Dodaj do ulubionych

Kosmetyki/chemia biały jeleń

11.01.14, 17:51
Czy używałyście kiedyś produktów tej marki? Ja znałam szare mydło, a teraz w jednej aptece internetowej trafiłam (oprócz żeli, mydeł, szamponów i balsamów) również na proszki do prania, płyny do płukania i mycia naczyć- nawet nie wiedziałam, że produkują. Sa tanie i podobno hipoalergiczne. Poleciłybyście? Dzieci też mogą używać? Chodzi mi np o szampony i płyny do kąpieli, żele.
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 18:06
      Uważaj jeśli jesteś wege bo sporo kosmetyków "biały jeleń" zawiera łój zwierzęcy (sodium tallowate).

• nuszwbzocho Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 18:14
      kalarepka83 napisała:

> . Sa tanie i podobno hipoalergiczne.

Takie same jak wszystkie inne tego typu kosmetyki. Skład mydła w płynie biały jeleń nie różni się niczym od składu innych mydeł w płynie, stojących obok niego na półce w drogerii, np. fa, palmilove.
      • kawad Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 18:44

> Takie same jak wszystkie inne tego typu kosmetyki. Skład mydła w płynie biały j
        > eleń nie różni się niczym od składu innych mydeł w płynie, stojących obok niego
        > na półce w drogerii, np. fa, palmilove.

Nie wiem, czy ma taki sam skład, ale mojemu synowi pomogło. Miał okropnie popękaną skórę na dłoniach, cały czas go bardzo swędziały, były czerwone, szorstkie. Próbowałam różnych maści, kremów itp. Pani a aptece poradziła kupno mydła "biały jeleń". Po tygodniu poprawa była niesamowita. Na moje dłonie "biały jeleń" też dobrze działa (gdy robi się zimno zawsze pierzchnie mi skóra, dłonie są czerwone, szorstkie i żadne kremy nie pomagają). Teraz kupiłam żel pod prysznic tej marki i zamierzam wypróbować też inne produkty.
      • pearlinee Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 12.01.14, 22:39
        nuszwbzocho napisała:

> kalarepka83 napisała:
        >
        > > . Sa tanie i podobno hipoalergiczne.
        >
        > Takie same jak wszystkie inne tego typu kosmetyki. Skład mydła w płynie biały j
        > eleń nie różni się niczym od składu innych mydeł w płynie, stojących obok niego
        > na półce w drogerii, np. fa, palmilove.

ale zawiera zdecydowanie mniej sls, bo nie pieni się prawie wcale takie mydło
    • run_away83 Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 18:15
      Bardzo lubię plyn do prania biały jeleń - super pierze, ma delikatny zapach, który nie urywa nosa jak się otworxy pralkę, prałam w nim niemowlakowe ciuszki (i pieluchy jak używałam wielorazówek).

A kiedyś jadąc na wakacje potrzebowałam żel pod prysznic, szampon i coś tam jeszcze w miniaturowych opakowaniach i w rossmanie znalazłam kosmetyki biały jeleń i z ciekawosci trochę tego kupiłam - byly fajne i potem czasami kupowałam regularne opakowania, zwłaszcza żel pod prysznic mi pasował.
    • araceli Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 18:53
      Zwykłe, podstawowe mydło (nie premium) jest naturalne i dobre. Cała reszta kosmetyków do zwykła chemia (SLS na czołowym miejscu w składzie). Dla mnie to w sumie oszustwo, bo cała linia jedzie na opinii o mydle a nie różni się od tanich detergentów.
      • olewka100procent Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 19:07
        mój mąż zawsze kupuje sobie żele pod prysznic biały jeleń, bo po Fa i nivea i innych palmoliv swędzi go skóra . A ostatnio weszłam na ich stronę na sklep online i zrobiłam spore zamówienie, kupiłam proszki, żele , mydło w płynie , płyn do mycia naczyń , są tanie i dobre
        • marzeka1 Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 19:11
          Mój mąż jest po operacji i wiele kosmetyków stosować na skórę nie może, lekarze polecili mu właśnie po prysznic mydła lub żele "Biały jeleń" i je właśnie używa.
          • sanrio marzeka ot 11.01.14, 19:46
            Jak się mąż czuje? Macie jakieś nowe wieści, wyniki?
    • feniks_z_popiolu Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 20:03
      Biały jeleń ale tylko naturalne mydło. Jak już ktoś napisał znakomicie działa na spierzchniętą skórę rąk. W zeszłym roku córka miała ten problem. Mnie z kolei ginekolog polecił odstawić płyny do higieny intymnej i używać właśnie białego jelenia.
      • zuwka Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 21:17
        Mnie też gin położnik na porodówce zalecił białego jelenia albo zwykle szare mydło do podmywania się-
        ------------------------------------------------------------
        "Żeby jeździć samochodem trzeba zdać egzaminy ale żeby mieć dziecko wystarczy dwoje idiotów."
        ------
    • ta_karola Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 20:16
      Wypróbowałam wszystko tej firmy.Ja i mój mmąż jedyne mydło jakie tolerujemy to zwykły biały jeleń ( m.ój mąż ma skórę alergiczną i stowoał różne różności wcześniej polecane przez lekarza) Lubię płyn do prania . I to byłoby wszystko. Proszek odradzam- ubrania jakieś sztywne i proszek słabo się rozpuszcza. Szampon beznadziejny-niby do przetłuszczających się włosów a natłuszcza jakby był do bardzo suchych.
    • ladnyusmiech Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 20:26
      Miałam mydło i płyn do mycia. Wysuszało i to i to moją skórę jak nie wiem co.
      • toxicity1 Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 20:40
        Zgodnie z zaleceniem pielęgniarki myłam białym jeleniem w kostce ranę pooperacyjną.
        Ładnie się zagoiła.
    • zuwka Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 21:15
      Mam krem biały jeleń. Uwielbiam, bo jest bezzapachowy i dobry rano pod makijaż. Nawilża i jest nietłusty. Wieczorem wolę poczciwą niebieską niveę smile
      • bbuziaczekk Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 11.01.14, 21:22
        Tak uzywamy zeli pod prysznic i mydla w plynie.
        Innych rzeczy nie mialam.
        Dzieci (3 i niecale 5) od dawna myja sie zelem z bialego jelenia z kozim mlekiem. Jest super.
        My czasami tez ale nie tylko
    • kamunyak Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 12.01.14, 02:05
      ja uzywałam mydła w kostce i załatwiłam sobie skórę. Ja akurat miałam problemy z powiekami bowiem tam skóra jest bardzo delikatna. Strasznie mnie swędziały więc, bo bezskutecznym leczeniu u okulisty, poszłam do dermatologa. A ta mnie skrzyczała jak usłyszała, że używam tego mydła. Bowiem jest to mydło o niewłaściwym Ph, oczyszcza dosyć skutecznie skórę ale, z braku właściwego Ph, staje się ona niejako bezbronna na przenikanie do niej np. alergenów.
      Skórę powiek wyleczyłam, mydła uzywać przestałam i problem sie skończył. A wcześniej bezskutecznie leczyłam się u okulisty ok. roku, jednocześnie jednak ciągle używając mydła. No bo takie hipoalergiczne miało być a swędzenie wskazyło na podłoże alergiczne.
      Może dla tych, którym płaszcz skóry odbudowuje sie szybciej, nie mają skłonnosci alergicznych, to mydło jest dobre. Mnie raczej zaszkodziło.
      Już nie wspomnę, że te mydła zostawiają zawsze zasyfioną kabinę. Wypucujesz i wystarczy jeden prysznic żeby śladu po twojej pracy nie było, cała kabina w białym osadzie.
      Teraz w ogóle mydeł nie używam, raczej kostek myjących, żeli, o odpowiednim Ph.

• wielkafuria Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 12.01.14, 09:53
        jakie ph? ma wlasnie neutralne...
        ja uzywam mydła w płynie, jest super, jestem alergikiem a tym moge nawet twarz umyc i nie mam podraznienia jak po innych niby hypoalergicznych mydlach
        • kamunyak Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 12.01.14, 13:37
          Pisałam o mydle w kostce, którego uzywałam. Wtedy żele tej firmy dopiero wchodziły na rynek.

"Mydła mają odczyn zasadowy czyli powyżej pH 7, w kontakcie z twardą wodą tworzą osad, mogą zatykać pory skóry, właśnie przez tą tendencję do tworzenia osadu. Mydła są zwykle uszlachetniane przez wiele innych dodatków, substancje natłuszczające, zapachowe itp. Prawdziwe mydła zwykle działają wysuszająco i mogą podrażniać delikatną skórę przy długotrwałym stosowaniu, ich pH wynosi 9-11"

Dokładnie to sie stało z moją skórą po kilkuletnim ( może 2 lata) stosowaniu mydła "biały jeleń" w kostce.
          To, że mydło nie zawiera konserwantów, a "zawiera tylko naturalne składniki", to jeszcze nie znaczy, że są zalecane dla cery alergicznej.
          A żele pod prysznic różnią się od kostek z reguły tylko stanem skupienia.
          Niektóre firmy starają się obnizyc Ph żeli ale musi być wyraźna informacja.
          Jesli nie ma na etykiecie informacji o Ph to nalezy założyć, że nie jest ono przyjazne dla skóry.
          Przy okazji sprawdzę w sklepie jakie oznaczenie ma żel Biały jeleń bo na stronie firmowej jakoś dziwnie nie chwalą się obniżonym Ph - chyba, że nie mają czym.
          W każdym razie, ja skutecznie zniechęciłam się do tych kosmetykow.
    • paul_ina Re: Kosmetyki/chemia biały jeleń 12.01.14, 11:39
      Bardzo lubię kosmetyki tej firmy i namiętnie używam, z tym, że do prania dziecinnych ubranek najlepsza jest jednak Lovela, a do mycia rąk (wszyscy mamy wrażliwą skórę) - mydło w płynie Carex Moisture; tutaj BJ u nas się nie sprawdził. No i dzieci kąpię jednak w emolientach albo Linomag płyn do kąpieli z oliwką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka