ciężko trafić na osoby, dla których prowadzenie przedszkola jest pasją a nie tylko biznesem.
        • wuika Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 04.01.14, 20:10
          To jeszcze się naucz, jak się szuka PRZEDSZKOLA, a nie punktu przedszkolnego, czy innego klubu malucha. Przedszkola, przez kogokolwiek by nie były prowadzone, są pod opieką kuratorium, straży, sanepidu, blablabla.
        • lofmitender Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 05.01.14, 14:42
          ciezko tez trafic w samorzadowym na osobe z pasja... teraz wiekszosc przedszkoli prywatnych takze ma nadzór kuratorium.
    • zuzann-a Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 04.01.14, 20:35
      Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę.
    • melancho_lia Re: Dostał się do przedszkola:)!!! 04.01.14, 20:37
      To super, mój syn parę lat temu się nie dostał (przedszkole za płotem), po dwóch m-cach od wyników dostałam telefon,. że zwolniło się miejsce i mogą go przyjąć. Córka dostała się niejako z automatu, bo miała punkty za brata w przedszkolu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka