izak31 31.01.14, 08:43 Witam, Czy któras z was ma może sprawdzony przepis na żeberka pieczone i może się nim podzielić? Nigdy nie robiłam, w necie są przepisy ale chciałabym wypróbować jakis sprawdzony już przez kogoś . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipcowa3 Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 10:05 ja pieke w prodiżu robie marynate z przypraw, chilli i miodu stoja tak sobie calą noc i potem wrzucam do prodiża na 1.5 godziny ew w rekawie w piekarniku, tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 11:49 Hmm a jak chcesz przyrządzić te żebra? Raczej po czesku z kminkiem i kapustą, czy raczej po chińku, z imbirem i miodem? Bo nie wiem w jakim kierunku chcesz iść. Tak na sucho to jedyne, co mogę doradzić, to żeby je ugotować na parze zanim wetkniesz do pieca, będą mięciusieńkie. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 11:53 Raczej w miodzie. własnie w necie znalazłam jeden przepis aby najpierw pogotwac przez około godzine w bulionie. A w innych było, że po prostu przyprawione do piekarnika. Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 12:55 izak31 napisała: > Raczej w miodzie. własnie w necie znalazłam jeden przepis aby najpierw pogotwac > przez około godzine w bulionie. A w innych było, że po prostu przyprawione do > piekarnika. najczęściej (bo tak jest najszybciej) wrzucam przyprawione do piekarnika, ale w worku. mniam. aż sobie wieczorem zrobię jak wrócę do domu chyba Odpowiedz Link Zgłoś
matokk Re: Żeberka pieczone 31.01.14, 15:16 Ja b. często robię, ale zazwyczaj nie mam czasu i idę na łatwiznę: kupuję Pomysł na... Tam jest dołączony rękaw. Piekę według zaleceń, chyba godzinę - rozpływają się w ustach, nigdy nie były twarde i gumowate. Myślę, że sekret tkwi w rękawie Odpowiedz Link Zgłoś