agnieszka77_11 13.02.14, 21:20 nie mojej, ale bliskiej koleżanki Która z tych propozycji Wam najbardziej się podoba - Emilia, Liliana, Ida, Idalia, Kaja, Aniela, Róża, Rozalia, Marcelina. To są ich typy, a ciągle nie ma tego jedynego. Doradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowita771 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 21:24 Emilia i Liliana podobają mi się bardzo, Marcelina też jest fajna i Aniela. Reszta podchodzi mi tak sobie, nie lubię Rozalii. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 21:25 Z tych imion wybrałabym Emilię, Róża też ładnie ale tylko na papierku w życiu tak do dziecka wołać, nie nie . Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 21:29 Te 3 typy moje powiedzmy ze jako tako mi się podobają. Emilia Liliana Marcelina w ostateczności Cala reszta dla mnie okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Imię dla córeczki 14.02.14, 00:10 Możesz wołac Rózia, jest wiele zdrobnień od Róży Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 21:32 Ujdzie Idalia Jak juz musi byc cos z tych. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 21:32 Tradycja- ładne imię dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 21:34 kk345 napisała: > Tradycja- ładne imię dla dziewczynki A wszystkie Ryśki to fajne chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 21:57 Żadna. Na upartego Emilia, ale swojej córki bym tak nie nazwała. Jeszcze bardziej na upartego Kaja. Pozostałe mi się zupełnie nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 21:58 Z tych które zaproponowałaś podoba mi się Rozalia. Ja mogę jeszcze podpowiedzieć: Felicja, Alicja, Janina, Łucja, Halina Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 22:05 Marcelina ale nie jestem obiektywna mam córkę o tym imieniu, ja także rozważałam Lilianę i Anielę ale stanęło na Marcelinie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 22:09 Podoba mi sie Ida, lubię krótkie imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
milionwminute Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 22:21 Moim zdaniem wszystkie są ok. Najmniej podoba mi się Kaja (taka bez wyrazu). A które najlepiej komponuje się z nazwiskiem? Gdybym sama wybierała wybrałabym chyba Anielę lub Idalkę ewentualnie Marcysię Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 22:22 Ida. Odradzam Liliannę, jest ich ostatnio dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 22:44 Ida mi się podobało Jak myślałam nad imieniem dla córki, to powiedziałam do męża: - Podoba mi się Ida i Iga. - A czym to się różni? - No, w jednym jest d, w drugim g. - Moja córka się nie będzie tak nazywała, ze nie potrafię odróżnić. No i się nie nazywa :p Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 22:48 kanna napisała: > Ida mi się podobało > > Jak myślałam nad imieniem dla córki, to powiedziałam do męża: > - Podoba mi się Ida i Iga. > - A czym to się różni? > - No, w jednym jest d, w drugim g. > - Moja córka się nie będzie tak nazywała, ze nie potrafię odróżnić. > > No i się nie nazywa :p Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 22:56 zadne z wymienionych imion mi sie nie podoba, jedynie Emilia i Liliana ujdzie. oto niektore imiona, ze szkoly mojej cory, a noz ktores sie spodoba: Tesla, Carolina, Zosia, Lea, Lilly, Tamina, Matylda, Milena, Joanna, Sofia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Imię dla córeczki 14.02.14, 10:11 1maja1 napisała: > zadne z wymienionych imion mi sie nie podoba, jedynie Emilia i Liliana ujdzie. > oto niektore imiona, ze szkoly mojej cory, a noz ktores sie spodoba: > Tesla, Carolina, Zosia, Lea, Lilly, Tamina, Matylda, Milena, Joanna, Sofia. Tesla - za.je.bi.ste imie. W koncu to wielki i niedoceniony za zycia wynalazca... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 22:58 Mój wujek niedawno: -jak ma na imię córka G.? -Alicja -a córka P.? -Alina -czyli tak samo -nie tak samo, jedna ma Alicja, a druga Alina -czyli tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Imię dla córeczki 13.02.14, 23:00 żadnym bym nie nazwała ,ale jakbym miała wybierać z tych to Liliana albo Róża Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Imię dla córeczki 14.02.14, 01:54 Emilia lub Liliana. Osobiście dałabym dziecku imię od lat mało popularne- ale musi pasować do nazwiska. Te Klaudie, Zosie, Pauliny, Amelki- jakaś masakra. A potem w klasie siedzą sobie trzy Zosie z Amelkami i Klaudiami...I po nazwisku jadą nauczyciele. Zosia A, Zosia, B itd Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: Imię dla córeczki 24.02.14, 17:50 A za moich czsow byly albo moniki albo asie albo agnieszki. Tych ostatnich w jednej klasie mialam 5 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Imię dla córeczki 24.02.14, 21:33 mag1982 napisała: > Magd było.jeszcze od groma. Ja znałam najwięcej Kasiek. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Imię dla córeczki 14.02.14, 06:50 Wybrałabym Rozalię lub Anielę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_duzych_dzieci Re: Imię dla córeczki 14.02.14, 07:27 To tylko i wyłącznie co się komu podoba bardziej. A najważniejsze jak to będzie brzmiało z nazwiskiem. Przykład Emilia Mila jak brzmi? ale już Małgorzata Mila, Krystyna Mila już inaczej. Dalej Ida Kot ? to już wolę Rozalia Kot. Kaja Król? czy Halina Król? Ida Stec? czy Idalia Stec? a może Marcelina Stec? itd. Dziewczynka jeszcze może marzyć, że kiedyś zmieni nazwisko na Ida Podhorodecka czy Emilia Wyspiańska a u chłopaków z tym gorzej. Bo jak brzmi Robert Rój? może lepiej Tomasz? Stanisław? Antoni? albo Filip Piontek? Ja nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, ale jak sie wymawia niektóre zestawy to aż język boli, cos nie pasuje. Zestawienie Barbara Bigos nie daje tak po uszach jak Julietta Bigos, czy wiecie co co mi chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Imię dla córeczki 14.02.14, 09:09 Rozumiem. Akurat w tym przypadku każde imię pasuje do nazwiska zakończonego na -ska. Oczywiście nie wiadomo jakie nazwisko przyjmie w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś